Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Italská - stránka 6

Milánská roštěnka s makaróny

Milánská roštěnka s makaróny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 100 g šunky, 350 g makaronů, 80 ml olivového oleje, 40 g másla, 80 g rajčatového protlaku, 1 cibule, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 100 g strouhaného Ementálu

Očistené mäso pokrájame na rezne. Naklepeme, okraje narežeme, okoreníme a posolíme. Makaróny uvaríme vo veľkom množstve posolenej vody. Potom ich scedíme. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a šunku a prikryté podusíme. Zmiešam...

Chlebík opékaný na italský způsob

Chlebík opékaný na italský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků sendviče, 8 sardinek, 8 plátků uzeného sýra, 4 oloupaná rajčata, 50 ml rostlinného oleje, lžíce másla na vymazani pekače, troška mletého pepře

Plátky sendviča opečieme z jednej strany na rozpálenom oleji do zlata. Potom ich uložíme do zapekacej misy vymastenej maslom opečenou stranou nahor. Na každý kúsok položíme plátok syra rovnakej veľkosti ako sendvič, jednú sardinku a dve kolieska ...

Salát alla trattoria in San Marino

Salát alla trattoria in San Marino

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 4 větši rajčata, 2 ks zelených paprik, 200 g dušeného vepřového mletého masa, 150 g špaget, 100 g strouhaného parmazánu, 6 lžíc olivového oleje, troška mletého pepře, troška octu, sůl podle potřeby

Pór umyjeme, pokrájame po dĺžke, papriku zbavenú jadrovnika a rajčiaky pokrájame na pásiky. Špagety uvaríme vo väčšom množstve slanej vody, scedíme, studenou vodou preplákneme, vidličkou zľahka pomiešame s mäsom, rajčiakmi, paprikou a pórom. Polej...

Cananoles se šunkou

Cananoles se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 2 + 4 vejce, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 250 g šunky, 30 g másla, 2 lžičky rajčatového protlaku, 2 lžičky hladké mouky, pepř, 100 g strouhaného sýra

Z mouky, 2 vajec a špetky soli vypracujeme tuhé těsto(je-li třeba trochu vody). Z těsta vyválíme 2 tenké pláty a 10 min je necháme proschnout, poté je nakrájíme na čtverce cca 12 x 12 cm. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přilijeme ...

Janovské špagety

Janovské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g nových malých brambor, 300 g špaget, 200 g fazolek (zelených fazolových lusků), 4 lžíce bazalkového pesta, špetka soli, špetka pepře, olivový olej, bazalka na ozdobu

Malé nové brambory dobře omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na tenké plátky. Do osolené vařící vody vložíme brambory a necháme je vařit asi 3 minuty. Po této době do hrnce přidáme špagety a očištěné překrájené fazolové lusky. Necháme vařit 10 mi...

Pizza se 3 druhy sýra, šunkou a rajčetem

Pizza se 3 druhy sýra, šunkou a rajčetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml vody, 1 lžička rozmrveného droždí (kvasnice), trocha soli, 2 lžíce olivový olej, hladká mouka dle potřeby, 4 lžíce kečupu, 100 g Eidamu (Edam), 6-7 plátků sendvičové šunky, 1 Mozzarella, 1 větší rajče, 80 g Nivy, troška koření na pizzu

Ve vodě rozpustíme droždí, přidáme sůl, olej a tolik mouky, aby jsme vypracovali jemné, hladké těsto. Těsto přikryté necháme chvíli kynout. Formu na pizzu vymažeme tukem, mozzarellu necháme okapat, rajče nakrájíme. Těsto ve formě roztáhneme, vytvo...

Chřestové závitky se šunkou

Chřestové závitky se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 300 g chřestu uvařeného v slané vodě, 50 g másla, 2 lžíce strouhanky

Plátky šunky potrieme zmesou rajčiakového pretlaku a struhaného parmazanu a uložímena ne odkvapkanú špargľu. Zvinieme do závitkov, potrieme rozpusteným maslom, posypeme strúhankou a zapečieme.

Makarónový nákyp s parmezánem

Makarónový nákyp s parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g makaronů, 150 g šunky, 80 g másla, 40 g strouhaného parmezánu, 4 žloutky, sníh ze 4 bílků, 1 lžíce strouhanky na vysypání, 1 lžička soli

Makaróny varíme vo veľkom množstve posolenej vody asi 25 minút. Potom ich pokrájame na drobné kúsky, zamiešame do nich pokrájanú šunku, maslo, soľ žĺtky a nakoniec sneh z bielkov.Takto pripravenú zmes dáme do maslom vymastenej a strúhankou vysypa...

Olivové špagety

Olivové špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 100 g zelených oliv, 1 balení špaget, 2 balení Cottage cheese oliva s rajčatem, troška čerstvé bazalky, špetka soli, špetka pepře, 1 stroužek česneku

Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme je a promícháme s olivovým olejem. Cottage cheese přidáme k těstovinám, promícháme, podáváme ozdobené rajčátkem a olivami. Dle chuti můžeme přidat česnek a posypat čerstvou bazalkou.

Jednoduchý, ale vynikající recept na torteliny se šunkou a omáčkou

Jednoduchý, ale vynikající recept na torteliny se šunkou a omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tortellin, 200 g šunkového salámu, 1 balení smetany ke šlehání , kukuřice, hrášek, mrkev, olej

Tortelliny necháme uvařit v mírně osolené vodě doměkka. Mezitím si nakrájíme šunkový salám na malé kostičky, který opečeme na pánvi. Přidáme trochu kukuřice nebo hrášku nebo mrkve ( dle libosti ). Necháme změknout. Jakmile jsou tortelliny h...

Rajčatová omáčka "busecca" na těstoviny

Rajčatová omáčka "busecca" na těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 1 lžíce másla, špetka šalvěje, špetka soli, 100 g sendvičové šunky

Na másle osmažíme cibulku dosklovata a pak přisypeme rajčata. Mícháme asi 2 minuty, poté ochutíme šalvějí a solí a zase chvíli mícháme. Nakonec vhodíme na plátky nakrájenou šunku a necháme 8 minut povařit.

Salát Panzanela

Salát Panzanela

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky toastového chleba, 2-3 rajčata, 1 menší salátová okurka, 1 červená cibule, 2-3 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 svazek čerstvé bazalky, 1 špetka sušeného oregana, 2-3 lžíce olivového oleje

Chléb nasucho opečeme, nebo připravíme v toustovači a nakrájíme na malé kostky. Rajčata a okurku nakrájíme na kostičky, cibuli na měsíčky. Všechno smícháme, dochutíme nasekanou bazalkou, špetkou oregana, solí a pepřem. Česnek prolisujeme a smíchám...

Noky z mascarpone s jahodami

Noky z mascarpone s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Mascarpone, 1/2 balení jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce cukru moučka, jahody, 2 lžíce Amareta

V misce dobře umícháme mascarpone, tvaroh, amareto, vanilkový cukr a 2 lžíce cukru moučka. Pár pěkných jahod si odložíme stranou a zbytek rozmixujeme se 2 lžícemi moučkového cukru. Na talířky dáme omáčku z rozmixovaných jahod, na ni poklademe no...

Tagliatelle Contadina

Tagliatelle Contadina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin tagliatelle, troška olivového oleje, 200 g žampionů, 1 malý lilek, 4 stroužky česneku, 200 g špenátových lístků, 200 ml sterilovaných rajčat v konzervě, 250 ml sladké smetany, troška sušené bazalky, troška sušeného oregana, troška soli, troška pepře

Lilek umyjeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a špenát rozmrazíme. Těstoviny uvaříme dle návodu. Zatím co se vaří, na troše oleje orestujeme prolisovaný česnek, přidáme zeleninu a restujeme. Osolíme, opepříme, přid...

Zapečené italské kotlety

Zapečené italské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové kotlety (nejlépe s kostí), 2 rajčata, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, lžička tymiánu, lžička bazalky, 1-2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 100 g strouhaného sýra, rukola

Kotlety velmi mírně naklepeme, osolíme a opepříme, pak je zprudka opečeme na rozpáleném oleji s máslem - ale jen kratince, než se maso "zatahne". Mezitím si rajčata nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. Opečené kotlety přendáme do pekáčku, posy...

Milánské nudle

Milánské nudle

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 50 g másla, 100 g strouhaného sýru, troška hrubé mouky, 2 porce nudlí

Nejprve si přepustíme máslo. Všechna vejce rozšleháme, osolíme a přelijeme částí rozpuštěného másla. Pak do vaječné směsi vmícháme podle potřeby hrubou mouku tak, aby vzniklo řidší těstíčko (asi jako na kápání do polévky). To dáme do sáčku s malým...

Ciabatta z domácí pekárny s rajčaty

Ciabatta z domácí pekárny s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml olivového oleje, 380 g polohrubé mouky, 1/2 balení droždí (kvasnice), 1 lžička soli, 6 sušených rajčat

Do pekárny dáme nejdříve tekuté přísady a osmahnutá rajčata. Poté mouku a na ni kvasnice. Zapneme program rychlý a po umíchání a krátkém nahřívání pekárnu vypneme. Necháme kynout v teplé pekárně asi tak 50 minut (občas můžeme na 2 minuty zapnout p...

Italské vepřové řízky

Italské vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce strouhaného parmazánu/parmezánu, 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce olivového oleje

Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek, jednu lžíci mouky, jemně nastrouhaný parmazán a olivový olej. Maso naklepáme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Řízky vysmažíme na oleji a polo...

Sýrové tortellini

Sýrové tortellini

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sýrových tortellin, 250 ml smetany, 200 g šunky, 150 g nivy, 250 g pórku, 3 stroužky česneku, troška pepře, špetka soli

Na pánvi osmahneme na kolečka nakrájený pórek, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou šunku. Tortellini uvaříme dle návodu. Omáčku připravíme ze smetany, kterou zahříváme a za stálého míchání přidáváme nastrouhanou nivu. Až omáčka zhoustne, p...

Středomořský pangasius

Středomořský pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky pangasiuse, 2 lžičky másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, hrst černých oliv, hrst kapar, 10 cherry rajčátek, 1 dcl bujónu pro ryby a dary moře, 1-2 stroužky česneku

Filety osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Prudce osmahneme na oleji z obou stran. Mezitím na másle orestujeme prolisovaný česnek, přidáme olivy a kapary, po chvilce osmahnuté filety. Podlijeme rybím bujónem a chvíli dusíme. Krátce před koncem př...

Bruschetta

Bruschetta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rajčat, 5 stroužků česneku, 100 ml olivového oleje, 2 červené cibule, 1 svazek čerstvé bazalky, špetka pepře, 1 lžička sušeného oregana, špetka soli

Paradajky umyjeme a spolu s cibuľkami nakrájame na drobné kocky. Cesnak prelisujeme alebo nakrájame na jemno. Suroviny zmiešame, dochutíme soľou, korením, oreganom, nasekanou čerstvou bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom. Hotovú bruschettu nechám...

Vepřové závitky s chutí Itálie

Vepřové závitky s chutí Itálie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2-3 lžíce bazalkového pesta, 8 ks sušených rajčat naložených v oleji, 1 balení Mozzarelly (1 kulička), 50-100 ml bílého vína, 150 ml sladké smetany, 80 g Nivy, 1-2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce rostlinného oleje

Z masa upravíme 4 větší plátky, které naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme asi 1/2 lžící bazalkového pesta, do středu masa položíme dva kousky okapaných rajčátek a 1/4 Mozzarelly. Plátky zamotáme do závitků, upevníme párátky a...

Italské bochánky

Italské bochánky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 2 ks žloutků, 500 ml mléka, 42 g droždí (kvasnic), 100 g oliv bez pecek, 150 g salámu Poličan, 1 vejce na potření, sezam na posypání

Smícháme mouku, sůl, žloutky, mléko a přidáme vzešlý kvásek. Zpracujeme těsto, po vykynutí do něj přidáme olivy a nadrobno nakrájený salám. Z těsta tvoříme bochánky, které klademe na pečící papír a ještě necháme chvilku kynout. Potřeme vajíčkem, p...

Rigatoni s klouzky

Rigatoni s klouzky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g klouzků, 0,5 kg rajčat, 1 cibule, 3 lžíce másla, 3-6 listů šalvěje, sůl, pepř bílý, 400 g těstovin rigatoni, 75 g strouhaného parmazánu

Očištěné houby nakrájíme na větší kousky, rajčata spaříme horkou vodou, zbavíme slupek a semen a nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na pánvi s rozehřátým máslem. Přidáme houby a vše asi 3 minuty dusíme. Šalvěj umyj...

Lasagne s kuřecím masem a špenátem

Lasagne s kuřecím masem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení lasagní, 3 ks kuřecích prsou, 300 g špenátu (celé listy, čerstvé nebo mražené), 1 konzerva sterilovaných rajčat, 1 balení balkánského sýra, 200 g Eidamu (Edam), 2-3 lžíce hladké mouky, 600 ml mléka, 50 g másla, 50 ml sladké smetany, 2-3 stroužky česneku, 2-3 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky koření na kuře, 1 ks cibule, 2-3 lžíce rostlinného oleje

Nejprve si připravíme bešamel: Máslo rozpustíme v kastrolu, zasypeme moukou, připravíme světlou jíšku, kterou hned zalijeme mlékem a za stálého míchání rozvaříme na hladký bešamel. Dále si připravíme „zelenou" vrstvu: Na lžíci oleje zpěníme dro...

stránka: