Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 58

Srbské vepřové kotlety

Srbské vepřové kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové kotlety, 1 cibule (nejlépe červená), 1 červená paprika, 1 stroužek česneku, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 hrst nasekané petrželové nati, 0,5 lžičky cukru krupice, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžíce sádla

Kotlety lehce naklepeme a zprudka opečeme na lžíci sádla. Vyndáme je, osolíme, opepříme a necháme v teple pod pokličkou. Mezitím si ve výpeku osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit, pak přidáme na kostičky nakrájenou papriku a na ...

Knedlíčky s houbovou omáčkou

Knedlíčky s houbovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Knedlíky: 8 housek (ne čerstvých), 350 ml mléka, 1 svazek petrželky, 1 svazek pažitky, 1/2 svazku majoránky, sůl a pepř dle chuti, 3 vejce, Omáčka: 1 lžíce másla, 500 g žampionů, 400 ml zeleninového vývaru, 200 g zakysané smetany, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce instantní světlé jíšky, 1 svazek petrželky

Housky v míse nadrobíme a pokapeme horkým mlékem. Necháme zhruba 15 minut odpočinout, aby se mléko nasáklo do housek. Bylinky opereme, osušíme a nakrájíme nadrobno. K houskám přidáme nasekané bylinky a vejce. Osolíme, opepříme a vše dobře promíc...

Plněná kuřecí prsa v sýrovo - smetanové omáčce

Plněná kuřecí prsa v sýrovo - smetanové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa , hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 100 g Mozzarelly, špetka soli, špetka pepře, 4 lžíce rostlinného oleje, 100 g ovčího sýra, 250 ml sladké smetany (10-12%)

Očištěné maso rozřežeme a vyklepeme na tenký plátek. Konce fazolek odřežeme, sýr nakrájíme na obdélničky a dáme doprostřed plátku. Maso přeložíme, osolíme, opepříme a posypeme troškou mouky. Olej rozpálíme a maso prudko opražíme, snížíme oheň a pr...

Pikantní brambory v trojobalu

Pikantní brambory v trojobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 velké brambory, 16 lžíc strouhanky, 8 lžíc strouhaného sýru, 2 vejce, 1,5 lžičky mleté papriky

Brambory i se slupkou nakrájíme na silné plátky a uvaříme je ve slané vodě dopoloměkka, slijeme vodu a necháme vychladnout. Strouhanku, sýr a mletou papriku smícháme na talíři. V misce rozšleháme vejce. Plátky brambor namáčíme do rozšlehaných vaje...

Karbanátky Lindström

Karbanátky Lindström

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 4 žloutky, 1 cibule, 2 lžíce kaparů (nasekaných), 1 lžíce worcesterské omáčky, 4 lžíce nakládané řepy (nakrájené nadrobno), 2 lžíce nasekané pažitky, 3 lžíce smetany ke šlehání na zředění, olej na smažení

Maso promícháme se žloutky, worcesterem, najemno nakrájenou cibulkou, solí a pepřem. Zapracujeme kapary, řepu (já jsem použila nakládanou řepu se zelím, proto jsou karbanátky na fotkách světlejší - jinak by byly červenější) a pažitku. Pokud je smě...

Houbová omáčka s nudlemi

Houbová omáčka s nudlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g žampionů, 2 mrkve, 100 g hlívy ústřičné, sůl dle chuti, 250 g širokých nudlí, 2 lžíce oleje, 200 ml smetany ke šlehání, svazek kerblíku, 1 lžíce nakládaného zeleného pepře, 1 kostka bylinkového bujónu, 1 lžíce bešamelové omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, pepř dle chuti

Hlívu očistíme a osušíme. Žampiony rozpůlíme, hlívu nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemné kostičky. V hrnci přivedeme k varu vodu s jednou lžičkou soli. Přisypeme nudle a na mírném ohni je vaříme na skus podle návodu n...

Kapří sekaná

Kapří sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čistého masa z kapra, 150 g vepřového mletého masa, 1 rohlík, šálek mléka, 1 vejce, 1 stroužek česneku, 1 lžíce ostrého kečupu, 1 lžíce sojové omáčky, koření na mleté maso, sůl, 1/2 červené papriky , lžíce oleje

Z kapra stáhneme kůži a odstraníme velké kosti. Čisté maso umeleme. Mleté kapří maso smícháme s mletým vepřovým, přidáme v mléce rozmočený rohlík, vejce, prolisovaný stroužek česneku, kečup, sojovou omáčku, koření a sůl. Nakonec vmícháme papriku ...

Vepřové řízky v sýrové peřince

Vepřové řízky v sýrové peřince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, špetka soli, 300 g nastrouhaného eidamu, 1 balení smetany ke šlehání, 2 vejce, 6 lžíc hladké mouky, 160 ml mléka

Těstíčko připravíme z vajec, hladké mouky a mléka. Maso naklepeme, osolíme a obalíme v těstíčku. Hned osmažíme na pánvi. Hotové řízky naskládáme do pekáčku posypeme strouhaným sýrem, zalijeme šlehačkou a dáme zápéct do vyhřáté trouby na 150°C. Pod...

Mrkvový guláš na černém pivu

Mrkvový guláš na černém pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce sádla, 0,5 kg hovězího zadního, 1 cibule, 5 mrkví, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml černého piva, 1 kostka hovězího bujónu, 2 bobkové listy, 1 snítka tymiánu, špetka cukru, sůl, pepř

Na jedné lžičce sádla si do hněda osmahneme maso a dáme do zapékací mísy. Na druhé lžíci sádla osmahneme cibuli nahrubo a mrkev, dokud nezhnědnou. Pak zasypeme moukou a přimícháme k masu. Přidáme rozdrobenou kostku bujónu a koření a cukr. Zalijeme...

Pečená krkovička na cibuli, slanině a černém pivu

Pečená krkovička na cibuli, slanině a černém pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 15 tenkých plátků anglické slaniny, 2 červené cibule, 5 šalotek (je možné i více), 1 česnek, 500 ml černého piva, kmín, pepř, sůl

Troubu předehřejeme na 200°C. Do uzavíratelné zapékací mísy dáme na dno plátky slaniny, na ni osolené a opepřené plátky krkovice, které pokmínujeme a na to ještě na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. To pokryjeme opět slaninou...

Pečené kotletky se šalotkami, rozmarýnem a tymiánem

Pečené kotletky se šalotkami, rozmarýnem a tymiánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety (nejlépe s kostí), 10 šalotek, 5 větviček rozmarýnu, 1 svazeček tymiánu, 1 malá chilli paprička , olivový olej, pepř, sůl

Troubu rozehřejeme na 180°C. Do pekáčku nebo zapékací mísy naskládáme omyté a osušené kotlety. Přidáme 5 šalotek. Vše osolíme, opepříme a poklademe bylinkami a nakrájenou chilli papričkou (klidně ji můžete vynechat a přidat jen trochu chilli kořen...

Lilkový gratin

Lilkový gratin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední lilky, 300 g mletého masa, sůl, pepř, tymián , 1 vejce, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 200 g rýže, 1 kostka masoxu, 100 g Mozzarelly, 100 g ovčího sýra, hrst petrželové natě

Omyté lilky podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme asi 20 minut vypotit. Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme tymián a vmícháme vejce. Lilkové plátky otřeme a na každý dáme dvě lžíce ochuceného masa. Plátky zavineme do roládek...

Vegetariánské tousty

Vegetariánské tousty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček sojového masa ( sojového granulátu se šunkovou příchutí), sůl, 1 červená cibule, 1 červená paprika , 1 velké rajče, 3 stroužky česneku, 3-4 lžíce kečupu, 2-3 lžíce Worcesterové omáčky, 2-3 lžíce sojové omáčky, pepř, lžička grilovacího koření, troška uzeného sýra, olej, toastový chléb

Sojový granulát připravíme podle návodu - povaříme 10 minut v osolené vodě, necháme vychladnout a dobře vymačkáme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme připravené sojové maso, lehce osmahneme, přidáme rajče a papriku ...

Nigiri sushi

Nigiri sushi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g speciální rýže na sushi, 4 lžíce rýžového octu na sushi, 1 filet z lososa, 3 lžíce sojové omáčky na sushi, wasabi pasty dle chuti, 1 hrst nakládaného růžového zázvoru

Ze všeho nejdříve si připravíme rýži, kterou vyplachujeme v sítu tak dlouho, dokud nám z ní neteče čirá voda. Poté vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla rýže potopená a voda nad rýži měla přibližně 1 cm. (Kdo má rýžovar, udělá rýži v něm...

Vejce v županu

Vejce v županu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce natvrdo, špetka soli, 125 ml mléka, 30 g másla, 100 g tvrdého sýra, 100 g hladké mouky, 1 slepičí vejce

Mléko, máslo a sůl uvedeme do varu, nasypeme mouku a mícháme než se hmota přestane lepit na rendlík. Necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty přidáme syrové vejce a nastrouhaný sýr, dobře promícháme. Vejce uvařená natvrdo obalíme v těstíčku a smaží...

Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

Plněné paprikové lusky s rajskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 papriky, 250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 2 rohlíky, 1 hrneček mléka, 1 vejce, špetka majoránky, sůl a pepř dle chuti, 2 stroužky česneku, 3 lžíce strouhanky, Omáčka: 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 200 ml rajčatového protlaku, špetka soli, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 2 bobkové listy, 2-3 hřebíčky, 2 lžíce cukru krupice

Housky rozdrolíme v míse a zalejeme mlékem. Necháme chvíli odstat než se mléko vsákne do housek. Poté si dáme do větší mísy maso, vejce, majoránku, sůl, pepř, cibuli a nakonec housku. Vše dobře promícháme, jestliže nemáme směs dostatečně hustou, p...

Kuřecí kousky v tatarce podle televizní reklamy :o)

Kuřecí kousky v tatarce podle televizní reklamy :o)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 200 ml tatarské omáčky, 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, hrneček polohrubé mouky, olej na smažení, špetka tymiánu

Každé prsíčko rozkrojíme asi na tři kousky, klouby rukou lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme a smícháme s tatarkou. Přidáme špetku tymiánu. Kousky masa naložíme do česnekové tatarky a necháme odležet v chladu nejméně hodinu. ...

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uvařený králičí hřbet, 2 hrsti jasmínové rýže, 1 hrst sušených hříbků (změklých ve vodě), 3 dcl drůbežího nebo králičího vývaru, 1 hrst hrášku čerstvého nebo mraženého, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžička bazalkového pesta, pepř, sůl, kousek pórku, 1 lžíce nasekané petrželové nati, olivový olej, 1 cibule

Na olivovém oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, ke které později přidáme rýži, králíka a koření včetně pesta a podlijeme vývarem. Přidáme hříbky vaříme, dokud není rýže měkká. Pak přidáme na jemno nakrájený pórek a ještě chvíli vaříme, dok...

Pečená králičí stehna na slanině s červeným zelím

Pečená králičí stehna na slanině s červeným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g anglické slaniny, 4 králičí stehna, olej, 300 ml drůbežího vývaru, 2 bobkové listy, 8 semínek nového koření, 1 lžička pepře celého, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka sterilovaného červeného zelí, 1 lžička kmínu, 1 lžička cukru, 1 lžička octa, sůl dle potřeby

Na přípravu králíka potřebujeme: slaninu, olej, vývar, bobkové listy, nové koření, pepř celý, lžíci hladké mouky a sůl. Slaninovými proužky protkneme stehna, která pak nasolíme a potřeme olejem. Osmahneme na oleji a podlijeme vývarem s přidaným ko...

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, špetka soli, 1 vrchovatý hrneček dětské krupičky, talířek jahod, cukr moučka podle chuti, asi 4 lžíce sladké smetany, 2 lžičky vanilkového cukru

Uhněteme hladké těsto z tvarohu, vejce a krupičky a špetky soli. Krupičku přidáváme podle hustoty tvarohu. Těsto nesmí být příliš tuhé, ale ani se nesmí lepit. Z těsta vytvarujeme dlouhý váleček, rozkrájíme si ho na dílky a tvarujeme kuličky o pr...

Krůtí maso na víně s červenými fazolkami

Krůtí maso na víně s červenými fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí prsa, 2 dcl červeného vína, 2 lžíce koriandru (nať), 2 lžíce nasekané bazalky, 1 balení sterilovaných loupaných rajčat, sůl, chilli koření nebo celé chilli papričky, 2 dcl drůbežího vývaru, 1 balení červených fazolí (konzerva), olivový olej

Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme. Naložíme do červeného vína, nasekané nati koriandru a bazalky. necháme do druhého dne uležet. Pak maso vyndáme a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme zbytek koření a fazolky s loupanými rajčaty. Chvíli restujeme a p...

Vepřová směs z trouby

Vepřová směs z trouby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty nebo plece, 2 cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, pepř, lžička mleté papriky, lžička grilovacího koření, 1-2 lžíce hladké mouky, 1/2 červené papriky , 1 střední rajče, lžíce kečupu, 1 kostka masoxu, 600 ml vody

Maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, přidáme cibuli a česnek nasekané nadrobno, přisypeme papriku a rajče nakrájené na malé kousky. Do směsi zamícháme kečup, všechno koření, sůl a mouku. Vše přendáme do pekáčku. Ve vodě necháme rozpustit ...

Krůtí kousky s rajčatovo - bazalkovou omáčkou

Krůtí kousky s rajčatovo - bazalkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůtí prsa, 2 lžičky bazalkového pesta, 3 lžíce nasekané čerstvé bazalky, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 lžička koření na pizzu, sůl, pepř, olivový olej, 5 žampionů

Na pánvi osmahneme osolená a opepřená na kousky nakrájená krůtí prsa, dokud se maso nezatáhne. Přidáme pesto a koření na pizzu, na kousky nakrájené žampiony a nasekanou bazalku. Krátce restujeme a nakonec podlijeme loupanými rajčaty. Vaříme, dokud...

Rizoto s houbovou míchanicí

Rizoto s houbovou míchanicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jakýchkoliv hub, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce piniových jader, 4 šalotky, 1 stroužek česneku, 4 snítky tymiánu, 400 g kulatozrnné rýže , 100 ml bílého vína, 1 l zeleninového vývaru, 30 g parmazánu

Houby očistíme, otřeme vlhkou útěrkou, popřípadě je rozkrájíme. V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci másla a houby na něm opékáme asi 10 minut. Osolíme a opepříme. Piniové jádra v pánvi opražíme nasucho dozlatova. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme. T...

Maki sushi

Maki sushi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g speciální rýže na sushi, 1 balení krabích tyčinek, 3 lžíce rýžového octu na sushi, 2 pláty sušených mořských řas, 1 lžíce pražených sezamových semínek, trocha pasty wasabi, 1 hrst nakládaného růžového zázvoru, 1 mango nebo avokádo, 1 konzerva tuňáka, 3 lžíce sojové omáčky na sushi

Ze všeho nejdříve si připravíme rýži, kterou vyplachujeme v sítu tak dlouho, dokud nám z ní neteče čirá voda. Poté vložíme do hrnce a zalijeme 250ml vody. (Kdo má rýžovar, udělá rýži v něm) Vodu s rýží přivedeme k varu a chvíli povaříme, přibližně...

stránka: