Dalmátské čufty
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso smícháme s houskou namočenou v mléce. Mírně osolíme, opepříme, přidáme mouku, vejce a koření. Po pečlivém promíchání tvarujeme šištičky - čufty, opečeme je v kastrůlku na oleji a vyjmeme.
Do zbylého tuku po opékání přidáme nakrájenou cibuli, mírně ji osmahneme a přisypeme mouku, červenou papriku a protlak. Hotovou cibulovou zásmažku zalijeme horkou vodou, rozšleháme, přidáme plátky citronu a koření. Za občasného míchání necháme asi 15 minut provařit. Ke konci varu zjemníme smetanou, do které jsme přidali trochu omáčky, aby se nesrazila, přisladíme, osolíme podle potřeby, krátce provaříme a omáčku scedíme.
Rajče, kyselou okurku i papriku nakrájíme na kousky a lehce osmahneme na lžičce oleje.
Zeleninu přidáme do omáčky, vložíme i čufty a dohromady vše ještě krátce povaříme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
05. 05. 2011
Ingredience
- 1 starší rohlík
- 1 vejce
- 1 cibule
- 1 velké rajče
- 1 velká kyselá okurka
- 1 zelená paprika
- 500 g mletého masa
- 50 g hladké mouky + 4 lžíce na omáčku
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce cukru krupice
- olej
- lžička mleté papriky
- 1 lžička koření na mleté maso a 1 lžička divokého koření
- sůl
- špetka pepře
- špetka drceného kmínu
- šálek mléka
- 1 malá konzerva rajčatového protlaku
- 1 malá konzerva hrášku
- 3 plátky citrónu