Pečený bramborák se zelím a anglickou slaninou

Obtížnost

Čas přípravy

40min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

376 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmažíme cibulku a anglickou slaninku. Přidáme propláchnuté a vyždímané zelí a posypeme kmínem. Můžeme podlít troškou vody. Dusíme cca 10 minut. Mezitím zahřejeme troubu na 200°C. Brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme do nich vejce, mouku, česnek, majoránku, sůl a pepř. Dobře promícháme. Pekáček (nejlépe 20x30 cm) vyložíme pečícím papírem. Na dno dáme polovinu těsta a pečeme 15 minut. Pak ztlumíme troubu na 170°C a na předpečené těsto vložíme náplň ze zelí a slaninky a přikryjeme vrstvou zbylého těsta z brambor. Pečeme cca 35 minut. Pak bramborák nakrájíme a podáváme.

přidejte na:
Chybí obrázek

16. 06. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
super dobrý plnený bramborák

28. 05. 2016, 18:46

Chybí obrázek
vynikajuce chutné jedlo

06. 06. 2017, 13:27

Chybí obrázek
výborná zemiakovo kapustová pochuťka

07. 04. 2018, 19:37

Chybí obrázek
recept výborný

18. 04. 2018, 15:36

Chybí obrázek
je to vynikajuce jedlo

30. 10. 2018, 18:14

Přidat komentář
Chybí obrázek
Bramborák miluju v jakékoliv podobě a takhle naplněný musí být super :o), určitě ho brzy vyzkouším. Je zvláštní, že jako dítě jsem bramborák úplně nenáviděla, teď bych se v něm ujedla :o).

Angel 666 17. 06. 2011, 21:19

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.