Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 64

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg Kalamari kroužky, 1 vejce, 6 lžic hladké mouky, 1 dcl mléka, 1 lžička kari koření, 1 lžička soli

Zmrazené Kalamari necháme skoro rozmrznout, aby tam nebyl případně led či námraza. Připravíme si těstíčko z vejce, mouky, mléka, kari a soli. Hustotu těsta je potřeba upravit tak, aby se kroužky dobře balily, ne příliš řídké. Na rozpáleném tuku...

Candát a la diplomat

Candát a la diplomat

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 800 g candáta, 200 g žampiónů, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 100 g strouhaného uzeného sýru, 2 žloutky, sůl a pepř podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové nati, 150 ml bílého vína

Rybu očistíme, stiahneme z nej kožu, vypitveme, mäso zbavíme chrbtice a kostí, umyjeme, dáme na maslom vymastený pekáč a zalejeme bielym vínom a vývarom z rybacích kosti(spolu asi 300ml). Na druhej polovici masla podusíme očistené, na plátky pokrá...

Kuřecí závitky s dijonskou omáčkou

Kuřecí závitky s dijonskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, špetka soli, špetka pepře, Náplň: 3 větší mrkve, 2 kořenové petržele, 1/2 většího celeru, 2 vejce, Omáčka: 3 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce medu, 100 ml černého piva, 1 lžíce olivového oleje

Troubu rozehřejeme na 180°C. Kořenovou zeleninu očistíme, vložíme ji do hrnce s vodou a uvaříme doměkka. Mezitím na prkénku naklepeme kuřecí prsa tak, aby byla stejně vysoká. Osolíme a opepříme. Měkkou zeleninu nakrájíme na kostičky a v míse ji pr...

Holtštajnská telecí hruď

Holtštajnská telecí hruď

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 1200 g telecí hrudi, 2 lžíce hladké mouky, 80 g sádla, Náplň: 200 g šunky, 4 vejce, 150 g zeleného hrášku, 1 cibule, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl a pepř podle potřeby

Z teľacej hrude vyberieme kosti, urobíme otvor, ktorý naplníme plnkou, zašijeme a povrchu posolíme. Do pekáča pokladieme rebrové kosti, na ne položíme hruď, pridáme masť, podlejeme vriacou vodou a upečieme do červena. Počas pečenia polievame vlast...

Baklažán po turecku

Baklažán po turecku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g lilku, 50 ml olivového oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 středně velká cibule, 200 g rajčat, 150 g čerstvých nebo zamražených hřibů, 2 stroužky česneku, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 1 lžíce másla, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, sůl podle potřeby

Olúpané a umyté baklažany pokrájame na rezance, posolíme, premiešame s múkou a pečieme v rozpalenom oleji. Vyberieme ich, do oleja dáme na kolieska pokrájané rajčiaky, nadrobno pokrájanú cibuľku a podusíme asi 10 minút. Potom pridáme zvlášť na mas...

Dalmatinské šišky

Dalmatinské šišky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa , 200 g vepřového masa, 200 g jehněčí kýty, 1 houska, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, troška mletého pepře, kmínu a červené sladké papriky, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 citrónu, 120 ml zakysané smetany, 1 lžička cukru krupice, 80 g rajčat, 120 g zelené papriky, 60 g zeleného hrášku, 1sladkokyselá okurka cca 80g

Odblanené, umyté mäso zomelieme aj s namočenou žemľou, pridáme polovicu múky, korenie, soľ, rascu, vajcia, a vypracujeme hmotu a sformujeme do tvaru šišiek, ktoré v oleji z oboch strán opečieme do červena. Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľku, pri...

Smažený pórek v sýrovém těstíčku

Smažený pórek v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kousků mladého pórku, 50 g postrouhaného plísňového sýra, 8 plátků uzené šunky, 2 vejce, 80-100 ml mléka, 2-3 lžíce hladké mouky, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje, 100 ml tatarské omáčky

Pór očistíme, pokrájame na 10 centimetrové kúsky a v mierne osolenej vode uvaríme do polomäkka. Vyberieme ho dáme odkvapkať a trochu schladiť. Každý kúsok póru zabalíme do plátkušunky a spojíme špáradlom. Vajíčka rozmiešame s trochou mlieka, prid...

Bramborový koláč

Bramborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 250 ml zakysané smetany, 4 vejce, 150 g strouhaného uzeného sýra, 120 g listového těsta, 3 lžíce másla, 4 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžička oregana, 100 g posekaných lískových ořechů, 1 lžíce sardelové pasty

Zemiaky v šupke umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme rascu a uvaríme do mäkka. Vodu zlejeme, necháme trocha vychladnúť, ošúpeme ich a poprekrajujeme na polovice. Zapekaciu misu vyložíme rozvaľkaným lístkovým cestom, potrieme sardelovo...

Špenát zapečený se sýrem a kuřecím masem

Špenát zapečený se sýrem a kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mraženého špenátu, 30 g másla, 2 vejce, 2 kuřecí prsa, 100 g strouhaného sýra, 5 lžic smetany, 70 g hladké mouky, sůl, pepř, muškátový květ, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, olej

Maso nakrájíme na kostičky a na lžičce oleje opečeme doměkka. Špenát necháme částečně rozmrazit a pod pokličkou ho chvíli podusíme. Změklé máslo utřeme se žloutky, přidáme sýr, smetanu, opečené maso, podušený špenát, osolíme, okořeníme a přidám...

Makaróny zapečené v sýrovém krému

Makaróny zapečené v sýrovém krému

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g makaronů, 4 rajčata, 200 g taveného sýru, 80 g másla, 100 g strouhaného tvrdého sýru, 50 g postrouhaného plísňového sýru, 3 lžíce hladké mouky, 300 ml mléka, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, troška mletého pepře, troška čerstvé bazalky, sůl podle potřeby

Makaróny polámeme na menšie kúsky, uvaríme v osolenej vode, prepláchneme a scedíme. Rajčiny pokrájame na kolieska, syry postrúhame. V kastroli roztopíme maslo, pridáme múku a urobíme svetlu zápražku. Zalejeme mliekom, rozmiešame, povaríme. Pridáme...

Dančí stehno na červeném víně

Dančí stehno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g dančí kýty, 150 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 100 g dobře vyuzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 100 ml červeného vína, sůl, cukr, mletý pepř podle potřeby, 2 bobkové listy, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 2 lžíce rajčatového protlaku, 6-8 kuliček jalovce, 4-5 lžic brusinkového kompotu

Vykostené stehno z Daniela odblaníme, prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, osolíme a okoreníme. Obviažeme ho pevnou niťou, aby si počas prípravy zachovalo tvar a dalo sa pokrájať na plátky. Na olejí jemne opražíme kolieska cibule, na malé kúsky po...

Ostrý salámový wok

Ostrý salámový wok

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g silných libových párků, 1 lžička kari koření, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 3 lžíce sojové omáčky, 1-2 chilli papričky, 1 vejce, 1 lžíce Solamylu, 2 střední cibule, 1/2 pórku, 1/2 červené papriky , 2 stroužky česneku, špetka pepře, 2 lžíce ostrého kečupu, 100 ml piva, 1 lžíce oleje, 1 lžička oregana (nejlépe čerstvého)

Párky oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. Dáme je do misky, přidáme kari, pepř, worcester, sojovou omáčku, nadrobno posekané chilli papričky, nasekaný česnek, vejce a Solamyl a promícháme. Na woku si rozehřejeme olej a směs krátce opečeme...

Plněné masové měšce

Plněné masové měšce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového karé, 6 vejec uvařených na tvrdo, 150 g čerstvých nebo zamražených hřibů, 1 cibule, 6 tenkých plátků šunky, 1 lžíce Dijonské hořčice, 100 ml olivového oleje, 3 lžíce sojové omáčky, cca 2 lžíce hladké mouky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové nati na ozdobu

Bravčové kare pokrájame na 6 rezňov, natenko ich rozklepeme ale opatrne aby sme ich nepotrhali. Osolíme, okoreníme. Cibuľu očistíme, najemno postrúhame na strúhadle, premiešame s horčicou a natrieme na jednotlivé rezne. Na oleji narýchlo orestujem...

Pikantní lančmít s nivou

Pikantní lančmít s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celá konzerva Luncheon Meatu nebo 8 plátků (0,5cm), 150 g Nivy, 5 stroužků česneku, špetka majoránky, hořčice, olej na vymazání

Vyklopíme lančmít a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a utřeme, nivu nastrouháme. Natrháme si 4 kusy alobalu velké tak, aby se do nich dal lančmít zabalit, vymastíme je, potom do nastrouhané nivy vmícháme česnek, majoránku a plátky lančmítu po...

Žebrácká krkovička

Žebrácká krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovičky, 250 g strouhaného uzeného sýra, 1 sklenka (750 ml) sterilovaných okurek, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kokosové moučky, 4 stroužky česneku, 1 lžička pepře mletého, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje na smažení, 1 lžíce Dijonské hořčice

Mäso pokrájame na rezne, naklepeme ich, osolíme, na jednej strane okoreníme a obalíme v múke zmiešanej s kokosom. Na panvici zohrejeme olej, poúkladáme naň rezne nepomučenou stranou, opražíme ich a potom otočíme. Rezne poukladáme do pekáča tesne ...

Ďábelská kotletka

Ďábelská kotletka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kotlety, 2 velké cibule, 1 kg rajčat, 1/2 dcl olivového oleje, 1 lžíce oregana, špetka bazalky, špetka cayenského pepře, špetka barevného pepře, špetka mletého tmavého pepře, sůl dle potřeby

Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rozložíme na vymazaný pekáč. Rajčata nakrájíme na plátky a položíme na cibuli. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem, potřeme olejem a rozložíme na rajčata. Posypeme uvedeným kořením - o...

Zapečená mrkev s bramborem

Zapečená mrkev s bramborem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mrkve, 500 g vařených brambor, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 200 g měkkého salámu, 2 lžíce oleje, 2 vejce, 1/2 šálku mléka, 100 g strouhaného sýra, hrst petrželové natě, sůl, pepř

Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka (větší kolečka můžeme přepůlit) a v lehce osolené vodě povaříme skoro doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno, salám na kostičky a obojí orestujeme na lžíci oleje. V míse smícháme salámovou směs s povařenou mrkví...

Debrecínské palačinky

Debrecínské palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Palačinky: 150 g hrubé mouky, 3 vejce, 300 ml mléka, špetka soli, Náplň: 500 g telecího masa, 2 lžíce sádla, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 mladá cibule, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, Na obalovani: 2 vejce, 5 lžic strouhané housky, 100 ml olivového oleje na smažení

Nadrobno pokrájanú cibuľu udusíme na masti. Pridáme papriku, pokrájané teľacie mäso, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme rajčinový pretlak a dodusíme. Potom mäso vyberieme, pomelieme a spojíme so šťavou ...

Zapékaný pórek se strouhankou

Zapékaný pórek se strouhankou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pórků, 150 g Ementálu, 100 g strouhanky, 100 g másla, 1 lžička soli

Pórek řádně očistíme, nařežeme podélně dle velikosti kastrolu a svážeme nití, aby se nerozpadal. Ve slané vodě jej vaříme doměkka, necháme okapat a narovnáme do máslem vymaštěné zapékací misky či kastrolu. Vrstva by měla být asi 3 cm vysoká. ...

Suprové tvarohové placičky

Suprové tvarohové placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tvarohu, 3 vejce, 40 g strouhanky, 150 g hrubé mouky, špetka soli, 3 lžičky cukru krupice, olej na smažení

Do tvarohu vmícháme žloutky, špetku soli, cukr, strouhanku a mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Lžící tvoříme na pánvi placičky a smažíme dozlatova na rozehřátém oleji. Hotové jen pocukrujeme nebo potřeme povidly a dozd...

Rybí filé v rajské šťávě

Rybí filé v rajské šťávě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rybího filé, 40 g másla, 2 cibule, 20 g hladké mouky, špetka mleté papriky, 250 ml kravského mléka, 250 ml rajčatové šťávy, troška citronové šťávy, špetka soli

Mírně rozmražené filé podusíme doměkka ve vlastní šťávě. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme hladkou mouku a mletou sladkou papriku. Připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme mlékem a asi 5 minut povaříme. Přilijeme rajčatovou š...

Kapr zapečený s houbami

Kapr zapečený s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g očištěného kapra, 200 g másla, 800 g uvařených brambor ve slupce, 200 g čerstvých nebo mražených hříbků, 1 cibule, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 g strouhaného Ementálu, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 300 ml sladké smetany, 100 g hladké mouky, 100 g másla, cca 300 ml masového vývaru, špetka soli

Očisteného kapra rozdelíme na porcie, čiastočne vykostime, posolíme, opečieme na masle a dáme do maslom vymastenej zapekacej misy.Prikryjeme uvarenými zemiakmi pokrájanými na plátky a udusenými na masle a hríbikmi, už skôr podusenými na cibuli pok...

Zapečené kuřecí maso

Zapečené kuřecí maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích řízků, 200 g anglické slaniny, 3 cibule, 300 g strouhaného tvrdého sýra Eidam (Edam), špetka česneku - sušené kořenící směsi, špetka soli, 20 ml olivového oleje

Kuřecí řízky opláchneme a pak je jemně naklepeme, osolíme a opepříme česnekovým kořením. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Tvrdý sýr na struhadle nahrubo nastrouháme. Pekáček vymažeme olivovým olejem a ...

Brambory se žampiony

Brambory se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 600 g žampionů, 1 svazek petrželky, 4 lžíce másla, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sušené majoránky, 150 g sýra na strouhání (Edam)

Brambory oškrábeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na 2 lžících másla opékáme syrové brambory přibližně 15 minut. Osolíme je, opepříme a vložíme do mísy. Na zbylých 2 lžících másla osmahneme pokrá...

Telecí játra s jablky a sýrem

Telecí játra s jablky a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g telecích jater, 2 větší jablka, 50 g másla, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 4 plátky tvrdého sýru, sůl podle potřeby

Olúpané jablka zbavíme jaderníka a nakrájame na hrubšie kolieska. V polovičnej dávke masla jablka na panvici zľahka popražíme a posypeme ich červenou paprikou. Potom ich uložíme do zapekacej misky. Plátky pečeňe posypeme múkou a v druhej polovičke...

stránka: