Chlupaté knedlíčky se slaninkou a červeným zelím
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejprve si uvaříme zelí. Zelí si nakrájíme na malé nudličky a dáme do velkého hrnce, aby mělo při vaření dostatek místa. Přisypeme kmín, podlijeme mírně vodou a vaříme asi 30 minut, dokud není zelí měkčí. Vodu případně doléváme. Mezitím co se nám vaří zelí, oloupeme si cibuli a nakrájíme slaninu. Slaninu dáme na suchou teflonovou pánev škvařit, jakmile nám pustí tuk, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Až cibule zesklovatí, poprášíme hladkou moukou a vymícháme jíšku, kterou přidáme do měkkého zelí. Snížíme teplotu a pomalu ještě asi 10 minut vaříme. Během dovařování dochutíme cukrem, octem, solí a pepřem dle naší chuti.
Během dovařování zelí si můžeme začít připravovat chlupaté slaninové knedlíčky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na jemné slze. Necháme asi minutku odstát a poté slijeme vodu, kterou brambory pustí. Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi. Necháme chvíli mírně vychladnout. K nastrouhaným syrovým bramborám přisypeme mouku, přidáme vejce, slaninu s cibulkou, sůl. Pořádně, nejlépe rukou promícháme, aby se ingredience pořádně spojily.
Do velkého hrnce si dáme vařit osolenou vodu a jakmile voda vře, můžeme dát vařit i knedlíčky. Dvěma lžícemi tvarujeme z těsta malé knedlíčky a rovnou je vhazujeme do hrnce s vřící vodou. Jakmile nám začne voda opět vřít, opatrně knedlíčky odstrčíme děrovanou lžící ode dna a vaříme asi 8-10 minut. Podle velikosti knedlíčků. Poté knedlíčky vyjmeme a zchladíme. Například v dalším hrnci se studenou vodou. Hotové knedlíčky promícháme s rozpuštěným sádlem a můžeme podávat.
Tip k receptu
Nebojte se u knedlíčků solit. Můžeme přidat i petrželku nebo libeček.
Sonia00519. 10. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: jablko
planeta 08. 06. 2014, 10:24