Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 62

Smažené rybí filety

Smažené rybí filety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 filety z pangasiuse, 2 vejce, špetka soli, špetka barevného pepře, 100 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky + hrnek na obalování, pár kapek citronové šťávy, špetka koření na ryby /nebo jen vegety/, 2 hrnečky strouhanky

Filety důkladně osušíme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby nebo vegetou. Vejce, mléko, sůl a mouku rozšleháme na řidší těstíčko /skoro jako na palačinky/ a filety nakrájené na porce obalíme v mouce, těstíčku a ve strouhance. Filety vklá...

Mokré rizoto z jater

Mokré rizoto z jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích jater, 2 šálky nebo 2 sáčky rýže, 1 cibule, olej, špetka bazalky, špetka majoránky, sůl, pepř, 1 balení smetany ke šlehání

Játra propereme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rýži propereme a dáme vařit. Rozpálíme olej v hrnci, dáme nasekanou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme játra, majoránku, bazalku a dusíme. Až jsou játra měkká, oso...

Telecí žebírko se smetanovým křenem

Telecí žebírko se smetanovým křenem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí žebírka, 4 lžičky rostlinného oleje, 1/2 citrónu, špetka soli, špetku pepře, 200 g majonézy, 20 g strouhaného křenu, několik kapek worcesterské (Worcesterová) omáčky, 2 lžíce ušlehané smetany, špetka cukru moučka, několik kapek citronové šťávy

Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, pokapeme citrónem a necháme asi hodinu odležet. Z přísad připravíme smetanový křen tak, že majonézu smícháme se šlehačkou, přidáme citrónovou šťávu, špetku cukru, pepře, několik kapek worceste...

Pikantní telecí žebírko

Pikantní telecí žebírko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí kotlety, 4 lžičky oleje, 2 sardelová očka, 20 g másla, 10 g cibule, 20 g čerstvých hub, 1 lžička petrželové natě, několik kapar, trochu citronové kůry, špetka soli, špetka pepře

Očištěná telecí žebírka naklepáme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Takto připravená žebírka potřeme hmotou připravenou z másla, rozetřených sardelových oček, rozsekaných hub, cibule, petržele, kapar a nastrouhané citrónové kůry. Zbytek hmoty u...

Krůtí plátky s jarní zeleninou

Krůtí plátky s jarní zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 2 lžíce másla, 1 lžička grilovacího koření, špetka soli, špetka pepře, trochu hladké mouky na posypání, 200 g brokolice, 200 g zeleného hrášku, 200 g baby karotky, 1/2 svazku ředkviček, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso z vrchní strany nařežeme na malé kostičky a poprášíme moukou. Opepříme, osolíme a dochutíme grilovacím kořením. Brokolici opláchneme a horní část oddělíme od košťálu. Růžičky rozkrájíme na malé kousky. Uvaříme ji doměkka v osolené vodě spolu ...

Kuřecí medailonky s borůvkovo - smetanovou omáčkou

Kuřecí medailonky s borůvkovo - smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, špetka soli, špetka pepře, 1/2 sklenky borůvkového kompotu, 100-150 ml sladké smetany, 1 lžička citronové šťávy

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na medailonky. Jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a na troše oleje opražíme z obou stran doměkka. Měkké maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Do výpeku přidáme borůvky i se šťávou, špetku soli, pepř, citro...

Švestkové kuřecí rolky

Švestkové kuřecí rolky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky kuřecích prsou, 4 jarní cibulky s natí, 8 sušených švestek, 4 plátky oravské slaniny, špetka soli, špetka pepře, pár lžic rostlinného oleje

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Cibulky očistíme, překrojíme na půlky a rozdělíme na připravené řízky spolu se švestkami. Zavineme a obtočíme plátkem slaniny. Upevníme párátkem a nejprve opražíme na oleji, pak oheň snížíme a dodusíme doměkka. D...

Gratinované brambory s brokolicí

Gratinované brambory s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor uvařených ve slupce, 400 g brokolice, 250 ml sladké trvanlivé smetany, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 1 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka barevného pepře

Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Brokolici rozdělíme na ružičky a opláchneme. Ve větší pánvi rozpálíme máslo a olej a brambory s brokolicí orestujeme. Osolíme, opepříme, když chceme, přidáme i vegetu. Do pánve přidáme smetanu /stač...

Vepřové zapečené s barevnými fazolemi

Vepřové zapečené s barevnými fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva bílých a červených fazolí, sůl dle chuti, 2 lžíce sádla, 500 g vepřové kýty, 4 dietní párky, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení zakysané smetany, 4 vejce, špetka muškátového oříšku, 8 malých cibulek, 1 pórek, špetka bílého pepře

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách zprudka opečeme. Vymažeme pekáček sádlem. Pórek nakrájíme na kolečka, cibulky oloupeme a rozkrojíme napůl. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu sl...

Vynikající syrečková panenka

Vynikající syrečková panenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 100 g tvarůžků, 100 g šunky, 20 g sterilovaných kapií, 1 vejce, špetka kari, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sádla na osmažení

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme po obou stranách. Nastrouháme syrečky, nadrobno nasekáme šunku a kapie, dáme do mísy, rozklepneme na ně vejce, přidáme špetku kari a promícháme. Takto ...

Kuřecí mexikana

Kuřecí mexikana

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 konzerva drcených rajčat , 1 konzerva červených fazolí, 2 cibule, špetka oregana, špetka soli, špetka barevného pepře, 1 chilli paprička /dle chuti více i méně/, 1 malá konzerva kukuřice

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, kukuřici a fazole scedíme a necháme okapat. Na rozpáleném oleji opražíme maso a cibulku, pak přidáme kukuřici i fazole a orestujeme. Přilijeme drc...

Krůtí maso s cuketami na pivu

Krůtí maso s cuketami na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, sůl, pepř, 1-2 lžíce polohrubé mouky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce kečupu, 1 velká cibule, 1 sklenka piva, 1 pórek, 1 střední mladá cuketa, 2 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Nudličky orestujeme na rozehřátém oleji, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, společně osmahneme, přihodíme plátky česneku a zastříkneme kečupem. Zalijeme pivem, přidáme nakrájeno...

Segedínské vepřové závitky

Segedínské vepřové závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, sůl, pepř, 100 g plátků slaniny, 2 lžíce hořčice, 1 lžička mleté papriky, kmín, 2 sterilované okurky, 1 balení zakysané smetany, hladká mouka na zahuštění, 250 g kyselého zelí, sádlo

Krkovičku omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme plátky slaniny, opaprikujeme a lehce okmínujeme. Okurky rozpůlíme a na každou krkovičku dáme půlku. Zelí překrájíme na menší a rozvrstvíme po plátcích, potom...

Cuketa Bezděk

Cuketa Bezděk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cukety, 400 g uzeniny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 cibule, 1 konzerva rajčatového protlaku, špetka mleté papriky, 1 lžička cukru krupice, špetka soli, 3 lžíce slunečnicového oleje

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a osmahneme na kostičky nakrájenou uzeninu.Přidáme na nudličky nastrouhanou cuketu, zalijeme rajským protlakem, ochutíme solí a cukrem a dusíme. Nakonec vlijeme smetanu na šlehání, ne...

Vepřový sváteční květ

Vepřový sváteční květ

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, troška soli, troška pepře, 4 vejce uvařená natvrdo, 4 plátky sterilované kapie, 4 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, několik kapek sojové omáčky

Maso nakrájíme na řízky, na tenko je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Uvařená vejce oloupeme, kapii necháme okapat. Každé vejce zabalíme do kapie, položíme na řízek, zavineme a upevníme nití. Na pánvi rozehřejeme tuk nebo olej a při...

Falešná kastrůlková roštenka

Falešná kastrůlková roštenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa /plátky/, trocha soli, trocha mletého pepře, několik lžic rostlinného oleje, 4 brambory, 1 sklenka leča /menší/, 1 cibule, 1 a 1/2 lžičky mleté červené papriky, 1/2 lžičky celého kmínu, trochu majoránky

Maso vyklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji prudce z obou stran osmahneme. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme drobně nasekanou cibuli, opražíme, stáhneme z ohně a přimícháme červenou papriku. Rychle promícháme, vrátíme na plotnu, přilijem...

Nadívaný bůček se žampióny

Nadívaný bůček se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g bůčku bez kosti, 3 rohlíky, 3 vejce, 1 šálek mléka na zvlhčení rohlíků, 250 g žampionů, 2 stroužky česneku, 1 cibule, špetka soli, špetka kmínu, špetka pepře, špetka muškátového oříšku

Očištěné žampióny nakrájíme na kostičky. Pečivo také a zvlhčíme mlékem, přidáme rozmíchaná vejce, muškátový oříšek a mletý pepř, osolíme a lehce promícháme se žampióny. Do připraveného bůčku prořízneme ostrým nožem kapsu, maso osolíme, potřeme vně...

Kotlety se zeleninovou kaší

Kotlety se zeleninovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety s kostí, 1 lžíce grilovacího koření, 3 lžíce olivového oleje, 10 brambor, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 bulvy celeru, 100 g másla

Vepřové kotlety nejdřív z obou stran hustě posypeme grilovacím kořením, potom je opečeme na rozpáleném pánvi,(nejlépe nasucho na grilovací pánvi) z kažé strany 3 minuty. Teprve potom kotlety potřeme olejem, naklademe je na pekáček a dáme do rozehř...

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsních řízků (4 plátky), 4 plátky šunky, 200 g uzeného sýru (4 plátky), 200 g plísňového sýru, 3 stroužky rozetřeného česneku, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžíce olivového oleje, Dresing: 200 ml zakysané smetany, 3 stroužky rozetřeného česneku, sůl a pepř podle potřeby

Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou. Kuracie prsia restujeme z oboch strán. Pri restovaní z druhej strany ich potrieme pretlačeným cesnakom. Na koniec poukladáme na prsia plátky šunky, údeného a plesňové...

Hovězí maso s brokolicí a žampióny

Hovězí maso s brokolicí a žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 150 g žampionů, 200 g brokolice, 200 ml smetany ke šlehání, špetka soli, špetka pepře, 3 lžíce oleje, 2 lžíce másla

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Poté jej osolíme a opepříme a na oleji prudce osmahneme. Jakmile nám začne zlátnout, podlijeme maso vodou. Dusíme, dokud maso nezačne měknout. V případě potřeby dále podléváme vodou. Jakmile maso m...

Kuře Plaměňák

Kuře Plaměňák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 3 lžíce pikantního kečupu, 2 lžíce meruňkového džemu, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička skořice, 2 větší cibule, sůl podle potřeby, 4 plátky anglické slaniny, 1 lžička pikantní chilli omáčky

Z kečupu, džemu, oleja, chili omáčky, korenia a škorice vymiešame pastu, potrieme ňou stehna a uložíme na vymastený plech, vyložený na kolieska nakrájanou cibuľou a anglickou slaninou. Zakryjeme alobalom a v rúre predhriatej na 200°C pečieme 20 m...

Krupice z mouky

Krupice z mouky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 4 lžíce cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 2 lžíce másla, 3 lžíce Granka

Mléko nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Osladíme cukrem, přidáme máslo a nakonec pomalu přisypáváme mouku. Vždy trochu přisypeme, zamícháme, opět trochu přisypeme, zamícháme atd. Pak vaříme asi 3 minuty. Hotovou kaši nalijeme na talíře a posyp...

Zahuštěné čočkové pyré s tvarohem

Zahuštěné čočkové pyré s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čočky, 500 ml mléka, 100 g krupice, 2 lžíce másla, 200 g tučného tvarohu, špetka soli

Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Přecedíme a rozmixujeme. Mezitím si z mléka a krupice uvaříme hustou krupicovou kaši. Opravdu důkladně mícháme, aby se nám v ní neudělaly hrudky, které by celé pyré pokazily. Přecezenou čočku, krupicovou kaš...

Kuřeci prsíčka s překvapením

Kuřeci prsíčka s překvapením

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsíčka (po cca 150 g), 12 plátků anglické slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, NÁPLŇ: 200 g kuřecích jater, 1 lžíce másla, 120 g žampionů, 1 menší cibule, 80 g strouhaného uzeného ovčího sýra, 2 vejce, 1 lžíce zelené petrželové natě, špetka soli a mletého pepře

Na masle speníme cibuľu, pridáme pokrájané pečienky, šampiňóny, opražíme a podusíme. Potom všetko posolíme a okoreníme. Pridáme petržlenovú vňať, zalejeme rozšľahanými vajcami a necháme mierne zhustnúť. Nakoniec pridáme postrúhaný ovčí syr, odsta...

Kuře s pórkem a ananasem

Kuře s pórkem a ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích čtvrtek, 1 menší pórek, 1 konzerva ananasu, trocha slunečnicového oleje, 1 cibule, 5 lžic rybí omáčky, špetka soli, špetka chilli koření, 1 lžíce Solamylu

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, 3 lžíce oleje, rybí omáčku a promýcháme. Necháme v ledničce do rána. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, nasypeme naložené maso a za stálého míchání opékáme. Až maso zb...

stránka: