Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Italská - stránka 8

Italské ravioli

Italské ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrubé mouky, 3 vejce, 50 g másla, 150 g strouhaného parmazánu, sůl, zbytek vepřové pečeně na nádivku, 1 lžičku Vegety

Nádivka: Zbytky pečeně smícháme s 100g jemně nastrouhaného parmazánu a vegetou. Spojíme vejcem a podle chuti dosolíme. Do mouky dáme 1 vejce a špetku soli a s vlažnou vodou vypracujeme měkké nudlové těsto. Tence vyválíme a nakrájíme na malé čt...

Pudinkové kostky s tvarohem – bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem – bez mouky!

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pudinky kakaové příchuti, 20 dkg cukru moučky, 20 dkg cukru krupice, 4 vejce, 1 lžíci rumu, 20 ml rostlinného oleje, 1 kypřící prášek do pečiva, 25 dkg másla, 50 dkg tučného tvarohu

Pudinkové prášky smícháme s práškem do pečiva a cukrem krupice. Přidáme vejce, rum, olej a vše důkladně promícháme. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 200 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a mezi tím si p...

 Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 1 lžíci olivového oleje, 250 g Mozzarelly (čerstvé), 4 rajčata, kousek Eidamu (hrst), špetka provensálského koření, špetku soli

Oloupeme lilek, okraje odkrojíme. Pak lilek nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Ve velkém hrnci necháme vřít vodu, do které lilky vhodíme a necháme je max. na 2 minuty povařit (tím lilek změkne a urychlí se nám pečení). Vodu z hrnce vylijeme...

Těstoviny s rybou

Těstoviny s rybou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin (široké nudle či vřetena), 500 g rybího filé bez kostí, zelená petrželová nať, česnek podle chuti, trochu citrónové šťávy, rostlinný olej, sůl, strouhaný sýr, čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti

Rybí filé nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostičky a smažíme ze všech stran na oleji. Přidáme česnek podle chuti, asi dvě lžíce oleje a ještě chvíli necháme smažit. Ke konci přidáme citronovou štávu, kterou jsme smíchali s nasekanými bylinkami ...

Pizza

Pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného masa, 2 stroužky česneku, 100 g Eidamu (Edamu), 1 listové těsto, 2 vejce, 1 rajčatový protlak, sůl

Těsto rozválíme na placku tak, aby na každé straně plechu cca 2 cm přečnívaly. Pak jej vložíme na plech a okraje rukou přimáčkneme k plechu. V hrníčku rozmícháme protlak s utřeným česnekem a solí. Touto směsí potřeme těsto, poklademe uzeným, posyp...

Pizza tyčinky

Pizza tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml vlažné vody, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 lžičky soli, 1 lžičku koření na pizzu, 1 vejce, 200 g pizzy mouky, 290 g hladké mouky, 1/4 droždí (kvasnice), 1 lžičku cukru krupice, 1-2 lžíce kečupu

Po vykynutí těsto rozdělíme na půlky a z každého vyválíme obdélník (asi 20 x 30 cm). Jeden pomašlujeme kečupem a přiklopíme druhým plátem. Rádýlkem nebo nožem nakrájíme asi 1cm proužky, které stočíme a přeneseme na plech s pečícím papírem. Nechám...

Banánovo-kakaová bábovka

Banánovo-kakaová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1/2 hrnečku slunečnicového oleje, 1 hrneček cukru krupice, 6 lžiček silné kávy, 4 střední banány, 1 kypřící prášek do pečiva, 100-200 ml mléka

Vejce vyklepneme do větší misky a utřeme s cukrem, poté přidáme mouku, prášek do pečiva a olej. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme mléko. Umixujeme nebo rozmačkáme banány a postupně je vmícháme do těsta. Nakonec přidáme kávu a znovu vše pořádně p...

Pěnový pudink s čokoládou a ovocem

Pěnový pudink s čokoládou a ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 50 g cukru krupice, 1 pudink vanilkové příchuti, 1 čirou želatinu, 400 g jahod, 2 bílky, 100 g čokolády na vaření

Do hrnku nalijeme mléko, přidáme cukr, pudinkový prášek, žele a dobře rozmícháme. Směs za stálého míchání metličkou uvedeme do varu. Vaříme jen půl minuty, pak odstavíme a ještě do horkého pudinku vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směs nalijeme do m...

Vánoční skořicové mini muffins

Vánoční skořicové mini muffins

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku polohrubé mouky, 1/2 hrnečku cukru krupice, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky drceného muškátového ořechu, 1/2 lžičky nového koření, 1 vejce, 1/2 hrnečku sladké smetany, 1-2 másla, 2 větší jablka, 4 lžíce cukru moučky, 1,5 lžičky mleté skořice

Jablka oloupeme, zbavíme jader, nastrouháme a smícháme s 2 lžícemi moučkového cukru a 1 lžičkou mleté skořice. Ve velké míse smícháme mouku, cukr krupici, prášek do pečení, sůl, muškátový oříšek a mleté nové koření. Dále přidáme lehce našlehané va...

Vynikající čokoládový dort

Vynikající čokoládový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 1 lžíce Solamylu, 3 žloutky, 250 g čokolády na vaření, 150 g másla, 120 g piškotů dětských

Mléko, Solamyl, žloutky za stálého míchání zahříváme tak dlouho, až začne vzniklý krém pobublávat. Necháme ho vychladnout. Mezitím si rozpustíme čokoládu s máslem, které jsme předtím vyšlehali. Tuto hmotu přidáme ke žloutkovému krému a vše dobře p...

Pstruh na smetaně

Pstruh na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruzi, 100 g hladké mouky, 2 lžíce másla, 2 dcl zakysané smetany, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce petrželové natě, sůl

Pstruhy osolíme, obalíme v hladké mouce a urovnáme do pekáčku. Přidáme plátky másla, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut při 160 °C. Poté zalijeme zakysanou smetanou, kterou jsme rozmíchali s citrónovou šťávou a necháme péci dalších 15 ...

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruhy, 150 g másla, sůl, 50 g polohrubé mouky, 400 ml vody

Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. Poté je osolíme, lehce obalíme v mouce a opečeme na másle dozlatova. Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přidáme máslo a pečeme do měkka.

Domácí bramborové gnocchi

Domácí bramborové gnocchi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor uvařených ve slupce, 1 žloutek, 150 g polohrubé mouky, 1-2 lžíce Solamylu, sůl

Nejprve si dáme vařit hrnec osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Solamylu přidáme 1 nebo 2 lžíce podle toho, jak jsou brambory škrobnaté. Těsto rozdělíme na ...

Bramborové gnocchi se špenátem a žampióny v nivové omáčce

Bramborové gnocchi se špenátem a žampióny v nivové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g másla, 1 lžíce hladké mouky, asi 300 ml mléka, 2 lžíce bílého vína, 60 g Nivy, 60 g libové anglické slaniny, 200 g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, špetka muškátového květu, 1 balení kupovaných Gnocchi (nebo domácích)

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a ihned ji zalijeme mlékem. Dobře rozmícháme na hladký bešamel, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, nasekané stroužky česneku a najemno pokrájenou anglickou slaninu. Špenát dáme do cedníku, spaříme h...

Těstoviny s pestem a sušenými rajčátky

Těstoviny s pestem a sušenými rajčátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení oblíbených těstovin, olivový olej, 3-4 stroužky česneku, 5-6 sušených rajčat naložených v oleji, 2 lžíce bazalkového pesta, strouhaný sýr na posypání

Do osolené vody si dáme vařit těstoviny. Na oleji zpěníme česnek, nakrájený na tenké plátky, lehce osmahneme, nesmí ztmavnout, jen zavonět. K česneku přidáme okapaná rajčátka, promícháme a už jen krátce prohřejeme. Hotovou směs smícháme s horkými ...

Ischelské dortíky

Ischelské dortíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

21 dkg hladké mouky, 2 dkg kakaa, 7 dkg mletého cukru, 1špetka vanilkového cukru (tak na špičku nože), 4 dkg mletých ořechů, 14 dkg másla, špetka mleté skořice (nemusí být), mandle na ozdobení, čokoládová poleva

Všechny suroviny (mouku, kakao, cukr, vanilkový cukr, mleté ořechy a máslo) zpracujeme a těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Potom ho rozválíme, formičkou vykrajujeme kolečka, která dáváme na plech a pečeme na 170°C. Upečená kolečka spojujeme más...

Pizza na plech

Pizza na plech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hladké mouky, 20 g droždí (1/2 kostky), 2 dcl vlažného mléka, 1 dcl oleje, 1 žloutek, sůl, cukr, ostrý i jemný kečup na potření, salám, klobásky anglická dle chuti, sýr, nakrájená paprika nebo jiná zelenina dle chuti

Do mísy dáme mouku, olej, žloutek a trochu soli. Do menší misky nalijeme vlažné mléko, kávovou lžičku cukru, rozdrobené droždí. Zamícháme a necháme stát asi 5 minut. Po té přelijeme obsah malé misky do mísy, kde máme mouku a další ingredience. Vy...

Gurmánský sýrový salát

Gurmánský sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fety nebo jiného ovčího sýra, 1 hlávkový salát, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 žlutá paprika, 4 rajčata, 100 g hroznového vína, 2 cibule, olivy, 150 ml olivovového oleje, 150 ml malinonového nebo jiného ovocného octu, 1 svazek zelené petrželové natě, 1 lžička soli, mletý pepř

Hlávkový salát omyjeme a natrháme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a rozčtvrtíme. Hroznové víno omyjeme, jednotlivé kuličky rozpůlíme a vybereme jádra. Ovčí s...

Rukolový salát

Rukolový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rukoly, 125 g Mozzarelly, 4 rajčata, 2 lžíce vody, 2 lžičky aceto balsamico (balzamikový ocet), 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Rukolu omyjeme a rozložíme na větší talíř. Obložíme ji nakrájenými rajčaty a mozzarellou. Takto upravený rukolový salát pokapeme dresinkem z vody, octa, pepře a oleje.

Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky hovězí roštěné, 1 balení rukoly, 4 plátky pršutu nebo jiné sušené šunky, 0,5 l hovězího bujónu, 2 lžíce olivového oleje, 5 lžic hladké mouky, sůl, pepř, hořčice z celých semen (a l´ancienne od Maille)

Maso omyjeme, osušíme a nasolíme a popepříme z obou stran. Pak z jedné strany pomažeme hořčicí. Nachystáme si plátek sušené šunky nebo pršutu a zabalíme do něj rukolu. Takovýto hotový zámotek vložíme do roštěnky a opět zamotáme. Celou roštěnku pot...

Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

sůl, pepř, 50 g másla, 100 g parmazánu, 2 větší plátky telecích řízků, 1 kostka hovězího bujónu, 1 boloňská omáčka dle vlastního výběru, olivový olej, 1 smetana na vaření, 2 rajčata, 1 cibule

Telecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a rozklepeme na tenké plátky. Plátky opepříme a osolíme dle chuti. Osmahneme je na roztopeném másle z obou stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Připravíme si omáčku: Na pánvi si zah...

Koktejl z krevet

Koktejl z krevet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g oloupaných krevet, 300 ml majonézy, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 1 hlávka ledového salátu, 4 lžíce zakysané smetany

Krevety spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Mezitím omyjeme a na proužky nakrájíme ledový salát. Přidáme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, krevety a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a servírujeme ve skleněných pohárech.

Chlazený avokádový zákusek

Chlazený avokádový zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g avokáda, 500 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 80 g cukru krystalu, 230 g másla, 75 ml čokoládové polevy, 50 g pistácií

Avokádo oloupeme, vyjmeme pecku, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Avokádové pyré propasírujeme přes síto do mléka. Přidáme vanilkový cukr, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté přidáme cukr, 200 g másla a vaříme, dokud se máslo zcela nerozpus...

Modrý den

Modrý den

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml ginu, 40 ml Curacaa blue, hrst led, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 ml Red Bullu, kousek citrónu na ozdobu, kousek limety na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vhodíme kostky ledu a vlijeme Curacao blue, gin, citrónovou šťávu a dolijeme Red Bullem. Ozdobíme kouskem limety a citrónu.

Karamelizované banány s kakaem

Karamelizované banány s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 150 g cukru krupice, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 g másla

Banány oloupeme, rozkrojíme na půl a ještě podélně rozkrojíme. Vložíme na pánev, přidáme máslo a necháme změknout na velmi nízkém plameni. Přidáme cukr, kakao, citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Vaříme 20 minut na velmi nízkém plameni. Ne...

stránka: