Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 36

Belgická prsíčka

Belgická prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, špetka soli, troška bílého pepře, 4 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 papriky, 200 ml bílého vína, 200 ml drůbežího vývaru, 400 g řapíkatého celeru

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na větší kousky, které potom osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo a zprudka na něm opečeme ty řízečky. Vyndáme z pánve ven na talíř. Ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, na nud...

Krůtí nudličky s uzenou krkovičkou

Krůtí nudličky s uzenou krkovičkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 50 g uzené krkovičky (plátky), 2 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 - 1 lžička koření na kuře, Zálivka -100 ml vody, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky

Krůtí maso a uzenou krkovičku nakrájíme na nudličky. Ve vodě rozmícháme škrob, sójovou a worčestrovou omáčku. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme masové nudličky. Jakmile začnou červenat, tak přidáme nakrájenou uzenou krkovičku a ještě chvíli o...

Hedvábné řízky

Hedvábné řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 bílky, 4 lžíce zakysané smetany, troška kari koření, špetka soli, 5 lžic hladké mouky, 50 g strouhaného sýra, 5 lžic strouhanky, 150 ml oleje

Kuřecí prsa omyjeme a pak řízky lehce naklepeme na prkýnku podloženým složenou utěrkou. obalíme je v hladké mouce. Zakysanou smetanu, 2 bílky, kari koření a sůl smícháme a uděláme takové řidší těstíčko. Pomoučené řízky obalíme v těstíčku, potom ve...

Nakládaná kuřecí prsa

Nakládaná kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích prsou, 1 balení bílého jogurtu, 1 balení zakysané smetany, 3-4 stroužky česneku, 2 vejce, špetka soli, troška pepře, 3 lžíce Solamylu

Do mísy dáme bílý jogurt, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, pepř,sůl, solamyl a vejce. Rozkvedláme a máme marinádu. Prsíčka si naporcujeme podle potřeby a naložíme do marinády přes noc. Potom osmažíme na rozpáleném oleji.

Meruňková prsa

Meruňková prsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 400 g pórku, 1 ks chilli papričky, 1 balení smetany ke šlehání, 1 balení meruňkového kompotu, 1 troška mleté sladké papriky , 1 špetka soli, 1 troška citronové šťávy, 250 ml slunečnicového oleje

Porek nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova.poté do něj vmícháme kuřecí prsa nakrájená nakousky a krátce spole podusíme. Chilli papričku nakrájíme na tenké nudličky a přidáme k masu a poté ještě přidáme mletou papriku. Při...

Kari řízečky

Kari řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 4 vejce, 4 cibule, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari koření, 150 ml oleje

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na menší kostičky, a dáme do mísy. přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a osolíme a opepříme. Přidáme papriku a kari koření. Zahustíme solamylem a dobře promícháme. Z hmoty uděláme v dlani malé říz...

Těstoviny s cuketovo - nivovou omáčkou

Těstoviny s cuketovo - nivovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 2 lžíce olivového oleje, 2 středně velké cukety, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 100 ml bílého vína, 2-3 stroužky česneku, 100 - 150 ml mléka, 100 g Nivy, petrželka, na každou porci 2-3 plátky anglické slaniny, 1/2-1 chilli paprička

Těstoviny dáme vařit do osolené vody podle návodu na obalu. Zatím oloupeme cukety a nastrouháme je na velké slzy. V pánvi rozehřejeme olej a cuketu krátce na oleji orestujeme. Osolíme ji, opepříme, přidáme i drcený kmín a podlijeme vínem. Přiklopí...

Mrkvové lečo

Mrkvové lečo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mrkve, 500 g rajčat, 3 vejce, 1 cibule, 1 lžíce másla, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, špetka pepře, špetka chilli koření

Na jemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji s trochou másla (máslo dodá jemnější chuť a díky přidanému oleji se nebude přepalovat). Přidáme na hrubo nastrouhanou oloupanou mrkev, osolíme a dusíme do poloměkka. Přidáme rajčata nakrájená na malé ko...

Bedly na víně

Bedly na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

talíř bedel, olej, sůl a pepř podle chuti, 100 g libové anglické slaniny, 200 ml bílého vína

Houbám oloupeme kloboučky, větší rozkrojíme na dílky a na lžíci oleje je krátce osmahneme. Opečené houby narovnáme do zapékací mísy, osolíme je a opepříme. Na lžíci oleje orestujeme anglickou slaninu nakrájenou na malé kostičky, po chvíli zalijeme...

Jemný chřestový předkrm

Jemný chřestový předkrm

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší svazky chřestu, 4 lžíce másla, 1 citron, 2 lžíce hnědého cukru, sůl dle potřeby

Čerstvý chřest zbavíme dřevnaté spodní části. Odřízneme ostrým nožem asi tak v místě, kde se chřest při ohnutí začne lámat, nikoliv ohýbat! Pak jemně oloupeme poslední třetinu výhonků od tuhých vláken. Rozdělíme na 4 stejné hromádky a pomocí režné...

Sojové kostičky na smetaně

Sojové kostičky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček sojových kostek, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 1 petržel, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce worcesterové omáčky, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a tymián, lžička cukru , lžička citronové šťávy, 100 ml smetany

V horké vodě rozpustíme bujon, hodně vodu osolíme a vsypeme sojové kostičky. Vaříme v odkrytém hrnci 10 minut. Na rozehřátý olej dáme nadroboučko nakrájenou cibuli a necháme ji restovat, až zesklovatí. Pak přihodíme všechnu kořenovou zeleninu nast...

Palačinky se zeleninou

Palačinky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hotové palačinky, 50 g mrkve, 50 g kedlubny, 100 g mraženého hrášku, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, 6 lžic vody, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1/4 lžičky sojové omáčky, 1/4 lžičky worcesterské omáčky

Mrkev a kedluben očistíme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Ve vodě rozmícháme škrob, sójovou a worčestrovou omáčku. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme mrkev s kedlubnou, osolíme, opepříme a na středním plameni restujeme 5 minut. Poté přidáme ...

Plněná cuketová kolečka

Plněná cuketová kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší, ale ještě nepřerostlá cuketa, sůl a pepř podle chuti, Náplň: 50 g anglické slaniny, 50 g strouhaného sýra, 1 vejce, 1/2 lžičky česneku - sušené kořenící směsi, hladká mouka, vejce a strouhanka na trojobal, olej

Cuketu nakrájíme na kolečka silná asi 1/2 cm. Osolíme je a opepříme. Necháme je chvilku stát a zatím si připravíme náplň: v misce smícháme strouhaný sýr, anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky, vejce a sušený česnek. Na polovinu připrave...

Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 100 g šalotky, 400 g lišek obecných, 400 g kapusty, 500 g telecích kostí, 500 g kořenové zeleniny, 50 g rajčatového protlaku, 200 ml červeného vína, máslo, smetana, pár lžic zakysané smetany, sůl a pepř dle chuti, bylinky

Telecí kosti opečeme s kořenovou zeleninou do hněda, přidáme protlak, víno, zalijeme vodou a dlouho na slabém plamenu vaříme, podle potřeby doléváme vodu. Po pár hodinách (obvykle po dvou dnech) scedíme a svaříme do husté konzistence. Tím si vytvo...

Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou

Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,7 kg telecí pečeně, 160 g másla, 700 g karotky, 200 g celeru, 100 g petržele, 100 g česneku, 200 g cibule, 1,5 l mléka, 200 ml smetany, 700 g brambor, sůl a pepř dle chuti

Telecí pečeni osolíme a opečeme na přepuštěném másle po všech stranách do zlatova, na výpeku orestujeme karotku, celer, petržel, česnek a cibuli nakrájené na hranolky a česnek pouze oloupaný. Na orestovanou zeleninu přidáme opečené maso a podlij...

Marinované kuřecí prso Satay

Marinované kuřecí prso Satay

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200g kuřecích prsou s kostí, 100 kg brambor, plochá petržel, 5g másla, sůl a pepř dle chuti, 30g burských ořechů, 50 ml kokosového mléka, 1 česnek, 5 g zázvoru, 1 chilli paprička, 100 g okurky, 50 g bílého jogurtu, 5 g máty peprné

Očistíme kuřecí prsa s kostí, pak osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a z obou stran orestujeme. Příprava marinády – připravíme si burské ořechy, kokosové mléko, česnek, zázvor, chilli papričky a vše společně rozmixujeme. Kuře...

Barevný špíz

Barevný špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsíček pokrájených na kousky, 100 g slaniny, sklenička Hořčice s koprem případně Křenové (nebo jiné podle chuti) od SPAK, pepř a sůl dle potřeby, paprika zelená, červená, žlutá, větší cherry rajčátka, 1 cibule bílá, červená, 1 lilek, 1 cuketa, 1 kukuřice podélně nakrájená

Kuřecí maso naložíme minimálně na 4 hodiny do omáčky. Vyzkoušejte originální příchutě, maso díky nim získá netypickou chuť. Kopřík v omáčce Hořčicová s koprem ho krásně ovoní, Křenová mu zase dodá grády. Těsně před grilováním nakrájejte papriku na...

Kuřecí bašta nejen pro děti

Kuřecí bašta nejen pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecího masa , na dno hrnce oleje, 1 lžíce soli, 1 lžíce pepře, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vody

Omáčka: Do hrnce dáme olej, na kterém orestujeme kuřecí maso, osolíme, opaprikujeme, opepříme a přidáme vodu. Až je maso měkké, tak si uděláme jíšku a jak základ omáčky bublá, tak ji tam přidáme a k tomu trochu kečupu a chvíli ještě povaříme a je...

Krůtí zeleninová pánev

Krůtí zeleninová pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 žlutá kapie, 2 velká rajčata, 250 ml nakrájené naťové cibulky, 5 stroužků česneku, 1 drůbeží bujón, 100 g uzeného masa, 1 měkká klobása, sůl, pepř, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 - 2 lžičky kukuřičného škrobu

Krůtí maso, papriku a uzené maso nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek nasekáme na drobno, cibulku nakrájíme na kolečka a klobásu na 1/4 kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. V pánvi rozehřejeme olej a krůtí maso na něm ...

Krůtí játra se šťávou

Krůtí játra se šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích jater, 200 ml teplé vody, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička kečupu, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička polévkové tekuté vegety, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 plátek másla, 1/4 lžičky uzené papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 špetka oregana

Omytá játra nakrájíme na nudličky. V teplé vodě rozpustíme bujón, přidáme hořčici, kečup, sójovou a worčestrovou omáčku, tekutou vegetu a špetku oregana. V pánvi na rozehřátém oleji játra pomalu orestujeme, shrneme je stranou, přidáme plátek másla...

Houbové rizoto se zakysanou smetanou

Houbové rizoto se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dlouhozrnné rýže, 150 g anglické slaniny, 4 jarní cibulky, 3 lžíce másla, 300 g hub, sůl a pepř dle chuti, 500 ml zeleninového vývaru, 2 dcl bílého vína, 1 hrníček strouhaného parmazánu, 200 ml zakysané smetany

Na másle v hluboké pánvi osmahneme cibulku, slaninu a hříbky nakrájené nadrobno. Jakmile nám vše začíná zlátnout, nasypeme opláchnutou a okapanou rýži a necháme ji obalit v omastku. Jakmile vydává praskavý zvuk, zalijeme jí bílým vínem. Necháme vs...

Dušená plec s paprikou

Dušená plec s paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové plece, sůl, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1/2 žluté kapie, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sterilované okurky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění, přidáme maso a chvíli ho opékáme. Osolíme, opepříme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté podlijeme. Sladkokyselou okurku n...

Vepřová plec na pivě

Vepřová plec na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřové plece, 150 g cibule, 2 lžíce sádla, 1 bujón, sůl, pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžička sojové omáčky, 1 stroužek česneku, 100 ml světlého piva, 1 lžíce hladké mouky

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a poté na plátky. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno. Rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájené maso, cibuli a na mírném plameni za stálého míchání vše opečeme. Podlijeme vodo...

Vepřové s brokolicí a smetanou

Vepřové s brokolicí a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1cm plátek másla, 100 g brokolice, 1 bujón, hladká mouka, 50 g tvrdého sýra, 250 ml smetany ke šlehání , sůl, 250 g vepřové plece

Omyté a na kostky nakrájené maso opékáme na másle na mírném plameni tak dlouho, dokud nezačne trochu červenat. Podlijeme vodou, přidáme bujón a maso dusíme do měkka. Sýr nastrouháme na jemno. V troše vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Přidá...

Omáčka se zeleninou

Omáčka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hladké mouky, 1/2 cibule, máslo dle potřeby, 1 bujón, 250 ml vody, 250 ml plnotučného mléka, 4 lžíce mraženého hrášku, 2 lžíce mrkve, sterilovaný kopr ve sladkokyselém nálevu, 1 lžička cukru krupice, 50 g libové anglické slaniny

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na másle usmažíme do sklovita. Poté přidáme mouku a připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a na mírném plameni povaříme 10 minut. Mezitím si nakrájíme slaninu na nudličky. ...

stránka: