Maďarský guláš
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
2864
kalorií
160.0g
cukrů
45.0g
tuků
355.0g
bílkovin
Příprava
Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, na jiné pánvi opražíme na kostičky nakrájenou slaninu a poté ji přidáme k cibulce. Na kostky nakrájené maso přidáme k cibuli a slanině, orestujeme, poprášíme paprikou, rychle promícháme a zalijeme vínem. Všechno přeložíme do většího hrnce, přidáme nakrájenou papriku, rajčata, protlak, bujón, bobkové listy, gulášové koření, mletý pepř, kmín a přikryté dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme, před koncem přidáme prolisovaný česnek, majoránku a chilli koření. Guláš nemusíme zahustit, všechna zelenina se rozvaří a tím ho zahustí. Když chceme více šťávy, přilijeme vodu a nastrouhanou bramboru. Úplně nakonec guláš ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
Podáváme s kynutým knedlíkem.
09. 03. 2011
Ingredience
- 1,5 kg vepřové kýty
- 4 papriky (kapie)
- 750 g cibule
- 150 g kostiček slaniny
- 200 g rajčatového protlaku
- 400 ml červeného vína
- několik lžic rostlinného oleje
- špetka chilli koření
- 3 lžičky mleté papriky
- 1 a 1/2 lžičky gulášového koření
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 lžička kmínu
- 1-2 kostky masoxu
- 1/2 hlávky česneku
- 2-3 bobkové listy
- 5 oloupaných rajčat
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.