Maďarský guláš

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

2864 kalorií
160.0g cukrů
45.0g tuků
355.0g bílkovin


Příprava

Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, na jiné pánvi opražíme na kostičky nakrájenou slaninu a poté ji přidáme k cibulce. Na kostky nakrájené maso přidáme k cibuli a slanině, orestujeme, poprášíme paprikou, rychle promícháme a zalijeme vínem. Všechno přeložíme do většího hrnce, přidáme nakrájenou papriku, rajčata, protlak, bujón, bobkové listy, gulášové koření, mletý pepř, kmín a přikryté dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme, před koncem přidáme prolisovaný česnek, majoránku a chilli koření. Guláš nemusíme zahustit, všechna zelenina se rozvaří a tím ho zahustí. Když chceme více šťávy, přilijeme vodu a nastrouhanou bramboru. Úplně nakonec guláš ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
Podáváme s kynutým knedlíkem.

přidejte na:
uschi3

09. 03. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
katka16031
recept na gulas dobrý

23. 03. 2016, 19:57

Svetlana
vynikajuci gulaš

04. 04. 2016, 10:36

hanka
dobrý recept

18. 08. 2016, 19:40

majka
velmi dobrý guláš

11. 09. 2016, 17:54

Přidat komentář
Chuť je určitě dobrá, ale úplný propadák je polévání knedlíků čmloliv. Je potřeba si uvědomit, že v první řadě prodávají oči a teprve potom chuť.

florian. 12. 03. 2011, 21:47

uschi3
Je potreba si uvedomiť, že toto nie je fotka do časopisu, ja nič nepropagujem, ale je to odfotené tak, ako to mám rada ja. Možno by si mohol pridať nejaké fotky ty.

uschi3 14. 03. 2011, 08:26

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.