Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 60

Vepřová kýta z Prešova

Vepřová kýta z Prešova

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové kýty, 50 g rozinek, 3 stroužky česneku, 30 g sádla, sůl, 1 lžička mleté papriky (i pálivé), 1/2 lžičky mletého koriandru, 1 lžička drceného kmínu, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 4 velké brambory, 1 velká cibule, 200 ml červeného vína

Do masa uděláme ostrým tenkým nožem hlubší otvůrky, do kterých střídavě zatlačíme rozinky a nudličky česneku. Maso potřeme změklým sádlem, osolíme, rovnoměrně posypeme veškerým kořením a vložíme do pekáčku. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo a...

Losos na víně se žampióny

Losos na víně se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky lososa (podkovy nebo plátky), 0,5 dcl suchého bílého vína, hrst kadeřavé petrželky, 3 žampiony (může být i více), sůl, 1 lžíce hladké mouky, kousek citrónu, máslo

Lososa omyjeme a vysušíme. Přichystáme si víno, do kterého zamícháme najemno nakrájenou petrželku a do této směsi vložíme nasoleného lososa. Uložíme jej na 2 hodiny do lednice. Pak jej vyjmeme a obalíme v mouce a osmažíme zprudka na másle i s nakr...

Vepřové nudličky ve smetanovo - okurkové omáčce

Vepřové nudličky ve smetanovo - okurkové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 1 cibule, 6-7 sterilovaných okurek, 150 g hladké mouky, 1 lžička Vegety, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky barevného pepře , 250 ml sladké smetany

Maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Mouku smícháme se solí, vegetou, pepřem, majoránkou, paprikou a nudličky v ochucené mouce obalíme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, opražíme a podlijeme vodou. Přikryté dus...

Telecí maso se špenátem

Telecí maso se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tenké plátky telecích řízků, 500 g listového zmrazeného špenátu, 1 dcl smetany, 50 g zakysané smetany, 1 cibule, 40 g másla, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 citrón, špetka muškátového oříšku, špetka soli, špetka pepře

Na pánvi rozehřejeme olej a lehce naklepané, osolené a opepřené telecí řízky na ní zprudka opečeme. Řízky vyjmeme a osolíme. Na další pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenátové listy, krátce j...

Srnčí řízky na žampiónech

Srnčí řízky na žampiónech

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčí kýty, 50 g uzené slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kečupu, 100 g žampiónů, 30 g másla, 4 plátky veky, PŘILOHA: 500 g brambor, 4 lžíce brusinek, pepř a sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje

Srnčie rezne prešpikujeme údenou slaninou, posolíme, okoreníme mletým korením, pomúčime a na rozohriatom oleji rýchlo opečieme. Opečené rezne vyberieme a na výpeku a masle opražime pokrájané žampiňóny. Pridáme kečup, trochu múky, podlejeme vodou...

Zapečená lilkovo - bramborová kaše s mletým masem

Zapečená lilkovo - bramborová kaše s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 4 brambory uvařené ve slupce, 1 malý lilek nebo 0,5 velkého, 1 na jemno nasekaná cibule, 1 stroužek česneku (utřený), 5 cherry rajčátek, 2 lžíce másla, 1 balení rajčatového pyré nebo protlaku (středně velké), troška oregana, troška koření na pizzu, sůl, 20 dkg eidamu

Brambory uvařené ve slupce si oloupeme a z lilku vydlabeme dužinu, kterou krátce orestujeme s oloupanými brambory (můžeme posolit). Směs na hrubo umixujeme a vyplníme dno zapékacích misek nebo větší mísy. Na másle pak orestujeme cibulku a maso, př...

Sojové nudličky s ananasem

Sojové nudličky s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sojového masa - nudliček, 1 mrkev, 100 g zmrazené brokolice, 1 šálek ananasové šťávy z kompotu, 1-2 stroužky česneku, 1 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce oleje, sůl dle chuti, 4 plátky kompotovaného ananasu

Do připraveného hrnce si nalijeme vodu, kterou ochutíme sojovou omáčkou a vložíme do něj sojové nudličky. Povaříme 20 minut, vodu slijeme a sojové maso dobře vymačkáme. V hlubší pánvi, například ve woku, rozpálíme olej, přidáme nudličky a krátce...

Salát s hovězím masem

Salát s hovězím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 4 sterilované okurky, 1 žlutá paprika , 2 velká rajčata, 1 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce octa, asi 1/2 lžičky cukru , sůl, pepř, 4 vejce uvařená natvrdo, hrst petrželové nati

Omyté maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vyndáme a necháme zchladnout. Z vývaru můžeme uvařit polévku. Rajčata nařízneme do kříže a vložíme na chvilku do vařící vody, vyjmeme je a sloupneme slupku. Studené maso nakrájíme na nudličky, vlož...

Zapékané  plněné papriky s kečupem

Zapékané plněné papriky s kečupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 papriky, 350 g mletého masa, 1 hrst povařené rýže, špetka soli, špetka pepře, Zapékací omáčka: 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 balení rajčatového protlaku, 2 dcl červeného vína, špetka oregana, 1-2 lžíce cukru, 2 lžíce kečupu

Papriky očistíme, vyjádříme. Rýži uvaříme a necháme vychladnout, potom smícháme s mletým masem, osolíme, opepříme a papriky naplníme masovou směsí. Naplněné papriky dáme do pekáčku dnem dolů. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno. Do hrnce dáme trochu...

Vepřové závitky s nivou a pivem

Vepřové závitky s nivou a pivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 100 g šunky, 100 g Nivy, 1/2 l černého piva, 100 g žampionů, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje na osmažení

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme natenko, osolíme, opepříme a poklademe plátky šunky a na kousky nakrájenou nivou, potom zarolujeme, popřípadě převážeme, aby se nerozevřely, obalíme v mouce. Poté osmažíme dozlatova v hodně oleji. Maso vyjmeme, dám...

Vepřové nudličky trochu jinak

Vepřové nudličky trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa, 250 g žampionů, 1 cibule, 2-3 lžičky sojové omáčky, 1 lžíce medu, špetka soli, špetka pepře, 3 lžíce oleje na osmažení, 1 konzerva kompotovaných mandarinek

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Uděláme marinádu ze sojové omáčky a medu a maso na nudličky dáme do této marinády asi na hodinu odležet. Na pánev dáme olej, rozehřejeme, dáme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli a lehce orestujeme,...

Zapečená štika

Zapečená štika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 štika (asi 1200-1500 g), 150 g másla, 30 g hladké mouky, 150 g čerstvých žampionů, 200 ml smetany, 2 žloutky, 1 lžička čerstvého kopru, troška kmínu, 1 lžička čerstvé petrželová natě, sůl podle potřeby, 1 pokrajený citrón na ozdobu

Šťuku očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie, posolíme a spolu so šampiňónmi nakrájanými nadrobno opečieme na troške masla. Keď sú šampiňóny mäkké, pripravíme si omáčku z masla, múky a smotany, pridáme do nej posekaný kôpor, ...

Makedonské zapečené fazole

Makedonské zapečené fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolí, 1 cibule, 6 vajec, 200 g balkánského sýru, 1,5 dcl olivového oleje, 1/4 l mléka, špetka soli, špetka pepře, 1 bobkový list

Fazole propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den uvaříme s bobkovým listem a rozkrájenou cibulí. Zároveň uvaříme 4 vejce natvrdo. Pekáček dobře vymastíme olejem, vložíme do něj vrstvu fazolí, poklademe je na plátky nakrájenými vařenými vejci, po...

Sója se sýrem

Sója se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g sóji, 1 citrón, 250 g tvrdého sýru, 1 cibule, 250 g zmražené směsi mrkve s hráškem, 2 lžíce tuku, 2 vejce, špetka soli, troška pepře

Sóju namočíme na dva dny do studené vody. Poté ji uvaříme doměkka, cca 1 hodinu. Mezitím na rozehřátém tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a když zezlátne, vsypeme zmraženou mrkev s hráškem. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Na zeleni...

Kotletky z Budapešti

Kotletky z Budapešti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové vepřové kotlety bez kosti, 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 červená paprika , 1 zelená paprika , 50 g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 lžička mleté papriky , 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, asi 3 lžíce zakysané smetany, špetka oregana

Maso lehce naklepeme a na rozehřátém oleji krátce orestujeme. Opečené kotlety vyjmeme z oleje a odložíme stranou. Do zbylého oleje přidáme cibuli a slaninu nakrájené na malé kousky, chvíli restujeme, přidáme papriky nakrájené na nudličky, vrátím...

Americké fazole

Americké fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílých fazolí, 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě, 1 cibule, 1 lžíce mleté papriky , 1 troška pepře, 1 špetka soli, 1 troška kečupu

Fazole necháme namočené přes noc, přilijeme vodu a poté je doměkka uvaříme. Z konzervy odebebreme tuk, rozehřejeme jej v kastrole, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a poté i velmi krátce papriku. Vmícháme zbylý obsah konzervy a prohřejem...

Indická čočka

Indická čočka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čočky, 250 g zmrazené zeleniny-jarní směs, 1 lžička kari koření, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička hořčičného semínka, 2 bobkové listy, 1 špetka soli, 1 troška citronové šťávy

Čočku pozorně přebereme, propereme na cedníku a dáme na hodinu namočit. Poté uvaříme s bobkovými listy a hořčičným semínkem doměkka. Do měkké čočky vmícháme opláchnutou zeleninu a vaříme,až je zelenina měkká. Mezitím na oleji osmahneme kari a vmíc...

Letní těstoviny

Letní těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 6 malých rajčat, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, troška bazalky, špetka soli

Těstoviny uvaříme al dente. Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Česnek utřeme se solí. Vše smícháme a zakapeme olivovým olejem a posypeme bazalkou.

Zapékané brambory se zelím

Zapékané brambory se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 500 g kysaného zelí, 2 cibule, 1 balení bílého jogurtu, špetka pepře, 2 lžíce másla

Syrové a oškrábané brambory nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, z kysaného zelí vymačkáme šťávu. Do máslem vymazané zapékací mísy nebo pekáčku klademe těsně k sobě kolečka brambor a lehce je opepříme. Poklademe vrstvičkou kysa...

Treska zapečená se sýrem a brokolicí

Treska zapečená se sýrem a brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tresky, 120 g eidamu (Edam), 1 brokolice, troška pepře, troška koření na ryby

Pekáček vyložíme pečícím papírem, poklademe okořeněnými kousky tresky, přidáme na malinké růžičky nakrájenou a spařenou brokolici a vložíme do středně vyhřáté trouby. 10 minut před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem.

Fazolový guláš starého rančera

Fazolový guláš starého rančera

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí, 200 g uzeného masa, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 6 bobkových listů, 4 lžíce kečupu, 1 troška instantní tmavé jíšky, 3 lžíce mleté papriky

Fazole si namočíme den předem do studené vody. Druhý den,povaříme spolu s bobkovým listem doměkka. Uzené maso povaříme a vývar uschováme. Maso nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, posypeme sladkou paprikou, přid...

Jarní karbanátky

Jarní karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřového mletého masa, 1 větší kuřecí prso, 150 g anglické slaniny, 1 vejce, 1 rohlík, šálek mléka, 1 jarní cibulka , miska kopřiv, 2 stroužky česneku, lžička koření na mleté maso, sůl, 100 g strouhaného sýra, strouhanka na obalení, olej na smažení

Rohlík nalámeme na kousky a namočíme do mléka. Kuřecí prso a anglickou slaninu umeleme a spolu s mletým masem dáme do mísy. Dobře omyté kopřivy spaříme vařící vodou, přebytečnou vodu vymačkáme a kopřivy nakrájíme nadrobno. Přidáme je do masa sp...

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího masa z kýty, 150 g čerstvých žampiónů, 4 oloupaná rajčata, 50 g másla, 200 ml zakysané smetany, 50 ml olivového oleje, troška mletého pepře a soli, 1 lžíce petrželové nati, Na omáčku Mornay: 3 žloutky, 50 g másla, 4 lžíce bešamelové omáčky, 50 g postrouhaného ementálu, 1-2 lžičky citronové šťávy, 1 lžička worcesterske omáčky, špetka soli

Teľacie plátky naklepeme, posolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji. Na panvici podusíme na masle šampiňóny a nakrájané a olúpané rajčiaky. Zalejeme smotanou a prelejeme cez opečené rezne. OMÁČKA MORNAY: Do kotlika dáme žĺtk...

Jarní vaječná miska

Jarní vaječná miska

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 stroužek česneku, 100 g Lučiny, 1 balení zakysané smetany, sůl, pepř, 1/2 lžičky cukru, 1 lžíce olivového oleje, 2-3 lžičky citronové šťávy, hrst řeřichy, lžíce pažitky, 8 ředkviček, 4 listy ledového nebo hlávkového salátu

Vejce uvaříme natvrdo. V misce smícháme lučinu se smetanou, olejem, citronovou šťávou, přidáme sůl, pepř, cukr, dobře promícháme a nakonec vmícháme řeřichu a nasekanou pažitku. Stroužek česneku přepůlíme a vymažeme s ním čtyři misky. Misky vylož...

Krémové gnocchi s brokolicí a cuketou

Krémové gnocchi s brokolicí a cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Gnocchi, 200-250 ml sladké smetany /12%/, 100 g fety, 1/2 hlávky brokolice, 1/2 cukety, špetka pepře, špetka Vegety

V osolené vodě uvaříme gnocchi. Na oleji orestujeme růžičky brokolice a nakrájenou cuketu. Přilijeme smetanu, přidáme rozdrobenou fetu a mícháme do rozpuštění. Omáčku dochutíme pepřem a vegetou, okapané gnocchi přidáme do omáčky, promícháme, ihne...

stránka: