Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Italská - stránka 7

Krůtí kostky na jehlu

Krůtí kostky na jehlu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g krůtího masa, 2 lžičky šalvěje, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 150 g anglické slaniny, pár celých lístků šalvěje, špetka pepře, špetka soli

Krůtí maso nakrájíme na kostičky. Do mísy dáme nasekanou šalvěj, rozmarýn, citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř, promícháme a přidáme krůtí maso. V této marinádě necháme maso přes noc. Druhý den maso vyjmeme, slaninu nakrájíme na polovinu a některé k...

Zuppa Inglese

Zuppa Inglese

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

570 ml mléka, 2 lžíce kukuřičné mouky, 2 ks vajec, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce citrónové kůry, špetka muškátového oříšku, 1 kg jahod, 16 cukrářských piškotů, 1 sklenka Amareta, 140 ml smetany

Kukuřičnou moučku smícháme s trochou mléka. Ušleháme vejce, přidáme cukr, citrónovou kůru, muškátový oříšek a zbytek mléka. Tuto směs smícháme s kukuřičnou směsí a na mírném ohni mícháme, dokud není hmota hustá. Tuto směs poté odložíme z plotny a ...

Amatriciánské špagety

Amatriciánské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 350 g špaget, 2 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 100 g uzené slaniny, 1 ks chilli papričky, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Olej rozpálíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přidáme slaninu, poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, na kostičky nakrájenou chilli papričku, osol...

Penne se slaninou a smetanou

Penne se slaninou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin Penne, 150 g anglické slaniny, 2 lžíce másla, 300 ml smetany, špetka pepře, špetka soli

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a odložíme do mísy. V pánvi si rozpustíme máslo, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a necháme orestovat, poté přilijeme smetanu a následně vaříme, dokud smetana nezhoustne. Poté dochutíme pepřem a...

Paprikové těstoviny se špenátem

Paprikové těstoviny se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g těstovin, 250 g špenátu, 2 stroužky česneku, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce mleté sladké papriky, špetka pepře, špetka soli

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a odložíme do mísy, posypeme je mletou paprikou a promícháme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, na pánvi si rozpálíme olej a na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Když je cibule zpěněná, přidáme naje...

Caponata

Caponata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks lilku, 150 ml olivového oleje, 1 ks cibule, 2 ks paprik, 2 hrsti celerové natě, 500 g rajčat, 2 lžíce octa, 1 lžíce cukru, 1 stroužek česneku, 12 kuliček oliv, 1 lžíce kapary, špetka pepře, špetka soli

Lilky překrojíme na půlku, prostředek lilků prořízneme nožem, osolíme a necháme cca půl hodiny schnout. Poté lilky opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji, poté přidá...

Italská crostata se suchohřiby

Italská crostata se suchohřiby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 200 g másla, 350 g suchohřibů, 3 ks cibule, 6 lžic bílého vína, 1 svazek zelené petrželky, 150 ml sladké smetany, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce vody

150 g másla pokrájíme na kousky. Z mouky, másla, pepře, soli a lžíce vody vypracujeme těsto, které dáme na hodinu do ledničky. Mezitím očistíme hřiby a pokrájíme je na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli nakr...

Boloňská omáčka s vínem

Boloňská omáčka s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího mletého masa, 0,5 l hovězího bujónu, 10 dkg celeru, 1 střední kořenová petržel, 1 střední mrkev, 1 rajčatový protlak (cca 200 g), 2 dcl suchého červeného vína, muškátový oříšek, oregano, sůl, pepř, 120 g anglické slaniny v celku, 1 střední cibule

Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Ke konci škvaření přidáme cibulku a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na hrubo nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel a celer) a restujeme cca 20 minut, dokud zelenina nezačne hodně v...

Rajčatová omáčka s bazalkou a česnekem

Rajčatová omáčka s bazalkou a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1 hrst bazalky, 3 stroužky česneku

Na rozpálený olivový olej dáme rajčatový protlak, přidáme bazalku a propasírovaný česnek. Krátce podusíme. Podáváme se špagetami.

Italský salát

Italský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunky, 150 g telecího upečeného masa, 1 jablko, 30 g mandlí, 1 lžička kaparů, 1 ks cibule, 2 ks vařených brambor, 150 g majonézy, 125 ml smetany, troška hořčice, sůl dle chuti, cukr dle chuti, troška citrónové šťávy, Worcesterská (Worcesterová) omáčka

Šunku, upečené maso a uvařené brambory nakrájíme na jemné nudličky. Dáme do mísy, přidáme oloupané, na nudličky nakrájené a citrónovou šťávou zakapané jablko, spařené oloupané nakrájené mandle, kapary a cibuli. Dobře promícháme a spojíme s ochucen...

Rybí filé v bylinkové krustě

Rybí filé v bylinkové krustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pangasia, 3 stroužek česneku, 5 lžiček provensálského koření, 2 dcl oleje, 3 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, sůl

Rybí filé namažeme z obou stran česnekem se solí nebo česnekovou pastou, posypeme provensálským kořením. Obalíme v mouce, dále ve vajíčku a dáme na rozpálený olej. Podáváme s bramborem.

Florentinský salát

Florentinský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 2 velká rajčata, 1 zelená paprika, 1 malá salátová okurka, 1 malá konzerva sterilované kukuřice, 100 g šunky, 50 g Eidamu (Edam), 1 lžíce olivového oleje, 1 citrón, sůl, pepř, 4 plátky bílého pečiva

Zeleninu očistíme,omyjeme a nakrájíme na kousky.Přidáme propláchnutou a scezenou kukuřici,osolíme,opepříme,zalijeme olejem a citronovou štávou a promícháme.Rozdělíme na talíře,posypeme nakrájenou šunkou a sýrem na nudličky.Obložíme na kostičky nak...

Meloun se šunkou

Meloun se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks žlutého melounu, 16 plátků šunky

Meloun podélně rozpůlíme a vydlabeme semínka. Poté ho nakrájíme na čtvrtky, odkrojíme slupku a každou čtvrtku melounu nakrájíme na plátky. Každý plátek melounu obalíme plátkem šunky a dáme na talíř. Podáváme s pečivem.

Farfalle zapečené se sýrem rajčaty

Farfalle zapečené se sýrem rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g těstovin farfalle, 5 rajčat, 100 g Nivy, 70 g Eidamu, špetka soli

Dáme si vařit vodu na těstoviny a mezitím si nastrouháme sýry a nakrájíme rajčata na kostičky. Po uvaření a zcezení těstovin si zapneme troubu, aby se nám stihla předehřát a začneme plnit zapékací misky. Jako spodní vrstvu nasypeme do misek těstov...

Těsto na pizzu z domácí pekárny

Těsto na pizzu z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 3/4 čajové lžičky soli, 2 čajové lžičky cukru krupice, 450 g pšeničné mouky, 1 sáček sušeného droždí

Ingredience dáváme do pekárny v pořadí: nejdříve tekuté (voda, olej), pak sypké (mouka, cukr, sůl) a nakonec dáme kvasnice. Zapneme pekárnu na program "těsto". Pak těsto vytáhneme z pekárny a na válu propracujeme. Rozdělíme na polovinu a vyválíme...

Kufty

Kufty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 1 hrst petrželky, 5 lžic strouhanky, špetku soli, špetku pepře

Mleté maso osolíme, opepříme a vymícháme s vejcem na hustou směs. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, jemně nasekanou petrželku. Dle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi utvoříme válečky, které napíchneme na špejli, dáme do ...

Biskupský chlebíček tetky Marcely

Biskupský chlebíček tetky Marcely

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 bílků, 160 g cukru moučka, 70 g tuku, 180 g hrubé mouky, 1 čokoláda na vaření, 2 hrsti rozinek, kandované ovoce, ořechy, 1 čokoládová poleva

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj postupně zašleháme cukr. Přilijeme rozpuštěný tuk, přimícháme pokrájenou čokoládu, kandované ovoce, ořechy a rozinky a lehce vmícháme mouku. Těsto urovnáme do dobře vymazané formy na srnčí hřbet a upečeme. Po vyc...

Těstoviny se sýrem

Těstoviny se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužek česnek, 100 g Emental, 50 g Niva, 1 lžíce olivový olej, 1 hrst bazalka, 1 lžíce máslo, 1 balení vaječné těstoviny

Uvaříme těstoviny a omastíme máslem.Během vaření si připravíme pastu z ostatních ingrediencí,které rozsekáme ponorným mixérem na pastu.Těstoviny smícháme s pastou a podáváme horké.

Provensálské filety z mořských ryb

Provensálské filety z mořských ryb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg filet, 0,7 l bílého vína, olivový olej dle potřeby, 3 cibule, 2 pórky, 3 list bobkový listu, 1,5 lžíce Vegety, 3 stroužky česneku, sůl, pepř

Filety marinujeme asi 2 hodiny ve víně a pepři. Nahrubo nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji s pórkem. Pak přidáme rybu s marinádou, bobkový list, vegetu a dusíme asi 15 minut. Můžeme podávat s brambory.

Ravioly se šunkou, olivami a sýrem

Ravioly se šunkou, olivami a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 2 vejce, 4-5 lžic bílého vína, sůl, 50 g šunky, 10 zelených oliv, 2 snítky oregana, 200 g Lučiny, 3 lžíce smetany, pepř, paprika, 1 bílek

Smísíme mouku, vejce, víno a sůl. Tužší těsto necháme alespoň 60 minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky. Vypeckujeme a drobně pokrájíme olivy. Otrháme lístky oregana neboli dobromysli. Jednu snítku odložíme stranou, zbytek nasekáme. Vše utřeme...

Lasagne se špenátem

Lasagne se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Masová směs: 500 g mletého masa, 2 cibule, olej, sůl, mletý pepř, koření na mleté maso, cca 1 dcl kečupu nebo rajského protlaku, Špenát: 1 balení (400 g) marežného špenátu , 1 cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky, 200-300 ml mléka, sůl, mletý pepř, 5 stroužků česneku, Bešamel: 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 600-700 ml mléka, sůl, muškátový ořech, 150-200 g tvrdého sýra, Dále: 15 plátků lasagní, tvrdý sýr na posypání, olej na vymazání

Masová směs: na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme. Až zhnědne, osolíme, okořeníme, přidáme kečup nebo protlak, trošku podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 - 30 minut. Špenát: na trošce oleje necháme zesklovatět po...

Špagety carbonara

Špagety carbonara

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 4 vejce, 50 g slaniny, 2 snítky bazalky, troška pepře dle chuti, špetka soli

Do osolené vařicí vody vložíme špagety a vaříme asi 10 minut. Osmahneme slaninu na pánvi. Těstoviny dáme do kastrolu a přelijeme rozšlehanými vejci smíchanými s 2 lžícemi vody, za stálého míchání je opékáme až vejce stuhnou. Ke špagetám přidáme vy...

Treska se sýrem a smetanou

Treska se sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g filet z tresky, 3 mrkve, 1 větší pórek, 2 zakysané smetany, pepř, sůl, 1-2 lžičky provensálského koření, 1 lžíci nasekané pažitky, 1 lžíci nasekané petrželové nati, 1 lžíci nasekaného kopru, 150 g nastrouhaného Eidamu (Edamu), 4 lžíce olivového oleje

Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a vše podusíme v pánvi na olivovém oleji. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem a naplníme připravenou zeleninou. Na ni rozložíme filé z tresky (z rozmraženého dobře vymačkáme přeb...

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Hermelíny, 3 stroužky česneku, 35 g mletých vlašských ořechů, 5 g másla, 3/4 lžíce nasekaného kopru, 3/4 lžíce nasekané pažitky, 1/2 lžíce nasekané petrželové nati, 2 lžíce olivového oleje, sůl

Hermelíny podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřky. Vydlabaný sýr utřeme s prolisovaným česnekem, ořechy a se změklým máslem. Vzniklou hmotu naplníme Hermelíny, spojíme a zabalíme do alobalu. Necháme v lednici den nebo dva dny uležet. Před podávání...

Italská salátová mísa

Italská salátová mísa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 na tvrdo uvařená vejce, 1 hlávka římského salátu, 1 hlávka batávského salátu, 2 červené cibule, 2 soudkovitá rajčata, 100 g černých nebo zelených oliv, 100 g trvanlivého salámu, 50 g parmské šunky, 4 lžíce balzámového octa, sůl, pepř, špetka cukru krupice, 6 lžic olivového oleje, 1 svazek bazalky

Očistíme, ope­reme a osušíme saláty a natrháme je na menší kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme a pokrájíme na plátky. Olivy necháme okapat. Suchý salám a parmskou šunku svineme do ruliček. Vařená vejce oloupeme a rozkrájíme ...

stránka: