Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 27

Masové kuličky v cuketové omáčce

Masové kuličky v cuketové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g míchaného mletého masa, 2 kostky bujónu, 2 lžičky polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, pepř, 2 lžičky sušené petrželky, 300 g cukety, 2 hrsti nakrájeného ledového salátu, jíška dle potřeby, 2 lžíce cukru , 2 lžičky octa

Nejprve si připravíme masové kuličky. Mleté maso smícháme s vejcem, mletým pepřem, necelou lžičkou soli, sušenou petrželkou a polohrubou moukou. Utvoříme asi 14 - 16 kuliček, které vaříme jenom mírně potopené ve vodě s bujóny 30 minut. Oloupeme c...

Sladkokyselá salátová omáčka

Sladkokyselá salátová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 2 hrsti ledového salátu, 2 lžičky octa, kostka bujónu, 2 lžíce cukru krystal, 100 ml sladké 10% smetany, světlá jíška dle potřeby

Hlávkový salát, nejlépe ledový, opláchneme od nečistot a zbavíme tuhých částí. Poté jej nakrájíme na tenké krátké nudličky a vhodíme do vroucí vody. Vaříme asi 10 minut, salát musí být měkký, ale nerozvařený. Omáčku zahustíme máslovou jíškou, neb...

Papriky plněné cuketovou směsí

Papriky plněné cuketovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

bílé papriky , 50 g plísňového sýra, 150 - 300 g cukety, 1 vejce, 1 lžička koření na mleté maso, 500 g míchaného mletého maso, Zálivka na pečení: 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžíce kečupu, 1 lžička hořčice, 200 ml vody, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička polévkového koření tekutého

Očistíme a omyjeme paprikové lusky. Cuketu oloupeme, může jí být až 30 dkg. Mleté maso smícháme s vejcem, pepřem, kořením na mletá masa, sýrem Niva 50% s modrou plísní a na hrubo nastrouhanou cuketou. Směsí naplníme papriky a naskládáme je do peká...

Radoušova mlsnota

Radoušova mlsnota

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového ramínka, 2 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1-2 papriky, 1 střední pórek, sůl, pepř, 1 malá lžička Vegety, 100 g anglické slaniny, olej na smažení

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme. Papriky vyjádříme a nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme nad...

Kotlety s cibulkou

Kotlety s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vykostěné vepřové kotlety, sůl, pepř, 1 žlutá cibule, 1 červená cibule, 3 lžičky mleté papriky , 1/2 l vývaru, 1 zakysaná smetana, olej na smažení

Kotlety omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Na pánev dáme olej, rozehřejeme a kotlety na něm po obou stranách zprudka opečeme. Po opečení kotlety vyjmeme a ve výpeku orestujeme obě cibule, při...

Dalamánkové bagetky

Dalamánkové bagetky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 ml vody, 60 ml olivového oleje, 2 rovné lžičky cukru , 2 rovné lžičky soli, lžička drceného kmínu, 100 g celozrnné špaldové mouky, 400 g hladké mouky, 25 g droždí , 1 vejce na potření, semínka na posypání (sezam, mák, kmín, mohou být i jemné ovesné vločky), 2 lžíce instantní směsi na bramborák

Do nádoby pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme cukr, sůl, kmín, směs na bramborák, obě mouky a nakonec rozdrobíme droždí. Nastavíme program na těsto. Po ukončení programu těsto přendáme na pracovní plochu a rozdělíme na 10 dílků. Z každého vyt...

Netradiční omelety

Netradiční omelety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 brambory, 2 lžíce másla, 1/2 cibule, 3 vejce, sůl, troška pepře, troška kmínu, troška kečupu

Brambory si uvaříme ve slupce, necháme trochu vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a osmahneme. Na cibuli rozložíme nakrájené brambory, posypeme kmínem a zalijeme vejci roz...

Kuřecí roláda tentokrát po slovensku

Kuřecí roláda tentokrát po slovensku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední kuře, sůl, kmín, olivový olej, 150 g slovenského uzeného oštiepku, 1 menší cuketa, 2 nožky spišského párku

Kuře vykostíme, vzniklý plát masa upravíme, lehce naklepeme, osolíme, pokmínujeme, pokapeme olejem, zavineme a odložíme do chladu, nejlépe přes noc. Druhý den maso rozbalíme a poklademe plátky sýra. Z cukety nakrouháme tenké plátky a rozložíme na...

Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 - 600 g hovězího předního nebo kližky, 2 palice česneku, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička soli, 2 větší cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na kostky. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli na oleji usmažíme lehce do růžova v tlakovém hrnci. Přidáme nakrájené maso a pomalu opékáme, dokud se šťáva z masa nevydusí a tuk se neodděluje od šťávy. Přidáme plnotučnou hořčici, sů...

Tatínkova bábovka

Tatínkova bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru moučka, 125 dkg Hery, 5 vajec, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3/4 hrnečku mléka, 1 balení vanilkového cukru

Smícháme mouku, cukr, Heru, žloutky, přášek do pečiva, mléko, rum, kakao a citrónovou kůru. Z bílků ušleháme sníh a přidáme k připravenému těstu. Vše nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme při 150°C asi 45 minut.

Zapečená kuřecí prsíčka s nivou

Zapečená kuřecí prsíčka s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích prsou, 250 g Nivy, 250 ml smetany ke šlehání, špetka soli, troška pepře, 3 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí prsa si lehce naklepeme, osolíme (ale malinko, niva sama o sobě je dost slaná), opepříme a zprudka osmažíme (aby se maso zatáhlo). Já smažím na woku, kde není třeba olej. V misce si rozmícháme nivu se smetanou - uděláme takovou kašičku. Při...

Hovězí maso dušené se sójou

Hovězí maso dušené se sójou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg hovězího zadního masa, 3 - 5 stroužků česneku, 2 lžíce sádla, 1 hrnek malých cibulek, 2 velké cibule, 3 lžičky gulášového koření, 1 balení sójových kostek

Oloupeme a nakrájíme na drobno cibuli, kterou usmažíme na sádle do červena. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, česnek nakrájený na plátky, zamícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme nejprve bez podlévání až do vydušení na tuk. Potom přidáme ol...

Smetanová okurková omáčka

Smetanová okurková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml vody, 100 g sterilovaných okurek, 1 kostka hovězího bujónu, 4 lžíce světlé hotové jíšky, 2 lžičky cukru krystal, 1 balení sladké smetany

Do kastrolu nalijeme 400 ml vody a přidáme na jemno nakrájené sterilované okurky. Vaříme podle tuhosti okurek 10 - 15 minut. Vložíme kostku hovězího bujonu a po rozpuštění vsypeme světlou jíšku. Základ omáčky necháme provařit. K omáčce vmícháme sm...

Rýže se salátem

Rýže se salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky rýže, 3 listy ledového salátu, špetka kari koření, 1/2-1 lžička worcesterové omáčky

Rýži ve varném sáčku uvaříme podle návodu. Listy ledového salátu zbavíme tužších částí a nakrájíme na drobno. Dáme do mísy, posypeme kari kořením a pokapeme worcesterem. Pečlivě promícháme a smícháme s uvařenou rýží. Podáváme jako přílohu k masitý...

Rajčatová polévka s uzeninou a sýrem

Rajčatová polévka s uzeninou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 lžic slunečnicového oleje, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 l studené vody, 2 velká rajčata, 1 - 2 měkké pikantní klobásy, 2 lžíce sladkého nebo ostrého kečupu, 2 kostky hovězího bujónu, 5 dkg strouhaného sýra, troška petrželové natě

Připravíme si růžovou jíšku z 5 lžic oleje a 2 lžic polohrubé mouky. Zalijeme jí 1 litrem studené vody, přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená 2 velká rajčata a vaříme asi 5 minut. Nakrájíme 1 - 2 klobásky a přidáme do polévky. Vmícháme 2 lžíce ...

Letní bramboráčky s mozzarellou a rajčátky

Letní bramboráčky s mozzarellou a rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 střední brambory, 1 střední cuketa, 1 vejce, asi 80 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 lžíce nasekané bazalky, 1 balení Mozzarelly, cherry rajčátka podle chuti, olej na smažení

Brambory a cuketu nastrouháme do misky na hrubé nudle, přidáme vejce, hladkou mouku, sůl, pepř, a bazalku. Na rozehřátý olej v pánvi děláme lžící menší placičky. Do středu placičky dáme plátek mozzarelly a kolem půlky cherry rajčátek, řeznou stra...

Kedlubnové bramboráky

Kedlubnové bramboráky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké kedlubny, 3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, špetka kmínu, 1 vejce, sůl a pepř dle chuti, 6 lžíc celozrnné mouky na zahuštění, 6 lžíc rostlinného oleje

Kedlubny oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vložíme do mísy, okořeníme solí a pepřem. Přidáme majoránku, kmín, česnek, vejce a mouku a pořádně promícháme. Ze směsi tvoříme malé placičky, které pečeme v troubě na pečícím papíře potřeném ol...

Placičky z vepřových nudliček se sušenými rajčaty

Placičky z vepřových nudliček se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2-3 vejce, 4 lžíce Solamylu, sůl, pepř, 2 lžičky kari koření, 3 stroužky česneku, 1 cibule, kousek zelené natě pórku, lžíce worcesterské omáčky, lžíce sojové omáčky, asi 5 kousků sušených rajčat, olej na smažení

Maso nakrájíme na opravdu malé tenké nudličky, dáme je do uzavíratelné nádoby. K masu přidáme vejce, Solamyl, omáčky, sůl, pepř, kari koření, rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný pórek. Směs dobře promícháme, nádobu uzavřeme a d...

Rajčatová marmeláda s rumem

Rajčatová marmeláda s rumem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

necelé 2 kg rajčat, 1 sáček Želírfixu 2:1, 60 dkg cukru krystal, 3 sáčky vanilkového cukru (vanilínového), 1 lžička kyseliny citronové, 25 ml rumu

Rajčata odšťavníme v mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr šťávy. Želírfix promícháme s trochou cukru. Do vařící šťávy vsypeme Želírfix promíchaný s cukrem a povaříme 5 minut, potom po částech přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut. Přid...

Angreštová marmeláda s rumem

Angreštová marmeláda s rumem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg nezralého angreštu, 90 dkg cukru krystal, 5 - 10 sáčků vanilkového cukru ( vanilínový ), 50 ml rumu

Nezralý angrešt pomeleme na mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr vylisované šťávy. Získanou šťávu z angreštu zahřejeme k bodu varu. Po částech vsypeme cukr a snažíme se, abychom nepřerušili bod varu. Povaříme asi 5 minut, vmícháme vani...

Španělská pochoutka

Španělská pochoutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 papriky, 1 okurka, 4 rajčata, 2 vejce, 1 cibule, špetka soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje

Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, rajčata i okurek na tenké plátky. Všechny suroviny urovnáme v řadách na mísu, posypeme cibulí nakrájenou na tenká kolečka. Pokapeme olejem a dochutíme solí a pepřem. Nakonec ozdobíme nakrájen...

Sladká rýže s tvarohem

Sladká rýže s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml cukru krystal do sněhu, 1 hrneček cukru krystal do tvarohu, 2 rýže ve varném sáčku, 250 ml polotučného mléka, 1 kostka tučného tvarohu ve folii, 1 lžička soli, 3 slepičí vejce, půl kostky Hery nebo másla, 1 hrneček kokosové moučky, 50 dkg nektarinek nebo jiného ovoce

Nejprve si uvaříme 2 sáčky varné rýže ve vodě s 1 zarovnanou lžičkou soli. Vaříme maximálně 10 minut. Než se nám uvaří rýže, tak si připravíme kokos. Dáme vařit hrnek mléka a do vroucího vsypeme plný hrnek kokosu. Nevaříme, pouze spaříme. Uvařenou...

Zeleninový hrnec s uzeninou

Zeleninový hrnec s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 6 středních žampionů, 3 bílé papriky, 3 větší brambory, 1 kořen velké mrkve, 1 konzerva fazolí v tomatě, 1 kousek libečku, 2 kostky zeleninového bujónu, dle potřeby instantní tmavá jíška, 1 středně velká cuketa, 15 - 20 dkg měkké klobásy

Nejprve si nakrájíme zeleninu. Cibuli na drobno, žampióny na plátky, papriky na proužky, brambory a cuketu na kostičky a mrkev nastrouháme na hrubé nudličky. Na sádle usmažíme nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme brambory. Po...

Houbová omáčka s těstovinami

Houbová omáčka s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 400 g rajčatové dužiny, 1 větší lilek, 1 stroužek česneku, 50 g strouhaného sýru, 30 g hub, 2 dietní párky, 10 g másla, špetka šalvěje, 50 g hladké mouky, sůl a pepř dle chuti, 3 lžíce rostlinného oleje

Žampiony očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme je do nádoby s teplou vodou a asi 30 minut je necháme ve vodě odležet. Lilek oloupeme a nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme odležet, dokud se neopotí. Párky nakrájíme na kolečka a opečem...

Fazole s hlívou ústřičnou

Fazole s hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g velkých tmavých fazolí, 150 g barevné papriky, 150 g hlívy ústřičné, 150 g uvařené dlouhozrnné rýže, sůl, pepř a majoránku podle potřeby, 50 ml olivového oleje

Tmavú fazuľu pred varením namočíme na par hodín do studenej vody. Potom vodu zlejeme, pridáme čistú vodu a fazuľu uvaríme domäkka. Po uvarení scedíme a odložíme Očistené farebné papriky pokrájame na rezance. Hlivu rozoberieme na menšie kúsky a sp...

stránka: