Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 55

Treska s hořčicovou omáčkou

Treska s hořčicovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce tresky, sůl, pepř, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml mléka, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce Dijonské hořčice, špetka muškátového květu, 2 lžíce oleje, citronová šťáva

Porce tresky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme do chladu. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, osolíme a necháme provařit. Pak do omáčky přidáme obě hořčice a dochutíme ji špetkou muškátového květu. T...

Dalmatinská kuřecí křidýlka

Dalmatinská kuřecí křidýlka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích křídel, 4 větší brambory, 4 středně velké rajčata, 1 hrnek sterilizovaných zelených oliv plněných mandlemi (cca 150 ml), 50 ml olivového oleje, 1 kostka zeleninového bujónu s přichutí bazalky a tymiánu, 100 ml suchého bílého vína, sůl podle potřeby, 4 bílé bagety

Zemiaky ošúpeme a pokrájame po dĺžke na mesiačiky. Opečieme ich na olivovom oleji. Vyberieme ich na sitko a dáme odkvapkať. Olej nevylievame. V oleji po zemiakoch prudko opečieme umyté kuracie krídelka. Teplotu znížime, všetko podlejeme troškou v...

Ravioli plněné mletým masem a špenátem

Ravioli plněné mletým masem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pšeničné mouky, 4 vejce, 200 g špenátu, 1/2 lžičky soli, 1 cibule, 80 g másla, 1 lžíce petrželové natě, 200 g hovězího mletého masa, 2 lžíce strouhanky

Mouku, 2 vejce, 1/2 lžičky soli a 2-3 lžíce vody zpracujeme na těsto, které rozválíme. (Možná bude potřeba více vody - záleží na mouce) Špenát omyjeme, krátce povaříme, necháme okapat a nasekáme. (Lzde použít i mražený - ne však protlak!) Jednu ...

Kuřátko pečené na fazolkách a rajčatech

Kuřátko pečené na fazolkách a rajčatech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, sůl, koření na kuře, 2 plátky másla, 4 hrsti fazolek (zelených fazolových lusků), 2 rajčata, 3 stroužku česneku, 60 g Schwarzwaldské šunky, pepř

Kuře naporcujeme, osolíme a okořeníme. Dno pekáčku vymažeme plátkem másla. Na dno rozložíme fazolky nakrájené na kratší kousky. Na fazolky přidáme rajčata nakrájená na kostičky, česnek nasekaný na plátky a Schwarzwaldskou šunku pokrájenou nadrobn...

Kuře na kokosu

Kuře na kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 konzerva žampionů, 1 lžíce kokosové moučky, 200 g sladké smetany, špetka soli, špetka kari koření, 1,5 dcl slunečnicového oleje

Kuřecí prsa osolíme, okořeníme kari kořením a naložíme do oleje. Necháme asi 1 hodinu marinovat. Na pánvi opečeme maso doměkka, vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Na výpeku orestujeme žampiony a strouhaný kokos, krátce podusíme, přidáme smetanu a ...

Zeleninový nákyp s ravioli

Zeleninový nákyp s ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ravioli se zeleninou, 1 lilek, 1 stroužek česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička koření na pizzu, 4 rajčata, 2 cukety, 1 lžička másla, 125 g goudy, 1 hrneček bešamelové omáčky, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového květu, 1 svazek tymiánu

Ravioli uvaříme dle návodu, scedíme a necháme odkapat. Troubu si předehřejeme na gril. Oloupaný a opláchnutý lilek nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a přidáme ho k oleji a koření na pizzu, které jsme si smíchali v misce. Touto směsí potřeme...

Vepřové v míse

Vepřové v míse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků vepřového masa, 1/2 balení masoxu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 200 g junior salámu, 3 debrecínské párky, 3 trojúhelníčky taveného sýru, 3 plátky sýru eidam, špetka soli, špetka mletého pepře, špetka grilovacího koření, špetka mleté papriky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a paprikou. Cibuli, česnek, salám a párky pokrájíme na kolečka, sýry na plátky. Pekáček vytřeme olejem, dáme kolečka cibule, česneku, řadu masa, salámu, sýru a párků. Střídáme, dokud m...

Grilovaný kapr s pikantní cuketovou přílohou

Grilovaný kapr s pikantní cuketovou přílohou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, sůl, drcený kmín, koření na ryby, 1/2 citrónu, 2-3 mladé cuketky, 2 velká rajčata, 2-4 chilli papričky, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, troška oregana, pár snítek tymiánu , 100 ml vody, olivový olej

Porce ryby osolíme, posypeme kmínem, kořením na ryby nebo jinou oblíbenou směsí koření, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli v chladu odležet. Cuketky nakrájíme na plátky, smícháme s rajčaty nakrájenými na malé kostičky a lehce osolíme. D...

Jehněčí bílé

Jehněčí bílé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g jehněčích kotlet, 100 g másla, 2 žloutky, 1 citrón, špetka soli, špetka pepře, 2 šálky vody

Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme a důkladně opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso lehce osmahneme. Poté podlijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud se polovina vody neodpaří. Pak ušleháme žloutky spolu s vymačkanou ci...

Špagety s pečenou zeleninou

Špagety s pečenou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti špaget, 2 mladé střední cuketky, 1/2 cibule, 1/2 červené cibule, 1/2 červené, 1/2 zelené a 1/2 žluté papriky, 2 střední mrkve, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, snítky čerstvého tymiánu , asi 4 lžíce olivového oleje, strouhaný parmazán

Všechnu zeleninu nakrájíme - cukety na půlkolečka, mrkev na kolečka, papriky na menší kousky, cibuli na kostičky a stroužky česneků překrojíme napůl. Zeleninu dáme do pekáčku, pokropíme olejem, osolíme, opepříme a poklademe snítkami čerstvého tymi...

Kuřecí plátek v sýrové omáčce

Kuřecí plátek v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehenní řízky nebo prsa, sůl, pepř, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 50 ml drůbežího vývaru, asi 250 ml mléka, 1 lžíce sojové omáčky, 80 g strouhaného sýra, olej na smažení, 1 čerstvý žloutek

Každou porci masa překrojíme na polovinu, abychom měli dva menší plátky na jednu porci. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme doměkka. Měkké plátky odložíme stranou do tepla. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalij...

Hovězí guláš na pivu se silnou šťávou

Hovězí guláš na pivu se silnou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí klížky, 800 g cibule, 2 lžíce sádla, 4 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce sladké mleté papriky, 5 dcl silného hovězího vývaru, 2 sardelky, 200 ml piva, 3 stroužky česneku, 1 menší hrst majoránky, pepř, sůl

Cibuli nakrájíme na kostičky. Nebojte se toho množství, zmenší se na třetinu :-) Na sádle ji pak restujte, až získá tmavě hnědou barvu. Nesmí zčernat, jinak ji musíte vyhodit, protože by guláš zhořkl. Pak orestujeme maso, které předtím nasoléme a ...

Vepřové dušené maso

Vepřové dušené maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 celé mrkve, 2 cibule, 1 petržel, 50 g sádla, 50 g rajčatového protlaku, 50 g pšeničné mouky, 2 červené nepálivé papriky, 5 kuliček celého černého pepře, trocha bobkového listu, sůl dle chuti

Z vepřového masa nakrájíme plátky, které krátce opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a zavineme do ruliček, které převážeme provázkem aby se neuvolnili. Na pánvi rozpálíme trochu sádla a závitky na něm ze všech stran dozlatova opečeme. P...

Malířova pochoutka

Malířova pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 8 tenkých plátků anglické slaniny, sůl, pepř, 100 g mletého hovězího masa, 30 g trvanlivého salámu (Poličan), hrst hrášku z konzervy, po 1/4 červené, zelené a žluté papriky , 2-3 stroužky česneku, 1/2 lžíce sekané petrželové natě, 1/2 lžíce sekaného libečku, 1 žloutek, 1 velká cibule, 2 lžíce kečupu, 1 lžička octa, 1 kostka hovězího bujónu, olej, 2 lžíce smetany, 1 lžíce hladké mouky

Nejprve si připravíme náplň: mleté hovězí maso dáme do misky, přimícháme salám nakrájený na proužky, papriky nakrájené na malé kostičky, hrášek, sekanou petrželku, libeček, žloutek, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše promícháme a na chvilku odlož...

Vepřová rychlovka s hořčicí

Vepřová rychlovka s hořčicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, špetka soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce kremžské hořčice, olej na osmažení

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí. Hned je osmažíme na oleji. Je to výborný recept bez nakládání. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Jemný srnčí hřbet se smetanou

Jemný srnčí hřbet se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg srnčího hřbetu, 1/2 celeru, 1 petržel, 1 mrkev, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky jalovce, 2 dcl červeného vína, 1/4 másla, trocha oleje, 100 g slaniny, 1 balení sladké smetany, 150 g žampionů

Ze hřbetu vykrojíme maso, dáme je do pekáče i s vykrojeným hřbetem, očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme a maso v pekáči jí zasypeme, potom přidáme koření, zalijeme vše červeným vínem a dáme na 24 hodin do chladu odležet. Maso vyjmeme a zprudka...

Jehněčí závitky

Jehněčí závitky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty, 100 g anglické slaniny, sůl a pepř dle chuti, 4 stroužky česneku, 2 jarní cibulky s natí, 2 brambory, 120 ml bílého jogurtu, trocha oleje

Cibuli očistíme a nať nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a utřeme, brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky (asi 1cm), slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme a...

Placičky ze syrového květáku a uzeného sýra

Placičky ze syrového květáku a uzeného sýra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 květáku, 100 g uzeného sýra, 2 vejce, 1/2 šálku mléka, 1/2 šálku hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, hrst strouhanky, sůl, pepř, nasekaná pažitka, olej na smažení

Omytý květák nastrouháme na hrubé slzy, přidáme k němu uzený sýr nakrájený na malé kostičky, vklepneme vejce, přimícháme mléko, mouku s kypřícím práškem, strouhanku, sůl, pepř a pažitku. Vše dobře promícháme a na rozehřátém oleji pečeme malé plac...

Lívanečky z cukety s malinovým přelivem

Lívanečky z cukety s malinovým přelivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 150 ml mléka, 50 g cukru krupice, špetka soli, 250 g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 střední cuketa, olej na smažení, 250 g měkkého tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 kelímek zakysané smetany, troška cukru moučka, talířek malin

V míse rozšleháme vejce s mlékem, krupicovým cukrem a špetkou soli. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme oloupanou nastrouhanou cuketu. (Strouháme na velké slzy.) Na lívanečníku na rozehřátém oleji smažíme lívanečky. Tvaroh prom...

Flíčky zapečené s masem

Flíčky zapečené s masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřového jazyku, 150 g vepřového mletého masa, 150 g vepřových jater, 1 cibule, sůl a pepř dle chuti, špetka kmínu, špetka sladké mleté papriky, 100 g másla, 100 ml hovězího vývaru, 350 g těstovinových flíčků, 100 g zakysané smetany, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, špetka muškátového květu

Vařený vepřový jazyk nadrobno posekáme. Vepřová játra odblaníme, nakrájíme na hranolky, opepříme, opaprikujeme a pokmínujeme. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na třetině rozehřátého másla. Poté přidáme játra a opečeme ze všech stra...

Kuřecí prsa s bambusovými výhonky

Kuřecí prsa s bambusovými výhonky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 250 g bambusových výhonků, 1 lžíce kari koření, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce másla, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce Solamylu

Kuřecí prsa si omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky, nebo tenké nudličky. Osolíme, opepříme a vložíme do mísy. Zasypeme mletou paprikou a solamylem a pořádně promícháme. Vložíme přibližně na 2 hodiny do lednice, ale nemusí to nutně být. N...

Kuřecí nudličky s estragonem

Kuřecí nudličky s estragonem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, sůl, pepř, 80 g anglické slaniny, hrstka čerstvého estragonu, 4 lžíce bílého vína, 200 ml sladké smetany, olej

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Na rozehřátém oleji maso restujeme, po chvíli přihodíme nudličky slaninky a opékáme, až je maso měkké. Měkké maso zastříkneme vínem, přidáme nasekaný čerstvý estragon a podl...

Rakouské bramboráky od Rýna

Rakouské bramboráky od Rýna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor (moučných velkých), 2 středně velké cibule, 2 vejce, sůl, brusinkový kompot, mletá skořice

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C. Oloupeme brambory, osušíme a nastrouháme najemno. Cibuli taktéž oloupeme a najemno nastrouháme k bramborům. Přidáme vejce a sůl a pořádně promícháme. Dva plechy vyložíme pečícím papírem, na který klademe t...

Dietní vepřové medailonky s mrkví a libečkem

Dietní vepřové medailonky s mrkví a libečkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa (řízky nebo 8 medailonků), 4 mrkve, 1 svazek libečku, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Maso naklepeme a rozpůlíme na dvě části (pokud jsme koupili již naporcované medailonky, stačí je jen naklepat). Nasolíme a napepříme a mezi dvě půlky pak vložíme pár listů libečku a část mrkve. Ovážeme nití nebo potravinářským provázkem a na másle...

Květákové karbanátky s parmazánem

Květákové karbanátky s parmazánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 střední mrkev, sůl a pepř dle chuti, 2 vejce, 50-100 g parmazánu, hrst petrželky, 2 šálky polohrubé mouky na zahuštění, strouhanka na obalení, olej na osmažení

Květák si rozvaříme ve velkém hrnci bez pokličky, aby z něj odcházeli čpavé látky. Mezitím co se nám vaří květák, si ve velké míse najemno nastrouháme parmazána očištěnou mrkev. Uvařený květák scedíme a přídáme do mísy k mrkvi a parmazánu. Vidličk...

stránka: