Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 35

Originální bramborový salát s masovými kuličkami

Originální bramborový salát s masovými kuličkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 150 g hrášku, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 svazek petrželky, 300 g hovězího mletého masa, 1 lžíce strouhanky, sůl, řeřicha, 100 ml mléka, 1 svazek pažitky, pepř, 1 vejce, 100 g majonézy, 200 ml bílého jogurtu na dip, 2-3 lžičky vinného octa, 1 svazek ředkviček

Brambory vaříme 20 minut a necháme vychladnout, hrášek necháme okapat, nakrájíme cibuli, nasekáme petrželku a řeřichu. Maso smícháme se strouhankou, vejcem, cibulí, petrželkou a polovinou řeřichy, osolíme, opepříme a tvarujeme masové kuličky. Za s...

Těstoviny s petrželí

Těstoviny s petrželí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 svazek čerstvé petrželové nati, rostlinný olej na smažení, 12 stroužků česneku, 1 lžička olivového oleje, Vegeta, sůl, pepř

Na pánvi osmahneme drobně nakrájený svazek petrželky, po chvíli přidáme namačkaný česnek, osolíme, přidáme vegetku a krátce podusíme. Do mísy dáme uvařené těstoviny, osmahnutou zeleninu několik kapek olivového oleje a dobře promícháme.

Banánové řezy I.

Banánové řezy I.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g cukru moučka, 100 ml rostlinného oleje, 600 ml mléka, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 3 sáčky banánového pudinkového prášku, 2 lžíce cukru krupice, 1 kostka Hery, 3 banány, čokoláda na ozdobu

Žloutky s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem ušlehejte do pěny. Postupně přidejte olej, 100 ml mléka, 1 lžíci kakaa a mouku prosátou s práškem do pečiva. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh a zapracujte do těsta. Těsto vlijte na plech vyma...

Párek v paprikové omáčce

Párek v paprikové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 frankfurtské párky, 100 g slaniny, 120 g cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 4 dcl masového vývaru, 2 špetky soli, 1 lžíce slunečnicového oleje

V kastrole opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme drobně nakrájenou cibuli s utřeným česnekem a lehce osmahneme. Sejmeme z ohně, do teplého základu vmícháme papriku, zalijeme teplým vývarem, podle chuti přisolíme, dobř promícháme a povaří...

Kapucínské špekáčky

Kapucínské špekáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 8 špekáčků, 1-2 žloutky, 2 lžíce mléka, 8 plátků tvrdého sýra, 3 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce sladké mleté papriky , 1 balení strouhaného sýra

Listové těsto vyválíme na plát asi 4 mm silný a nakrájíme jej na obdélníky o velikosti 9 x 12 cm. Obdélníčky potřeme na okraji žloutkem rozředěným mlékem. Špekáčky oloupeme, po délce rozřízneme, mezi dvě půlky vložíme vždy plátky sýra, který přede...

Zapékáné fazolové lusky s těstovinou

Zapékáné fazolové lusky s těstovinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení fazolových lusků (250 - 300 g), 100 g rozdrobené nivy, 100 g eidamu na plátky, zakysaná smetana, 1 balení těstovin, 150 g másla (může být plátek od oka ukrojený tak, aby stačil na dno pánve), snítka libečku, snítka petrželky, sůl, špetka muškátového oříšku, špetka kari koření, špetka zázvoru, špetka zázvoru, vegeta

Fazolové lusky povaříme, necháme vychladnout a pokrájíme. Na pánev dáme roztopit máslo a lusky na něm orestujeme, osolíme, dáme trochu vegety, muškátu, zázvoru a kari, pár lísků libečku (ne moc, aby jídlo nezhořklo), lehce podlijeme a chvíli dusím...

Výborná chřestová polévka

Výborná chřestová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g chřestu, 0,5 lžičky tymiánu, 1-2 bobkové listy, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 400 ml drůbežího vývaru, 300 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 0,5 lžičky citronové kůry, špetka muškátového oříšku, špetka soli, 1 lžička vegety nebo podravky, 2 lžíce smetany

Čerstvý chřest očistíme a nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, přidáme část nasekaného tymiánu, bobkový list,prolisovaný česnek a zalijeme kuřecím vývarem. Přivedeme k varu a pod poklicí asi 10 minut vaříme. Odstavíme, vyndáme bobkový list a něk...

Polévka s ovesnými knedlíčky

Polévka s ovesnými knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g měkkého másla, 80 g ovsa, 2 vejce, sůl, muškátový ořech, 1/2 l zeleninového vývaru, petrželka

Ovos zomelieme. Maslo vymiešame na krém a pridáme doň ovos a vajíčka. Výdatne ochutíme. Ak je masa na knedličky pririedka, zahustíme potrebným množstvom ovsených vločiek. Cesto necháme 30 min odležať. Zeleninový vývar necháme zovrieť. Čajovou lyži...

Horalské nudle

Horalské nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 200 g čerstvých hub, 120 g slaniny, 1,5 l mléka, 4 vejce, 1 lžíce tuku, 2 špetky soli, troška pepře

Na drobně nakrájené slanině osmahneme na plátky nakrájené houby, promícháme s uvařenými a okapanými těstovinami, ochutíme kořením, urovnáme do vymaštěného pekáče a zalijeme mlékem rozšlehaným s osolenými vejci. Upečeme ve středně vyhřáté troubě do...

Těstovinové lívanečky s klobásou

Těstovinové lívanečky s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vlasových nudlí, 6 vajec, 2 dcl mléka, 50 g polohrubé mouky, 1 klobáska, 50 g strouhaného sýra, troška pepře, 0,5 lžičky soli, slunečnicový olej

Vlasové nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme dobře okapat. Vejce rozšleháme s moukou a mlékem, solí a pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou klobásu a nudle a promícháme. Na rozpáleném oleji pak smažíme po obou stranách lívanečky. Posypeme...

Korytnická jablíčka

Korytnická jablíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 2 vejce, 80 g cukru moučka, 80 g hrubé mouky, 60 g meruňkové marmelády, troška skořice, 1 sáček vanilkového cukru

Celé jablka olúpeme, zbavíme jadrovnika (vypichneme ho) a otvory naplníme marmeladou. Posypeme škoricou a cukrom, poukladáme do malej vymastenej zapekacej misky. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme ušľahaný sneh z bielkov a múku, zľahka premiešame a...

Rajčatovo - brokolicový nákyp

Rajčatovo - brokolicový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brokolice uvařené ve slané vodě, 200 g rajčat, 0,5 lžičky mletého pepře, 2 lžíce paprikové pasty, 50 g mletých lískových ořechů, 10 g margarinu na vaření, 1 svazek bazalky, strouhaný sýr

Brokolicu umyjeme, uvaríme v osolenej vode a preložíme do zapekacej formy. Paradajky pokrájame na plátky a ukladáme na brokolicu. Ochutíme korením, pastou a posypeme lieskovcami. Navrch poukladáme kúsky margarínu, podľa chuti posypeme syrom a zape...

Norský salát

Norský salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka květáku, 500 g zelených fazolek, 4 menši kyselé sledě, 6 lžic majonézy, 100 ml bílého jogurtu, 1 lžíce vinného octa, troška mletého pepře, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce petrželky, sůl podle potřeby

Očistený karfiol, rozdelený na menšie ružičky, uvaríme v slanej vode. Fazuľku pokrájame a tiež uvaríme. Scedíme, spojíme s karfiolom a pokrájaným sleďom, zalejeme majonézou rozmiešanou s jogurtom, vinným octom, cukrom a korením. Necháme odstáť. Po...

Žemlové řezy s tvarohem

Žemlové řezy s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g housky, 100 ml mléka, 40 g másla, 60 g cukru moučka, 3 žloutky, 250 g tvarohu, sníh ze 3 bílků, 10 g másla na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypáni formy

Staršie žemle pokrájame na lístky hrubé 5 mm. Namočíme z jednej strany do mlieka a položíme na sito namočenou stranou nahor. Maslo, cukor a žĺtky vymiešame a primiešame k nim pretretý tvaroh a tuhý sneh. Do formy vymastenej maslom a vysypanej strú...

Roládový houbový knedlík

Roládový houbový knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor uvařených ve slupce, 250 g hrubé mouky, 125 g krupice, 1 vejce, sůl, strouhanka, 1/2 cibule, 2 lžíce oleje, 300 g hub, 4 listy pórku, mletý kmín, tymián , oregano, muškátový květ

Cibuli zpěníme na oleji, přidáme houby, mícháme až se vypaří voda, pak je okořeníme, osolíme a dusíme ještě 15 minut. Listy pórku vložíme na 2 minuty do vroucí vody a pak propláchneme studenou vodou. Do mísy dáme najemno nastrouhané brambory, mouk...

Drobková polévka s rýží

Drobková polévka s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích drobů, 20 ml olivového oleje, 150 g kořenové zeleniny, 50 g dlouhozrnné rýže, cca 1500 ml vody, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 1 lžíce petrželové ňati

Čisté drobky vložíme do studenej vody a varíme. Očistenú zeleninu pokrájame na malé kúsky, opražíme na oleji, pridáme k drobkom, osolíme a pridáme čierne korenie. Uvarené drobky oberieme, mäso posekame, do polievky zavaríme ryžu a nakoniec posekan...

Omáčka z mladých cibulek

Omáčka z mladých cibulek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžice mladé cibulky z ňati, 100 g másla, 80 g hladké mouky, 500 ml mléka, cca 100 ml vody, sůl podle potřeby, 2 lžíce citronové šťávy

Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú podľa potreby podlejeme vodou, pridáme mlieko, osolíme a povaríme. Nakoniec do omáčky pridáme 4 lyžice posekanej mladej cibuľky s vňaťou a citrónovú šťavu a necháme prevrieť.

Roládky s dvojí náplní

Roládky s dvojí náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml mléka, 2 vejce, 200 g hladké mouky, sůl, 3 lžíce rozpuštěného másla, 3 lžíce nasekaných bylinek, 4 lžíce oleje, 150 g zakysané smetany, 200 g papriky nakrájené na kostičky, 6 lžic majonézy, 2 lžičky citronové šťávy, pepř, 200 g tuňáka v oleji, 1 cibule, 1 velká kyselá okurka

Z přísad na palačinky, kromě oleje umícháme těsto a necháme 30 min odpočívat. Na paprikovou náplň smícháme smetanu s 3 lžícemi majonézy, přidáme kostičky papriky, ochutíme lžičkou citrónové šťávy, solí a pepřem. Na tuňákovou náplň rozdrtíme vidlič...

Vinařský salát

Vinařský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 150 g hroznového vína, 150 g dušené šunky, 1 šalotka, 150 g plísňového sýra, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, řapíkatý celer, špetka soli, 2 lžíce cukru krupice

Do misky nalijeme ocet a asi 6 lžic vody, přidáme cukr, sůl, a zamícháme. Pak nasypeme ještě nasekanou šalotku. Salát omyjeme a necháme okapat, jednotlivé listy natrháme na kousky, rozdělíme je do misek a vydatně pokapeme dresinkem, na závěr přid...

Tartaletky se sýrem

Tartaletky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g listového těsta, 200 g Hermelínu, drcený pepř, 1 žloutek, 1 lžíce medu, 1 lžíce másla, 1 snítka oregana nebo tymiánu

Listové těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a vykrojíme z něj 12 koleček větších než jsou kolečka sýra. Plech vyložíme pečícím papírem, dáme na něj kolečka listového těsta, potřeme je žloutkem a střed propícháme vidličkou. Na kolečka po potření...

Popovický guláš

Popovický guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 100 dkg hovězího masa , 200 g chleba, 1 lžička kmínu, 1 lžíce křenu, 1 lžička majoránky, 1 lžička mleté sladké a 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžička pepře, 1 sklenka piva, 1 lžička soli, 5 dcl masového vývaru

Hovězí maso přední pokrájíme na kostky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova, přidáme maso, mletý pepř, sůl, česnek a opečeme. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vodou. Přidáme ještě kmín a dusím...

Rumunský guláš

Rumunský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí klížky, 80 ml olivového oleje, 2 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, troška mletého pepře, 150 g zelené papriky, 150 g rajčat, 100 g lilku, 4 stroužky rozetřeného česneku, 2 lžíce hladké mouky, sůl podle potřeby, cca 1500 ml vody

Na oleji zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, papriku, soľ a za občasného pomiešania dusíme. Neskoršie podlejeme horúcou vodou a prikryjeme. Osobitne na malom množstve oleja udusíme na rezance pokrájanú zelenú papri...

Brambory zapečené s hlívou ústřičnou

Brambory zapečené s hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g brambor, 500 g hlívy ústřičné, 150 g sádla, 6 vajec, 100 g strouhaného sýru, 2 cibule, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 200 ml sladké smetany

V šupke uvarené zemiaky nakrájame na plátky. Umyté hlivy pokrájame na menšie kúsky, urestujeme na cibuli, pridáme do nakrájaných zemiakov, posolíme, pokoreníme, zľahká premiešame a vložíme do vymasteného pekáča. V horúcej rúre nahrejeme, zalejeme ...

Koláč se smaženými jablky

Koláč se smaženými jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g jablek, 160 g másla, troška citronové šťávy, 125 g cukru krystal, 1 balení vanilkového cukru, 1 hrst citronové kůry, špetka soli, 3 vejce , 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 - 2 lžíce mléka

Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme části jádřinců a nakrájíme na tenké plátky, které pokapeme citrónovou šťávou. V pánvi rozpustíme tři lžíce másla a plátky jablek na něm krátce dozlatova opečeme. Necháme vychladnout. V misce rozšleháme zbyt...

Kapr na Raczký způsob

Kapr na Raczký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g očištěného kapra, 1000 g brambor, 150 g cibule, 150 g sádla, 300 g leča, 10 g mleté papriky, 100 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 4 stroužky rozetřeného česneku

Podkovy nakrájaného kapra posolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme. Na výpeku urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, lečo, cesnak a v šupke uvarené a na plátky nakrájané zemiaky. Zľahka premiešame, vložíme do pe...

stránka: