Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 67

Kachní prsa se šalotkou

Kachní prsa se šalotkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kachních prsou, trocha soli, trocha pepře, 5 šalotek, 100 ml sladké smetany na vaření, 2 lžíce zakysané smetany, trochu petrželové nati, 1,5 - 2 dcl drůbežího vývaru, trochu hladké mouky na zahuštění

Maso zbavíme kůže, nakrájíme na kousky, osolíme a necháme 10 minut odpočinout. Šalotky nakrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme prsíčka, prudce opečeme, podlijeme trochou vývaru, přikryjeme a dusíme doměkka. Maso vyndáme a uložíme na teplé místo. ...

Jehněčí na mátě

Jehněčí na mátě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčího masa, 4 stroužky česneku, 1 lžíce kremžské hořčice, 3 lžíce olivového oleje, 2 citróny, trochu soli, trochu pepře, 1/2 svazku máty peprné

Maso očistíme, umyjeme a uděláme do něj nožem 2 cm zářezy. Prolisovaný česnek smícháme s hořčicí, olejem, šťávou z 1 citrónu a půlkou nasekané máty. Přes noc necháme maso marinovat. Na druhý den zbylý citrón nakrájíme na kolečka a vložíme je do z...

Houbové placičky s citronovou šťávou

Houbové placičky s citronovou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 a 1/2 ks housky (tvrdé), 600 g hub (žampiony), 1 stroužek česneku, 1 svazek petrželové natě (petrželky), 1 vejce, 1 žloutek, 75 g tvrdého sýra (nastrouhaného), špetka soli, špetka bílého pepře, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 šalotka, 200 g sladké smetany, 1/2 lžíce citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy

Housky necháme změknout ve vlažné vodě, dobře je vymačkáme a roztráme na kousky. Očistíme houby a nasekáme je najemno. Česnek prolisujeme a přidáme k houbám. Opereme petrželku a lístky nasekáme na velmi jemné kousky. Smícháme s houskami, vajíčkem...

Dušené hovězí nudličky se zeleninou

Dušené hovězí nudličky se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, olivový olej, máslo, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 žlutá paprika, 2 rajčata

Na směsi olivového oleje a másla zprudka krátce osmahneme na tenké nudličky nakrájené hovězí maso. Poprášíme ho sladkou paprikou a kořením (dle chuti - např. Solčankou) a podlijeme malým množstvím vody, aby se podusilo doměkka. Ke konci dušení při...

Kuskusový nákyp s brokolicí

Kuskusový nákyp s brokolicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuskusu (nejlíp celozrnného), slunečnicový olej, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, kurkuma, zeleninový bujón (nejlépe bez GS), voda, sušené droždí, 1 balení Rama Cremefine

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kurkumu a rozdrobený zeleninový bujon. Pak přidáme na růžičky rozebranou brokolici, košťál také pokrájíme. Vše zalijeme vodou tak, aby brokolice byla skoro potopená. Chvíli vaříme, pak přisype...

Segedín ze sójového masa

Segedín ze sójového masa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sojových kostek, 2 lžíce sojové omáčky, 1 kostka zeleninového bujónu (doporučuji bez GS), 1 cibule, 300 g kysaného bílého zelí, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžička mleté sladké papriky, 2 lžíce hladké mouky

Sójové kostky nasypeme do mísy, rozdrobíme na ně zeleninovou kostku, pokapeme je sójovou omáčkou a zalijeme vroucí vodou, aby nasákly. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme slité sójové kostky, posypeme je mletou sladkou paprikou...

"Golubce" s houbami a vejcem

"Golubce" s houbami a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší hlávka zelí, cca 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce rozpuštěného másla, 200 ml sladké smetany, špetka soli (stejně tak dáme i do náplně), Náplň: 300 g čerstvých nebo zamražených hřibů, 3 vejce uvařené natvrdo, 1 cibule , 30 ml olivového oleje, 1 lžíce petrželové nati

Kapustu umyjeme, listy rozoberieme a sparíme vriacou vodou, aby zmäkli. Tvrdšie žilky môžeme narezať. Do stredu každého listu vložíme plnke, okraje zahneme a stočíme tak, aby list plnku úplne obalil. Takto naplnené listy obalíme v múke, poukladáme...

Králičí nudličky se žlutou rýží

Králičí nudličky se žlutou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g králičího masa, 1 lžíce másla, 1 lžička bylinkové soli, 150 g parboiled rýže, 1/2 lžičky kurkumy, pár kapek sojové omáčky, 2 cherry rajčátka (na ozdobu)

Na másle krátce osmahneme na nudličky nakrájené králičí maso. Ochutíme ho bylinkovou solí, nasypeme k němu suchou rýži a přidáme kurkumu a sójovou omáčku. Vše dobře promícháme, zalijeme 500 ml vody a pod pokličkou na nejmenším plameni uvaříme vše ...

Indická mrkev

Indická mrkev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g mrkve, 4 lžíce zakysané smetany, 20 g másla, 2 lžičky kari koření, 3 cm strouhaného čerstvého zázvoru, 200 g špaget, špetka petržele

Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme tuk a mrkev na něm osmahneme, přidáme kari, strouhaný zázvor a vše dusíme asi 5 minut. Do směsi pak vmícháme smetanu, osolíme a posypeme petrželk...

Přírodní vepřový řízek

Přírodní vepřový řízek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty (3 plátky), olej, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce másla

Vepřové řízky si naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji, trochu podlijeme vodou (ale jen trochu aby byla jenom šťáva na polití), přidáme 1/2 masoxu a pod pokličkou dusíme doměkka. Když jsou měkké, rozšleháme si asi v...

Námořnické ragú

Námořnické ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí roštěnky, 1 cibule, 1 dcl oleje, 4 lžíce kečupu, 3 lžíce červeného vína, petrželka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 1 vejce uvařené natvrdo

Roštěnku mírně naklepeme a nakrájíme na nudličky. Promícháme jí s několika kapkami oleje a necháme chvíli v ledničce odpočinout. Vložíme do pánve s rozehřátým olejem a zprudka, za stálého míchání opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smaží...

Vařené pirožky s kyselým zelím

Vařené pirožky s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 ml teplého mléka, 250 ml teplé vody, 2 lžíce rozpuštěného máslo, sůl podle potřeby, 1 cibule, Naplň: 6 lžic kyselého zelí, 3 uvařené a pomleté brambory, 2 lžíce opečené a pokrájené slaniny, troška mletého pepře, špetka soli

Z hladkej múky, mlieka, vody, soli a masla vypracujeme cesto a necháme ho asi 1/2 hodiny stáť. Rozvaľkáme, vykrojíme z neho štvorce, dáme na ne plnku, spojíme dva protiľahlé rohy štvorca tak, aby vznikol trojuholník, a okraje dobre zatlačíme. Varí...

Vepřové řízky s kari

Vepřové řízky s kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřového masa, 1 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1/2 dcl mléka, 2 lžíce Vegety, 3 lžičky kari koření, 3 lžíce sojové omáčky sladké, špetka soli dle potřeby, dle potřeby olivový olej na smažení

Maso z vepřové kýty či plecka lehce naklepeme a velmi lehce osolíme. Vejce, mléko, Solamyl, kari koření, sojovou omáčku, Vegetu či podobné polévkové koření rozšleháme a případně dochutíme dle vlastní fantazie a chuti. Maso necháme asi 2 hodiny ...

Tátovo kuře na zelenině

Tátovo kuře na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, 1 menší kedluben, 1 mrkev, 2 cibule, 6 ředkviček, 4-5 brambor, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, troška mleté papriky

Do pekáčku nalijeme trochu olivového oleje. Všechnu zeleninu pokrájíme nahrubo a naskládáme do pekáčku. Nové brambory pořádně umyjeme, nakrájíme na čtvrtky a položíme na zeleninu. Kuřecí stehna umyjeme, posolíme a položíme navrch, lehce posypem pa...

Myslivecké roštěnky

Myslivecké roštěnky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrsti hub, 1 balení mražené zeleninové směsi pod svíčkovou, 1 šálek hladké mouky, 600 dkg hovězí roštěnky, 50 ml olivového oleje, 4 špetky kořenící směsi - staročeské koření, 2 bobkové listy, 3 kuličky jalovce, 3 kuličky nového koření, 4 šálky vývaru, 100 ml smetany ke šlehání

Roštěnou nakrájíme na 4 plátky, které naklepeme, okořeníme směsí staročeského koření (obsahuje i sůl, proto nemusíme samostatně solit) a potřeme olejem. Dáme je na 40 minut do chladničky odpočinout. Poté si rozpálíme olej a roštěnky, které jsme me...

Kuře s houbami, slaninou a na pivě

Kuře s houbami, slaninou a na pivě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 300 g anglické slaniny, 300 g sušených namočených hub, špetka soli, špetka pepře, 2 menší cibule, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 dcl černého piva

Slaninu nakrájíme na kostky, cibule oloupeme pouze ze svrchní slupky, kuře omyjeme a naplníme 2/3 nakrájené slaniny, osolíme a opepříme. Vložíme do připraveného pekáče, obložíme zbytkem slaniny, přidáme bobkové listy, nové koření, podlijeme pivem ...

Vepřové maso ve směsi z koření a s rýží

Vepřové maso ve směsi z koření a s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

275 g dlouhozrnné rýže, 6 dcl studené vody, 350 g vepřové kýty, 2 lžičky kořenící směsi na Čínu, 4 lžíce škrobové moučky, 3 vejce, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 špetky česnekové drtě, 100 g mrkve, 1 paprika, 15 g másla, špetka soli, špetka pepře, 1 konzerva hrášku

Nejdříve si očistíme mrkev a nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Rýži propláchneme studenou tekoucí vodou. Dáme ji do velkého hrnce, zalijeme vodou a přidáme špetku soli. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou,...

Kuře na paprice

Kuře na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg kuřete (stehna, čtvrtky, cokoliv), 2 cibule, 2 lžíce mleté sladké papriky, 1,5 lžíce mleté pálivé papriky, 3 lžíce másla, 1 dcl vody, 4 lžíce smetany ke šlehání, 3 lžíce hladké mouky

Kuře očistíme, opláchneme a ve vodě uvaříme doměkka (je to cca 1 hodinu). Podle chuti můžeme přidat i koření a sůl (přidávám nové koření a pepř, sůl). Měkké kuře vytáhneme, necháme vystydnout a následně maso obereme. Vývar přecedíme a dáme stranou...

Pivovarský bůček ( Bůček na pivě)

Pivovarský bůček ( Bůček na pivě)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce světlého piva, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce strouhanky, 3 kuličky nového koření, špetka pepře, 1 hrst petrželové natě, 100 g uzeného sýra

Bůček nakrájíme na plátky o tloušce asi 1 cm. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme k ni maso a z obou stran je opečeme. Podlijeme trochou piva a vody, přidáme prolisovaný česnek, koření a dus...

Šišky z mletého masa v zeleninové směsi

Šišky z mletého masa v zeleninové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 1 vejce, hrst strouhanky, troška vody, sůl, pepř, koření na mleté maso, 1 cibule, 2 rajčata, 1 červená paprika , 1 žlutá paprika , 4 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, asi 100 ml piva, olej, 100 g eidamu

Maso smícháme s vejcem, strouhankou, trochou vody, solí, pepřem a kořením na mleté maso. Pořádně propracujeme, aby se vše dobře spojilo. Hotovou směs rozdělíme na čtvrtiny. Z každé čtvrtiny uděláme placičku. Sýr rozkrojíme na čtyři hranolky a kaž...

Živáňská

Živáňská

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřové plece (případně krkovičky), 1 kg brambor , 3 cibule, 1 hrneček sádla (případně oleje), 1 lžička soli, 1/2 moka lžičky pepře, 1 lžička mleté papriky

Maso si nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Oloupeme brambory, nakrájíme je na kolečka a přidáme k masu. Přidáme koření a vše dobře promícháme. Vezmeme alobal a vyrobíme z něj dvojitou kapsu, do které dáme masovou směs...

Tvaroháčky

Tvaroháčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g tvarohu, 4 vejce, 5 rohlíků, 70 g hrubé mouky, špetka soli

Žloutky utřeme s tvarohem, přidáme rohlíky nakrájené na kostičky. Osolíme a necháme chvíli odležet. Přidáme opatrně sníh z bílků a mouku. Utvoříme knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 15 min. Po uvaření roztrhneme knedlíky vidličkou - podávám...

Panenka s ořechovou krustou

Panenka s ořechovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, sůl, pepř barevný, 3 lžíce slunečnicového oleje, 80 g másla, 50 g vlašských ořechů, 50 nesolených arašídů, 1 žloutek, 100 g strouhanky, 100 g brusinkového kompotu, 150 ml smetany, hrst petrželky

Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potom jej osolíme a okořeníme barevným pepřem. V pekáčku rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran. Změklé máslo nakrájíme na kousky, vlašské ořechy i arašídy najemno umeleme. V misce promícháme máslo s...

Mexická pánev

Mexická pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí klížky, sůl, pepř, 50 g oleje, 300 g nadrobno nakrájené cibule, 5 rajčat, 3 pálivé paprikové lusky, 2 sušené feferonky nebo chilli papričky, 4 stroužky česneku, 500 ml masového vývaru z masoxu, 1 lžíce Solamylu, 300 g červených fazolí v konzervě

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm zprudka osmahneme, přidáme cibuli, necháme lehce zesklovatět a podlijeme vývarem. Dusíme cca 30minut, přidáme na proužky nakrájené paprikové lusky, na plátky nakrájený ...

Fašírka s uzeným sýrem

Fašírka s uzeným sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa , 300 g vepřové plece, 2 housky, 3 vejce, 1 cibule, 3 stroužky česneku, troška mléka na namočení housek, 150 g čerstvých žampionů, trocha strouhanky na zahuštení, 6 plátku uzeného sýra nebo oštěpku, 6 plátků dobře vyuzené slaniny, 3 rajčata, 2 lžíce petrželové natě, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, troška sušené bazalky

Umyté mäso zomelieme, premiešame s vajcami, žemľami namočenými v troške mlieka, pokrájanou cibuľou, cesnakom, soľou a koreninami. Žampiňóny pokrájame a orestujeme na malom množstve oleja a vložime do mäsovej hmoty. Nakoniec pridáme petržlenovú vňa...

stránka: