
Kapustníky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kapustu, ak je príliš kyslá opláchneme, necháme stiecť a trochu vytlačime. Nadrobno ju pokrájame. Na masti orestujeme slaninku, pokrájanú cibuľu a popučený cesnak, vložíme kapustu a 10 minut podusíme. Z vajec, mlieka, múky a soli vymiešame hladké cesto. Vlejeme ho do vychladnutej kapusty. Dochutíme korením, rascou a dôkladne premiešame, podľa potreby zahustíme strúhankou.
Malou naberačkou kladieme na panvicu do rozpáleného oleja kôpky kapustového cesta a vyformujeme placky. Opekáme z každej strany 3-4 minut.
Tip k receptu
Hotové placky polejeme smotanou a posýpeme pokrájanou cibuľkovou vňaťou. Pdávame z zeleninovým šalátom.
Jozef14. 02. 2011
Ingredience
- 1 větší cibule
- 2 vejce
- 600 g kyselého zelí
- 100 g uzené slaniny
- cca 50 ml mléka
- 250 ml zakysané smetany
- 100 ml olivového oleje na smažení
- 1 lžíce sádla
- 8 lžíc hladké mouky
- sůl podle potřeby
- trochu strouhanky na zahuštění
- špetka mletého pepře a drceného kmínu
- 1 svazek jarní cibulky na ozdobu
- 4 stroužky rozetřeného česneku
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
dušanka 02. 02. 2016, 12:16

majka 05. 12. 2016, 22:06

hanka 12. 01. 2017, 16:34

Svetlana 19. 01. 2017, 15:58

katka16031 16. 02. 2017, 10:43

palino 28. 03. 2017, 20:04