Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 63

Jozefův domácí Gyros

Jozefův domácí Gyros

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 50 g čerstvého zázvoru, 200 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička směsi koření Gyros, 1 lžička koření Garam Masala, 1 lžíce Solamylu, 500 g pita chleba, 500 g barevné papriky, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce strouhaného křenu v sladkokyselém nálevu, 1 svazek jarní cibulky, 1 svazek ředkvičky, 100 g strouhaného eidamu , sůl podle potřeby

Roštenku nakrájame na rezančeky, posolíme, okoreníme, pridáme strúhaný zázvor, pretlačený cesnak, plnotučnú horčicu, korenie Gyros a Garam Masala, lyžicu solamylu, dobre zamiešame a necháme odležať v chladničke asi 30 minut. Umyté papriky posolí...

Losos s bazalkovo - sýrovou omáčkou

Losos s bazalkovo - sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce lososa, olivový olej, sůl, pepř, 1 šalotka, 200 ml sladké smetany, 2 kostičky smetanového sýra (Kiri), hrst čerstvé bazalky

Rybu osolíme, opepříme a opečeme dozlatova na rozehřátém oleji. Na lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, když zesklovatí, zalijeme ji smetanou a do smetany nadrobíme kostičky sýra. Vše mícháme, až se rozvaří na hladkou hustou omáčku. O...

Kořeněná vepřová pečeně

Kořeněná vepřová pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřových kotlet vcelku, 250 ml suchého bílého vína, 2 stroužky česneku , 1 cibule, 4 hřebíčky, 2 bobkové listy, olej, sůl, pepř, drcený kmín, 4 kuličky jalovce, 2-3 lžičky Solamylu

Maso vložíme do misky, zalijeme vínem a přidáme bobkové listy. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky a přidáme k masu. Oloupanou cibuli přepůlíme, zapícháme do ní hřebíčky a také přidáme do vína. Misku zakryjeme alobalem a dáme do druhého dne ...

Zapečení pstruzi s křenovou omáčkou

Zapečení pstruzi s křenovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 čerství pstruzi, 200 ml sladké smetany, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce strouhaného křenu, 2 stroužky česneku, 4 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžíce cukru, sůl podle potřeby, špetka drceného kmínu

Čerstvé pstruhy očistíme a dôkladne umyjeme pod studenou vodou. Pokvapkáme dvoma polievkovými lyžicami citrónovej šťavy, posolíme, posypeme rascou a dáme na 15 minut odležať. Poukladáme do vymastenej zapekacej misy a zakryté vložíme do nevyhriate...

Treska s pórkem a bylinkami

Treska s pórkem a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g filé z tresky, 400 g menších rajčat, 500 g pórku, 4 stroužky na plátky pokrajeného česneku, 6 lžic másla, svazek čerstvých bylinek : rozmarýn, tymián, šalvěj, petržel, 2 lžíce strouhanky na vysypáni pekáče, troška mletého pepře a kmínu, sůl podle potřeby

Filety opláchneme, osušíme, pokrájame na menšie kúsky. Očistený pór a rajčiaky pokrájame na kolieska, opláchnuté bylinky posekáme. Pekač natrieme polovicou masla, posypeme strúhankou. Na dno poukladáme filety, osolíme, okoreníme, posypeme bylink...

Žemlovka se slaninou, sýrem a špenátem

Žemlovka se slaninou, sýrem a špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1 bageta, 6 plátků anglické slaniny, 1 a 1/2 hrnku vlažného mléka, 1/2 hrnku zakysané smetany, 5 lžíc majonézy, 400 g baby špenátu, špetka soli, špetka pepře, 100 g strouhaného sýra

Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bagetu nakrájíme na kostičky. Asi 15 minut pečeme v pekáčku, občas promícháme, aby byla bagety propečená ze všech stran. Opečenou bagetou vyložíme vymazanou zapékací ...

Wok po kypersku

Wok po kypersku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 200 ml červeného vína, sůl, pepř, 1 lžička drceného koriandru a trocha čerstvé natě, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, okořeníme drceným koriandrem a zalijeme vínem. Přidáme nasekanou koriandrovou nať a necháme v chladu odležet do druhého dne. Na woku rozehřejeme olej, přidáme maso, které jsme vyndali z marinády a ne...

Telecí plátky na víně

Telecí plátky na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 plátků telecí roštěné asi po 100 g, 250 ml dezertního vína, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 350 g bílé sterilizované fazole, 750 g menších rajčat, 200 ml zeleninového vývaru, troška mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl podle potřeby, 4 lžíce citronové šťávy, 1 citrón na ozdobu, 4 větvičky šalvěje

Cibuľu nadrobno posekáme, cesnak prelisujeme a na 2 PL horúceho oleja krátko opečieme. Pridáme odkvapkanú fazuľu, očistené umyté rajčiaky a 10 min dusíme. Zalejeme vývarom a dusíme ďalších 10 min. Dochutíme soľou, korením a paprikou. Odložíme, udr...

Krůtí prsíčka plněná kyselým zelím

Krůtí prsíčka plněná kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g krůtích prsíček, 600 g kyselého zelí, 150 g čerstvých žampionů, 150 g dobře vyuzené slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 jablka, 150 ml jablkového džusu, špetka kari koření a mletého pepře, 1 lžíce cukru krystal, sůl podle potřeby

Maso umyjeme, osušíme a nakrojíme tak, aby sme dostali čo najväčší plát. Mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Slaninu pokrájame na kocky a opečieme na suchej panvici, pridáme očistené pokrájané šampiňóny a dusíme asi 10 minut. Polovicu vychladnu...

Pikantní kachní prsíčka

Pikantní kachní prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kachních prsíček bez kůže, 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2 zelené feferónky, 1 lžička pokrajeného čerstvého zázvoru, 1 červená paprika (kapie), 2 mrkve, 100 g zeleného hrášku, 100 g zelených fazolkových lusků, špetka mletého pepře, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 250 ml drůbežího vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sladké sojové omáčky, 4 lžíce dezertního vína, 1 lžíce škrobové moučky, špetka mletého pepře a soli

Prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Osolíme, okoreníme. Postupne opekáme na horúcom oleji z každej strany 5-7 min. Často obraciame. Vyberieme a udržujeme teplé. Na výpeku orestujeme pokrájanú cibuľku, posekaný cesnak, ďumbier(zázvor), ...

Karbanátky se sýrem

Karbanátky se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřového mletého masa, 11/2 lžičky Vegety, 1 vejce, 1 rohlík, 3 lžíce strouhanky, 100 g tvrdého sýra

Do mletého masa přidáme vejce, namočený rohlík, vegetu a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme dle potřeby strouhanku. Tvrdý sýr nahrubo nastrouhaný přidáme do směsi a promícháme. Z takto připravené hmoty tvarujeme karbanátky, které obalujeme v...

Kapustníky

Kapustníky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kyselého zelí, 100 g uzené slaniny, 1 větší cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 1 lžíce sádla, cca 50 ml mléka, 8 lžíc hladké mouky, trochu strouhanky na zahuštění, 2 vejce, 250 ml zakysané smetany, 1 svazek jarní cibulky na ozdobu, špetka mletého pepře a drceného kmínu, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje na smažení

Kapustu, ak je príliš kyslá opláchneme, necháme stiecť a trochu vytlačime. Nadrobno ju pokrájame. Na masti orestujeme slaninku, pokrájanú cibuľu a popučený cesnak, vložíme kapustu a 10 minut podusíme. Z vajec, mlieka, múky a soli vymiešame hladké ...

Boloňské špagety jinak, rychle a levně

Boloňské špagety jinak, rychle a levně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 balení hotové boloňské omáčky, 1 hrst kukuřice, 0.5 balení špaget, špetka soli, 1 lžíce olivového oleje

Do většího hrnce si napustíme vodu, kterou osolíme a přidáme lžíci oleje. Jakmile voda vaří, vložíme do ní špagety, které uvaříme al dente (na zkus). Než se nám uvaří špagety, nakrájíme si cibulku, kterou dozlatova osmahneme a přidáme prolisovan...

Schované maso

Schované maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa (může být i krkovička), olej, 2 stroužky česneku, hrst hub sušených nebo odpovídající množství mražených, či čerstvých , 1 konzerva hrášku, 1/2 papriky, sůl, pepř, špetka kari koření, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička hořčice, 2-3 lžíce hladké mouky, 1/2 kostky masoxu

Maso očistíme, zlehka naklepeme, posolíme a opepříme. Potom dáme olej na pánev, rozehřejeme a maso na něm zprudka osmahneme po obou stranách, přidáme houby, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku (můžeme klidně i brokolici nakrájenou na kousky)...

Lasagne se žampiony

Lasagne se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g žampionů, 10 plátku lasagní, 800 g listového špenátu, 80 g másla, cca 3 lžíce hladké mouky, 250 ml mléka, 250 ml zeleninového vývaru, 2 bobkové listy, 1 větvička rozmarýnu, 50 g strouhaného uzeného sýra, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, špetka strouhaného muškátového ořechu, 1/2 lžičky mletého bílého pepře, sůl podle potřeby

Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme studeným mliekom a vývarom, pridáme bobkový list, rozmarín a na miernom ohni 10 min varíme. Rozmarín a bobkový list vyberieme. Dochutíme syrom, soľou a korením. Špenátové listy sparíme vriacou s...

Smažené hovězí maso s kešu oříšky

Smažené hovězí maso s kešu oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 400 g hovězí roštěné nebo svíčkové, 2 stroužky česneku, 0,5 lžičky zázvoru, 50 g nesolených kešu ořechů, 3 lžíce sladké chilli omáčky, 3 lžíce sojové omáčky, špetka chilli koření, 200 g kapusty

Na pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej na nejvyšší stupeň. Přidáme na nudličky nakrájené maso, nejlépe ve dvou dávkách a smažíme jej za občasného míchání přibližně 3 minuty. Osmažené maso vyjmeme na talíř. Do woku nasypeme na plátky nakrájený česn...

Jehněčí pečínka s bylinkami a vermutem

Jehněčí pečínka s bylinkami a vermutem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g vykoštěné jehněčí kýty, 250 ml vermutu, 3 cibule, 4 stroužky roztřeného česneku, 2 červené papriky, 6 oloupaných rajčat, po jednom svazku tymiánu a rozmarýnu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky kmínu, sůl podle potřeby, 50 ml olivového oleje, 2 zelené papriky

Mäso umyjeme, natrieme soľou, mletým korením a prelisovaným cesnakom, zvinieme, zviažeme niťou a prudko opečieme na horúcom oleji. Dáme na vymastený pekáč, posypeme rascou, bylinkami a obložíme pokrájanou cibuľou a paprikou. Necháme chvíľu postať...

Jehněčí korunka s kukuřičnými plackami

Jehněčí korunka s kukuřičnými plackami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celý jehněčí hřbet, 4 stroužky rozetřeného česneku, 2 lžíce včelího medu, 100 ml černého piva, 2 lžičky grilovacího koření, sůl podle potřeby, 2 rajčata, 1 lžíce zelené petrželové nati, PLACKY : 300 g sterilizované kukuřice, 3 vejce, 2-3 lžíce hladké mouky, špetka soli, 100 ml olivového oleje na smažení

Jahňaci chrbát po dĺžke presekneme, odstránime loj, z kosti asi 2cm od konca mäso starostlivo zoškriabeme, prehneme do korunky a zviažeme niťou. Vymiešame 1PL oleja, pivo, med, grilovacie korenie, prelisovaný cesnak, soľ a mäso dôkladne natrieme...

Brokolice v bylinkovo - pivním těstíčku

Brokolice v bylinkovo - pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, polohrubá mouka podle potřeby (asi 4-6 lžic), 1 žloutek, 150 - 200 ml piva, 1 bílek, lžíce petrželové natě, lžíce pažitky, zelená nať z 1 jarní cibulky, sůl, pepř, olej na smažení

Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky a povaříme malou chvíli ne příliš doměkka v mírně osolené vodě. Necháme vychladnout. V misce rozšleháme žloutek s pivem, přidáme nasekané bylinky a tolik mouky, aby vzniklo středně husté těstíčko, osolím...

Kopřivový nákyp s uzeninou

Kopřivový nákyp s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větši veka nebo 6-8 housek, 500 g mladých kopřivových lístků, 4 vejce, 100 ml mléka, 3 lžíce másla, 100 ml sladké smetany, 200 g uzeného masa, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, troška strouhaného muškátového ořechu, troška soli, trochu sádla a strouhanky na vymazáni pekáče

Sendvič alebo žemle pokrájame na kocky a nasucho pražíme v rúre. Mlieko, smotanu a žĺtky spolu ušľaháme, pridáme muškátový orech, soľ a sendvič zalejeme. Mäso pokrájame, žihľavu očistíme, umyjeme a krátko orestujeme na masle s cibuľkou a cesnakom....

Obalené žampiony s květákem

Obalené žampiony s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 balení žampionů, 1/2 kg drobných brambor, troška Vegety, 3 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 hrneček hladké mouky, šálek rostlinného oleje

Květák rozdělíme na růžičky a ve slané vodě s vegetou chvíli povaříme. Brambory oloupeme a také je chvíli povaříme ve slané vodě. Brambory i květák necháme vychladnout. Brambory, květák a žampiony poté obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhan...

Hovězí bifteky se zeleným pepřem

Hovězí bifteky se zeleným pepřem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí svíčkové, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 špetka soli, 4 lžíce Brandy, 4 lžíce hovězího bujónu, 4 lžičky nakládaného celého pepře, 1/8 l sladké smetany, troška pepře

Maso osušíme kuchyňským papírem. Na pánvi rozehřejeme olej, hovězí prudce opečeme po obou stranách. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme na nahřátý talíř a uchováváme horké. Připečeniny na pánvi rozředíme brandy a hovězím vývarem. Maso vrátíme zpět a n...

Krůtí plátky na šalvěji s omáčkou

Krůtí plátky na šalvěji s omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 2 cibule, Po jednom kuse červené, zelené a žluté papriky, 4 stroužky na plátky pokrájeného česneku, 150 ml masového vývaru, 150 ml sladké smetany, 10-12 listu šalvěje, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 100 g strouhanky, 1 lžíce strouhaného sýru, 1 lžička cukru, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 300 g širokých nudlí, 800 g krůtích prsních řízků

Papriky očistíme, umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky. Pokrájanú cibuľu orestujeme na 2 Pl oleja, pridáme papriku, soľ, korenie, cukor a dusíme cca 10 minút. Odložíme. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky ktoré zľahka naklepeme, osolíme a o...

Slepice na červeném víně

Slepice na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mladá středně velká slepice cca 1500 g, 250 g šalotek, 250 g žampionů, 120 g uzené slaniny, 250 ml červeného vína, 6 lžíc másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 bobkové listy, 3 stroužky česneku, 150 ml drůbežího vývaru, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl podle potřeby, špetka cayenského pepře

Sliepku rozdelíme na porcie, natrieme soľou zmiešanou s korením a paprikou. Odložime do chladu aspoň na 1 hodinu. Obalíme v múke a zo všetkých strán opekame na masle asi 5-10 minút. Vyberieme. Na výpeku orestujeme na kocky pokrájanú slaninu, ošúpa...

Nutrie na zelenině a červeném víně

Nutrie na zelenině a červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 800 -1200 g hřbetu a stehýnek z nutrie, 150 g uzené slaniny, 250 ml červeného vína, 1 cibule, 250 g kořenové zeleniny, 100 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, troška strouhaného muškátového ořechu, 6 kuliček tlučeného pepře, 3 kuličky tlučeného nového koření, 3 tlučené hřebíčky, troška strouhane citronové kůry, troška čerstvého rozmarýnu, sůl podle potřeby, 2 bobkového listy

Stehna a chrbát z nutrie dobre umyjeme, popreťahujeme slaninkou a dáme na masť s cibuľkou do rúry dusiť. Pridáme všetko korenie, pokrájanú koreňovu zeleninu, posolíme a podlejeme červeným vínom. Počas dusenia vyparenú šťavu dolievame horúcou vodou...

stránka: