Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dalmátské čufty

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
1350 kalorií 1.0g cukrů 72.0g tuků 119.0g bílkovin

Příprava

Maso smícháme s houskou namočenou v mléce. Mírně osolíme, opepříme, přidáme mouku, vejce a koření. Po pečlivém promíchání tvarujeme šištičky - čufty, opečeme je v kastrůlku na oleji a vyjmeme.
Do zbylého tuku po opékání přidáme nakrájenou cibuli, mírně ji osmahneme a přisypeme mouku, červenou papriku a protlak. Hotovou cibulovou zásmažku zalijeme horkou vodou, rozšleháme, přidáme plátky citronu a koření. Za občasného míchání necháme asi 15 minut provařit. Ke konci varu zjemníme smetanou, do které jsme přidali trochu omáčky, aby se nesrazila, přisladíme, osolíme podle potřeby, krátce provaříme a omáčku scedíme.
Rajče, kyselou okurku i papriku nakrájíme na kousky a lehce osmahneme na lžičce oleje.
Zeleninu přidáme do omáčky, vložíme i čufty a dohromady vše ještě krátce povaříme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.


Přidat na Pinterest
Angel 666

05. 05. 2011, Recept navštíven: 8546x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzera to byt dobre

06. 09. 2016, 13:51

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recpet je výborný

16. 03. 2017, 20:26

Přidat komentář

Facebook komentáře