Boloňská omáčka s vínem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Ke konci škvaření přidáme cibulku a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na hrubo nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel a celer) a restujeme cca 20 minut, dokud zelenina nezačne hodně vonět. Poté přidáme mleté maso a koření (sůl, pepř, muškátový oříšek a oregano). Znovu vše opékáme. Pak směs podlijeme červeným vínem (já jsem použila suché víno zn. Bordeaux – platí, že čím lepší víno, tím lepší omáčka), přidáme rajčatový protlak a nakonec vše zalijeme hovězím bujónem. Necháme dusit, dokud se vývar pořádně nevyvaří a směs nezhoustne. Nezapomínejme často promíchávat.
Tip k receptu
Nic nezkazíte čerstvě nasekanou natí z petželky, kterou můžete ke konci vaření do omáčky přidat. Někdo dává i sušená rajčátka.
Vera22. 01. 2010