Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Italská - stránka 5

Pizzakytičky

Pizzakytičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g droždí , 1/2 lžičky cukru krupice, 180 ml vlažné vody, 225 g hladké mouky, sůl, olivový olej, Omáčka: 1 cibule, 1 větší stroužek česneku, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky bazalky, asi 2 lžičky cukru krupice, špetka pepře, 100 g pršutu, 1 balení Mozzarelly, 100 g strouhané goudy

V malé misce rozmícháme droždí s cukrem, zředíme vlažnou vodou a necháme asi 10 minut nakynout kvásek. Do větší mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli, 2 lžíce oleje a nakynutý kvásek. Ze všeho zpracujeme vláčné těsto, které necháme přikryté ...

Domácí cinzano

Domácí cinzano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l bílého vína, 3 dcl vodky, 80 dkg cukru krupice, 2 pomeranče, 2-3 citróny

Do vína nasypeme cukr, přidáme na kolečka nakrájené důkladně omyté citrony a pomeranče a necháme 4 dny louhovat. Pak přecedíme přes husté síto nebo přes pláténko, dolijeme vodkou a necháme vychladit.

Mortadela

Mortadela

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g králičího masa, 500 g vepřového masa, 500 g vepřového bůčku, 5 vajec, 5 stroužku česneku, troška strouhaného muškátového ořechu, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 2 lžíce mleté sladké papriky na obalení, 2 lžíce posekaných pistácií, 2 lžíce posekané červené kapie, 1 lžíce Vegety, špetka sečuanského koření

Bravčové a kraličie mäso viackrát zomelieme, pridáme vajcia, roztlačený cesnak, pistacie, kapiu a koreniny. Dobre premiešame a necháme v chlade 24 hodín odležať. Hmotu naplníme do špecialného na to určeného sáčku. Dobre zaviažeme a dáme variť do h...

Buloňské lumaconi

Buloňské lumaconi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (lumaconi), sůl, 1 lžíce oleje, 300 g vařeného masa , 300 g krájených spařených rajčat, 100 g žampionů, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1-2 dcl bílého vína, špetka bazalky, 1 cibule, strouhaný sýr

Těstoviny uvaříme podle návodu. 300 g vařeného masa nasekáme, cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Do pánve dáme olej, rozehřejeme, dáme nasekanou cibuli, zpěníme a přidáme nasekané maso a krátce osmahneme, přidáme spařená rajčata, žampióny a proli...

Profitterol

Profitterol

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 500 ml vody, 120 g másla, 250 g hladké mouky, špetka soli, 6 vajec, Krém: 1 l mléka, 8 žloutků, 200 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, 1 citrón, špetka soli, Čokoláda: 200 g hořké čokolády, 100 g kakaa, 200 g másla, 150 g cukru moučka, 500 ml mléka, 500 ml smetany

Nejprve si připravíme těsto. V kastrolu zahřejeme vodu a máslo. Jakmile začne vřít, osolíme, přidáme prosátou mouku a dobře promícháme. Po vychladnutí vmícháme postupně 6 vajec. Směsí naplníme cukrářský pytlík, nebo pistoli na těsto a na plech s p...

Mascarponový krém s rybízem

Mascarponový krém s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 100 g smetany, 50 ml pomerančové šťávy, 75 g cukru krupice, 250 g černého rybízu, 1 lžíce cassisu (likér z rybízu, můžeme nahradit ovocnou šťávou), troška mátových lístků na zdobení

Mascarpone smícháme metličkou se smetanou, pomerančovou šťávou a 40 g cukru. Opereme rybíz, zbavíme ho stopek a necháme okapat. 150 g ovoce spolu se zbylým cukrem a cassisem najemno rozemeleme a propasírujeme přes síto. Mascarponový krém dáme na m...

Ryba se zeleninou na středomořský způsob

Ryba se zeleninou na středomořský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mrkve, 400 g brambor, 500 g cukety, 500 g pórku, 1/2 citrónu, 3/4 l zeleninového vývaru, 400 g sterilovaných rajčat, troška šafránu, 600 g rybího filé, 2 lžíce olivového oleje, troška pepře (česnekového), špetka soli, 2 lžíce petrželové natě (petrželky), 2 lžíce Eidamu (nastrouhaného)

Omyjeme a oloupeme mrkev a brambory a nakrájíme je na drobné hranolky. Omyjeme cukety a nakrájíme je na 1 cm silné plátky. Očistíme pórek, omyjeme ho a nakrájíme na jemné proužky. Zeleninu spolu s 2 plátky citronu, vývarem, rajčaty a šafránem uved...

Rychlá minestronka

Rychlá minestronka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 1 malá cibule , 2 stroužky česneku, 250 g fazolí (bílých), 2 lžíce olivového oleje, 3/4 l zeleninového vývaru, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička tymiánu (sušeného), 150 g těstovin (kolínek), 1 svazek bazalky, 4 lžíce parmazánu/parmezánu (strouhaného), 150 g fazolek (zelené fazolové lusky)

Rajčata spaříme vroucí vodou a zbavíme slupky, rozpůlíme a bez tuhé části okolo stopky nakrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli a jemně je nasekáme. Bílé fazole necháme okapat. V hrnci rozpálíme olej a na středním plameni smažíme 3 minuty ci...

Houbové carpaccio

Houbové carpaccio

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub (žampiony), 1 lžíce citronové šťávy, 1 svazek bazalky, 1 rajče, 1 lžíce octa, špetka soli, troška celého pepře, 30 g parmazánu/parmezánu (v celku)

Houby očistíme, nakrájíme na jemné plátky, rozdělíme na čtyři talíře a pokapeme citronovou šťávou. Opereme bazalku, lístky nakrájíme na jemné proužky. Omyjeme rajčata a bez tvrdé části kolem stopky nakrájíme na malé kostičky. Ocet smícháme se solí...

Italské čokoládové lanýže

Italské čokoládové lanýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g čokolády na vaření, 2 lžíce pomerančového likéru, 3 lžíce másla, 50 g cukru moučka, 50 g mletých mandlí, 50 g mléčné čokolády

Rozpustíme čokoládu na vaření a likér ve vodní lázni. Neustále mícháme, aby se vše spojilo. Přidáme máslo a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Vmícháme cukr a mandle. Necháme směs vychladit v ledničce, potom z ní uděláme 24 koulí. Nastrouháme mlé...

Latté pěna

Latté pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce 12% smetany, 4 lžíce plnotučného mléka, 1 lžička vanilkového cukru

Mléko a smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a necháme dobře vychladit. Potom nádobu se směsí přemístíme asi na tři minuty do mrazáku. Směs přelijeme do šejkru a důkladně protřepeme. Měla by nám vzniknout hustá pěna, kterou poklademe na hladinu uv...

Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou

Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 mrkev, 200 g hlívy ústřičné, 200 g loupaných pohankových krup, 150 g kulatozrnné rýže (arborio), 2 špetky tymiánu, 150 ml suchého bílého vína, 1 kostka zeleninového bujonu, špetka šafránu, 50 g strouhaného parmazánu, sůl, pepř

V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a polovinu másla. Přidáme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a plátky česneku. Mrkev oškrábeme, nastrouháme nahrubo a po dvou minutách vsypeme k cibuli s česnekem. Smažíme za občasného míchání další 2 m...

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanovou zálivkou

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Gnocchi, 250 g kuřecích prsou, 1 lžíce slunečnicového oleje, kousek másla na vymazání formy, 200 g špenátu, 1 balení smetany ke šlehání, 1 vejce, 2 stroužky česneku, 50 g parmazánu/parmezánu, troška bazalky, špetka soli

Rozehřejte gril v troubě. Na pánvi prudce osmažte kuřecí maso na kousky, nesolte. Noky uvařte podle návodu, uvařené je rozložte do máslem vymazané zapékací mísy. Ve vodě z noků spařte špenát. Po minutě ho sceďte a poklaďte jím noky. Opečené maso ...

Kombinovaný salát

Kombinovaný salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vařené rýže, 150 g Eidamu , 150 g goudy, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 g šunového salámu, 2 zelené papriky, 2 kyselé okurky, 50 g zeleného hrášku, 250 ml majonézy, 1 lžíce Dijonské hořčice, troška mletého pepře, 1 lžíce bylinkového octa, sůl podle potřeby

Syry, vajcia, papriku, uhorky a salámu pokrájame na drobné kocky, dobre premiešame a v miske s uvarenou vychladnutou ryžou, uduseným hráškom, octom, korením a soľou zľahka premiešame. Pridávame postupne majonézu. Necháme v chlade odležať.

Vepřové involtini s rajčetem a fetou

Vepřové involtini s rajčetem a fetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší plátky vepřového masa, špetka soli, špetka pepře, 100 g fety, 4 rajčata, 2-3 stroužky česneku, 1 lžíce petrželové natě, trochu olivového oleje, 10-12 plátků slaniny , asi 1-2 dcl masového vývaru

Maso naklepeme na velmi tenké plátky, osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na kostky, přidáme nakrájená, semínek zbavená rajčata, prolisovaný česnek, trošku olivového oleje, petrželku a promícháme. Můžeme přidat i nasekanou bazalku. Náplní naplní...

Lesso - italské sedlácké hody

Lesso - italské sedlácké hody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g šunky od kosti, 500 g hovězího masa , 2 páry debrecínských párků, 4 papriky (kapie), 2 kořeny mrkve, 1 hlávka květáku, 1 menší kořen celeru, 1 menší hlávka kapusty, 1 svazek chřestu, sůl podle potřeby

Spolu varíme šunku a hovädzie mäso asi 60 minút, potom pridáme mrkvu, zeler a kel. Spolú varime ďalších 15 minút, pridáme karfiol, špargľu a tesne pred dovarením párky s paprikou zbavenou jadrovníka. Dosolíme. Mäso podávame pokrájané na hrubšie pl...

Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g rýže, 250 ml bílého vína, 300 g hříbků (nebo lišek či směs lesních hub), hrst špenátových listů, 1 velká cibule, sůl, pepř bílý, pepř bílý, špetka kmínu, olivový olej, vývar

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na troše olivového oleje jí půlku necháme zesklovatět. Pak k ní přidáme propranou a okapanou rýži (nejlépe kulatého tvaru), kterou krátce orestujeme a poté zalijeme vínem tak, aby byla rýže ponořena, a necháme...

Žampionové tagliatelle s ovčím sýrem

Žampionové tagliatelle s ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti nakrájených žampionů, 1 kousek taveného sýra, 100-120 g ovčího sýra, 400 g uvařených těstovin, špetka barevného pepře, 250 ml sladké trvanlivé smetany, trochu čerstvé bazalky na ozdobu

Nakrájené žampiony na troše oleje orestujeme, přidáme tavený sýr, ovčí sýr, já přidala i zbytek nivy a necháme rozpustit. Zalijeme smetanou a dochutíme rozdrceným kořením. Krátce povaříme. Když použijeme smetanu s nižším obsahem tuku, žampiony je ...

Středomořská kuřecí kapsa

Středomořská kuřecí kapsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, růžičky brokolice, pár plátků tvrdého sýra , špetka soli, špetka pepře, 2 vejce

Maso opláchneme, osušíme, rozřežeme a vyklepeme na tenký plátek. Osolíme, opepříme a obložíme sýrem a brokolicí. Plátek zavineme, obalíme v mouce, ve vejcích a ve strouhance. Maso vypražíme a na ubrousku necháme okapat. Podáváme s mrkvovým salátem...

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špaget, 4 plátky uzené slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 2 jemně rozšlehané vejce, 100 g strouhaného parmazánu, 100 g strouhaného tvrdého sýra, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Vo väčšom množstve slanej vody uvaríme špagety, čo nám potrvá asi 7-10 minút. Medzitým na panvicu nalejeme olej, vložíme slaninu a pražíme, až kým sa nestane chrumkavou. Potom pridáme víno a varíme skoro do jeho odparenia na stredne silnom ohni. S...

Těstoviny s kukuřicí a rajčaty

Těstoviny s kukuřicí a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 čínské zelí, 4 rajčata, 1 konzerva kukuřice, 150 g měkkého salámu, 150 g tvrdého sýra, 1 balení malé tatarské omáčky, 1 balení bílého jogurtu

Uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme a promícháme se zeleninou. Nastrouháme sýr, nakrájíme salám na nudličky a přidáme k těstovinám. Přidáme tatarku a jogurt. Dochutíme pepřem, solí a česnekem a důkladně zamícháme.

Tortellini se špenátem

Tortellini se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 130 g celozrné mouky, 2 slepičí vejce, 250 g špenátu, 200 g uzeného sýra, 100 ml smetany, 100 ml vody

Smícháme mouky, vejce a vodu a vypracujeme těsto. Pak ho dáme asi na 60 minut odpočinout. Potom těsto rozválíme a vykrájíme z něj čtverečky o velikosti 3x3 cm. Do hrnce dáme špenát, sýr a smetanu a vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Špenátovou směs...

Italská fazolová polévka

Italská fazolová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí, 50 g krátkozrnné rýže, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 kousky uzeniny, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, špetka soli

Fazuľu večer namočíme. Na druhý deň varíme v osolenej vode,kde sme pridali bujón. Polovicu fazule vyberieme a pomixujeme a dáme späť do polievky. Pridáme paradajky a ryžu uvarenú do mäkka. Opečieme údeninu a pridáme do polievky. Ochutíme a podávame.

Piccata

Piccata

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí řízky (600g), 200 g dlouhozrnné rýže, 50 ml olivového oleje, 100 ml bílého vína, 1 lžíce másla, 1 citrón, 80 g strouhaného parmazánu, 1 velke rajče, troška mletého pepře, troška petrželové ňati, sůl podle potřeby

Teľacie rezne jemne naklepeme a posypeme čiernym korením. Na rozpálenom oleji sprudka opečieme. Po opečení mäso z oboch strán posolíme. Podlejeme vínom a pridáme 1 lyžičku masla, ako aj šťavu z 1/2 citróna. Uvarenú ryžu dáme na teplú misu a posype...

Reginette Emilliana

Reginette Emilliana

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uvařených těstovin, 2 kuřecí prsa, 200 g brokolice, 150 g žampionů, 120 g Nivy, 250 ml sladké trvanlivé smetany, špetka soli, špetka pepře, 150 g strouhaného sýra

Brokolici opláchneme a rozebereme na růžičky, očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, omyté maso nakrájíme na kostky. Těstoviny dáme vařit do osolené vody. Na trošce oleje prudce orestujeme maso a houby. Nepřiléváme vodu, restujeme jenom pár minut...

stránka: