Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 66

Syrníky

Syrníky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tvarohu, 3 lžíce zakysané smetany, 3 vejce, 1 lžíce cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1 zakysaná smetana na polití, špetka soli, olej na smažení

Tvaroh dáme spolu s ostatními přísadami do hlubší mísy, řadně promícháme a ušleháme. Ze směsi tvoříme ploché koláčky, obalujeme je v mouce a smažíme na tuku. Syrníky můžeme rovněž opékat na lívanečníku vymazaném tukem. V tomto případě je pečeme ja...

Kapr nebo filé po kavkazsku

Kapr nebo filé po kavkazsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr nebo 500 g filé, 5 stroužků česneku, mletá sladká paprika , sůl, citronová šťáva, olej na pečení

Rybu očistíme, opereme, osolíme a dáme na půl hodiny odležet do chladna. Mezitím utřeme česnek s paprikou. Touto směsí potřeme rozporcovanou rybu a dáme na pekáč s trochou oleje. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Když je maso napůl up...

Tvarohové šišky s ovocnou omáčkou

Tvarohové šišky s ovocnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 30 g celozrnné špaldové mouky, 90 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 2 lžíce změkklého másla, 200 g ovocné marmelády, 2 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce javorového sirupu

Měkký tvaroh utřeme s vejcem, žloutkem, máslem, mírně osolíme, smícháme s prosátými moukami a zpracujeme na tužší těsto. Pak z něj vyválíme váleček, nakrájíme na dílky a z nich tvarujeme menší šišky. Vkládáme je do vařící, mírně osolené vody a vař...

Knedlíky z krupicového těsta

Knedlíky z krupicového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krupice, 1 lžíce cukru krupice, 300 g hrubé mouky, 2 slepičí vejce, 500 ml kravského mléka, špetka soli

Mléko osolíme a osladíme přidáme krupici a uvaříme hustou kaši. Až vychladne, přidáme vejce a tolik mouky, aby vzniklo tužší těsto. Dobře vypracujeme. Lžící vykrajujeme kousky, které na vále mírně rozklepeme prsty, poklademe ovocem a dobře zabalím...

Palačinky s banánem a karamelem

Palačinky s banánem a karamelem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g hladké mouky, 2,5 dcl kravského mléka, 1-2 vejce, 1 lžíce slunečnicového oleje, 15 g cukru krupice, špetka soli, kousek ztuženého tuku na smažení, 4 banány, 2 lžičky másla, 2 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), trocha karamelu, trocha sekaných ořechů

Smícháním mouky, mléka, vajec, cukru a špetky soli připravíme jemné palačinkové těsto. Na pánvi upečeme potřebný počet palačinek a uchováme je teplé pod přikrytým talířem. Banány oloupeme, podélně rozpůlíme a z obou stran opečeme na másle dozlatov...

Vepřové nudličky s cuketou

Vepřové nudličky s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 cuketa, 15 ml olivového oleje, 1 lžíce Solamylu, 4 stroužky česneku, 3 lžíce sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře

Cuketu nakrájíme na silnější nudličky a na tuku osmahneme do poloměkka. Vyjmeme a do výpeku dáme na nudličky nakrájené vepřové maso, které jsme opepřili, osolili a obalili v solamylu. Po všech stranách orestujeme. Přidáme na tenké plátky nakrájený...

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích kotlet (4 ks), 1 vejce, 1 bílek, 3 lžíce hladké mouky, 50 g postrouhané Nivy, 3 lžíce strouhanky, 1 citrón na ozdobu, sůl podle potřeby, 50 ml olivového oleje, Na omáčku: 60 g strouhaného roquefortu, 50 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml sladké smetany, troška mletého pepře, špetka strouhaného muškátoveho ořechu, špetka soli

Štyri teľacie kotlety (po 150 g ) zľahka naklepeme, posolíme a pomúčime. Do vyšľahaného bielka pridáme postrúhaný syr Niva. Touto zmesou natrieme rezne, obalíme ich v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke a do zlatova vypražíme na oleji. Ozdobíme ...

Meruňkový nákyp

Meruňkový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cukru moučka, 80 g másla, 4 vejce, 100 g vlašských ořechů, troška strouhanky, troška skořice, troška vanilky, troška citronové kůry (nastrouhané), 200 g meruňek, trocha másla a mouky (na vymazání a vysypání formy)

Máslo se žloutky a cukrem umícháme do pěny, přidáme mletou skořici, vanilku a ořechy, zahustíme trochou strouhanky a ochutíme citronovou kůrou. Dobře zamícháme a pak zkypříme tuhým sněhem, který opatrně po částech přidáváme. Nekonec vmícháme pokrá...

Tvarohové noky s kompotem

Tvarohové noky s kompotem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g nízkotučného tvarohu, 2 lžíce krupice, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce (malá), 90 g cukru krupice, špetka soli, 500 g jahod, 1/8 l bílého vína (suchého)

Tvaroh necháme okapat a smícháme s krupicí, moukou, vejci, 40 g cukru a solí a necháme 30 minut kynout. Mezitím omyjeme jahody, nakrájíme je na plátky a spolu se zbylými 50 g cukru a vínem uvedeme do varu, 5 minut vaříme a potom necháme vystydnout...

Pestrá zelenina s tofu

Pestrá zelenina s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Tofu, 2 stroužky česneku, troška citronové kůry, 3 lžíce sojové omáčky, 1 červená paprika, 1 mrkev, 1 kedluben, 150 g sojových klíčků, 2 čerstvé červené chilli papričky, 3 lžíce suchého Sherry, 100 ml drůbežího vývaru, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 sušené chilli papričky, 150 g hrášku

Tofu nakrájíme na kostičky, oloupeme česnek a prolisujeme k tofu. Citronovou kůru nasekáme na velmi jemné kousky a smícháme s 1 lžící sójové omáčky. Omyjeme papriku a nakrájíme na jemné proužky. Mrkev a kedlubnu nakrájíme na tenké hranolky. Sójov...

Azu po tatarsku

Azu po tatarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 1 velká cibule, sůl, pepř, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, asi 3 střední sladkokyselé okurky, olej

Maso nakrájíme na tenčí nudličky. Na rozehřátém oleji je začneme restovat. Po chvíli přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, osolíme, opepříme a spolu dále restujeme, až se vypaří všechna tekutina. Přidáme rajčatový protlak, znovu chvíli orestuj...

Chalupářská játra

Chalupářská játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jater, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 1 lžička kmínu, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka masoxu, pár kapek Worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka pepře, špetka soli

Do kastrolku dáme olej, máslo a cibuli. Když cibule zesklovatí přidáme na kostky nakrájená játra a ze všech stran orestujeme. Poté játra vyjmeme a do výpeku dáme hladkou mouku, uděláme jíšku, zalijeme masoxovým vývarem a povaříme. Dochutíme solí, ...

Maminčiny rychlošpagety

Maminčiny rychlošpagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení špaget, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 4 párky, nebo jakákoliv uzenina, 1 paprika, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce kari koření, 3-4 stroužky česneku, 1 lžíce worcesterové omáčky, sůl dle chuti, pepř dle chuti

V hrnci na oleji osmahneme na půlkolečka nakrájenou cibuli, až zesklovatí (zhadrovatí). Mezitím co se nám smaží cibule si nakrájíme párek, točený salám, nebo jakoukoliv uzeninu na malé kostičky a přihodíme k cibuli. Lehce osmahneme a přidáme, na t...

Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg pohankové lámanky, 1 menší hlávka kapusty, 3 cibule, 2 vejce, 1 hrst majoránky, sůl dle chuti, česnek dle chuti, pepř dle chuti, 1 šálek rostlinného oleje na smažení

Kapustu uvaříme v hrnci. Vývarem z kapusty přelijeme pohankovou lámanku, kterou jsme si připravili do mísy a necháme vychladnout. Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou a uvařenou kapustu. Po vychladnutí smícháme s pohankovou láma...

Gnocchi s kuřecím masem na kari

Gnocchi s kuřecím masem na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 1 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kari koření, 1 lžíce sojové omáčky, 1 balení smetany ke šlehání, 1 lžíce petrželové nati, 500 g Gnocchi

Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Kuřecí prsa si nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi s olivovým olejem osmažíme cibulku dokud nezesklovatí, přidáme kuřecí maso a restujeme, dokud se nám nezatáhne bílkovin...

Treska na orientální způsob

Treska na orientální způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tresky, 50 ml olivového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, cca 3 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 3 lžíce másla, 2 rajčata, 2 zelené papriky , 2 stroužky česneku, 2 lžičky kari koření, 1-2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička cukru, sůl podle potřeby, 1 lžíce petrželové nati

Filé z tresky nakrájame na porcie, posolíme, okoreníme, obalíme v múke a z oboch strán opečieme na oleji. Zalejeme omáčkou a pomaly dusíme do mäkka. OMÁČKA: Z polovice masla a múky si pripravíme svetlú zápražku, rozriedime vodou a dobre premiešame...

Krocan s mandlovou náplní

Krocan s mandlovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menši krocan cca 3-3.5 kg, 100 g másla, 100 g uzené slaniny, sůl podle potřeby, Náplň: 3-4 housky, 50 ml bílého vína, 50 g másla, 100 ml zakysané smetany, 3 vejce, trošku citronové kůry, trošku strouhaného muškátového ořechu, 50 g oloupaných mandli, trošku jemné strouhanky

Očisteného a vypitvaného moriaka umyjeme, odrežeme krk, posolíme zvonku i znútra a necháme odležať niekoľko hodín. Brušnú dutinu a hrvoľ naplníme pripravenou plnkou, otvor zašijeme. Celého moriaka potrieme maslom, zvyšok dáme na pekáč, naň položím...

Vepřové v kapustě

Vepřové v kapustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g libového vepřového masa , 1 střední kapusta, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, drcený kmín, olej

Maso nakrájíme na menší kousky. Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran orestujeme. Orestované maso osolíme, opepříme, přidáme kmín, na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek nesekaný nadrobno. Vše spolu opečeme, zalijeme horkou vodou a p...

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky lososa, 30 ml olivového oleje, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 2 plátky citrónu a šťávu z půlky citrónu, 2 cibule, 2 hrnečky bramborové kaše, 2 lžíce másla, 2 hrsti špenátových listů, špetka česneku - sušená kořenící směs, 2 lžíce Dijonské hořčice

Kousky lososa zakapeme šťávou z citrónu a osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji dozlatova. Špenátové listy posekáme nadrobno, osolíme, velmi lehce opepříme a přidáme sušený česnek, poté špenát. Podusíme na trošce o...

Recept na vepřové koleno

Recept na vepřové koleno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové vykostěné koleno, 2 lžíce francouzské nebo pikantní hořčice, 2 dcl světlého piva, 4 stroužky česneku, špetka soli, 1 cibule, sádlo nebo olej na upečení

Z hořčice, piva, oloupaného a utřeného česneku a soli, uděláme kaši. Koleno posolíme, potřeme směsí a necháme den v chladu uležet. Druhý den srolujeme koleno, převážeme a upečeme na oloupané a na kostky nakrájené cibuli a oleji nebo sádle, pečeme ...

Kuřecí šašlik

Kuřecí šašlik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsíček, 250 g krůtích jater, 75 g anglické slaniny (bez kůže), 3 cibule, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce mleté papriky, 100 ml červeného vína, 100 ml vývaru, 400 g rajčat (krájených na kousky), 1 lžička octa, špetka cukru krupice, 1/2 lžičky celerové soli, 1/2 lžičky česnekového prášku, 2 papriky (červené), 2 lžíce másla, 2 hrnky jasmínové rýže, 4 šálky kuřecího vývaru

Maso a játra očistíme, spolu se slaninou nakrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, rozčtvrtíme a rozdělíme na jednotlivé dílky. Menší kousky necháme ležet stranou. Na špíz střídavě napichujeme velké kousky cibule, játra, maso a slaninu. Osolíme, opepř...

Slovenské žůžo

Slovenské žůžo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 trojúhelníků taveného sýra, 300 g anglické slaniny, 120 g Brynzy, 1 kg brambor, 1 zakysaná smetana, 2 vejce, hrst petrželky, 1 lžíce Vegety

Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu osmažíme a rozdělíme na tři části. Do pekáčku dáme jednu část anglické slaniny, na ní navrstvíme jednu třetinu brambor, na brambory nadrobe...

Ryba se zeleninou na středomořský způsob

Ryba se zeleninou na středomořský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mrkve, 400 g brambor, 500 g cukety, 500 g pórku, 1/2 citrónu, 3/4 l zeleninového vývaru, 400 g sterilovaných rajčat, troška šafránu, 600 g rybího filé, 2 lžíce olivového oleje, troška pepře (česnekového), špetka soli, 2 lžíce petrželové natě (petrželky), 2 lžíce Eidamu (nastrouhaného)

Omyjeme a oloupeme mrkev a brambory a nakrájíme je na drobné hranolky. Omyjeme cukety a nakrájíme je na 1 cm silné plátky. Očistíme pórek, omyjeme ho a nakrájíme na jemné proužky. Zeleninu spolu s 2 plátky citronu, vývarem, rajčaty a šafránem uved...

Těstovinový salát s fazolemi

Těstovinový salát s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g těstovin, 300 g fazolí (mražených nebo nakládaných), 2 mrkve, špetka soli, 100 g sterilovaných okurek, 1 malá cibule , 3 lžíce vinného octa, 1 lžička kremžské hořčice, 100 ml masového vývaru, špetka bílého pepře, 4 lžíce kukuřičného oleje (nebo pšeničného)

Nudle a fazole vaříme společně v dostatečném množství osolené vody podle údajů na balení. Dáme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Omyjeme mrkev, oškrábeme a nastrouháme na jemné proužky. Okurky nakrájíme najemno. Vše smícháme...

Námořnické rybí filé

Námořnické rybí filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, troška citronové šťávy, sůl, pepř, 1 pórek, 100 g strouhaného sýra, 200 ml zakysané smetany

Naporcované filé pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme. Rozložíme do vymazaného pekáče, poklademe kolečky pórku, nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme kysanou smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme s bramborovou kaší nebo bra...

stránka: