Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 59

Párky se šunkou a sýrem

Párky se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dietní párky, 4 plátky šunky, 2 stroužky česneku, 1 citrón, 100 g tvrdého sýru, máslo na vymazání

Párky podélně rozkrojíme, sýr nakrájíme na proužky a ty dáme na podélně rozkrojené párky. Každý takto upravený párek zabalíme do plátku šunky dáme do malého vymazaného pekáčku a zapékáme v předehřáté troubě při 180°C 5-10minut. Oloupeme a utřeme č...

Zapečené párky

Zapečené párky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dietní párky, 4 brambory, nať z mladé cibulky, 1 vejce, 100 g tvrdého sýru, máslo na vymazání

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme. Uvařené brambory rozšťoucháme a zapracujeme do nich rozšlehané vejce, osolíme, opepříme. Zapékací misku vymažeme máslem, dáme do ní zpracované brambory, do kterých vytvoříme žlábky na párky, které ...

Kuřecí jednoduché placičky

Kuřecí jednoduché placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g kuřecího masa, 5 vajec, 5 lžíc Solamylu, 7 lžíc rostlinného oleje, 1 lžíce kari koření, 1 lžíce soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 pórek

Koření a vejce dobře promícháme a připravíme na nakládání. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a smícháme s kuřecím masem. Maso dobře promícháme se směsí a necháme v chladnu 24 hodin odležet. Hotovou sm...

Kapří hranolky

Kapří hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 očištěný a vykuchaný kapr, sůl, pepř, drcený kmín, česnek - sušená kořenící směs, mletý zázvor, trošku citronové šťávy, 1-2 bílky, 1/2 hrnečku Solamylu, 1 hrneček strouhanky, olej na smažení

Kapra přepůlíme, půlky vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti hranolků (asi 1 cm x 5 cm). Kousky vložíme do misky, osolíme, pokapeme citronem a okořeníme pepřem, drceným kmínem, česnekem a zázvorem. Necháme nejméně hodinu odležet v...

Špenátový přívarek s volským okem

Špenátový přívarek s volským okem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špenátového protlaku, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1,5 - 2 dcl mléka, trochu soli, trochu pepře, 8 vajec , trochu oleje

Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, přidáme špenát, sůl, prolisovaný česnek a dle potřeby mléko. Krátce povaříme na mírném ohni a dochutíme. Na oleji upražíme volské oka. Na talíř naservírujeme špenátový přívarek, volské oka a podáváme ...

Hovězí dušené na pivu

Hovězí dušené na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa, 250 ml světlého piva, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 kostky hovězího bujónu, špetka soli, špetka pepře

Zadní hovězí nakrájíme na větší kostky, opepříme a osolíme. Orestujeme na tuku s nakrájenou cibulí a česnekem. opečené maso podlijeme asi 70 ml horké vody ve které jsme rozpustili půl kostky bujónu. Přidáme půlku piva a pod pokličkou dusíme doměkk...

Kuřecí kousky v jablečném moštu

Kuřecí kousky v jablečném moštu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 25 g másla, 1 lžíce oleje, špetka soli, špetka pepře, 2 jablka, 1-2 lžíce nasekaného tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 cibule, 100 g plátků uzené slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml jablečného moštu, 4 lžíce sladké smetany, 150 ml drůbežího vývaru

Troubu předehřejeme na 200°C. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném oleji a másle. Vyjmeme, přeložíme do ohnivzdorné mísy. Maso obložíme osminkami jablek a posypeme tymianem. Ve výpeku opražíme nadrobno nasekan...

Thajská kuřecí prsa

Thajská kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, trochu Solamylu, několik lžic rostlinného oleje, špetka kari koření, špetka soli, pár kapek sojové omáčky, pár kapek worcesterské (Worcesterová) omáčky, 200 ml kokosového mléka, 1 mrkev, 1 avokádo, 1 jablko, špetka kurkumy, špetka mletého zázvoru

Maso nakrájíme na nudličky a promícháme je se solamylem. Opražíme na rozpáleném oleji, pak přidáme nudličky mrkve, drobné kostičky avokáda a jablka. Osolíme, přidáme lžičku kari, špetku kurkumy, zázvoru, sójové omáčky, worcesterské omáčky a zalije...

Hovězí roláda se slaninou

Hovězí roláda se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce hořčice, 4 tenké plátky anglické slaniny, 1 cibule, 125 ml červeného vína, 1 červená paprika (kapie), 2,5 dcl hovězího vývaru, špetka soli, špetka pepře

Papriku nakrájíme na čtvrtky, zbavíme semínek a dáme na plech. Potřeme ji olejem a vložíme do trouby. Pečeme tak dlouho, až se slupka dá lehce oddělit od dužniny. Papriku oloupeme. Cibuli nakrájíme a na oleji orestujeme. Maso osolíme a opepříme. ...

Tolary z mletého bůčku

Tolary z mletého bůčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mletého bůčku, 3 vejce, 150 g strouhaného sýra, sůl, špetka mletého pepře, troška hladké mouky, trocha strouhanky

Mletý vepřový bůček smícháme se 2 vejci a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Vytvarujeme váleček, který zabalíme do alobalu a necháme v ledničce do druhého dne uležet. Druhý den krájíme plátky, obalujeme v trojoblalu a ...

Vepřové řízečky v hořčici

Vepřové řízečky v hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, špetka soli, špetka mletého pepře, 1/2 balení kremžské hořčice, 1 lžička rostlinného oleje, 2 cibule, 1 palička česneku

Plátky naklepeme. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme hořčicí smíchanou s olejem a poklademe vyšší vrstvou na kolečka nakrájené cibule a nasekaným česnekem. Naložené maso dáme přes noc do ledničky. Druhý den plátky zprudka opečeme na pánv...

Kuřecí prsa s medovou krustou

Kuřecí prsa s medovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 1 lžíce včelího medu, 2 lžičky sojové omáčky, 2 lžičky kečupu, špetka soli, troška mletého pepře

Z medu, sojové omáčky, soli, pepře a kečupu umícháme marinádu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky a dáme do marinády. necháme v chladnu odležet a smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme s hranolkami, bramborem a zeleninovým salátem.

Krůtí karbanátky

Krůtí karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sušená rajčata v oleji, 500 g mletého krůtího masa, 1 lžíce sekaného estragonu, 1/2 červené cibule, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky soli, 8 plátků slaniny

Rajčata, krůtí maso a estragon dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Směs vložíme do misky, přidáme cibuli, koření a papriku a promícháme. Z připravené směsi vytvarujeme karbenátky, které zabalíme do 2 plátků slaniny a zajistíme párátkem. Griluje...

Krůtí maso v zázvorovém těstíčku

Krůtí maso v zázvorovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtího masa, špetka soli, špetka pepře, 5 lžíc rostlinného oleje na osmažení, Těstíčko: 1 lžička mletého zázvoru, 1-2 bílky, škrobová moučka dle potřeby

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, ty lehce osolíme a opepříme. Připravíme si těstíčko tak, že smícháme škrobovou moučku, mletý zázvor, bílky a trochu vody. Maso v tomto těstíčku obalujeme a smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.

Skorotatarák

Skorotatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg tvrdého sýra, 1 větší sterilovaná okurka, 2 lžíce pikantního kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2-3 lžičky sojové omáčky, 1,5 lžičky mleté papriky , 1 cibule, špetka chilli koření, česnek dle potřeby, toastový chléb

Cibuli a okurku nastrouháme nebo nasekáme najemno, smícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme ostrý kečup (nebo jen pikantní), hořčici, sojovou omáčku, mletou papriku, jemně posekanou větší cibuli a podle chuti chilli koření. Na sucho opečené topinky...

Tagliatelle s houbami, špenátem a rajčaty

Tagliatelle s houbami, špenátem a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin Tagliatelle, 300 g jakýchkoliv hub , 150 g špenátu, 1 pórek, 100 g cherry rajčátek, 2 lžíce olivového oleje, 80 g gorgonzoly, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce slunečnicových semínek, 1/2 svazku rukoly

Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě, scedíme a necháme je okapat. Houby očistíme, otřeme vlhkou útěrkou a dle potřeby rozkrájíme. Pórek opláchneme a nakrájíme na kolečka. Špenát přebereme, očistíme a popřípadě jej pokrájíme. Rajčata omyjem...

Sojové maso po indicku

Sojové maso po indicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sojového masa (kostky nebo plátky), 1 balení bílého jogurtu (125 g), 1 lžíce koření garam masala, 3 stroužky česneku, sůl, 2 kostky masoxu, olej na opečení

Do hrnce do vody dáme dvě kostky masoxu a necháme v něm povařit sojové maso 20 minut, pak scedíme a dobře vymačkáme. Na lžíci oleje soju opečeme dočervena, k opečenému masu přidáme jogurt, utřený česnek, koření, lehce osolíme a na mírném ohni ješ...

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 stroužky česneku (větší), 4 plátky vepřové krkovice, rostlinný olej, 1 lžíce citronové šťávy, citronový nebo normální pepř, sůl

Česnek očistíme a prolisujeme. Rozmícháme ho v trošce oleje smíchaném s citrónovou šťávou. Touto marinádou potřeme omyté a osušené kotlety a necháme uležet v chladu do druhého dne. Pak maso vyjmeme, nasolíme a opepříme a zprudka orestujeme na pánv...

Krupoto

Krupoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžička koriandru (drcená semínka), 1 lžička kurkumy, 250 g krup, 0,7 l zeleninového vývaru (může být i kuřecí nebo hovězí), 2 mrkve, 1 pórek, 1 lžička tymiánu nebo 4 snítky čerstvého, pepř, sůl

Cibuli najemno nakrájíme a orestujeme na oleji. Pak přidáme koření a kroupy a smažíme. Asi po minutě podlijeme částí vařícího bujónu (já si jej dělám do zásoby a mrazím, ale klidně můžete použít i hotové vývary - je lepší, když jej vedle v hrnci v...

Špagety s žampionovo - brokolicovým přelivem

Špagety s žampionovo - brokolicovým přelivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g špaget, lžíce oleje, 1 cibule, 300 g žampionů, 1 hlávka brokolice, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 50 g anglické slaniny, kelímek zakysané smetany, 3 lžíce sladké smetany, strouhaný sýr na ozdobu

Špagety uvaříme podle návodu. Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli a ańglickou slaninu. Když cibule zesklovatí a slaninka začíná zlátnout, přihodíme plátky žampionů a krátce orestujeme. Lehce podlijeme, přidáme brokolici rozebranou na malé rů...

Dalmátské čufty

Dalmátské čufty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1 starší rohlík, šálek mléka, sůl, 50 g hladké mouky + 4 lžíce na omáčku, 1 vejce, 1 cibule, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 3 plátky citrónu, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce cukru krupice, 1 velké rajče, 1 velká kyselá okurka, 1 zelená paprika , 1 malá konzerva hrášku, olej, lžička mleté papriky, špetka pepře, špetka drceného kmínu, 1 lžička koření na mleté maso a 1 lžička divokého koření

Maso smícháme s houskou namočenou v mléce. Mírně osolíme, opepříme, přidáme mouku, vejce a koření. Po pečlivém promíchání tvarujeme šištičky - čufty, opečeme je v kastrůlku na oleji a vyjmeme. Do zbylého tuku po opékání přidáme nakrájenou cibuli...

Pečené kotletky na bylinkách

Pečené kotletky na bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky bílého toastového chleba, 4 vepřové kotlety, 2 snítky tymiánu, 5 lístečků bazalky, 3 listy hladké petrželové nati, sůl, olivový olej, 1 citrón (šťáva i kůra), citronový pepř (může být i normální), 6 cherry rajčátek

Nejdříve si předehřejeme troubu cca na 180°C. Pak si narychlo orestujeme na pánvi z obou stran toastový chléb. Vyjmeme jej a do rozehřáté pánve vlijeme olivový olej (ne moc!) a orestujeme na něm maso také z obou stran, až se zatáhne. Orestovaný ch...

Kuřecí Rosini

Kuřecí Rosini

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa /á 150 g/, 200 g žampionů, 200 g kuřecích jater, špetka soli, špetka pepře, 100 ml bílého vína, troška Dijonské hořčice, trocha hladké mouky na zahuštění, trocha drůbežího vývaru

Maso naklepeme na tenší plátky, osolíme, opepříme a na oleji prudce z obou stran opražíme. Měkké maso vybereme a odložíme na teplé místo. Do výpeku dáme očištěná a nakrájená játra. Orestujeme, přidáme na plátky nakrájené žampiony, zaprášíme moukou...

Zapečené farfalle

Zapečené farfalle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sterilovaných loupaných rajčat, 600 g uvařených těstovin, 200 g žampionů, 150 g šunky, 150 g cukety, trochu oregana, špetka soli, špetka pepře, špetka cukru krystal , 100 g strouhaného sýra

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Žampiony nakrájíme na plátky, cuketu na nudličky a šunku na pásky. Na oleji orestujeme houby a cuketu, později přidáme i šunku. Do směsi přidáme nakrájená loupaná rajčata, sůl, pepř, špetku cukru a oregano. Do o...

Vepřová kýta z Prešova

Vepřová kýta z Prešova

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové kýty, 50 g rozinek, 3 stroužky česneku, 30 g sádla, sůl, 1 lžička mleté papriky (i pálivé), 1/2 lžičky mletého koriandru, 1 lžička drceného kmínu, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 4 velké brambory, 1 velká cibule, 200 ml červeného vína

Do masa uděláme ostrým tenkým nožem hlubší otvůrky, do kterých střídavě zatlačíme rozinky a nudličky česneku. Maso potřeme změklým sádlem, osolíme, rovnoměrně posypeme veškerým kořením a vložíme do pekáčku. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo a...

stránka: