Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 70

Turecké telecí kotlety

Turecké telecí kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích kotlet, 50 g sádla, 100 g hlávkové kapusty, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g kedluben, 150 g rajčat, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, sůl podle potřeby, 1 žloutek

Teľacie rezne naklepeme, okraje narežeme, posolíme a na rozpalenej masti sprudka z oboch strán opečieme. Vyberieme ich z masti a do nej dáme udusiť všetku zeleninu, ktorú sme pokrájali na tenké rezance, okrem rajčiakov. Napolo udusenú zeleninu pok...

Zaprávané kuře

Zaprávané kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca1200g, 50 g másla, 100 g kořenové zeleniny, 200 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby

Očistené a vypitvané kurča pokrájame na porcie a dáme variť do mierne osolenej vody. Neskôr pridáme očistenú, na kocky pokrájanú a na masle podusenú koreňovú zeleninu a všetko varíme do mäkka. Keď je všetko mäkke, v smotane rozhabarkujeme múku, pr...

Vepřová kotleta se sušenými meruňkami

Vepřová kotleta se sušenými meruňkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g másla, 1 lžíce rostlinného oleje, 4 plátky vepřového masa, 2 mrkve, 8 šalotek, 2,5 cm kousek zázvoru, 2 lžíce hladké mouky, 400 ml jablečného moštu, 170 g sušených meruněk, 1 lžička Dijonské hořčice, špetka soli, špetka pepře

Troubu předehřejeme na 180°C. Na pánvi rozpálíme polovinu másla a olej a řízky prudce osmahneme z obou stran. Vyjmeme je, do pánve přidáme zbylé máslo, na kousky nakrájenou mrkev, očištěné šalotky a nastrouhaný zázvor. Restujeme 2-3 minuty, přidá...

Slovenské perky s povidly

Slovenské perky s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 2 hrsti mandlí, hrst strouhanky, 1 vanilkový cukr, 3-4 lžíce cukru moučka, troška mleté skořice , 1 sklenka švestkových povidel, několik lžic rozpuštěného másla

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit, oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Na pomoučeném válu těsto vyválíme, vykrojíme kruhy /7 cm/ a naplníme je švestkovými povidly, posypeme skořicí, nebo j...

Treska s houbami  a  sýrem

Treska s houbami a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tresky, 80 g másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 200 g čerstvých hřibů, 4 lžíce strouhaného sýra, 8 tvrdších rajčat, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 lžíce citronové šťávy, sůl podle potřeby

Tresku nakrájame na porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 30 minút odstáť. Na masle zapeníme pokrájanú cibuľu, rozotretý cesnak, vložíme očistené a pokrájané hríby, popražíme, vložíme porcie ryby, posolíme a chvíľu opekáme. Posypeme strúh...

Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 600 g vepřové krkovice, 1 lžíce červeného vinného octa, 2 pórky, 1 cibule, 1 oranžová paprika (kapie), 1 lžíce oregana, 12 sušených švestek, špetka bazalky, špetka soli, špetka pepře

V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm maso nakrájené na kostky zhuba 2x2cm. Smažte je po všech stranách 10 minut. Přidejte ocet a ještě asi minutu smažte, až se tekutina odpaří. Maso přesuňte do mísy a do kastrolu vlijte zb...

Bramboropizza

Bramboropizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 - 5 brambor dle velikosti, 1 cibule, 1 paprika, 1 rajče, 1 sterilovaná okurka, 2 vejce, kousek strouhaného Eidamu , špetka provensálského koření, špetka pepře mletého, kousek měkkého salámu

Brambory nastrouháme nahrubo a vymačkáme vodu, jako při přípravě bramboráku. Osolíme, opepříme a dáme vyšší vrstvu brambor smažit na pánev. Pomaleji smažíme, po chvíli placku otočíme a opékáme po druhé straně. Navrh během smažení klademe pokráj...

Chatařské vepřové řízky

Chatařské vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské omáčky, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce slunečnicového medu, 1 lžička Dijonské hořčice, 4 plátky vepřového masa, 25 g másla, 1 cibule, 150 ml zeleninového vývaru, 200 g barevných paprik, 80 g plátků žampionů

Kečup, med, hořčici, sójovku a worcesterskou omáčku smícháme a řízky naložíme do připravené marinády. Marinujeme asi 30 minut. Okapané řízky opečeme na pánvi z obou stran, přidáme drobně nasekanou cibuli, přilijeme vývar, zbylou marinádu, přikr...

Vepřové plátky v krémové omáčce s glazovanými mrkvičkami a hráškovou rýží

Vepřové plátky v krémové omáčce s glazovanými mrkvičkami a hráškovou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové krkovice nakrájené na plátky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g žampionů, 1 lžíce hořčice z celých semen, 50 ml zakysané smetany, 1 lžíce másla, 1 lžíce včelího medu, 4 malé mrkvičky, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky masa lehce naklepané klouby prstů, osolené, opepřené. Opečte je z obou stran dohněda, asi 8 minut. Maso vyjměte z pánve na talíř, do pánve přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a plátky česneku. Smažte 4...

Medové kuřecí paličky na víně a zázvoru s kuskusem

Medové kuřecí paličky na víně a zázvoru s kuskusem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce včelího medu, 4 lžíce másla, 150 ml bílého vína, 1 lžička čerstvého zázvoru, 50 g mandlových lupínků

Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Máslo a med dejte do rendlíčku a na malém plameni je za stálého míchání nechte rozpustit. Kuřecí paličky osolte a v pekáčku je potřete teplou směsí medu a másla. Podlijte je vínem a pečte v rozehřáté troubě asi 25...

Kapustové karbanátky speciál

Kapustové karbanátky speciál

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká hlávka kapusty, 1 velká či 2 menší cibule, 30 dkg uzeného masa, 15 dkg anglické slaniny, 1 vejce, 1 rohlík, 1 dcl mléka, 15 dkg másla, 3 lžíce strouhanky, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžičky umletého pepře - barevný, 2 lžíce soli, 1 lžíce kmínu mletého

Kapustu zbavíme ovadlých listů, opereme, spaříme vřelou vodou a buď celou nebo překrojenou napůl uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Poté ji nasekáme, nakrájíme na drobné proužky, či rozsekáme v robotu. V míse rozšleháme vajíčka se změklým másl...

Srbská hovězí pečeně

Srbská hovězí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 50 g uzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 1 menší sklenka leča, 200 ml zakysané smetany, 2 stroužky česneku, troška mletého pepře, troška sladké a pálivé papriky, sůl podle potřeby

Hovädziu roštenku naklepeme, prešpikujeme slaninou a z oboch strán na oleji sprudka opečieme. Opečené mäso preložíme do pekáča, posolíme, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom. V oleji z opekania upražíme cibuľu pokrájanú na drobno, pridá...

Kávovo - karamelová kuřecí prsa se zeleninovým salátem

Kávovo - karamelová kuřecí prsa se zeleninovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou /2-3 kousky/, špetka soli, špetka grilovacího koření, špetka provensálského koření, špetka barevného pepře, 2 lžíce cukru krystal, 150 ml instantní kávy, 3 lžíce rostlinného oleje

Maso opláchneme, osušíme, očistíme a posypeme solí, pepřem, grilovacím kořením a provensálskym kořením. Plátky přeložíme do mísy, pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby na 180-190°C a upečeme do zlatohněda. Krystalový cukr na mírném ohni za obč...

Vepřové řízky na houbách a rozmarýnu

Vepřové řízky na houbách a rozmarýnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty (řízky), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sušeného mletého rozmarýnu, 3 lžíce olivového oleje, 250 g hub (můžou být i žampióny), 1 stroužek česneku, 300 ml zeleninového vývaru, špetka soli, špetka pepře

Řízky opláchněte, osušte a lehce naklepejte klouby prstů. Každý přeřízněte napůl. Do mikrotenového sáčku nasypte mouku, rozmarýn, asi lžičku soli a špetku pepře. Přidejte maso a pořádně protřepte, až se celé pokryje moukou a kořením. Na pánvi...

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 300 g hovězího mletého masa, 2 menší nastrouhané mrkve, 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu, 1 konzerva sterilovaných sekaných rajčat, 300 g brambor, 1 lžíce másla + trocha na vymazání zapékací mísy, 1/2 hrnku mléka, 20 g jemně nastrouhaného parmazánu, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce slunečnicového oleje

V kastrolu rozehřejte olej, přidejte oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a smažte ji do lehkého zezlátnutí, asi 7 minut. Přidejte maso a dál smažte, dokud maso nezhnědne a nebude sypké. Do kastrolu přisypte mrkev a tymián, osolte, opepřete a za...

Vepřová panenka na hříbkách s anglickou slaninou

Vepřová panenka na hříbkách s anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové panenky, 200 g anglické slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 100 g hub, kousek másla, 1 lžička tymiánu

Panenku nakrájejte na špalíčky asi 3 cm, obalte v anglické slanině a prudce osmažte na olivovém oleji po každé straně asi 2 minuty. Poté dejte zapéct tak na 4 minutky do trouby. Uvnitř budou lehce růžové. Mezitím hříbky osmažte na másle s čer...

Svíčková a la diplomat

Svíčková a la diplomat

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí svíčkové, 200 g slaniny, 100 g mandli, 1 vejce, 5 jablek, 2 lžíce másla, 50 ml bílého vína, 100 ml olivového oleje, troška cukru krystal, špetka mletého pepře, 3 lžíce brusinek, sůl podle potřeby

Sviečkovicu posolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Necháme vychladnúť. pripravíme si niekoľko tenkých plátkov slaniny, potrieme ich strúhaným jablkom premiešaným s rozšľahaným vajcom, posypeme mandľami posekanými na drobno a upraženým...

Plněná dýně

Plněná dýně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká tykev, 200 g vepřového mletého masa, 200 g hovězího mletého masa, 60 g rýže, 1 vejce, 30 g sádla, 1 cibule, troška mletého pepře, 50 g slaniny, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, sůl podle potřeby

Tekvicu olúpeme a pri stopke odrežeme vršok. Dlhou lyžicou vyberieme vnútro. Mäso pomelieme, ryžu udusíme. Na masti zapeníme cibuľu, pridáme zomleté mäso a spolu udusíme. Po vychladnutí pridáme vajce, soľ, mleté korenie, tekvicu naplníme, p...

Bramborová placka (harula) s bryndzou

Bramborová placka (harula) s bryndzou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g brambor, 100 g hladké mouky, 200 g Brynzy, 2 lžíce sádla na vymazání pekáče, sůl podle potřeby

Olúpané a umyté zemiaky postrúhame na strúhadle. Posolíme a zmiešame s múkou. Plech dobre vymastíme tukom najlepšie masťou. Lyžicou kladieme na plech kôpky cesta a trochu ich roztlačíme. Vŕšky posypeme bryndzou a v horúcej rúre upečieme do...

Smetanová mrkev na másle

Smetanová mrkev na másle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 mrkví, kousek másla, hrst hrášku, 1 balení šlehačky, 1 lžíce hladké mouky

Mrkev nastrouháme na větších slzičkách na struhadle a na rozškvařeném másle chvíli, asi minutku, smažíme. Poté zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme na mírném ohni téměř do změknutí. Ke konci přidáme hrášek. Mezitím si mouku rozšleháme v t...

Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního, 500 g žampiónů, 3 mrkve, 2 cibule, 3 lžíce sádla, 700 ml červeného vína (nejlépe Burgundského), kousek másla k osmažení žampiónů, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si připravíme všechny ingredience. Maso nakrájíme na kostičky asi 2,5 x 2,5cm, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud máte malé žampiónky, nechejte je celé. Cibuli nakrájíme najemno. V...

Hovězí roládky s houbovou náplní a špenátem

Hovězí roládky s houbovou náplní a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 plátky anglické slaniny, hrst čerstvých špenátových listů, talířek hub, kousek pórku, 1 vejce, sůl, špetka pepře, špetka drceného kmínu, špetka mleté papriky, 1 cibule, 2-3 lžičky hladké mouky, olej

Nejdříve si připravíme náplň: Polovinu hub si nakrájíme na malé kostičky, pórek na nudličky. Na pánev dáme rozehřát lžičku oleje, vložíme na něj houby a pórek, orestujeme, přidáme trochu soli, pepře, drceného kmínu, odstavíme a vmícháme vejce. M...

Jednohrnec s růžičkovou kapustou a klobáskou

Jednohrnec s růžičkovou kapustou a klobáskou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g růžičkové kapusty, 500 g malých brambor, 200 g suché klobásy, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 špetky tymiánu, 1 list bobkového listu, 1/2 svazku hladké petrželky, špetka pepře, špetka soli

Kapustičky očistíme, odřízneme z nich ovadlé lístečky a kousky stonků a odložíme je do mísy. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Klobásku zbavíme slupky a nakrájíme na širší nudle. Česnek oloupeme a nakrájíme n...

Vepřové involtini s rajčetem a fetou

Vepřové involtini s rajčetem a fetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší plátky vepřového masa, špetka soli, špetka pepře, 100 g fety, 4 rajčata, 2-3 stroužky česneku, 1 lžíce petrželové natě, trochu olivového oleje, 10-12 plátků slaniny , asi 1-2 dcl masového vývaru

Maso naklepeme na velmi tenké plátky, osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na kostky, přidáme nakrájená, semínek zbavená rajčata, prolisovaný česnek, trošku olivového oleje, petrželku a promícháme. Můžeme přidat i nasekanou bazalku. Náplní naplní...

Přírodní vepřová kotleta s kapustovým zelím

Přírodní vepřová kotleta s kapustovým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety bez kosti, špetka soli, špetka pepře, 1 hlávka hlávkové kapusty, 100 g slaniny, 1 cibule, 6 stroužků česneku, 1 kg brambor

Hlávkovou kapustu omyjeme a obereme z ní ovadlé listy. Kapustu nakrájíme na kousky. Mezitím si v kastrůlku osmahneme slaninu na kostičky, jakmile slanina pustí tuk, přidáme najemno nakrájenou cibulku a smažíme až cibule zesklovatí. Přidáme nak...

stránka: