Krupoto
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibuli najemno nakrájíme a orestujeme na oleji. Pak přidáme koření a kroupy a smažíme. Asi po minutě podlijeme částí vařícího bujónu (já si jej dělám do zásoby a mrazím, ale klidně můžete použít i hotové vývary - je lepší, když jej vedle v hrnci vaříte a postupně s ním kroupy podléváte). Pak přidáme tymián (čerstvý - pokud jste použili sušený, já ho dávám spolu s ostatním kořením na začátku). Až se vývar vyvaří, znovu podlijte tak, aby byly kroupy ponořené. Vařte do měkka cca 30 minut. Mezitím si oloupejte a nařežte na kousky mrkev a nakrájejte pórek. Mrkev přidejte do krup cca po 20 minutách vaření a pórek cca 5 minut před koncem. Nakonec osolte a opepřete dle chuti.
Tip k receptu
Já jsem k tomuto jídlu připravila krkovičku na česneku. Je v souvisejících receptech.
Vera07. 05. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziAjaja 11. 11. 2012, 19:45