Pečený bramborák se zelím a anglickou slaninou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

376 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmažíme cibulku a anglickou slaninku. Přidáme propláchnuté a vyždímané zelí a posypeme kmínem. Můžeme podlít troškou vody. Dusíme cca 10 minut. Mezitím zahřejeme troubu na 200°C. Brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme do nich vejce, mouku, česnek, majoránku, sůl a pepř. Dobře promícháme. Pekáček (nejlépe 20x30 cm) vyložíme pečícím papírem. Na dno dáme polovinu těsta a pečeme 15 minut. Pak ztlumíme troubu na 170°C a na předpečené těsto vložíme náplň ze zelí a slaninky a přikryjeme vrstvou zbylého těsta z brambor. Pečeme cca 35 minut. Pak bramborák nakrájíme a podáváme.

přidejte na:
Tatiana

16. 06. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
super dobrý plnený bramborák
katka16031 28. 05. 2016, 20:46
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vynikajuce chutné jedlo
majka 06. 06. 2017, 15:27
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
výborná zemiakovo kapustová pochuťka
palino 07. 04. 2018, 21:37
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept výborný
Svetlana 18. 04. 2018, 17:36
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to vynikajuce jedlo
hanka 30. 10. 2018, 19:14