Krůtí stehna na divoko se smetanovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
540
kalorií
3.0g
cukrů
3.0g
tuků
16.0g
bílkovin
Příprava
Morčacie stehná prešpikujeme slaninou, až potom ich posolíme. Zvyšok slaniny pokrájame nadrobno, vyškvaríme a opražíme na nej ošúpanú a na kolieska pokrájanú cibuľu. Ihneď pridáme aj postrúhanú zeleninu a krátko popražíme.
Vložíme mäso, podlejeme vývarom, pridáme koreniny a dusíme domäkka. Potom mäso vyberieme, šťavu zalejeme smotanou s rozšľahanou múkou a dôkladne prevaríme. Precedíme ju a dochutime octom alebo citrónovou šťavou a mäso dáme naspäť do omáčky prehriať.
Tip k receptu
Zeleninu s omáčky môžeme pred dovarenim rozmixovať. Podávame s varenou tarhoňou.
Jozef04. 12. 2011
Ingredience
- 2 krůtí stehna (cca po 250-300 gr)
- 1 větší cibule
- 2 bobkové listy
- 80 g slaniny
- 250 ml sladké smetany
- cca 250 ml drůbežího vývaru na podléváni
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 4 kuličky pepře
- 4 kuličky nového koření
- 1 kořen mrkve
- 1 kořenová petržel
- 100 g bulvového celeru
- troška octa nebo citrónové šťávy
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzimctono 31. 12. 2021, 01:09
© 2024, Railsformers s.r.o.