Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Krupoto

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 45min
Nutriční hodnoty
1274 kalorií 0.0g cukrů 32.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Cibuli najemno nakrájíme a orestujeme na oleji. Pak přidáme koření a kroupy a smažíme. Asi po minutě podlijeme částí vařícího bujónu (já si jej dělám do zásoby a mrazím, ale klidně můžete použít i hotové vývary - je lepší, když jej vedle v hrnci vaříte a postupně s ním kroupy podléváte). Pak přidáme tymián (čerstvý - pokud jste použili sušený, já ho dávám spolu s ostatním kořením na začátku). Až se vývar vyvaří, znovu podlijte tak, aby byly kroupy ponořené. Vařte do měkka cca 30 minut. Mezitím si oloupejte a nařežte na kousky mrkev a nakrájejte pórek. Mrkev přidejte do krup cca po 20 minutách vaření a pórek cca 5 minut před koncem. Nakonec osolte a opepřete dle chuti.

Bulb Tip k receptu

Já jsem k tomuto jídlu připravila krkovičku na česneku. Je v souvisejících receptech.


Přidat na Pinterest
Vera

07. 05. 2011, Recept navštíven: 7816x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tak tohle mi chutnalo. DOvedu si představit, že místo krupek dám třeba jáhly. Ani maso jsem k tomu nemusela.

11. 11. 2012, 18:45

Přidat komentář

Facebook komentáře