Kapustníky
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
606
kalorií
3.0g
cukrů
3.0g
tuků
16.0g
bílkovin
Příprava
Kapustu, ak je príliš kyslá opláchneme, necháme stiecť a trochu vytlačime. Nadrobno ju pokrájame. Na masti orestujeme slaninku, pokrájanú cibuľu a popučený cesnak, vložíme kapustu a 10 minut podusíme. Z vajec, mlieka, múky a soli vymiešame hladké cesto. Vlejeme ho do vychladnutej kapusty. Dochutíme korením, rascou a dôkladne premiešame, podľa potreby zahustíme strúhankou.
Malou naberačkou kladieme na panvicu do rozpáleného oleja kôpky kapustového cesta a vyformujeme placky. Opekáme z každej strany 3-4 minut.
Tip k receptu
Hotové placky polejeme smotanou a posýpeme pokrájanou cibuľkovou vňaťou. Pdávame z zeleninovým šalátom.
Jozef14. 02. 2011
Ingredience
- 1 větší cibule
- 2 vejce
- 600 g kyselého zelí
- 100 g uzené slaniny
- cca 50 ml mléka
- 250 ml zakysané smetany
- 100 ml olivového oleje na smažení
- 1 lžíce sádla
- 8 lžíc hladké mouky
- sůl podle potřeby
- trochu strouhanky na zahuštění
- špetka mletého pepře a drceného kmínu
- 1 svazek jarní cibulky na ozdobu
- 4 stroužky rozetřeného česneku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.