Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 56

Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 lžička Dijonské hořčice, 150 g zakysané smetany, 1 lžíce kečupu, šťáva z jednoho citronu, 1 červená cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 4 kulaté housky, 8 listů různých salátů, 1 avokádo, 80 g gorgonzoly, sůl a pepř dle chuti

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, cibuli na menší kousky a společně nasekáme v mixéru nahrubo. K masu přidáme hořčici, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíci kečupu a většinu citronové šťávy. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Navlhčíme si ruce a z...

Kuřecí perkelt

Kuřecí perkelt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 bobkový list, 1 lžička mleté papriky (sladká nebo pálivá podle chuti), 20 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli

Kuře rozporcujeme na menší díly. Cibuli nasekáme najemno a zpěníme ji na másle. Přihodíme kousky kuřete a z obou stran je opečeme. Přihodíme mletou papriku, velmi krátce ji orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme bobkový list a sůl. Přikryjeme pokl...

Rybí závitky

Rybí závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky bílé veky, 1 cibule, 1 hrneček mléka, 150 g žampionů, 60 g másla, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce citronové šťávy, 600 g rybího filé

Veku nakrájíme na kostky a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Žampiony očistíme a rozkrájíme na plátky. Na polovině rozpáleného másla zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony a opečeme doměkka. Vmícháme petrželku, osolíme a opepř...

Těstoviny v gorgonzolové omáčce s  kuřecím masem a bazalkou

Těstoviny v gorgonzolové omáčce s kuřecím masem a bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 2 kuřecí prsa, 2 kousky taveného sýru, 100-150 g gorgonzoly, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce bazalky, 500 g těstovin

Nejprve si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím co se nám vaří těstoviny si připravíme omáčku. Kuřecí prsa si omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a kuřecí maso na něm opečeme doměkka, přidáme tavený sýr, který...

Třešňový svítek

Třešňový svítek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 3 vejce, 3 lžíce cukru krupice, špetka soli, 250 g polohrubé mouky, lžíce oleje na vymazání plechu, miska třešní

V mléce rozmícháme vejce, přidáme cukr, špetku soli a mouku a vše prošleháme dohladka. Plech vytřeme olejem a dáme do trouby rozehřát. Na nahřátý plech nalijeme těsto a hned poklademe vypeckovanými třešněmi. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minu...

Koprovka podle Ondřeje

Koprovka podle Ondřeje

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 l mléka, 200 ml smetany ke šlehání, 400 ml zakysané smetany, sůl dle chuti, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce octa, 1 kg hovězí klížky, 1 cibule, 3 hřebíčky, 1 svazek kopru

Nejprve si dáme vařit maso. Maso omyjeme a vložíme do tlakového hrnce, osolíme, přidáme hřebíček a rozpůlenou cibuli i se slupkou. Zalijeme vodou po rysku, tak aby bylo maso pod vodou a tlakový hrnec uzavřeme a maso na mírném plameni vaříme přibli...

Řízky v bramborové babě

Řízky v bramborové babě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí svíčkové nebo roštěné ( cca po150 gr), 400 g syrových brambor, 2-3 vejce, 100 g strouhaného uzeného sýru, 4 -5 lžíc strouhanky, špetka mletého pepře, 100 ml olivového oleje, 2 stroužky potřeného česneku, 1 citrón a trochu zelené petržlenové nati na ozdobu, sůl podle potřeby

Rezne zo sviečkovice alebo z roštenky dobre naklepeme a posolíme. Zemiaky očistíme a postrúhame. Vmiešame do nich vajcia, strúhanku, rozotretý cesnak, a postrúhaný údený sýr. Okoreníme a posolíme. Do sku posypeme strúhankou a zo zemiakovej masy ...

Kachní prsa s mangem

Kachní prsa s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kachní prsa (cca 400g), sůl dle chuti, 400 g brambor, 50 g másla, špetka strouhaného muškátového oříšku, 2 žloutky, 1 mango, 50 ml rostlinného oleje, 2 cibule, 200 ml masového vývaru, 1 lžíce pomerančového likéru

Kachní prsa omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl. V pekáčku maso po obou stranách nasucho zprudka opečeme. Podlijeme a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 220°C. Pečeme přikryté, na poslední půlhodinku odkryjeme, podléváme horkou vodou a přelé...

Filé v zelenině

Filé v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rybího filé, sůl a pepř dle chuti, 3 lžíce hladké mouky, 100 ml oleje, 3 mrkve, 3 cibule, 200 ml rajčatového pyré, 1 bobkový list, 3 hřebíčky, kousek celé skořice, 200 ml rybího vývaru, 2 lžíce petrželky

Rybí filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousky filé na něm opečeme po obou stranách doměkka. Vyjmeme, narovnáme do servírovací mísy a připravíme si zeleninovou omáčku...

Pečený bramborák se zelím a anglickou slaninou

Pečený bramborák se zelím a anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce sádla, 200 g anglické slaniny nakrájené na kostičky (může být i zbytek uzeného masa z předešlého dne), 1 najemno nakrájená cibule, 1 sáček kyselého zelí (slitého a vyždímaného), 2 lžičky kmínu, 800 g brambor, 2 vejce, 4 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku (utřené), 1 menší hrst majoránky, pepř, sůl

Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmažíme cibulku a anglickou slaninku. Přidáme propláchnuté a vyždímané zelí a posypeme kmínem. Můžeme podlít troškou vody. Dusíme cca 10 minut. Mezitím zahřejeme troubu na 200°C. Brambory oloupeme, nastrouhám...

Těstoviny s nivou a pórkem

Těstoviny s nivou a pórkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 1 pórek, špetka soli , 2 lžíce olivového oleje, 200 g Nivy, troška bazalky, 215 g smetany

Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Mezitím si připravíme omáčku. Na oleji podusíme pórek nakrájený na kolečka. Když změkne, rozdrobíme nivu, okořeníme bazalkou a zalijeme smetanou. Povaříme, až se nám niva rozpustí. Hotovou omáčku nalijem...

Vepřové kotlety s hlívovo - hovězí nádivkou

Vepřové kotlety s hlívovo - hovězí nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vyšší vepřové kotlety, 100 g mletého hovězího masa, sůl, pepř, kmín, 2 žloutky, 2 lžíce strouhanky, asi 4 lžíce mléka, 4 jarní cibulky, 120 g hlívy , 1 kostka hovězího bujónu, olej

Maso omyjeme a ostrým špičatým nožem do každé kotlety nakrojíme kapsu. Dvě cibulky nasekáme najemno a spolu s drobně pokrájenou hlívou je osmahneme na lžičce oleje. Do strouhanky vlijeme horké mléko, necháme nasáknout, osolíme, opepříme, přimích...

Štrůdl s jarní zeleninou

Štrůdl s jarní zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g másla, 1 pórek nakrájený na kolečka, 4 jarní mrkvičky, 300 g špenátu (nejlépe baby špenát), 1 svazek petrželky , 300 g Lučiny, 2 vejce, 500 g listového těsta

Máslo rozpustíme na velké pánvi, přidáme na kolečka nakrájený pórek a pět minut opékáme. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a za dalších pět minut i špenát. Necháme zavadnout, vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku, osolíme a opepříme a necháme...

Kedlubny na smetaně s brokolicí

Kedlubny na smetaně s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední kedlubny, 1/2 hlávky brokolice, 1 cibule, 2 stroužky česneku, lžíce Solamylu, 100 g šunky, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, hrneček mléka, 150 ml smetany, petrželka, 1 lžíce oleje

Oloupané kedlubny nakrájíme na malé kostičky, brokolici rozebereme na menší růžičky a oboje spolu povaříme do poloměkka. Na rozehřátém olejiosmažíme nasekanou cibuli a česnek, zaprášíme Solamylem, lehounce necháme osmahnout a podlijeme mlékem a s...

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové  marinádě

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce bylinkového oleje, 1 lžička nasekaného tymiánu, 1 lžička nasekaného oregana, 1 lžička nasekaného rozmarýnu, 2 bobkové listy, 1 lžíce uzené papriky, pepř, sůl

Suroviny na marinádu smícháme dohromady a namočíme do ní panenku na 24 hodin. Grilujeme zvolna na grilovacím tácku nebo pánvi.

Kuře ala kachna

Kuře ala kachna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 sáček kysaného zelí, sůl, špetka koření na kuře

Kuřecí stehna opláchneme, osolíme a posypeme kořením na kuře. Na dno pekáčku rozložíme zelí a navrch dáme kuřecí stehna, podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě 45 minut při 220°C zakryté a pak ještě 20 minut v otevřeném pekáčku, aby se vytvořila ...

Kuře s brokolicí

Kuře s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 2 kuřecí prsa, 100 g brokolice, 50 g sterilovaných žampionů, 150 ml mléka, 3 trojúhelníčky taveného sýru, špetka soli, špetka pepře, 5 lžíc rostlinného oleje

Těstoviny uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a smažíme v hlubší pánvi. Vyjmeme je a do výpeku nalijeme mléko a do něj dáme rozpustit tavený sýr. V osolené vodě uvaříme do poloměkka brokolici. Žampiony proplá...

Vepřová kýta na šalvěji

Vepřová kýta na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 3 lžíce hladké mouky, 400 g vepřové kýty, 4 snítky čerstvé šalvěje, barevný pepř, sůl

Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka, která obalíme v mouce. Dozlatova pak kroužky osmahneme na oleji a necháme řádně okapat nebo je dáme na kuchyňské utěrky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíčky cca 5x5x10 cm. Osolíme a opepří...

Bramborové knedlíky s ovocem

Bramborové knedlíky s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g uvařených brambor, 120 g hrubé mouky, špetka soli, 60 g krupice, 1 vejce, 300 g ovoce, 5 lžíc strouhanky, 4 lžíce másla, 4 lžíce cukru moučka

Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Mouku prosijeme do mísy společně s krupicí. Vmícháme vejce, sůl, brambory a zpracujeme v tuhé těsto. Vytvoříme váleček, který nakrájíme na plátky. Do středu každého dáme ovoce a zakulatí...

Rozpečený hermelín

Rozpečený hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 smetanové Hermelíny, 1/2 skleničky omáčky Spak Chilli-česnek , 100 g šunky, 4 rajčata, 1 naťová cibulka, petrželka, bazalka, drcený pepř, sůl

Hermelíny dáme na pečicí papír na 5 minut pod gril. Opatrně přendáme na talíř a ještě horké uprostřed nakrojíme do kříže a otevřeme. Lžičkou opatrně vydlabeme. Do vzniklého otvoru vložíme kornoutek ze šunky a kapsu naplníme zeleninovou směsí s koř...

Hermelínové suflé

Hermelínové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g másla, 25 g hladké mouky, 2 Hermelíny, 50 g nastrouhaného parmazánu, 2 lžíce pažitky, 5 vajec, 250 ml mléka

Trochou másla vymažeme 4 zapékací menší nádobky. Zbylé máslo rozpustíme v pánvi, vsypeme mouku a minutku mícháme. Přiléváme mléko a za stálého míchání necháme ztuhnout, pár minut povaříme. Pak vmícháme na kousky nakrájený hermelín a nastrouhaný pa...

Flambované vepřové karé

Flambované vepřové karé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřového karé, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce sušeného rozmarýnu, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 cibule, 2 velká kyselejší jablka, 4 lžíce Kalvadosu, 250 ml smetany ke šlehání

Vepřové kafé nejprve očistíme. Maso pak ze všech stran osolíme a opepříme podle chuti a obalíme v rozmarýnu. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a ochucené vepřové karé na něm ze všech stran zprudka opečeme. Potom snížíme intenzitu ohně a za ...

Králík na zelenině, oreganu a šalvěji

Králík na zelenině, oreganu a šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 3 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 lžíce oregana, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce petrželky, sůl, 1 větší mrkev, 1/4 celeru, 1 cibule, 2 lžíce kečupu, 3 tenké plátky másla, 30 g anglické slaniny

Naporcovaného králíka lehce osolíme a naložíme přes noc do marinády, kterou vyrobíme tak, že smícháme olej s jedním utřeným stroužkem česneku a najemno nasekanými bylinkami. Druhý den nakrájíme mrkev, celer, cibuli a dva stroužky česneku, krátce ...

Bramborová kaše zapečená s mletým masem

Bramborová kaše zapečená s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžíce oleje, 0,5 kg hovězího mletého masa, 1 lžíce nasekané petrželové nati, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce másla, kousek nastrouhaného eidamu, 3 lžíce strouhanky, pepř, sůl, 0,5 kg brambor

Brambory uvaříme ve slané vodě a ušťoucháme s máslem. Dle chuti dosolíme. Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme cibulku. Přidáme mleté maso a petželku, nastrouhanou trošku muškátového oříšku a sůl. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C a do vymaza...

Vepřové na smetaně

Vepřové na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 1 cibule, trochu oleje, asi 300 ml masového vývaru , 250 ml sladké smetany na vaření, 3 - 4 lžíce hladké mouky, 750 ml mléka, pár kapek sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře, 2 - 3 lžíce plnotučné hořčice /nebo pikantní/

Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na drobné kostičky. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, pridáme maso, opražíme a přikryté dusíme ve vlastní šťávě. Dle potřeby pak podléváme vývarem. Mouku, sůl, smetanu a mléko smícháme a postupně přiléváme k...

stránka: