Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Boloňská omáčka s vínem

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 10min
Nutriční hodnoty
1148 kalorií 0.0g cukrů 83.0g tuků 87.0g bílkovin

Příprava

Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Ke konci škvaření přidáme cibulku a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na hrubo nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel a celer) a restujeme cca 20 minut, dokud zelenina nezačne hodně vonět. Poté přidáme mleté maso a koření (sůl, pepř, muškátový oříšek a oregano). Znovu vše opékáme. Pak směs podlijeme červeným vínem (já jsem použila suché víno zn. Bordeaux – platí, že čím lepší víno, tím lepší omáčka), přidáme rajčatový protlak a nakonec vše zalijeme hovězím bujónem. Necháme dusit, dokud se vývar pořádně nevyvaří a směs nezhoustne. Nezapomínejme často promíchávat.

Bulb Tip k receptu

Nic nezkazíte čerstvě nasekanou natí z petželky, kterou můžete ke konci vaření do omáčky přidat. Někdo dává i sušená rajčátka.


Přidat na Pinterest
Vera

22. 01. 2010, Recept navštíven: 4877x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná a oblubená omáčka

10. 01. 2017, 20:24

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
túto boloňskú omáčku robím dosť často, je velmi dobrá

20. 04. 2017, 18:53

Přidat komentář
veka
Výbornou boloňu dělá přítel a ten tam přidává ještě žampiony a kukuřici

veka 22. 01. 2010, 17:12

Ajaja
Místo petrželové natě zkuste bazalku - může být i sušená nebo zamražená. Ale chce to dát ji až na závěr, aby se pěkně rozvoněla a vůně vydržela.

Ajaja 22. 01. 2010, 23:03

Angel 666
Boloňská omáčka je u nás moc oblíbená. Taky ji vařím často. Jen jsem chtěla poznamenat, že chuť jí dodává pomalé a hodně dlouhé vaření, v Itálii ji vaří celé hodiny, čím déle se vaří, tím je chutnější.

Angel 666 23. 01. 2010, 16:01

Ajaja
Jo - když se povede, je fantastická. Já zase přidávám kousek papriky a rajčete, kořenové zeleniny jen malounko.

Ajaja 23. 01. 2010, 16:39

Alergino
Taky mám ráda boloňu, ale my ji využíváme hlavně do lasagni :-)

Alergino 23. 01. 2010, 19:16

Facebook komentáře