Maďarský guláš
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, na jiné pánvi opražíme na kostičky nakrájenou slaninu a poté ji přidáme k cibulce. Na kostky nakrájené maso přidáme k cibuli a slanině, orestujeme, poprášíme paprikou, rychle promícháme a zalijeme vínem. Všechno přeložíme do většího hrnce, přidáme nakrájenou papriku, rajčata, protlak, bujón, bobkové listy, gulášové koření, mletý pepř, kmín a přikryté dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme, před koncem přidáme prolisovaný česnek, majoránku a chilli koření. Guláš nemusíme zahustit, všechna zelenina se rozvaří a tím ho zahustí. Když chceme více šťávy, přilijeme vodu a nastrouhanou bramboru. Úplně nakonec guláš ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
Podáváme s kynutým knedlíkem.
09. 03. 2011
Ingredience
- 1,5 kg vepřové kýty
- 4 papriky (kapie)
- 750 g cibule
- 150 g kostiček slaniny
- 200 g rajčatového protlaku
- 400 ml červeného vína
- několik lžic rostlinného oleje
- špetka chilli koření
- 3 lžičky mleté papriky
- 1 a 1/2 lžičky gulášového koření
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 lžička kmínu
- 1-2 kostky masoxu
- 1/2 hlávky česneku
- 2-3 bobkové listy
- 5 oloupaných rajčat
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 23. 03. 2016, 19:57

Svetlana 04. 04. 2016, 10:36

hanka 18. 08. 2016, 19:40

majka 11. 09. 2016, 17:54
florian. 12. 03. 2011, 21:47
uschi3 14. 03. 2011, 08:26