Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Hlavní chod - stránka 27

Brambory zapečené se zelím

Brambory zapečené se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 1 sklenka sterilovaného zelí, 400 g uzeného masa, 3 vejce, špetka soli, špetka pepře

Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu brambor, osolíme opepříme a navršíme na kostičky nakrájené uzené maso a zelí. Postup opakujeme a končíme vrstvou brambor. Zalijeme rozš...

Spaghetti s lusky cukrového hrášku a italskou panchettou

Spaghetti s lusky cukrového hrášku a italskou panchettou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g těstovin, 60 g lusků cukrového hrášku , 60 g vlašských ořechů, 60 g italské pancetty, šalotka, 30 g másla, stroužek prolisovaného česneku, 1,5 l kuřecího silného vývaru

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě „Al dente„, scedíme a vrátíme do hrnce. Pancettu a šalotku nakrájíme nadrobno a zarestujeme. Přidáme česnek a ještě 1 minutu za občasného míchání opékáme. Přidáme hrst lusků cukrového hrášku a orestujeme doz...

Kuřecí nudličky smažené

Kuřecí nudličky smažené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 vejce, 2 špetky soli, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky Solamylu, 4 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na větší nudličky nebo kousky. Vejce smícháme s tatarskou omáčkou, solí, majoránkou, solamylem a na jemno nastrouhanými stroužky česneku. Do připravené marinády dáme maso a promícháme. V uzavřené nádobě necháme v chladu uležet do dr...

Krůtí prsíčko pečené s glazurou z javorového sirupu

Krůtí prsíčko pečené s glazurou z javorového sirupu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g krůtích prsou, 1 lžička javorového sirupu, drcený pepř, sůl, 150 g brambor, 1 jarní cibulka, 100 ml bílého jogurtu

Očištěná krůtí prsíčka osolíme a opepříme. Maso vložíme na rozpálenou pánev a na olivovém oleji necháme mírně zatáhnout. Smícháme drcený pepř s javorovým sirupem a přelijeme jím krůtí prsíčka. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 10 minut na ...

Kuřecí kousky s cibulí

Kuřecí kousky s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička Ďábelského koření, 2 špetky soli, 2 střední cibule, 1/4 lžičky Solamylu, 50 ml vody

Kuřecí prso nakrájíme na menší kousky, nebo na nudličky. V oleji rozmícháme sůl a ďábelské koření. Vložíme do něj maso, promícháme a směs přendáme do nádoby s víčkem. Zakryté dáme do chladničky do druhého dne odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na...

Staročeské houbové šišky

Staročeské houbové šišky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 80 g másla, 140 g hladké mouky, 2 vejce, 150 ml smetany, špetka šalvěje, špetka pepře, špetka šafránu, špetka soli

Houby očistíme a omyjeme. Nakrájíme je nadrobno. Vypracujeme těsto z mouky, vajec, soli, šalvěje, pepře, šafránu a posekaných hub. Pořádně zpracujeme. Vytvarujeme z něj šišky a ty opečeme ze všech stran na másle, které jsme rozpustili na pánvi. Z ...

Letní špagety

Letní špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení špaget, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bylinkového octa, troška černého pepře, 1/4 šálku bazalky, 3 zralá rajčata

Uvaříme špagety dle návodu. Zatímco se špagety vaří, rozdrtíme česnek a smícháme ho se solí. Poté smícháme olej, ocet a trochu černého pepře. Jakmile jsou těstoviny uvařené, opláchneme je, dáme do velké mísy a promícháme s rajčaty, bazalkou a přip...

Spišská roštěná

Spišská roštěná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 30 g hladké mouky, 50 g másla, 30 g slunečnicového oleje, 2 žluté nebo červené papriky, 1 cuketa, 2 bílky, 50 g strouhaného sýru, 1 snítka tymiánu na ozdobení

Hovězí maso nakrájejte na stejně velké plátky. Po obou stranách je naklepejte, osolte, ochuťte pepřem a lehce poprašte hladkou moukou. Na pánvi rozehřejte máslo a roštěnky z obou stran opečte. Podlijte je trochou vody a poduste doměkka. Během duše...

Hovězí guláš z tlakáče

Hovězí guláš z tlakáče

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězího plecka, 2 velké cibule , 2 lžíce sádla, 5 stroužků česneku, 5 lžiček koření Maďarský guláš, 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce hladké mouky

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a česnek nasekáme na malé kousky. Omyté maso nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a maso. Na velkém plameni za stálého míchání opékáme tak dlouho, dokud se tuk nezačne oddělov...

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg čerstvých hub, 2 cibule, 2 balení smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, troška pepře

Houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Dáme je do pekáče a posypeme je nadrobno pokrájenou cibulí. Zalijeme smetanou a posypeme solí a pepřem. Dáme zapéct do trouby.

Bramborák z hub

Bramborák z hub

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých hub, 500 g brambor, 40 g hladké mouky, 1-2 vejce, špetka soli, špetka majoránky, 200 ml slunečnicového oleje

Houby posekáme na jemno, podusíme a necháme vychladnout. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Lehce je osolíme. Přidáme vychladlé houby, přidáme rozkvedlané vejce a mouku. Ze směsi tvoříme placičky a smažíme v rozpáleném oleji.

Kachna po šumavsku

Kachna po šumavsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2000 g kachny, 1500 g kyselého zelí, 50 g sádla, 150 g cibule, 200 ml bílého vína, 200 g uzeného libového masa, špetka kmínu, 1 lžička petrželové natě

Vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme a upečeme jen napolovic. Potom ji rozporcujeme a dusíme v kyselém zelí, do něhož jsme zamíchali kostky uzeného, zpěněnou rozkrájenou cibuli, vše ochuceno bílým vínem a osoleno. Při podávání sypeme zelenou petr...

Kapr v bramborách

Kapr v bramborách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g staženého a vykostěného kapra, 200 ml slunečnicového oleje, 500 g brambor, 1 cibule, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mleté sladké papriky , 1 bobkový list, troška skořice mleté

Kapra bez kůže a kostí pokrájíme na malé kousky, osolíme a prudce opečeme na oleji. Přidáme pokrájené syrové brambory, nastrouhanou cibuli, koření, osolíme, podlijeme vodou a asi 15 minut dusíme.

Kližka s řapíkatým celerem

Kližka s řapíkatým celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky řapíkatého celeru, 300 g hovězí klížky, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce hladké mouky, 1 mrkev

Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji usmažíme cibuli dorůžova a přidáme maso. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a vydusíme na tuk. Podlijeme vodou a přidáme hořčici a za občasného podl...

Špagety s nivou

Špagety s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 150 g Nivy, 4 lžíce másla, 5 stroužků česnku, 1 lžíce bazalky, 1 lžíce petrželové natě, špetka soli, 100 g tvrdého sýru

Špagety dáme vařit do osolené vařící vody. Mezitím do velké mísy nastrouháme nivu. Přidáme rozetřený česnek, na drobno nasekanou bazalku a petrželku a rozehřáté máslo. Do tohoto základu dáme horké a scezené špagety, promícháme. Porce posypeme nast...

Krůtí nudličky s hráškem

Krůtí nudličky s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml vody, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 1/2 lžičky mleté papriky , 1/2 lžičky Mexického koření, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 špetky kari koření, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 1 stroužek česneku, 50 ml vody, 250 g krůtích prsou, 2 lžíce hrášku, 2 lžíce slunečnicového oleje

Den předem si připravíme marinádu. Ve vlažné vodě rozpustíme bujón, vmícháme papriku, mexické koření, sójovou a worčestrovou omáčku,hořčici a kari. Poté přidáme maso nakrájené na nudličky, promícháme, dáme do misky s víčkem a uložíme do chladničky...

Portugalská zapékaná rýže

Portugalská zapékaná rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dlouhozrnné rýže, 1 l vody, 1 lžička soli, 100 g šunky, 200 g uzené klobásy, 2 cibule, 2 mrkve, 1 kořenová petržel, 1 lžíce olivového oleje

Rýži důkladně propláchneme. Osolenou vodu přivedeme k varu a vsypeme rýži – vaříme asi 10 min. V zapékací míse rozpustíme sádlo, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, kolečka klobásy, kostičky cibule a kolečka mrkve a vše osmahneme. Přidáme rýži s...

Karbanátky z kapra s omáčkou

Karbanátky z kapra s omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g kapra, 4 sardelky (ančovička), 3 vejce, 1 lžička soli, 2 lžíce strouhanky, 30 g másla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 500 ml vody, 100 ml bílého vína, 1 lžička Vegety

Kapra očistíme, vykucháme, vykostíme a stáhneme z kůže. Maso jemně usekáme. V misce rozetřeme 4 očištěné sardelky, přidáme celá vejce, maso z kapra, osolíme, přidáme trochu strouhanky a vše promícháme. Uděláme bochánky velké jako koblížky a dáme p...

Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 600 ml polotučného mléka, 4-5 hrnků hladké mouky, špetka soli, hrst špenátu, 1 cibule, stroužek česneku, 1 balení taveného sýru, 1-2 lžíce zakysané smetany

Do mísy si odměříme 600 ml mléka, 4 hrnky hladké mouky a 3 vajíčka. Rozmixujeme v hladké těsto. Konzistence musí být "tak akorát" - ani ne řídké ani moc tuhé. Přidáme špetku soli. Na vyhřátou pánev vlijeme žufánek směsi a vytvoříme tenkou placičku...

Zapečený špenát s brambory

Zapečený špenát s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špenátu, 500 g brambor, 200 g uzeného masa, 50 g másla, 100 g strouhaného sýra, špetka soli, troška pepře, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 200 ml mléka, špetka muškátového ořechu

Špenát omyjeme a krátce povaříme v osolené vodě. Potom ho scedíme a nakrájíme na nudličky. Brambory uvaříme a oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Uzené maso nakrájíme na kostičky nebo kratší nudličky. Připravíme si bešamel - v kastrole rozpus...

Zapečené papriky

Zapečené papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké papriky, 3 vejce, 1 cibule, špetka soli, špetka pepře, 400 g dietního salámu, 200 g tvrdého sýra

Papriky omyjeme a rozkrojíme, odstraníme semínka a půlky znovu omyjeme. Vejce rozšleháme, osolíme a vmícháme do nich nakrájenou cibuli a nastrouhaný salám. Touto směsí naplníme půlky paprik. Dáme je do vymaštěného pekáčku a asi 10 minut zapékáme. ...

Zapečené brambory s brokolicí a sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 kg brokolice, 200 g eidamu, 400 ml sladké smetany, špetka soli

Nejprve si rozebereme brokolici na růžičky, očistíme, a dáme do hrnce s osolenou vodou. Vaříme cca 5 minut do poloměkka. Mezitím si oškrábeme brambory, nakrájíme je na kolečka, a vaříme asi 10 minut. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a smícháme ...

Játra na šalvěji

Játra na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g játry, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 500 ml masového vývaru, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce másla, 1 lžíce šalvěje

Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájená játra a za stálého míchání opečeme. Posypeme šalvějí, podlijeme vodou a dusíme 10 až 15 minut. Když jsou játra měkká, osolíme je, opepříme a vmícháme máslo. Podá...

Cuketa s parmezánem

Cuketa s parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 balení strouhaného sýru, 1 špetka Vegety, 2 lžíce parmezánu, špetka barevného pepře

Omyté a na kolečka nakrájené cukety přibližně 8 minut podusíme na pánvi na olivovém oleji, přidáme špetku Vegety bez glutamátu, pepře a vody, aby byla doměkka a ke konci posypeme cukety strouhaným sýrem. Počkáme, až se roztaví a přidáme ještě špet...

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 cibule, 20 dkg šunky, 3 debrecinské párky, 1 hlávka brokolice, 1 balení zakysané smetany, 2 vejce

Ve větším hrnci si dáme vařit balení těstovin. Na pánvičce mezitím osmažíme najemno nakrájenou cibulku, až bude zlatavá přihodíme k ní šunku a párky podle chuti. Necháme chvíli opéct a nakonec přihodíme asi na 1-2 minuty střapečky brokolice. V jin...

stránka: