Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Chlupaté knedlíčky se slaninkou a červeným zelím

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2316 kalorií 1.0g cukrů 51.0g tuků 69.0g bílkovin

Příprava

Nejprve si uvaříme zelí. Zelí si nakrájíme na malé nudličky a dáme do velkého hrnce, aby mělo při vaření dostatek místa. Přisypeme kmín, podlijeme mírně vodou a vaříme asi 30 minut, dokud není zelí měkčí. Vodu případně doléváme. Mezitím co se nám vaří zelí, oloupeme si cibuli a nakrájíme slaninu. Slaninu dáme na suchou teflonovou pánev škvařit, jakmile nám pustí tuk, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Až cibule zesklovatí, poprášíme hladkou moukou a vymícháme jíšku, kterou přidáme do měkkého zelí. Snížíme teplotu a pomalu ještě asi 10 minut vaříme. Během dovařování dochutíme cukrem, octem, solí a pepřem dle naší chuti.
Během dovařování zelí si můžeme začít připravovat chlupaté slaninové knedlíčky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na jemné slze. Necháme asi minutku odstát a poté slijeme vodu, kterou brambory pustí. Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi. Necháme chvíli mírně vychladnout. K nastrouhaným syrovým bramborám přisypeme mouku, přidáme vejce, slaninu s cibulkou, sůl. Pořádně, nejlépe rukou promícháme, aby se ingredience pořádně spojily.
Do velkého hrnce si dáme vařit osolenou vodu a jakmile voda vře, můžeme dát vařit i knedlíčky. Dvěma lžícemi tvarujeme z těsta malé knedlíčky a rovnou je vhazujeme do hrnce s vřící vodou. Jakmile nám začne voda opět vřít, opatrně knedlíčky odstrčíme děrovanou lžící ode dna a vaříme asi 8-10 minut. Podle velikosti knedlíčků. Poté knedlíčky vyjmeme a zchladíme. Například v dalším hrnci se studenou vodou. Hotové knedlíčky promícháme s rozpuštěným sádlem a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Nebojte se u knedlíčků solit. Můžeme přidat i petrželku nebo libeček.


Přidat na Pinterest
Sonia005

19. 10. 2011, Recept navštíven: 1852x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
chlupaté knedle jsou u nás oblíbené, do zelí přidávám ještě jedno strouhané jablko
Přidané ingredience: jablko

08. 06. 2014, 08:24

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jedinečný recept, kapusta vynikajuca

12. 11. 2015, 20:12

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dobrý recept

07. 05. 2016, 19:24

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutný recept, knedlíky perfektné

16. 02. 2017, 19:55

Přidat komentář

Facebook komentáře