Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 54

Vepřové maso - nepečené

Vepřové maso - nepečené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřové plece nebo bůčku, 2 velké cibule, česnek, sůl, mletý kmín, lžíce sádla

Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na plátky, nebo necháme celé stroužky.Cibuli osmažíme na malém množství sádla do světlerůžova a k ní přidáme vepřové plecko, nebo bůček nakrájený na větší kousky. Na mí...

Vepřové plátky v sýrovém těstíčku

Vepřové plátky v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřového masa, 200 g strouhaného sýru, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, troška mleté papriky, špetka soli

Řízky naklepeme a osolíme. Sýr nastrouháme a smícháme s moukou a paprikou, aby vzikla sypká směs. Maso obalíme v sypké směsi, potom v rozšlehaných vejcích a znovu v sypké směsi. Smažíme jako klasické řízky. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Letní bramboráčky s mozzarellou a rajčátky

Letní bramboráčky s mozzarellou a rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 střední brambory, 1 střední cuketa, 1 vejce, asi 80 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 lžíce nasekané bazalky, 1 balení Mozzarelly, cherry rajčátka podle chuti, olej na smažení

Brambory a cuketu nastrouháme do misky na hrubé nudle, přidáme vejce, hladkou mouku, sůl, pepř, a bazalku. Na rozehřátý olej v pánvi děláme lžící menší placičky. Do středu placičky dáme plátek mozzarelly a kolem půlky cherry rajčátek, řeznou stra...

Pečená kančí kýta s hořčicí

Pečená kančí kýta s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g kančí kýty, 250 ml vody, 100 ml octa, 1 větší mrkev, 1 kořenová petržel, 1/2 kořenu bulvového celeru, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček jalovce, 2 bobkové listy, 150 g uzené slaniny, 200 ml červeného vína, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové natě

Diviačie stehno umyjeme a vložíme na 3 - 4 dni do predom uvareného a ochladeného pácu, ktorý pripravíme z vody, octu, mrkvy, petržlenu, zeleru, soli a korenín, ktoré pokrájame a varíme asi 45 minút. Pred prípravou mäso osušíme a opražíme na na roz...

Kedlubnové bramboráky

Kedlubnové bramboráky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké kedlubny, 3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, špetka kmínu, 1 vejce, sůl a pepř dle chuti, 6 lžíc celozrnné mouky na zahuštění, 6 lžíc rostlinného oleje

Kedlubny oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vložíme do mísy, okořeníme solí a pepřem. Přidáme majoránku, kmín, česnek, vejce a mouku a pořádně promícháme. Ze směsi tvoříme malé placičky, které pečeme v troubě na pečícím papíře potřeném ol...

Kuřecí prsíčka s mangem

Kuřecí prsíčka s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsíčka, 1 středně velké mango, 40 ml rostlinného oleje, 40 g másla, sůl a pepř dle chuti, sušené bylinky dle našeho výběru (oregano,tymián, bazalka,petržel)

Kuřecí prsa omyjeme a očistíme. Povrch každého prsíška lehce nakrájíme (uděláme zářezy) a osolíme a opepříme. Maso posypeme připravenými bylinkami dle naší chuti a pokapeme trochou oleje. Vložíme do mísy a necháme takto alespoň hodinku odležet. Me...

Placičky z vepřových nudliček se sušenými rajčaty

Placičky z vepřových nudliček se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2-3 vejce, 4 lžíce Solamylu, sůl, pepř, 2 lžičky kari koření, 3 stroužky česneku, 1 cibule, kousek zelené natě pórku, lžíce worcesterské omáčky, lžíce sojové omáčky, asi 5 kousků sušených rajčat, olej na smažení

Maso nakrájíme na opravdu malé tenké nudličky, dáme je do uzavíratelné nádoby. K masu přidáme vejce, Solamyl, omáčky, sůl, pepř, kari koření, rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný pórek. Směs dobře promícháme, nádobu uzavřeme a d...

Povidlové pěry

Povidlové pěry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, špetka soli, voda vlažná spíše dle hustoty těsta, 1 balení švestkových povidel, 250 g strouhanky, 2 lžíce cukru moučka, 1 lžíce másla, špetka kypřícího prášku do pečiva

V míse prosejeme mouku, přidáme špetku soli a prášku do pečiva. Nakonec přidáváme vlažnou vodu a mícháme až vznikne hladké nelepivé těsto. Hotové těsto vyválíme na pomoučeném vále a nakrájíme rádelkem na čtverečky do kterých plníme povidla a vytvo...

Smažené nudle

Smažené nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čínských nebo vietnamských nudlí (např. zn. Lucky), 50 g černých hub (ucho Jidášovo), 1 mrkev, 100 g hlávkového zelí, 1 cibule, 100 g mletého tučného vepřového masa (bok, ořez), (vietnamci používají i prsní sádlo), 4 lžíce rybí omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 50 g oleje nebo sádla, 2-3 lžíce sezamového oleje, sůl, pepř, voda nebo vývar dle potřeby

Uvaříme dle návodu nudle, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V kastrolu rozehřejeme olej nebo sádlo, vložíme na něj mleté maso a dobře mícháme aby se kousky neslepily a dobře opečeme (můžeme trochu osolit a opepřit), vznikne taková haš...

Kuřecí prsa Tikka Masala

Kuřecí prsa Tikka Masala

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 6 lžíc rostlinného oleje, 3-4 cm skořice celé, 2 cibule větší, 3 lžičky drceného česneku, 3 lžičky strouhaného zázvoru, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička mleté chilli papričky, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky garam masala, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 rajčata, sůl, 2,5 dcl kokosového mléka, hrst čerstvých listů koriandru, 1 zelené chilli, 2-3 kardamony

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky(asi jako na guláš), osolíme. V kastrolu na malém plameni ořejeme olej a přidáme do něj celou skořici a kardamon a chvilku mícháme, aby se olej provoněl. Pak přidáme maso a opečeme, stačí jen chvíli, aby se z...

Žebírko s hříbkovo - smetanovou směsí v alobalu

Žebírko s hříbkovo - smetanovou směsí v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety bez kosti, 200 g hřibů, 4 plátky šunky, sůl, pepř, 1 lžička másla, olej, 1/2 citrónu, 50 ml bílého vína, 150 ml smetany ke šlehání , 600 g brambor vařených ve slupce, pažitka

Kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji je opečeme dozlatova. Z výpeku slijeme přebytečný olej, přidáme větší lžičku másla, plátky hříbků, pokapeme je citronovou šťávou, přihodíme šunku nakrájenou na nudličky, zalijeme ví...

Kedlubny na smetaně

Kedlubny na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kedluben, 2 lžičky cukru krupice, 3 lžíce instantní jíšky, 1 plátek másla, 2 dcl vody, 1 dcl smetany ke šlehání, 1 lžička soli, 1 lžička octa

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do kastrolu, přidáme asi 2dl vody, sůl a podusíme skoro do měkka. Kedlubny zahustíme instantní jíškou a asi 3 minuty povaříme. Vmícháme smetanu ke šlehání a necháme přejít varem. Odstavené kedlubny d...

Losos naložený v saké

Losos naložený v saké

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g filetů bez kůže z lososa, 3 lžíce mořské soli, 3 lžíce cukru krupice, 1 lžíce Wasabi, 15 ml saké

Lososa vložíme do hluboké vakuově uzavíratelné nádoby. Ve vhodné nádobě dobře promícháme sůl (nejlépe mořskou), cukr, wasabi a saké. Lososa dobře obalíme v marinádě a vložíme ho do mísy. Zbytek marinády nepřiléváme, ale vyhodíme nebo požijeme při ...

Domácí suchá směs k přípravě lívanců

Domácí suchá směs k přípravě lívanců

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 3 lžíce kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička sody bikarbóny, 1 lžička soli, 40 g vanilkového cukru

Všechny ingredience dáme do mísy a důkladně zamícháme. Pomoci si můžeme tím, že všechny suroviny nasypeme do uzavíratelné dózy a důkladně protřepeme. Skladujeme v dobře těsnící dóze ve spíži. Až dostaneme chuť na lívanečky, přidáme ke každým 150 ...

Losos na saké

Losos na saké

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 filety z lososa, 4 jarní cibulky, 60 ml saké, 20 ml sojové omáčky, 1 lžička mletého zázvoru

Troubu rozehřejeme na 180°C a připravíme si dva čtverce alobalu. Smícháme saké, sójovou omáčku a zázvor a v téhle omáčce důkladně obalíme plátky lososa. Přeneseme je do alobalu a do zbylé omáčky přimícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Směsí ...

Pivovarský guláš ze sojových kostek

Pivovarský guláš ze sojových kostek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sojových kostek, 2 kostky masoxu, sůl, pepř, 1 velká cibule, mletá paprika , 2 zralá rajčata, drcený kmín, majoránka, 150 ml světlého piva, 2 lžíce strouhaného chleba, 1 natvrdo uvařené vejce, 2 lžíce oleje

Sojové kostky podle návodu na obalu povaříme v osolené vodě ochucené masoxem. Uvařené kostky dobře scedíme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme scezené kostky, opečeme je, přisypeme rajčata nakrájená na malé kousky, orestujeme, přidáme roz...

Žampiony s nivou

Žampiony s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g žampionů, 300 g Nivy

Žampiony oloupeme, odstraníme nožičky a na lehce vymaštěný pekáč poskládáme kloboučkem dolů. Do každého dáme kousek nivy a už nesolíme. Pečeme při 200°C asi 40 minut. Podle potřeby podlijeme. Servírujeme s rýží nebo hranolky.

Zeleninový hrnec s uzeninou

Zeleninový hrnec s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 6 středních žampionů, 3 bílé papriky, 3 větší brambory, 1 kořen velké mrkve, 1 konzerva fazolí v tomatě, 1 kousek libečku, 2 kostky zeleninového bujónu, dle potřeby instantní tmavá jíška, 1 středně velká cuketa, 15 - 20 dkg měkké klobásy

Nejprve si nakrájíme zeleninu. Cibuli na drobno, žampióny na plátky, papriky na proužky, brambory a cuketu na kostičky a mrkev nastrouháme na hrubé nudličky. Na sádle usmažíme nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme brambory. Po...

Kuřecí prsa v kabátku

Kuřecí prsa v kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích prsou, 150 g hladké mouky, 70 g Solamylu, 300 ml světlého piva, 1 lžička mleté papriky, 2 vejce, sůl a pepř dle chuti, 4 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na plátky, nebo kousky. V míse zamícháme hladkou mouku, solamyl, pivo, papriku, vejce, sůl a pepř a kuřecí plátky, nebo kousky v něm zamícháme. Necháme v chladničce asi 2 hodiny odležet a poté smažíme na oleji dozla...

Hrachové placky

Hrachové placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrachu, 2 vejce, 60 g hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička majoránky, malá špetka muškátového oříšku

Přes noc namočený hrách zalijeme v hrnci vodou tak, aby byl potopený. Uvaříme ho doměkka. Pak ho přecedíme, ale vodu nevyléváme. Odebereme asi třetinu hrachu a zbytek rozmixujeme spolu s vodou, ve které se vařil. Pak přidáme zbylý hrách, sůl a k...

Pečená kachna v sáčku

Pečená kachna v sáčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kachna, lžíce mletého kmínu, sůl dle potřeby

Kachnu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, podle chuti osolíme a okmínujeme. Takto připravenou kachnu vsuneme do sáčku na pečení, který uzavřeme sponkou. Sáček s kachnou dáme do pekáčku nebo na pečící plech a asi 2x propíchneme vidličkou, aby ...

Slavnostní pizza

Slavnostní pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 sklenice polohrubé mouky, 0.5 sklenice mléka, 0.3 sklenice rostlinného oleje, 1 lžička sody bikarbóny pokropené trochou octa, Náplň: 500 g strouhaného sýra, 2 středně velké cibule, 1 konzerva šprotů s trochou oleje, 200 g rajčatového protlaku, 150 g uzeniny, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g žampionů, 1 lžíce másla

Ve šlehači nebo v míse metlou ušleháme mléko s olejem, přidáme mouku, jedlou sodu a sůl. Vypracujeme těsto. Mezitím si připravíme kruhovou formu a vymastíme ji olejem, těsto do ni rozložíme a na okrajích mírně povytáhneme. Těsto můžeme i vyválet a...

Fazole s hlívou ústřičnou

Fazole s hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g velkých tmavých fazolí, 150 g barevné papriky, 150 g hlívy ústřičné, 150 g uvařené dlouhozrnné rýže, sůl, pepř a majoránku podle potřeby, 50 ml olivového oleje

Tmavú fazuľu pred varením namočíme na par hodín do studenej vody. Potom vodu zlejeme, pridáme čistú vodu a fazuľu uvaríme domäkka. Po uvarení scedíme a odložíme Očistené farebné papriky pokrájame na rezance. Hlivu rozoberieme na menšie kúsky a sp...

Nádivka s liškami a estragonem

Nádivka s liškami a estragonem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, šálek mléka, 250 g anglické slaniny, 250 g lišek, sůl, pepř, petrželka, pár snítek estragonu, 2 lžíce bílého vína, 60 g másla + kousek na vymazání pekáčku, 3 vejce, špetka česneku - sušené kořenící směsi

Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme mlékem a odložíme stranou. Na pánvičce si rozškvaříme slaninu nakrájenou na malé kostičky, přidáme lišky, malé necháme celé a větší přepůlíme. Chvilku podusíme, zastříkneme vínem, přidáme špetku sušeného čes...

Grilované vepřové kuličky se studenou omáčkou

Grilované vepřové kuličky se studenou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, 100 g barevných paprik, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžíce Dijonské hořčice, kapka sojové omáčky, sůl, pepř a sladká paprika podle chuti, Na studenou omáčku: 100 ml zakysané smetany, 1 lžíce strouhaného parmazánu, 1 stroužek prolisovaného česneku, 1 lžička posekané čerstvé pažitky, sůl a pepř podle chuti

Mleté bravčové mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou červenou paprikou, sojovou omáčkou, dijonskou horčicou a prelisovaným cesnakom. Spolu premiešame a necháme odležať na chladnom mieste aspoň 1 hodinu. Potom z mäsa formuje...

stránka: