Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Chlupaté knedlíčky se slaninkou a červeným zelím

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 1h 0min , porce

2316 kalorií, 1.0g cukrů, 51.0g tuků, 69.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Nejprve si uvaříme zelí. Zelí si nakrájíme na malé nudličky a dáme do velkého hrnce, aby mělo při vaření dostatek místa. Přisypeme kmín, podlijeme mírně vodou a vaříme asi 30 minut, dokud není zelí měkčí. Vodu případně doléváme. Mezitím co se nám vaří zelí, oloupeme si cibuli a nakrájíme slaninu. Slaninu dáme na suchou teflonovou pánev škvařit, jakmile nám pustí tuk, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Až cibule zesklovatí, poprášíme hladkou moukou a vymícháme jíšku, kterou přidáme do měkkého zelí. Snížíme teplotu a pomalu ještě asi 10 minut vaříme. Během dovařování dochutíme cukrem, octem, solí a pepřem dle naší chuti.
Během dovařování zelí si můžeme začít připravovat chlupaté slaninové knedlíčky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na jemné slze. Necháme asi minutku odstát a poté slijeme vodu, kterou brambory pustí. Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi. Necháme chvíli mírně vychladnout. K nastrouhaným syrovým bramborám přisypeme mouku, přidáme vejce, slaninu s cibulkou, sůl. Pořádně, nejlépe rukou promícháme, aby se ingredience pořádně spojily.
Do velkého hrnce si dáme vařit osolenou vodu a jakmile voda vře, můžeme dát vařit i knedlíčky. Dvěma lžícemi tvarujeme z těsta malé knedlíčky a rovnou je vhazujeme do hrnce s vřící vodou. Jakmile nám začne voda opět vřít, opatrně knedlíčky odstrčíme děrovanou lžící ode dna a vaříme asi 8-10 minut. Podle velikosti knedlíčků. Poté knedlíčky vyjmeme a zchladíme. Například v dalším hrnci se studenou vodou. Hotové knedlíčky promícháme s rozpuštěným sádlem a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Nebojte se u knedlíčků solit. Můžeme přidat i petrželku nebo libeček.

Sonia005

19. 10. 2011, Recept navštíven: 1544x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor trochu slijeme. Přidáme...

Chlupaté knedlíčky se slaninkou a červeným zelím

Chlupaté knedlíčky se slaninkou a červeným zelím

Nejprve si uvaříme zelí. Zelí si nakrájíme na malé nudličky a dáme do velkého hrnce, aby mělo při vaření do...

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketu oloupeme, nastrouháme na hrubé slzy, osolíme, promícháme a necháme 15 minut stát v klidu. Po této d...

Zobrazit všechny podobné recepty k Chlupaté knedlíčky se slaninkou a červeným zelím Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
chlupaté knedle jsou u nás oblíbené, do zelí přidávám ještě jedno strouhané jablko
Přidané ingredience: jablko

08. 06. 2014, 08:24

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jedinečný recept, kapusta vynikajuca

12. 11. 2015, 20:12

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dobrý recept

07. 05. 2016, 19:24

Přidat komentář

Facebook komentáře