Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 50

Kuřecí stehýnka po lovecku

Kuřecí stehýnka po lovecku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích dolních stehýnek, 50 ml olivového oleje, 1 lžíce cukru krystal, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, po 5 kuličkách pepře a nového kořeni, 2 bobkové listy, 1 lžíce octa, sůl podle chuti, 3-4 lžíce másla, 2-3 lžíce hladké mouky (podle potřeby), 200 ml červeného vína, 3 lžíce švestkových povidel, 1 citrón ( šťava a kúra), 8 sušených švestek, 20 sultánek (rozinky), 20 mandli, 8 nasekaných vlašských ořechů

Do rozohriateho oleja vsypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, koreniny a za stáleho miešania všetko opražíme, ochutíme octom, podlejeme vodou a do zmesi vložíme stehienka. Posolíme ich a dusíme...

Jáhlová kaše

Jáhlová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 125 ml jáhlových instantních vloček, špetka soli, 1 lžička cukru krystal, 1 lžíce másla

Mléko nalijeme do kastrolku a jakmile začne vařit, tak ho odstavíme. Ihned vsypeme jáhlové instantní vločky, osolíme, osladíme a promícháme. Necháme asi 3 minuty odstát a poté kaši dáme na talíř. Kaši posypeme dle chuti grankem, kakaem, čokoládo...

Hovězí kuličky v hořčicové omáčce

Hovězí kuličky v hořčicové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg hovězího mletého masa, 15 dkg mletého uzeného masa, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 lžička sušené petrželové nati, 1/4 lžičky mletého pepře, 4 lžíce kukuřičného škrobu, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička cukru krystal

Hovězí a uzené maso promícháme s vejcem, solí, petrželkou, pepřem, 1 lžící kukuřičného škrobu a vytvarujeme menší kuličky. Dáme si vařit 1/2 litru vody, do které vhodíme kuličky. Ve 1/4 litru vody rozmícháme hořčici a s bujónem přidáme ke kuličkám...

Kuře plněné rýžovo - arašídovou směsí

Kuře plněné rýžovo - arašídovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca 1200g, 1 cibule, 750 g pórku, 125 g dlouhozrnné rýže, 100 g nasekaných arašídů, 250 ml smetany, 250 ml drůbežího vývaru, 1 chili paprička, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička kari koření, 1 lžička zelené petrželové nati na ozdobu, špetka koření na kuře, 1 lžička sušené kořenové zeleniny, sůl a pepř podle chuti

Do klasický pripravenej ryže pridáme pred koncom varenia nasekané arašidy a odstavíme. Vypitvané kurča naplníme ryžovou zmesou a otvor zašijeme. V oleji rozmiešame soľ s koreninami a vzniknutou marinádou, kura dôkladne potrieme a pečieme vo vyhri...

Pórek s uzeným masem a sýrovou omáčkou

Pórek s uzeným masem a sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g pórku, 20 g másla, 50 ml olivového oleje, 300 g uzeného masa ( 4 plátky), 30 g hladké mouky, 250 ml masového vývaru, 100 ml mléka, 100 g taveného sýru, 50 ml bílého vína, sůl a pepř podle chuti, špetka muškátového ořechu

Očistený a umytý pór uvaríme do mäkka v posolenej vode. Pokrájame ho na kúsky dlhé 4-6 cm. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku, za stáleho miešania popražíme, zalejeme vývarom a mliekom. Pridáme syr, ktorý sa pri miešani celkom roztopí. ...

Bramborový koláč s vinnou klobásou podle časopisu Kuchyně.cz

Bramborový koláč s vinnou klobásou podle časopisu Kuchyně.cz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g ve slupce uvařených brambor, 1 vejce, lžička soli, 200 g hrubé mouky, 1 kg vinné klobásy, 300 g kyselého zelí, pažitka

Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme, přisypeme prosátou mouku a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou rozválíme na silnější placku. Placky vložíme do kul...

Vepřové se žampiony

Vepřové se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového masa, 200 g žampionů, 3/4 l mléka, 80 g másla, 1 lžičku celého pepře, špetka soli

Vepřové maso opláchneme a osušíme. Necháme jej vcelku a posolíme po celém povrchu. Poté vložíme do pekáčku na rozehřáté máslo a ze všech stran upečeme. Poté zalijeme mlékem a přiklopíme. Dusíme pozvolna doměkka. Žampiony očistíme, oloupeme a hla...

Anglická frittata

Anglická frittata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 brambor, 50 ml zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře, 4 plátky anglické slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, 12 žampionů, 2 domácí klobásy

Brambory uvaříme. Vejce dáme do mísy, našleháme, přidáme smetanu, sůl, pepř. Na pánvi orestujeme slaninu, houby, klobásy. Promícháme s pokrájenými bramborami, dáme do pekáčku zalijeme vaječnou směsí a pečeme.

Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda

Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 červená cibule, 2 kuřecí prsa, 500 g čerstvého baby špenátu, špetka soli a pepře, 1 lžíce olivového oleje, 3 lžíce mléka, 100 g goudy

Špenátové listy si pořádně omyjeme a necháme na sítu nebo v odstředivce okapat. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí maso omyjeme, kuchyňskou útěrkou osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme. Nejlép...

Králičí závitek se špenátovo - žampiónovou náplní

Králičí závitek se špenátovo - žampiónovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 zadní stehna z králíka, sůl, pepř, lžíce másla, 1 menší cibule, 1-2 stroužky česneku, 100 g čerstvých špenátových listů, asi 3 žampiony, 1 vejce, Trojobal: hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení

Zadní stehna z králíka vykostíme, rozklepeme na plátek, osolíme a opepříme. Na lžíci másla zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přimícháme nasekaný česnek a přihodíme žampióny nakrájené na plátky. Houby restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekut...

Kuřecí směs v hermelínovo - smetanové omáčce

Kuřecí směs v hermelínovo - smetanové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehenní řízky, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, kousek pórku, 1/2 červené papriky, 100 g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 Hermelín, kelímek smetany, olej, špetka tymiánu

Maso nakrájíme na malé kousky. V pánvi na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nasekný česnek, promícháme, přihodíme nudličky anglické slaniny, krátce orestujeme a přidáme maso, tymián, osolíme a opepříme. Když je maso polom...

Podzimní pečeně s rozmarýnem

Podzimní pečeně s rozmarýnem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové pečeně, 5 snítek rozmarýnu, 5 žampiony, 0,5 kg malých nebo nakrájených brambor, olej, sůl, pepř

Pečeni osolíme a opepříme. Opečeme ji zprudka ze všech stran na pánvi, aby se maso zatáhlo. Necháme vychladnout a nití nebo potravinářským provázkem uchytíme rozmarýnové snítky k masu. Brambory omyjeme (nebo větší nakrájíme na kousky. Zakápneme ol...

Sojové kostky s chutí španělských ptáčků

Sojové kostky s chutí španělských ptáčků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sojových kostek, 1 kostka hovězího bujónu, 50 g anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 1 cibule, sůl, pepř, 1 nožka párku nebo jeden špekáček, 2 natvrdo uvařená vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka mleté papriky , olej

Přivedeme k varu 300 ml vody, necháme rozpustit bujónovou kostku a vhodíme sojové kostky. Hrnec vypneme, přiklopíme a necháme odstát. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky, osmahneme, zasypeme moukou...

Kuřecí srdíčka se sýrovou omáčkou

Kuřecí srdíčka se sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 - 400 g kuřecích srdíček, 250 ml plnotučného mléka, 2 - 3 lžíce polohrubé mouky, 1 balení sýru Camembert, 2 lžičky kremžské hořčice, 1 kostka zeleninového bujónu

Srdíčka dobře opláchneme ve studené vodě. Dáme je do tlakového hrnce, zalijeme 2 litry studené vody a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme 1 hodinu. Uvařené vyjmeme děrovanou lžící z vývaru a necháme trochu zchladnout. Očistíme je a nakráj...

Krůtí maso z konzervy s vejci

Krůtí maso z konzervy s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Krůtího masa ve vlastní šťávě , 4 - 6 vajec, 1 lžíce vody, 1 lžíce kečupu, mletý pepř dle chuti

Konzervu otevřeme a maso v ní nakrájíme na 6 plátků stejně silných. Potom celý obsah konzervy vyklopíme do teflonové pánve a plátky urovnáme. Ve vodě si rozmícháme kečup a maso s ní polijeme. Na obsah pánve rozklepneme vejce a osolíme. Zvolna opék...

Zapékané brambory s uzeným a okurkou

Zapékané brambory s uzeným a okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g uzeného masa, 1 střední cibule, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky koření na americké brambory, 100 g sladkokyselých okurek, 300 g brambor vařených ve slupce, 3 plátky eidamu, 3 vejce, mletý pepř dle chuti

Do zapékací mísy dáme olej a krouživým pohybem ho rozlijeme po dně i po stěnách. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a protlačíme přes kolečko na salát. Cibuli a okurky nakrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme na jemno. Vejce rozšleháme s 1 ...

Cuketa a nektarinka

Cuketa a nektarinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 nektarinka, cuketa dle chuti, kousek másla dle potřeby, koření na americké brambory dle chuti

Cuketu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky. Nektarinku oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozpustíme silnější plátek masa a na něm opečeme cuketu a nektarinku. Opečené přendáme na talíř a dle chuti posypeme kořením na americké brambory. Po...

Vepřové plátky s kapií

Vepřové plátky s kapií

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2-4 stroužky česneku, 4 plátky vepřové krkovice, 2 lžíce zelené části z cukety, 2 lžíce sterilované kapie, instantní tmavou jíšku dle potřeby, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička sojové omáčky, sůl dle potřeby, pepř dle chuti, 1 lžička kremžské hořčice

Vepřovou krkovici naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme naklepané plátky masa, česnek nakrájený na plátky a bez opékání ihned přiklopíme poklicí. Maso pustí šťávu, ve kt...

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka s jablky a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g rozinek, 3 jablka, 4 rohlíky, 500 ml mléka, 2 vejce, 1 vanička tučného tvarohu, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžička Solamylu, 1 lžička skořice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce másla

Formu na pečení vymažeme máslem, nabo ramou. Hrozinky přebereme, opláchneme pod tekoucí vodou a nasypeme do misky, kde je zalijeme horkou vodou. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, oloupeme, vykrojíme jádřince a nastrouháme. Rohlíky z předešlého dne nakr...

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pstruh, 20-30 g kuskusu, 1 malá hrst čerstvého špenátu, 1 lžička citronové šťávy, 2 snítky tymiánu, 2 lžíce másla, sůl, citronový pepř

Troubu si rozehřejeme na 180°C. Pstruha nasolíme a opepříme zevnitř i zvenku. Kuskus připravíme od oka tak, že uvařenou vodou zalijeme kuskus (pamatujte na to, že vody musí být dvojnásobek, takže pokud máte malou sklenici kuskusu, zalijte ji dvěma...

Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 150 ml bílého jogurtu, 150 ml zakysané smetany, 3 stroužky česneku, 1 lžíce kopru

Lilky omyjeme a nakrájíme je na zhruba 6-8 mm široké plátky. Důkladně je posolíme a necháme 30 minut odstát, dokud nepustí šťávu. Pak je opláchneme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej. Lilky lehce pomoučíme a pak je na středním plameni smažíme po ...

Medailonky Martini

Medailonky Martini

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 1 cibule, 50 g másla, 200 ml smetany ke šlehání, 50 ml Martini, 50 ml vepřového bujónu, špetka mletého pepře a soli, troška rozmarýnu

Bravčovú panenku nakrájame na približne 2 cm hrubé plátky. Zľahka ich naklepeme, osolíme, okoreníme a opekame na panvici pri miernom ohni asi 3 minúty. Odložíme na teple miesto. Nakrájanú cibuľu opečieme na masle do sklovita, pridáme Martini, tro...

Jelení steaky ve fíkové omáčce

Jelení steaky ve fíkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky jeleního steaku ( Po cca 150gr), 600 g růžičkové kapusty , 50 g másla, 200 ml červeného vína, 2 lžíce rybízového džemu, 1 lžička Solamylu, špetka skořice a mletého kardamonu, 4 plátky anglické slaniny, sůl a pepř podle chuti, 3 čerstvé fíky

Ružičkový kel očistíme a povaríme v osolenej vode asi 15 minút. Do vody pridáme asi 10 gr masla. Dve figy rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Víno dužinu z fíg a ríbezľový džem spolu povaríme asi 5 minút. V troške studenej vody rozmiešame solamyl a omá...

Smažený kuřecí španělský ptáček

Smažený kuřecí španělský ptáček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 sterilovaná okurka, 1 natvrdo vařené vejce, 1 kousek slaniny, 1 plátek šunky, sůl a pepř dle chuti, 1 šálek hladké mouky, 1 vejce, 1 šálek strouhanky

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme stejně jako klasického španělské ptáčka. Zamotáme a obalíme v těstíčku z vajec, mouky , soli a nálevu z okurek a nakonec ve strouhance. Smažíme pomalu v oleji rozpáleném na 150-1...

Guláš Petra Voka

Guláš Petra Voka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězí klížky, 250 g vepřové plece, 80 g sádla, 150 dkg cibule, 40 g hladké mouky, 180 g leča, 3 lžičky mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 1 dcl červeného vína, 2 l vody

Lehce usmažíme na sádle cibulku nakrájenou na velmi jemno, přidáme papriku a přidáme kostky hovězího masa. Maso zprudka na cibulce osmahneme a pak ztlumíme plamen a hrnec přiklopíme. Maso dusíme a podle potřeby přidáváme horkou vodou. Dusíme asi 2...

stránka: