Boloňská omáčka s vínem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1148 kalorií
0.0g cukrů
83.0g tuků
87.0g bílkovin


Příprava

Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Ke konci škvaření přidáme cibulku a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na hrubo nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel a celer) a restujeme cca 20 minut, dokud zelenina nezačne hodně vonět. Poté přidáme mleté maso a koření (sůl, pepř, muškátový oříšek a oregano). Znovu vše opékáme. Pak směs podlijeme červeným vínem (já jsem použila suché víno zn. Bordeaux – platí, že čím lepší víno, tím lepší omáčka), přidáme rajčatový protlak a nakonec vše zalijeme hovězím bujónem. Necháme dusit, dokud se vývar pořádně nevyvaří a směs nezhoustne. Nezapomínejme často promíchávat.

Tip k receptu

Nic nezkazíte čerstvě nasekanou natí z petželky, kterou můžete ke konci vaření do omáčky přidat. Někdo dává i sušená rajčátka.

přidejte na:
Vera

22. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi chutná a oblubená omáčka

majka 10. 01. 2017, 20:24

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
túto boloňskú omáčku robím dosť často, je velmi dobrá

katka16031 20. 04. 2017, 18:53

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá omáčka

hanka 11. 11. 2019, 19:47

Přidat komentář
veka
Výbornou boloňu dělá přítel a ten tam přidává ještě žampiony a kukuřici

veka 22. 01. 2010, 17:12

Ajaja
Místo petrželové natě zkuste bazalku - může být i sušená nebo zamražená. Ale chce to dát ji až na závěr, aby se pěkně rozvoněla a vůně vydržela.

Ajaja 22. 01. 2010, 23:03

Chybějící obrázek
Boloňská omáčka je u nás moc oblíbená. Taky ji vařím často. Jen jsem chtěla poznamenat, že chuť jí dodává pomalé a hodně dlouhé vaření, v Itálii ji vaří celé hodiny, čím déle se vaří, tím je chutnější.

Angel 666 23. 01. 2010, 16:01

Ajaja
Jo - když se povede, je fantastická. Já zase přidávám kousek papriky a rajčete, kořenové zeleniny jen malounko.

Ajaja 23. 01. 2010, 16:39

Chybějící obrázek
Taky mám ráda boloňu, ale my ji využíváme hlavně do lasagni :-)

Alergino 23. 01. 2010, 19:16