Pečený bramborák se zelím a anglickou slaninou
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
376
kalorií
1.0g
cukrů
1.0g
tuků
9.0g
bílkovin
Příprava
Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmažíme cibulku a anglickou slaninku. Přidáme propláchnuté a vyždímané zelí a posypeme kmínem. Můžeme podlít troškou vody. Dusíme cca 10 minut. Mezitím zahřejeme troubu na 200°C. Brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme do nich vejce, mouku, česnek, majoránku, sůl a pepř. Dobře promícháme. Pekáček (nejlépe 20x30 cm) vyložíme pečícím papírem. Na dno dáme polovinu těsta a pečeme 15 minut. Pak ztlumíme troubu na 170°C a na předpečené těsto vložíme náplň ze zelí a slaninky a přikryjeme vrstvou zbylého těsta z brambor. Pečeme cca 35 minut. Pak bramborák nakrájíme a podáváme.
Tatiana16. 06. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.