Krupoto

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
35min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1274 kalorií
0.0g cukrů
32.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Cibuli najemno nakrájíme a orestujeme na oleji. Pak přidáme koření a kroupy a smažíme. Asi po minutě podlijeme částí vařícího bujónu (já si jej dělám do zásoby a mrazím, ale klidně můžete použít i hotové vývary - je lepší, když jej vedle v hrnci vaříte a postupně s ním kroupy podléváte). Pak přidáme tymián (čerstvý - pokud jste použili sušený, já ho dávám spolu s ostatním kořením na začátku). Až se vývar vyvaří, znovu podlijte tak, aby byly kroupy ponořené. Vařte do měkka cca 30 minut. Mezitím si oloupejte a nařežte na kousky mrkev a nakrájejte pórek. Mrkev přidejte do krup cca po 20 minutách vaření a pórek cca 5 minut před koncem. Nakonec osolte a opepřete dle chuti.

Tip k receptu

Já jsem k tomuto jídlu připravila krkovičku na česneku. Je v souvisejících receptech.

přidejte na:
Vera

07. 05. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Tak tohle mi chutnalo. DOvedu si představit, že místo krupek dám třeba jáhly. Ani maso jsem k tomu nemusela.
Ajaja 11. 11. 2012, 19:45
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
celkom chutné
Svetlana 30. 01. 2018, 16:22
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobre jedlo
katka16031 10. 10. 2019, 11:56