Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 31

Jemný jablkovo - brusinkový koláč

Jemný jablkovo - brusinkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

360 g hladké mouky, 200 g vepřového sádla, 2 vejce, 2 lžíce octa, 2 a 1/2 lžíce cukru krystal, špetka soli, 750 g očištěných jablek, asi 150 g cukru moučka, 1 lžička skořice, hrst sušených rozinek, hrst sušených brusinek, 100 g mletých dětských piškot, 1 skořicový cukr na posypání

Z mouky, sádla, vajec, cukru, soli a octa vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do lednice. Jablka nastrouháme nahrubo, osladíme je, přidáme piškoty, skořici, rozinky a brusinky. Plech vymastíme a vysypeme moukou. Tě...

Řecké bochánky s medem

Řecké bochánky s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g hladké mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 140 ml oleje, 2 lžíce pomerančového džusu, 60 g cukru moučka, 6 lžic medu, 6 lžic vody, hrst ořechů

Do mísy nalijeme olej, 30 g cukru a pomerančový džus. Smícháme a postupně přimícháváme mouku s kypřícím práškem. Hněteme, dokud není těsto hladké. Z hotového těsta tvarujeme malé oválky, které pokládáme na plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme...

Jiříkova pomsta

Jiříkova pomsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 2-3 stroužky česneku, lžička papriky, troška hladké mouky, olej na smažení, lžíce másla, 2-3 lžíce kečupu, lžíce sojové omáčky, lžíce Worcesterové omáčky

Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Kotlety osmažíme na rozehřátém oleji. Vyndáme je z pánve na talíř, použitý olej slijeme a do pánve dáme máslo, vmícháme do něj lžíci mouk...

Citronový moučník

Citronový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 75 g másla + 50 g do náplně, 50 g cukru moučka + 110 g do náplně, 2 žloutky, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 3 citróny, 4 vejce

Prosátou mouku smícháme s moučkovým cukrem, žloutky, máslem a vanilkovým cukrem. Rychle vypracujeme hladké těsto. 23 cm koláčovou formu vymažeme máslem. Těsto vyválíme a přeložíme do formy. Formu vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby na 180°C. Zat...

Kuřecí prsíčka pečená v alobalu

Kuřecí prsíčka pečená v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, sůl, cibule - sušená kořenící směs, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky šunky, 4 plátky goudy, nasekaná petrželová nať, kousek másla, sladká paprika , grilovací koření

Prsa rozřízneme tak, abychom dostali větší plátek a lehce naklepeme. Plátky posypeme sušenou cibulí, lehce potřeme hořčicí a na každý položíme po jednom plátku šunky a sýra. Sýr posypeme paprikou, troškou sekané petrželky a navrch položíme tenký ...

Plněné pletence

Plněné pletence

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g polohrubé mouky, 35 g droždí (kvasnic), 400 ml mléka + do náplní, 50 g cukru krystal + trochu do náplní, 2 vejce, 50 g másla + 30 g do ořechové náplně a trochu na potřetí, špetka soli, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 sklenka ovocného kompotu, 2 hrnečky mletých vlašských ořechů, trochu mleté skořice, 2 jablka, 2 hrnečky mletého máku, trochu citronové kůry, 1 sklenka vypeckovaného třešňového kompotu

Prosátou mouku, sůl, kvásek, cukr, vejce, rozpuštěné máslo a zbylé mléko vypracujeme na jemné těsto, které přikryté necháme vykynout. Na pomoučeném válu těsto prohněteme, rozdělíme na 3 části a vyválíme na velikost plechu. Přeložíme do vymazaného ...

Jarní pagáčky

Jarní pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g škvarků, 2 žloutky, 250 g polohrubé mouky, 20 g droždí (kvasnic), 250 ml mléka, 1 lžička soli, 1 jarní cibulka

Škvarky rozemeleme na strojku nebo v mixéru. Vložíme je do misky a přilijeme vaječné žloutky a sůl. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a mléko. Dobře promícháme. Rozdrobíme droždí a po částech vmícháme mouku. Ručně zpracujeme v hladké těs...

Skládáné pïškoty

Skládáné pïškoty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky dětských piškotů , 250 g jemného tvarohu, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, dle chuti cukr krystal, 1 lžička kakaa, trochu citronové kůry, 1 vanilkový cukr, 2,5 dcl kávy s trochou rumu /ovocná šťáva/, 1/3 tabulky mléčné čokolády

Z pudinkového prášku, mléka a krystalového cukru uvaříme pudink. Za občasného míchání ho vychladíme. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Pudink a tvaroh smícháme a 1/3 krému odebereme, do něj vmícháme kakao. Na tác rozložíme p...

Piškotová roláda s borůvkovou náplní

Piškotová roláda s borůvkovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 lžic hladké mouky, 6 lžic cukru moučka, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 sklenka borůvkového kompotu, několik lžic jahodového džemu, 1/2 balení piškot dětských, trochu rumu

Žloutky a cukr ušleháme do pěny. Vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Upečenou piškotu překlopíme na čistou vlhkou a pocukrovanou u...

Pikantní telecí žebírko

Pikantní telecí žebírko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí kotlety, 4 lžičky oleje, 2 sardelová očka, 20 g másla, 10 g cibule, 20 g čerstvých hub, 1 lžička petrželové natě, několik kapar, trochu citronové kůry, špetka soli, špetka pepře

Očištěná telecí žebírka naklepáme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Takto připravená žebírka potřeme hmotou připravenou z másla, rozetřených sardelových oček, rozsekaných hub, cibule, petržele, kapar a nastrouhané citrónové kůry. Zbytek hmoty u...

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsních řízků (4 plátky), 4 plátky šunky, 200 g uzeného sýru (4 plátky), 200 g plísňového sýru, 3 stroužky rozetřeného česneku, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžíce olivového oleje, Dresing: 200 ml zakysané smetany, 3 stroužky rozetřeného česneku, sůl a pepř podle potřeby

Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou. Kuracie prsia restujeme z oboch strán. Pri restovaní z druhej strany ich potrieme pretlačeným cesnakom. Na koniec poukladáme na prsia plátky šunky, údeného a plesňové...

Bramborová polévka s pórkem a klobásou

Bramborová polévka s pórkem a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1 pórek, 2 klobásy, 2 lžíce sádla, 1 cibule, troška pepře mletého, špetka soli dle potřeby, 1 kostka masoxu , možno i zeleninový, 1 lžička kmínu

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme pokrájené klobásky či párky, mírně opečeme a zaprášíme hladkou moukou, vytvoříme za stálého přilévání vroucí vody světle hnědou jíšku, odstavíme z ohně a nalijeme asi 6 dcl studené vody. Mezitím ...

Kuře Plaměňák

Kuře Plaměňák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 3 lžíce pikantního kečupu, 2 lžíce meruňkového džemu, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička skořice, 2 větší cibule, sůl podle potřeby, 4 plátky anglické slaniny, 1 lžička pikantní chilli omáčky

Z kečupu, džemu, oleja, chili omáčky, korenia a škorice vymiešame pastu, potrieme ňou stehna a uložíme na vymastený plech, vyložený na kolieska nakrájanou cibuľou a anglickou slaninou. Zakryjeme alobalom a v rúre predhriatej na 200°C pečieme 20 m...

Vaječný koňak bez vajec

Vaječný koňak bez vajec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy Salka, 1/2 l rumu

Mléko vaříme v plechovkách 2 hodiny, po vychladnutí obsah vyklopíme do mísy a vyšleháme s rumem. Nejlépe ručně, jinak vznikne navrchu hodně pěny.

Treska s pórkem a bylinkami

Treska s pórkem a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g filé z tresky, 400 g menších rajčat, 500 g pórku, 4 stroužky na plátky pokrajeného česneku, 6 lžic másla, svazek čerstvých bylinek : rozmarýn, tymián, šalvěj, petržel, 2 lžíce strouhanky na vysypáni pekáče, troška mletého pepře a kmínu, sůl podle potřeby

Filety opláchneme, osušíme, pokrájame na menšie kúsky. Očistený pór a rajčiaky pokrájame na kolieska, opláchnuté bylinky posekáme. Pekač natrieme polovicou masla, posypeme strúhankou. Na dno poukladáme filety, osolíme, okoreníme, posypeme bylink...

Wok po kypersku

Wok po kypersku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 200 ml červeného vína, sůl, pepř, 1 lžička drceného koriandru a trocha čerstvé natě, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, okořeníme drceným koriandrem a zalijeme vínem. Přidáme nasekanou koriandrovou nať a necháme v chladu odležet do druhého dne. Na woku rozehřejeme olej, přidáme maso, které jsme vyndali z marinády a ne...

Telecí plátky na víně

Telecí plátky na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 plátků telecí roštěné asi po 100 g, 250 ml dezertního vína, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 350 g bílé sterilizované fazole, 750 g menších rajčat, 200 ml zeleninového vývaru, troška mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl podle potřeby, 4 lžíce citronové šťávy, 1 citrón na ozdobu, 4 větvičky šalvěje

Cibuľu nadrobno posekáme, cesnak prelisujeme a na 2 PL horúceho oleja krátko opečieme. Pridáme odkvapkanú fazuľu, očistené umyté rajčiaky a 10 min dusíme. Zalejeme vývarom a dusíme ďalších 10 min. Dochutíme soľou, korením a paprikou. Odložíme, udr...

Pomerančové muffiny a čokoládovými peckami

Pomerančové muffiny a čokoládovými peckami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 g polohrubé mouky, 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce sušené pomerančové kůry, 1 vejce, 80 g cukru krupice, 80 ml oleje, 100 ml pomerančové šťávy, 70 g čokoládových pecek, 3 plátky pomeranče na ozdobu, 125 g bílého jogurtu

Sušenou pomerančovou kůru namočíme do trošky vlažné vody a necháme ji chvíli nabobtnat. Vejce lehce rozkvrdláme, přidáme cukr, olej, pomerančovou šťávu, jogurt a namočenou kůru, vše promícháme, až se suroviny spojí. Přidáme mouku smíchanou s kyp...

Kapustníky

Kapustníky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kyselého zelí, 100 g uzené slaniny, 1 větší cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 1 lžíce sádla, cca 50 ml mléka, 8 lžíc hladké mouky, trochu strouhanky na zahuštění, 2 vejce, 250 ml zakysané smetany, 1 svazek jarní cibulky na ozdobu, špetka mletého pepře a drceného kmínu, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje na smažení

Kapustu, ak je príliš kyslá opláchneme, necháme stiecť a trochu vytlačime. Nadrobno ju pokrájame. Na masti orestujeme slaninku, pokrájanú cibuľu a popučený cesnak, vložíme kapustu a 10 minut podusíme. Z vajec, mlieka, múky a soli vymiešame hladké ...

Závin  s kyselým zelím

Závin s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

TĚSTO: 500 g hrubé mouky, 20 g droždí, 2 vejce, 100 ml rostlinného oleje, špetka soli, NÁPLŇ: 500 g kyselého zelí, 200 g šunky, 50 g uzené slaniny, 1 cibule, 1 jablko, 3 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2-3 lžíce strouhanky, 1 lžíce cukru krystal, 1/2 lžičky drceného kmínu, troška mletého pepře

Z droždia, 2 PL vlažnej vody, štipky cukru a múky pripravíme kvások. Vlejeme do preosiatej múky, pridáme vajce, olej, soľ a vlažnou vodou zamiesime tuhšie cesto. Odložíme na 45 minut kysnúť. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú slaninu, cesnak ...

Schované maso

Schované maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa (může být i krkovička), olej, 2 stroužky česneku, hrst hub sušených nebo odpovídající množství mražených, či čerstvých , 1 konzerva hrášku, 1/2 papriky, sůl, pepř, špetka kari koření, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička hořčice, 2-3 lžíce hladké mouky, 1/2 kostky masoxu

Maso očistíme, zlehka naklepeme, posolíme a opepříme. Potom dáme olej na pánev, rozehřejeme a maso na něm zprudka osmahneme po obou stranách, přidáme houby, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku (můžeme klidně i brokolici nakrájenou na kousky)...

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g polohrubé mouky, 375 g nahrubo postrouhané mrkve , 4 vejce, 200 g másla (Hera), 175 g cukru moučka, 75 g mletých vlašských ořechů, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, asi 2 lžíce strouhanky na vymazání formy, 4 lžíce mléka, POLEVA: 125 g cukru moučka, 1 bílek, 2 lžice mletých pistácií, kousek marcipánu na výrobu mrkviček

Maslo, cukor, vanilkový cukor a soľ vymiešame na penu. Postupne pridáme vajcia a miešame aspoň 10 min. Zapracujeme múku, orechy, kypriaci prášok, mlieko a napokon postrúhanú mrkvu. Vlejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, uhladíme. Pe...

Teplý bramborový salát s paprikou

Teplý bramborový salát s paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 středně velkých brambor , 1 cibule, 2 sterilované okurky, 3 lžíce sádla, 2 - 3 lžíce mleté papriky , špetka pepře dle potřeby, špetka soli dle potřeby

Brambory ve slupce dáme vařit. Uvařené oloupeme a pokrájíme na malé kostky. Na pánvičce osmažíme lehce, ne moc dorůžova, nadrobno nakrájenou cibuli. Někomu stačí spařit ji vařící vodou. Okurku také pokrájíme na drobné kostičky. Sádlo rozpustím...

Obalené žampiony s květákem

Obalené žampiony s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 balení žampionů, 1/2 kg drobných brambor, troška Vegety, 3 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 hrneček hladké mouky, šálek rostlinného oleje

Květák rozdělíme na růžičky a ve slané vodě s vegetou chvíli povaříme. Brambory oloupeme a také je chvíli povaříme ve slané vodě. Brambory i květák necháme vychladnout. Brambory, květák a žampiony poté obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhan...

Listové řezy s hroznovým vínem

Listové řezy s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 500 g hroznového vína, 500 g tvarohu, 250 g bílého jogurtu, asi 4 lžíce cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 1 sáček želatinového ztužovače, asi 3 lžíce vaječného likéru, 1 sáček čokoládové polevy

Těsto rozdělíme na půl. Z každé poloviny vyválíme obdélník a upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Tvaroh smícháme s jogurtem, přidáme cukr (kdo má rád více sladké, může přidat cukr podle chuti), vanilkový cukr, rum a dobře promícháme. Že...

stránka: