Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečený bramborák se zelím a anglickou slaninou

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 30min
Nutriční hodnoty
376 kalorií 1.0g cukrů 1.0g tuků 9.0g bílkovin

Příprava

Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmažíme cibulku a anglickou slaninku. Přidáme propláchnuté a vyždímané zelí a posypeme kmínem. Můžeme podlít troškou vody. Dusíme cca 10 minut. Mezitím zahřejeme troubu na 200°C. Brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme do nich vejce, mouku, česnek, majoránku, sůl a pepř. Dobře promícháme. Pekáček (nejlépe 20x30 cm) vyložíme pečícím papírem. Na dno dáme polovinu těsta a pečeme 15 minut. Pak ztlumíme troubu na 170°C a na předpečené těsto vložíme náplň ze zelí a slaninky a přikryjeme vrstvou zbylého těsta z brambor. Pečeme cca 35 minut. Pak bramborák nakrájíme a podáváme.


Přidat na Pinterest
Tatiana

16. 06. 2011, Recept navštíven: 3417x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dobrý plnený bramborák

28. 05. 2016, 18:46

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuce chutné jedlo

06. 06. 2017, 13:27

Přidat komentář
Angel 666
Bramborák miluju v jakékoliv podobě a takhle naplněný musí být super :o), určitě ho brzy vyzkouším. Je zvláštní, že jako dítě jsem bramborák úplně nenáviděla, teď bych se v něm ujedla :o).

Angel 666 17. 06. 2011, 21:19

Facebook komentáře