Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 68

Orientální krůtí pečeně

Orientální krůtí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích jater, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 lžička mleteho zázvoru, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 citrón, 2 lžíce Ramy

Morčaciu pečeň umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu pokrájame nadrobno, pridáme roztlačený cesnak, koreniny mimo soli, citrónovú šťavu a zmiešame. Zmes dobre premiešame s pečeňou a necháme odležať aspoň 6 hodín na chladno...

Lečo z patizónu

Lečo z patizónu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 patizon cca 500 g, 100 g uzené slaniny, 2 cibule, 2 rajčata, 200 g debrecinských párků, 4 vejce, 100 ml smetany, troška čerstvé bazalky, troška soli, troška mletého pepře, 2 stroužky česneku

Patizóny očistíme, pokrájame na pásiky. Rajčiny sparíme a tiež pokrájame. Plátky slaniny ponakrajujeme na krebienky, opražíme ich do chrumkava a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, pridáme patizóny a rajčiny, osolíme, okoreníme ...

Kouskův candát na víně

Kouskův candát na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

čerstvý candát cca 2,5 kg, 2 dcl bílého vína, sůl, kmín, pepř, 1 stroužek česneku, 50 g másla, troška citronové šťávy

Z čerstvé vykuchané ryby odstraníme šupiny (oškrábeme nožem) a omyjeme ji. Osolíme, pokmínujeme, lehce opepříme a zakápneme citrónem nebo limetkou. Do břišní dutiny vložíme svazek petrželové natě spolu se stroužkem česneku. Do pekáčku i na rybu po...

Lokše

Lokše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 150-200 dkg hladké mouky, špetka soli, 3 lžíce másla

Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a po zchladnutí oloupeme. Oloupané brambory rozmačkáme, osolíme a podle potřeby přidáme hladkou mouku tak, aby vzniklo tužší těsto. Těsto pak rozválíme na placky o síle asi tak půl centimetru a nasucho je o...

Pórkové placičky

Pórkové placičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pórku, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce škrobu, sůl, pepř, 100 g uzeného masa, 2 lžíce strouhaného sýra, 2-3 lžíce piva, olej na smažení

Dobře omytý pórek nakrájíme na kolečka a krátce povaříme v osolené vodě. V misce rozmícháme vejce, mouku, škrob, přilijeme trochu piva, osolíme, opepříme a vmícháme povařený okapaný pórek, uzené maso nakrájené na nudličky a sýr. Hotové těstíčko ...

Hříbková kotleta po staročesku

Hříbková kotleta po staročesku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřová kotleta, 15 ml olivového oleje, 2 hrsti hub, resp. hříbků, špetka koření, nejlépe staročeského (směs), 2 lžíce másla, 20 ml smetany, špetka soli, troška pepře

Nejprve si očistíme hříbky a nakrájíme je na plátky. Kotletu naklepeme a okořeníme směsí staročeského koření. Na olivovém oleji orestujeme ochucenou kotletu z obou stran a pak ji necháme dodusit. V závěru přidáme máslo, které šťávu zvýrazní a lehc...

Plněná kuřecí prsa se žampionovou omáčkou

Plněná kuřecí prsa se žampionovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích prsou, 16 plátků sendvičové šunky, 16 plátků tvrdého sýra, troška soli, troška pepře, 300 g žampionů, 50 g taveného sýra, pár kapek citronové šťávy, 1/4 kostky zeleninového bujónu, 1/4 kostky drůbežího bujónu, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce másla, trochu hladké mouky na zahuštění

Maso opláchneme, osušíme, naklepeme na tenký plát, osolíme a opepříme. Na plátky masa uložíme po 2 kolečkách šunky a sýra a zavineme. Na troše oleje maso prudce ze všech stran opražíme, přeložíme do zapékací mísy a polijeme výpekem a vodou nebo vý...

Cikánská vepřová pochoutka

Cikánská vepřová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa, 350 g leča, 100 ml kečupu, 1-2 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 lžíce chilli omáčky, špetka soli, špetka pepře, 1 hrneček strouhaného sýra

Maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme a na oleji prudce opečeme. Maso udusíme do poloměkka, přidáme lečo, čili omáčku, kečup, protlak, dle chuti sůl a pepř. Všechno udusíme doměkka. Hotové podáváme v bramborové placke posypané sýrem,...

Labužnické palačinky

Labužnické palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na palačinky: 80 g hrubé mouky, 150 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, špetka cukru , 100 ml olivového oleje na smažení, Trojobal: 4 lžíce strouhanky, 2 vejce, 2 lžíce hrubé mouky, Náplň:200 g nastrouhaného plísňového sýra, 120 ml sladké smetany, 8 tenkých plátků šunky, 2 rajčata, troška Vegety, troška mletého pepře, 1 lžička petrželové natě

Z múky, mlieka, vajíčka a soli urobíme cesto a na oleji upečieme štyri palacinky. Na každú dáme plátok šunky a po dve kolieska rajčiny. Syr rozmiešame so smotanou, ochutíme vegetou a čiernym korením a navrstvíme na rajčiny. Posypeme posekanou petr...

Pečený játrový bochník

Pečený játrový bochník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového masa, 300 g telecích jater, 1 cibule, 2 vejce, 1 houska, 3 stroužky česneku, 150 g strouhanky, 1 lžíce petrželové natě, 2 lžíce plnotučné hořčice, 6 plátků uzeného bůčku, cca 4 lžíce olivového oleje, troška mletého pepře, špetka muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Pečeň, mäso a mierne namočenú žemľu pomelieme na mlynci. Na olejí orestujeme nadrobno posekanú cibuľu a petržlenovú vňať. Pridáme ju do mäsovej hmoty a ochutíme rozotretým cesnakom, korením, muškatovým orechom, horčicou a soľou. Napokon vmiešame v...

Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse

Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kuřecích křidýlek, sůl, drcený kmín, 3-4 lžíce kečupu, 1 lžička chilli koření, šťáva z jednoho citrónu, olej

Omytá křidýlka lehounce osolíme, posypeme kmínem, pokapeme olejem a upečeme v rozehřáté troubě na 200°C dokřupava. V míse smícháme kečup, špetku soli, chilli koření a šťávu z citrónu. Horká upečená křidýlka vhodíme do mísy s připravenou směsí a ...

Kuře na způsob vepřového

Kuře na způsob vepřového

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 lžička kmínu, sůl dle chuti, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 600 g kyselého zelí, 2 lžíce oleje, 2 brambory

Stehna umyjeme ve studené vodě, osolíme, okmínujeme. Vložíme je do pekáčku, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a asi 1,5 hodiny pečeme při 180°C. Zelí dáme do hrnce na zpěněnou cibuli, přidáme nastrouhané brambory, podlijeme vodou a vaříme doměkka....

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

hovězí jazyk cca 1000 g, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, špetka soli, troška vegety, Na omáčku : 500 ml vývaru, 250 ml zakysané smetany, 2-3 lžíce hladké mouky, 50 g másla, 50 g strouhaného křenu, 50 g strouhaného celeru, 30 g nadrobno posekaných mandli, ocet podle potřeby, špetka soli, troška cukru krystal

Hovädzí jazyk uvaríme v osolenej vode do ktorej pridáme koreniny, cibuľu a bobkové listy. Uvarený jazyk vyberieme, na chvíľu ho namočíme do studenej vody a potom ho olúpeme. Z múky a masla urobíme zápražku, zriedime vývarom, pridáme strúhaný zeler...

Pečená husa s nádivkou z uzeného kolena

Pečená husa s nádivkou z uzeného kolena

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 husa, 1/2 jablka, 1 cibule, 1 malé uvařené uzené koleno, 100 g včelího medu, sůl, pepř, kmín, 2 vrchovaté lžíce sádla, 4 stroužky česneku

Z husy odřežeme křídla a opálíme zbytek peří. Omyjeme ji a odstraníme zbytky tuku a krk. Posolíme, popepříme a posypeme zevnitř i zvenčí kmínem. Vložíme do ní pokrájená (oloupaná) jablka a očištěnou a nakrájenou cibulí. Koleno (pokud se nám nevejd...

Kapustové závitky s rajskou omáčkou

Kapustové závitky s rajskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední hlávková kapusta, 100 g rýže, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 200 g uzeného masa, 300 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 140 ml rajčatového protlaku, pepř, sůl

Kapustu omyjeme, 8 velkých listů a srdíčko vložíme do misky a spaříme je osolenou vroucí vodou, po chvilce scedíme a necháme okapat. Rýži dáme do vroucí osolené vody, rychle ji přivedeme k varu a poté pomalu vaříme asi 10 minut. Neměla by být úpln...

Rýže s houbami a sušenými rajčátky

Rýže s houbami a sušenými rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek rýže , 250 g hlívy ústřičné, 250 g žampionů, 1 menší cibule, kousek pórku, několik sušených rajčátek, sůl, pepř, olej, kousek parmazánu

Nejdříve si dáme vařit rýži podle návodu. Zatímco se rýže vaří, nakrájíme si nadrobno cibuli, pórek na nudličky a hlívu i žampióny na kostičky. Na olej dáme zpěnit cibuli, přihodíme hlívu a dusíme. Po chvíli přidáme k hlívě pórek a žampióny. Vš...

Fazolové řízky

Fazolové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí (hrachu nebo čočky), 1 houska, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 1 cibule do hmoty, 1 cibule na osmažení a ozdobu, 50 g strouhaného uzeného sýra, 1 lžíce zelené petrželove nati, strouhanky podle potřeby, troška vegety, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 100 ml olivového oleje

Fazuľu (hrach,šošovicu), ktorú sme jeden deň vopred namočili do studenej vody, uvaríme. Scedíme, necháme ochladiť a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme posekanú cibuľu, peržlenovú vňať, strúhaný syr, popučený cesnak a vo vode namočenú a dobre v...

Jogurtová prsíčka na cibuli

Jogurtová prsíčka na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, kelímek bílého jogurtu, sůl, pepř, grilovací koření, 1 lžička dijonské hořčice, 2-3 stroužky česneku, 1 velká cibule

Maso lehce osolíme a opepříme, nenaklepáváme. Jogurt rozmícháme se špetkou soli, grilovacím kořením, lžičkou hořčice a rozmačkaným česnekem. Do vzniklé směsi naložíme připravená prsíčka. Necháme v chladu uležet přes noc. Druhý den přendáme maso ...

Kapr v alobalu

Kapr v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek kapra, 1 dkg másla, špetka soli, špetka pepře

Kapra osolíme, okmínujeme, pokapeme rozpuštěným máslem a zabalíme vzduchotěsně do alobalu. Zabaleného kapra vložíme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme 12-14 min. Chutná překvapivě dobře.

Zapečený květák se sýrovou drobenkou

Zapečený květák se sýrovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička cukru krupice, 1 lžíce vinného octa, 1 konzerva fazolí, 1 hrst nasekané bazalky, 80 g studeného másla, 120 g polohrubé mouky, 50 g nastrouhaného Eidamu, špetka soli, špetka pepře, 500 ml rajčatového pyré

Troubu rozehřejeme na 200°C. Květák rozdělíme na malé růžičky, opereme je ve studené vodě a přesuneme do kastrolu s vroucí vodou okyselenou citronovou šťávou. Vaříme bez pokličky asi 3 minuty, osolíme a vaříme další minutu. Pak slijeme vodu, květá...

Marinovaný zajíc  na smetaně

Marinovaný zajíc na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

zadní část zajíce (stehna a hřbet) , 2 lžíce sádla, 2 cibule, 500 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce polotučné hořčice, sůl podle potřeby, troška cukru krystal, Mořidlo: 300 g kořenové zeleniny, 2 bobkové listy, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, cca 3 lžíce octa, 1 cibule, 6 kuliček jalovce, cca 1500 ml vody, 1 lžička soli, 2 plátky uzené slaniny

Očisteného a umytého zajaca rozdelíme tak, aby zadné stehná a chrbát zostali v jednom kuse. Prešpikujeme ich slaninkou. Vložíme ho do zapekacej misy a zalejeme uvareným a vychladnutým moridlom. Necháme na chladnom mieste 2-3 dni. MORIDLO:Do vri...

Krupicový knedlík s uzeným masem

Krupicový knedlík s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 2 slepičí vejce, 1 šálek krupice, 1 žloutek, 200 g uzeného masa, špetka soli, 1 lžíce petržele

Tuk utřeme s vejci a žloutkem, vmícháme krupici, usekané maso, sůl a sekanou petrželku. Z dobře promíchaného těsta tvoříme na prkénku posypaného strouhankou knedlíčky ve velikosti švestkových a vhazujeme je do vařící vody. Vaříme 20 min mírným var...

Psí žrádlo

Psí žrádlo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecího masa, 3 cibule, 100-200 ml mléka, 1 balení Nivy

Kuřecí maso nakrájíme na kostky, orestujeme s cibulí kterou nešetříme, mlékem a rozdrobíme Nivu, ta to po rozpuštění zahustí. Nesolíme. Jako přílohu podáváme těstoviny.

Dýňové omelety s ovocem

Dýňové omelety s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g dýně, 80 ml sladké smetany, 3 vejce, 150 g polohrubé mouky, 2 lžičky vanilkového cukru, 1 lžička skořice, olej na smažení, ovocný džem, ovoce na ozdobu, špetka soli

Oloupanou dýni najemno nastrouháme nebo rozmixujeme. Vejce rozmícháme se smetanou, přidáme k dýni, přisypeme mouku, sůl a nakonec přidáme skořici a vanilkový cukr. Vše vymícháme v těsto. Na rozehřátém oleji smažíme omelety. Mažeme je džemem, pře...

Rychlé špagety

Rychlé špagety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení špaget, 250 g mletého masa, 1 lžička olivového oleje, 1 šálek kečupu

Uvaříme špagety dle návodu. Rozpálíme si pánev s velmi malým množstvím oleje (lepší je olivový). Na pánev dáme mleté maso, osolíme, opepříme, zlehka maso opečeme, aby chytlo takovou hnědošedou barvu a přidáme kečup. Chvíli dusíme a mícháme, aby se...

stránka: