Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Boloňská omáčka s vínem

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 10min , porce

1148 kalorií, 0.0g cukrů, 83.0g tuků, 87.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Ke konci škvaření přidáme cibulku a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na hrubo nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel a celer) a restujeme cca 20 minut, dokud zelenina nezačne hodně vonět. Poté přidáme mleté maso a koření (sůl, pepř, muškátový oříšek a oregano). Znovu vše opékáme. Pak směs podlijeme červeným vínem (já jsem použila suché víno zn. Bordeaux – platí, že čím lepší víno, tím lepší omáčka), přidáme rajčatový protlak a nakonec vše zalijeme hovězím bujónem. Necháme dusit, dokud se vývar pořádně nevyvaří a směs nezhoustne. Nezapomínejme často promíchávat.

Bulb Tip k receptu

Nic nezkazíte čerstvě nasekanou natí z petželky, kterou můžete ke konci vaření do omáčky přidat. Někdo dává i sušená rajčátka.

Vera

22. 01. 2010, Recept navštíven: 4317x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Boloňská omáčka s vínem

Boloňská omáčka s vínem

Anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Ke konci škvaření přidáme cibulku a restujeme, dok...

Zobrazit všechny podobné recepty k Boloňská omáčka s vínem Link-arrow
Thumb.%c5%a1pagety_va%c5%99en%c3%a9

Špagety vařené

Studenou osolenou vodu přivedeme k varu. Vložíme balení špaget a přidáme lžíci oleje. Za občasného míchání ...


Přidat recenzi
Přidat komentář
veka
Výbornou boloňu dělá přítel a ten tam přidává ještě žampiony a kukuřici

veka 22. 01. 2010, 17:12

Ajaja
Místo petrželové natě zkuste bazalku - může být i sušená nebo zamražená. Ale chce to dát ji až na závěr, aby se pěkně rozvoněla a vůně vydržela.

Ajaja 22. 01. 2010, 23:03

Angel 666
Boloňská omáčka je u nás moc oblíbená. Taky ji vařím často. Jen jsem chtěla poznamenat, že chuť jí dodává pomalé a hodně dlouhé vaření, v Itálii ji vaří celé hodiny, čím déle se vaří, tím je chutnější.

Angel 666 23. 01. 2010, 16:01

Ajaja
Jo - když se povede, je fantastická. Já zase přidávám kousek papriky a rajčete, kořenové zeleniny jen malounko.

Ajaja 23. 01. 2010, 16:39

Alergino
Taky mám ráda boloňu, ale my ji využíváme hlavně do lasagni :-)

Alergino 23. 01. 2010, 19:16

Facebook komentáře