Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 36

Karbanátky na jablkách

Karbanátky na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 4 lžíce strouhanky, 1 vejce, 1 lžíce hořčice, 3 cibule, 2 lžíce oleje, 1 velké jablko, sůl, 1 balení šťávy k masu, pepř, instantní tmavá jíška

Smícháme maso, vejce, strouhanku a hořčici a dochutíme solí a pepřem. Vytvarujeme 8 karbenátků. Na pánvi zahřejeme olej a karbenátky opékáme z každé strany 4-5 min, vyjmeme a uchováme teplé. Mezitím omyjeme jablko, vyjádříme a nakrájíme na plátky....

Hovězí karbanátky s bramborovou krustou

Hovězí karbanátky s bramborovou krustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 1 plátek slaniny, 150 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 1/2 lžičky majoránky, sůl, pepř, 1/2 menší mrkve, 1 menší brambor, 1 lžíce olivového oleje

Oloupeme a nakrájíme cibulku i slaninu. Oddělíme vejce, bílek dáme do misky, přidáme k němu maso, cibulku, slaninu, majoránku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a dochutíme a tvarujeme karbenátky. Oloupeme mrkev a bramboru, omyjeme je a nastrouh...

Fazolový salát s ořechy

Fazolový salát s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plechovka bílých a 1 plechovka červených fazolí, 1 cibule, 3 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 250 g zelených fazolových lusků, 1 ledový salát, 8 půlek vlašských ořechů, špetka cukru, sůl, pepř

Slijeme bílé a červené fazole, propláchneme je a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na dresink smícháme ocet se solí, pepřem, cukrem a olejem. Fazole necháme ve směsi marinovat 30 min. Nakrájíme zelené fazolky, vaříme 8 minut, zchladíme ...

Pestrý vajíčkový salát

Pestrý vajíčkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 cibule, 300 g spirálek, 100 g kukuřice, 200 g hrášku, 1 svazek jarní cibulky, 1 červená a 1 žlutá paprika, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml masového vývaru, 50 ml jablečného octa, 150 g šunky, 4 rajčata, 100 g majonézy, 150 g jogurtu, šťáva z 1 citronu, 2 lžíce pažitky, sůl

Vejce vaříme 10 minut. Uvaříme těstoviny. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli na tenká kolečka, rajčata na čtvrtky. Cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme hrášek, zalijeme vývarem a octem, převaříme a dáme do misky. Slijeme těstoviny. Nakrá...

Vajíčkový salát s ředkvičkami

Vajíčkový salát s ředkvičkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 2 svazky ředkviček, 1 salátová okurka, 1 hlávkový salát, 1 jarní cibulka, 1 zakysaná smetana, 1 lžíce majonézy, sůl, pepř

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a dvě rozkrájíme na menší kousky a zbylá dvě na měsíčky. Zeleninu omyjeme. Ředkvičky a okurku nakrájíme nadrobno a salát natrháme na menší kousky. Z jarní cibulky nasekáme zelenou nať. Smícháme majonézu se zakysanou...

Pařížský žampionový salát

Pařížský žampionový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mladých žampionů, 150 g šunky, šťáva z jednoho citrónu, 50 ml olivového oleje, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce polévkového koření , 1 lžíce cukru moučky, troška pepře bílého, 2 vejce uvařene na tvrdo, 2 lžičky petrželove ňati, sůl podle potřeby

Umyté a olúpané šampiňóny nakrájame na menšie kúsky alebo štvrtky a podusíme na oleji. Šunku pokrájame na kocky a pridáme k šampiňónom. Majonézu premiešame s cukrom, soľou, citrónovou šťavou a tekutým polievkovým korením a všetko spojíme. Necháme ...

Ořechové ledové řezy

Ořechové ledové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 40 g strouhanky, 70 g cukru krupice, 70 g vlašských strouhaných ořechů + 50 čtvrtek na ozdobu, 100 g másla, 100 + 200 g cukru moučka, 1/2 lžičky mleté kávy, lžíce rumu, trocha horké vody

Utřeme žlouty s krupicovým cukrem, pak přidáme ořechy a strouhanku a nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílků. Pečeme na pečícím papíře ve vyhřáté troubě asi na 170°C velmi krátce, jen co se nelepí povrch. Pokud bychom pekli více, tak se tenká placka vy...

Kuře na tatarce

Kuře na tatarce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí řízky, 3 cibule, 1 tatarská omáčka, 20 dkg strouhaného sýra, sůl, pepř, máslo na vymazání pekáčku

Pekáček vymažeme máslem. Kuřecí řízky osolíme a opepříme. Cibule nakrájíme na kolečka. Na dno pekáčku rozvrstvíme cibulové kroužky, na které dáme ochucené kuřecí řízky. Na ně naneseme tatarku a dáme péci do trouby. Pečeme cca 30 minut při 200°C, p...

Zelňák

Zelňák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 1/2 lžička prášku do pečiva, 125 g másla, 300g domácí klobásy, 800 g kyselého zelí, sůl podle potřeby, 1 žloutek, 2 vejce, 2 cibule, 200 ml sladké smetany, 2 lžíce olivového oleje, 1 paprika, 30 g škrobové moučky, 1 lžička kmínu, 1 lžíce mleté sladké papriky

Múku zmiesime s práškom do pečiva, maslom, štipkou soli a žĺtkom. Cesto dáme na pol hodiny do chladu odstáť. Potom vyvaľkáme, vymastíme formu a dno zakryjeme cestom, ktoré niekoľkokrát prepichneme. Pečieme pri 220°C teplote cca 10 minút. Na oleji ...

Pórkové kuřecí řízky

Pórkové kuřecí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g kuřecích řízků, 1 pórek, 2 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1 lžička sojové omáčky, sůl, 1/2 lžičky kari koření, pepř, olej na smažení

Pórek nakrájíme nadrobno (měla by ho být zhruba stejná hromádka jako masa). Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, solamyl a dobře promícháme. Kuřecí prsa nakrájíme na drobné nudličky a vložíme do vaječné směsi, necháme tak půl ...

Závitky delikates

Závitky delikates

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kousek uzeného masa, 1 malá cibule, 2 lžíce kaparů ve vinném octě, 4 plátky šunky, 1/2 červené kapie, sůl, pepř, olej na opečení, kousíček másla, 600 g kuřecích stehenních řízků

Uzené maso umeleme, rozsekáme do něj kapary a nastrouháme malou oloupanou cibuli. Osolíme, opepříme. Kuřecí maso naklepeme, položíme na něj plátek šunky a rozetřeme směs z uzeného mletého masa. Kapii nakrájíme na tenké proužky a rozložíme na...

Bramborovo - pivní chléb

Bramborovo - pivní chléb

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 200 g celozrné mouky, 250 ml černého piva, cca 100 ml vody, 20 g droždí , 150 g uvařených nastrouhaných brambor, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, troška slunečnicových,sezamových, lňených a dýňových semínek

Najprv si pripravíme kvások z droždia, vlažnej vody a trocha múky, potom ho vlejeme do múky, pridáme postrúhané uvarené zemiaky, vlažne pivo, vodu, soľ, rascu a vymiesime kypré hladké cesto. Nakoniec doň zapracujeme rôzne semiačka (ľanové, sezamov...

Bramborový paprikáš

Bramborový paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g brambor, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 50 ml olivového oleje, 1 lžíce mleté sladké papriky , sůl podle potřeby, 1 bobkový list, 250 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 350 g sterilizovaného leča, 1 lžička petrželové natě

Zemiaky očistíme a pokrájame na kocky. Na oleji opražíme cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme mletú červenú papriku, soľ, bobkový list, cesnak a zemiaky. Podlejeme trochou vriacej vody a dusíme do mäkka. Počas dusenia pridáme lečo. Nakoniec pridáme...

Hortobáďská krkovička

Hortobáďská krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové krkovice, 2 cibule, 2 zralá rajčata, 2 zelené papriky, 4 stroužky roztřeného česneku, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce hladké mouky, troška kmínu, troška majoránky, 1 lžička mleté pálive papriky , soli podle potřeby

Odležanú vykostenú krkovičku umyjeme, nakrájame na rezne, pomúčime a opečieme z oboch strán na horúcom oleji. Olej prelejeme do druheho kastróla, pridáme očistenú, jemne pokrájanú cibuľu, štipľavú papriku, rajčiakový pretlak, rascu, rozdrvený cesn...

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 předek z králíka, 1 bílý jogurt, 1/2 balení majonézy, 1 sklenka nakládané zeleniny Moravanka, 2 cibule, 1/2 lžíce plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru moučka, sůl, pepř, ocet

Uvaříme předek z králíka a nakrájíme na kousky, přidáme bílý jogurt, majolku, okapanou, nakládanou a nakrájenou zeleninu, posekanou cibulku a vše ochutíme hořčicí, moučkovým cukrem, solí, pepřem a octem. Vše pořádně smícháme a necháme odležet do d...

Milánská roštěnka s makaróny

Milánská roštěnka s makaróny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 100 g šunky, 350 g makaronů, 80 ml olivového oleje, 40 g másla, 80 g rajčatového protlaku, 1 cibule, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 100 g strouhaného Ementálu

Očistené mäso pokrájame na rezne. Naklepeme, okraje narežeme, okoreníme a posolíme. Makaróny uvaríme vo veľkom množstve posolenej vody. Potom ich scedíme. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a šunku a prikryté podusíme. Zmiešam...

Hovězí s brokolicí na víně

Hovězí s brokolicí na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vysoké roštěné, 7 lžic oleje, 250 g brokolice, 120 g pórku na kolečka, 1 paprika na nudličky, 2 lžíce rajčatového protlaku, lžíce sojové omáčky, 1 lžíce drceného pepře, 200 ml červeného vína, lžička citronové šťávy, 1/2 lžičky Worcesterové omáčky, sůl

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Lžic oleje, citrónovou šťávu a sojovou omáčku smícháme, a do směsi naložíme maso. V chladu necháme odležet nejlépe do druhého dne. Na oleji roštěnky zprudka osmahneme, osolíme, opepříme, v pekáčku v trou...

Losos s houbovou omáčkou

Losos s houbovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, 4 lžíce olivového oleje, 100 g bylinkového másla, sůl, pepř, 20 g sušených hub, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 4 lžíce smetany, 2 lžíce koňaku

Plátky lososa z obou stran dobře osolíme, opepříme a obložíme bylinkovým máslem a opečeme na olivovém oleji. Připravíme houbovou omáčku. Sušené houby propláchneme a uvaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem...

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g fazolí, 350 g skopového masa, 2 cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 50 ml olivového oleje, 4 plátky slaniny, 2 rajčata, 250 g domácí klobásy, troška petrželove natě, 4 kuličky pepře, sůl podle potřeby

Fazuľu umyjeme a deň vopred namočíme, aby zmäkla. Na druhý deň ju 30 minút povaríme. Medzitým pokrájame mäso na kúsky, opečieme ho v oleji, pridáme cibuľu a rozotretý cesnak. Spojíme s fazuľou. Dáme do zapekacej misy, ktorú sme vyložili plátkami s...

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Zelená paprika plněná houbami s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 zelených paprik , 150 g domácí klobásy, 300 g suchohřibů, 100 ml sladké smetany, 40 g másla, 1 cibule, troška mleté pálivé papriky, troška mletého pepře, lžička zelené petrželové ňati, sůl podle potřeby

Pokrájané suchohríby udusíme na masle s mletou pálivou červenou paprikou, odstavíme, primiešame smotanu, posekanú cibuľu, pokrájanú klobásu a mleté čierne korenie, osolíme a premiešame. Papriky porozkrajujeme po dĺžke a po skrojení pálivých žil ic...

Rajčatový koláč

Rajčatový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 1 listové těsto, 1 rajčatový protlak nebo kečup, 3-4 stroužky česneku, 200 g strouhaného sýra, sůl, černý pepř, oregano, tuk na vymaštění plechu, hladká mouka na vypracování těsta

Lístkové cesto vyvaľkáme, vložíme na vymastený plech a pečieme. Paradajky nakrájame na plátky a z kečupu, korenia, lisovaného cesnaku, soli si pripravíme omáčku. Skoro upečené cesto vyberieme z rúry, potrieme omáčkou, poukladáme plátky paradajky a...

Cuketová musaka

Cuketová musaka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 0,5 kg mletého masa, 5 brambor, 2 vejce, 10 dkg strouhaného sýra, česnek, cibule, pepř, sůl, majoránka

Brambory nakrájíme na tenčí plátky a vyplníme jimi dno vymazaného pekáče. Okořeníme (pepř, sůl), druhou vrstvu vytvoříme z plátků cukety. Mleté maso promícháme s vejcem, nakrájenou cibulí, majoránkou, solí, pepřem a část rovnoměrmě rozprostřeme na...

Pruhovaný štrůdl

Pruhovaný štrůdl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Pomazánkového másla, 1 kelímek od pomazánkového másla polohrubé mouky, jablka, rozinky, cukr , skořice

Z másla a mouky vypracujeme těsto, můžeme nechat odležet v ledničce. Rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dvě oválné placky, na které do prostředka dáme nastrouhaná jablka, rozinky, skořici a cukr podle toho jak máme kyselá jablka. Okraje naříznem...

Kakaový koláč s ostružinami

Kakaový koláč s ostružinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučka, 4 vejce, 150 g Hery, 3 lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 konzerva ostružin (700 ml), 30 ml rumu, 30 g kokosové moučky

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao, Héru a dobré vymiešame. Pridáme tuhý sneh z bielkov a nakoniec vlejeme celý kompót a rum. Premiešame, vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme asi 35-40 minút...

Bramborová paštika

Bramborová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařených brambor, 300 g vepřových jater, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 3 lžíce sádla, troška mletého pepře, troška majoránky, 1 lžička soli, špetka muškátového ořechu, 150 g slaniny

Bravčovú pečeň dvakrát zomelieme na mlynčeku aj so slaninou, cibuľou, cesnakom a zemiakmi. Pridáme soľ, korenie, majorán, muškátový oriešik, vajce a všetko dobre premiešame. Masu dáme do vymastenej formy a varíme 90 minút pri teplote 85-90 stupňov...

stránka: