Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Italská - stránka 4

Lasagne s lososem

Lasagne s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lososa, 2 papriky (zelenou a červenou), 150 g másla, šťáva z jednoho citrónu, 150 g hladké mouky, 300 ml zeleninového vývaru, 100 ml mléka, 50 g parmazánu, 50 g čedaru, 1 balení lasagní, 2 vejce, sůl a pepř dle chuti, olej na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypání formy

Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme na asi centimetrové plátky, které pokapeme citrónem, posolíme a opepříme. Necháme chvíli odstát. Papriky omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi si rozpustíme máslo, na kterém osmažíme mouku, kterou zalij...

Piškotové sendviče s jahodami a krémem mascarpone

Piškotové sendviče s jahodami a krémem mascarpone

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 žloutky, 40 g cukru krupice, 2 bílky, 70 g hladké mouky, 250 g Mascarpone, 90 g zakysané smetany, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce cukru moučka, jahody, čokoládová poleva

Žloutky našleháme s krupicovým cukrem do pěny, z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec opatrně po částech přimícháme mouku. Těsto vložíme do stříkacího sáčku. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme podlouhlé piško...

Zabaione zapečené s ovocem

Zabaione zapečené s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 4–5 lžic krupicového cukru, 4–5 lžic bílého dezertního vína nebo sherry (nejlepší je Marsala nebo Vin Santo), směs čerstvého ovoce (maliny, jahody, borůvky) , několik lístků čerstvé máty, trochu moučkového cukru

Na sporák připravte hrnec s vyšším okrajem a napusťte do něj vodu asi do výšky 8 cm. Sežeňte si kovovou misku, která bude pasovat na hrnec tak, aby se nedotýkala dnem vody. Do té pak dejte žloutky, cukr a víno. Přiveďte vodu v hrnci k varu, poté z...

Rajčatové suflé s těstovinovým salátem

Rajčatové suflé s těstovinovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 masitých rajčat, 100 g jemného plísňového sýra, 20 g vloček, 1/8 l mléka, 30 mletých lískových oříšků, 2 vejce, 1 stroužek česneku, 3 lžíce smetany, 1 lžíce nasekané bazalky, 500 g uvařených těstovin, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového oříšku

Rajčata omyjeme, seřízneme vršek a vnitřek vydlabeme. Dužinu ponecháme stranou. Sýr nakrájíme na malé kostičky. Vločky povaříme v mléce asi 2 minuty, vmícháme oříšky a kousky sýra, sýr necháme roztavit. Směs stáhneme z plamene a vmícháme do ní žlo...

Kuře po římsku

Kuře po římsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 50 g slaniny, 4 stroužky česneku, 400 g rajčat, 1/2 lžíce majoránky, 1/8 l bílého vína, 2 červené papriky, 3 lžíce rostlinného oleje, sůl a pepř dle chuti

Kuře naporcujeme na 8 porcí. Slaninu s česnekem nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme je. Odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na malé kousky. Ve woku rozpálíme olej, vložíme slaninu, česnek a kuře a vše 6-8 minut smažíme. A...

Středomořské rybí filé

Středomořské rybí filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g filé z tresky, 15 ml rostlinného oleje, 100 g rajčat, 50 g zelené papriky, 50 ml bílého jogurtu, 5 ml rajčatového protlaku, 1 lžíce sojové omáčky, 3 stroužky česneku, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce citronové šťávy

Filé pokapeme citronovou šťávou a potřeme prolisovaným česnekem, který jsme smíchali se solí. Vložíme do pekáčku, který jsme vymazali olejem a na rybu poklademe nakrájenou zeleninu. Když je ryba upečená, přibližně po 10-ti minutách, zalijeme směsí...

Kuřecí lasagne s brokolicí

Kuřecí lasagne s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 hrnků mléka, 2 řapíkaté celery nakrájené na kousky, 2 šalotky nadrobno nakrájené, 2 bobkové listy, 200 g brokolice na malé růžičky, 1 cibule nakrájená nadrobno, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g žampionů nakrájených na kousky, 2 stroužky česneku, 2 cukety nakrájené na kostky, 3 lžíce másla, 3 lžičky hladké mouky, 100 g eidamu nastrouhaného, 350 g kuřecích prsou, 175 g lasagní, sůl a pepř dle chuti

V malém kastrůlku ohříváme mléko, přidáme šalotky, celer, bobkový list a nakonec přivedeme k varu. Poté vypneme a necháme 20 minut louhovat. Brokolici 2 minuty povaříme v dalším hrnci, scedíme a odložíme stranou. V pánvi rozehřejeme olej a na něm ...

Kuřecí křidélka s rajskou omáčkou

Kuřecí křidélka s rajskou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks kuřecích křídel, 600 g rajčat, 1 ks jablka, 100 g cibule, 50 ml slunečnicového oleje, 60 g rajčatového protlaku, 2 lžíce včelího medu, 2 lžička jablečného octu, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička pepře cayenského

Rajčata nařízneme, krátce povaříme a oloupeme. Rozčtvrtíme, zbavíme semen a společně s oloupaným a jařince zbaveným jablkem nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na osminky, na oleji necháme zesklovatět, přidáme rajčata a jablka, vmícháme protlak,...

Špagety s uzeným masem a žampiony

Špagety s uzeným masem a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce másla, 50 g žampionů, 2 šalotky nakrájené nadrobno, 100 g uzeného masa nakrájeného na kostičky, 1 kostka hovězího bujónu, 5 lžic červeného vína, 4 lžíce rajčatového protlaku, sůl a pepř dle chuti, 450 g špaget, 100 g strouhaného parmazánu na posypání

Máslo s olejem rozehřejeme na pánvi, přihodíme žampiony, šalotky a uzené a smažíme do zlatava. Poté k této směsi rozdrobíme masox, přidáme víno a chvíli povaříme. Asi 1-2 minutky. Poté přidáme rajčatový protlak. Vše ještě 2-3 minuty vaříme, dokud ...

Pasta aglio olio e peperoncino

Pasta aglio olio e peperoncino

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g anglické slaniny - nejlépe domácí, 1 kousek feferonky - čerstvé, 50 g uzeného špeku, 1 ks vejce, 2 stroužky česneku, 1 lžička olivového oleje, 1 hrst špaget, 100 g tvrdého sýra

Dáme si vařit špagety. Na pánvi osmažíme anglickou slaninu společně se špekem. Až je slanina osmažená, nakrájíme česnek a feferonku a přidáme na pánev. Restujeme jen chvíli. Scedíme špagety a přidáme do pánve. Promícháme a uděláme uprostřed pánve ...

Čokoládový hřbet s Amarettem

Čokoládový hřbet s Amarettem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hořké čokolády, 175 g másla, 3 vejce, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 120 g bílého jogurtu, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 6 dlouhých cukrářských piškotů , 6 lžic Amaretta

Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, dobře rozmícháme a necháme vychladnout. Vejce se špetkou soli a oběma cukry našleháme do pěny, pak přišleháme čokoládovou směs. Do našlehané hmoty vmícháme jogurt a mouku promíchanou s kypřícím práškem...

Úhoř na italský způsob

Úhoř na italský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g úhoře, 1 mrkev, 4 kuličky pepře bílého, 500 ml bílého přirodního vína, 2 vejce, 100 ml olivového oleje, 1 hrneček strouhanky, troška čerstvé petrželové natě, sůl a pepř podle chuti

Z kože stiahnutého úhora pokrájame na kúsky a posolíme. Do hrnca dáme pokrájanú mrkvu, biele korenie, pridáme kúsky uhora, zalejeme vínom, aby boli ponorené. Od počiatku varu varíme asi 15 min. Keď ryba zmäkne, rozšľaháme vajcia so soľou, mletým ...

Zapečené špagety s mletým masem

Zapečené špagety s mletým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 600 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, troška kmínu, troška majoránky, 3 kapky worcesterské omáčky, 3 lžičky polévkového tekutého koření , troška kečupu, kousek másla, 1 balení strouhaného sýru

Na usmaženou cibuli přidáme mleté maso a necháme podusit, než maso pustí šťávu. Dále přidáme česnek, papriku, kmín, majoránku, worčestrovou omáčku, maggi a kečup. Vše necháme podusit (asi 20 min). Pak směs vlijeme na uvařené a scezené špagety (do ...

Sekaná Polpettone Triestino podle Gurmetu

Sekaná Polpettone Triestino podle Gurmetu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 houska, 100 ml mléka, 1 vařená brambora, svazek petrželky, 1 lžíce kaparů, 250 g hovězího mletého masa, 250 g telecího mletého masa, 100 g pikantního salámu, 80 g sýra Gran Moravia (nastrouhaného na jemno), 2 vejce, 2 lžíce mouky, 2 lžíce oleje, mletý pepř, sůl, 150 g jemně nařezané anglické slaniny

Troubu rozehřejeme na 180°C. Housku nakrájíme na kostičky a necháme rozmočit v mléce. Do mísy prolisujeme uvařenou bramboru a přidáme petrželku a kapary (na jemno nasekané). Salám umeleme a spolu s masem, sýrem, houskou, vejci a moukou promícháme ...

Špagety s nivou a ořechy

Špagety s nivou a ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Nivy, 1 lžíce vlašských ořechů, 1 stroužek česneku, 200 ml smetany ke šlehání 30%, 1 balení špaget, 4 lžíce rostlinného oleje

Česnek oloupeme a vložíme do mixéru, stejně tak lžíci ořechů, na kousky nalámanou nivu a zalijeme smetanou a olejem. Rozmixujeme do hladké omáčky. Necháme chvíli odstát. Mezitím si uvaříme těstoviny, které ještě horké smícháme s omáčkou. Omáčka ...

Zeleninový salát s mozzarellovými sousty

Zeleninový salát s mozzarellovými sousty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jarní cibulky, 1/2 červené cibule, 1 stroužek česneku, 3 barevné papriky , 2 lžíce bylinkového octa, 80 ml bílého vína, hrst černých oliv, 6 lžic olivového oleje, 1/2 lžičky cukru krupice, sůl, pepř, 1/2 svazečku čerstvého oregana, 1 malá cuketka, 1 balení polníčku, 200 g malých mozzarellových kuliček, 100 g plátků anglické slaniny

Cibulku nakrájíme na kolečka, červenou cibuli na půlkolečka, česnek a cuketku na plátky, papriky na proužky. Na pánev dáme 2 lžíce oleje a zeleninu na něm 3 minuty opékáme. Pak zalijeme vínem a octem a ještě asi 5 minut dusíme. Oregano nasekáme ...

Slavnostní pizza

Slavnostní pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 sklenice polohrubé mouky, 0.5 sklenice mléka, 0.3 sklenice rostlinného oleje, 1 lžička sody bikarbóny pokropené trochou octa, Náplň: 500 g strouhaného sýra, 2 středně velké cibule, 1 konzerva šprotů s trochou oleje, 200 g rajčatového protlaku, 150 g uzeniny, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g žampionů, 1 lžíce másla

Ve šlehači nebo v míse metlou ušleháme mléko s olejem, přidáme mouku, jedlou sodu a sůl. Vypracujeme těsto. Mezitím si připravíme kruhovou formu a vymastíme ji olejem, těsto do ni rozložíme a na okrajích mírně povytáhneme. Těsto můžeme i vyválet a...

Ravioli plněné mletým masem a špenátem

Ravioli plněné mletým masem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pšeničné mouky, 4 vejce, 200 g špenátu, 1/2 lžičky soli, 1 cibule, 80 g másla, 1 lžíce petrželové natě, 200 g hovězího mletého masa, 2 lžíce strouhanky

Mouku, 2 vejce, 1/2 lžičky soli a 2-3 lžíce vody zpracujeme na těsto, které rozválíme. (Možná bude potřeba více vody - záleží na mouce) Špenát omyjeme, krátce povaříme, necháme okapat a nasekáme. (Lzde použít i mražený - ne však protlak!) Jednu ...

Ředkvičkové pesto s parmazánem

Ředkvičkové pesto s parmazánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek ředkviček (pouze listy), 20 g oloupaných mandlí, 20 g parmazánu/parmezánu, 3 lžíce dýňového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), špetka soli

Parmazán nastrouháme, ředkvičkové listy omyjeme a česnek oloupeme a prolisujeme. Mandle vhodíme do mixéru a rozmixujeme najemno. Nyní všechny ingredience vložíme do hmoždíře a rozdrtíme na kaši. Můžeme použít i mixér, ale není to ono. Pesto jíme...

Zeleninová polévka po italsku

Zeleninová polévka po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 100 g mrkve, 100 g cukety, 2-3 lahůdkové cibulky, 200 ml bílého vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 rajčata, 100 g šunky, 1 l masového nebo zeleninového vývaru, 200 g těstovin, sůl a pepř dle chuti, 1 lžička bazalky, 1 lžička petrželky, 1 lžička pažitky, 1 lžička kopru

Cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Mrkev a cuketu omyjeme, mrkev oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. Lahůdkové cibulky opereme a rozkrájíme na špalíčky dlouho asi 2 cm. Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme cibuli a zeleninu, osolíme, opepříme ...

Tagliatelle s houbami, špenátem a rajčaty

Tagliatelle s houbami, špenátem a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin Tagliatelle, 300 g jakýchkoliv hub , 150 g špenátu, 1 pórek, 100 g cherry rajčátek, 2 lžíce olivového oleje, 80 g gorgonzoly, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce slunečnicových semínek, 1/2 svazku rukoly

Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě, scedíme a necháme je okapat. Houby očistíme, otřeme vlhkou útěrkou a dle potřeby rozkrájíme. Pórek opláchneme a nakrájíme na kolečka. Špenát přebereme, očistíme a popřípadě jej pokrájíme. Rajčata omyjem...

Krém Karamel

Krém Karamel

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukru krupice, 3 lžičky vody, 750 ml mléka, sáček pudinkového prášku, sáček vanilkového cukru, 5 vajec, 300 ml smetany ke šlehání , 20 g cukru moučka, lžíce másla na vymazání formiček

Půlku krupicového cukru nasypeme na ocelovou pánev, pokropíme vodou a zvolna, za stáleho míchání, necháme zkaramelizovat do mírně hnědé barvy. Polovinu karamelu hned rozlijeme do předem máslem vymazaných formiček, tak aby to bylo mírně pokryto kar...

Dort Caprese - vhodný pro bezlepkovou dietu

Dort Caprese - vhodný pro bezlepkovou dietu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 250 g hořké čokolády, 300 g strouhaných mandlí, 150-200 g cukru krupice, 5 vajec, cukr moučka na posypání

Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C a mandle v ní opražíme do růžova. Poté je rozmixujeme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázní a udržujeme jí mírně teplou. Mezitím co se nám rozpouští čokoláda si do mísy dáme 5 žloutků, měkké máslo a půl dávk...

Krémové gnocchi s brokolicí a cuketou

Krémové gnocchi s brokolicí a cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Gnocchi, 200-250 ml sladké smetany /12%/, 100 g fety, 1/2 hlávky brokolice, 1/2 cukety, špetka pepře, špetka Vegety

V osolené vodě uvaříme gnocchi. Na oleji orestujeme růžičky brokolice a nakrájenou cuketu. Přilijeme smetanu, přidáme rozdrobenou fetu a mícháme do rozpuštění. Omáčku dochutíme pepřem a vegetou, okapané gnocchi přidáme do omáčky, promícháme, ihne...

Pasta a la norma

Pasta a la norma

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 0.5 kg rajčatového protlaku, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lilky, hladká mouka na obalení, 2 lžíce slunečnicového oleje na osmažení, 120 g solené tvrdé riccoty, pár lístků bazalky, 2 lžíce olivového oleje, špatka soli a pepře

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme a necháme stranou, až se vysráží přebytečná voda. Poté plátky lehce obalíme v mouce a osmažíme na slunečnicovém oleji do zlatova. Zvlášť v pánvi orestujeme na oliv...

stránka: