Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 26

Chlupaté knedlíčky se slaninkou a červeným zelím

Chlupaté knedlíčky se slaninkou a červeným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Knedlíčky: 60 g anglické slaniny, 1 menší cibule, 750 g brambor, 2 vejce, 250 g hrubé mouky, 1 špetka soli, 2 lžíce sádla, Zelí: 1 menší červené zelí, 1 lžíce drceného kmínu, 50 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, sůl dle chuti, špetka pepře, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru krupice

Nejprve si uvaříme zelí. Zelí si nakrájíme na malé nudličky a dáme do velkého hrnce, aby mělo při vaření dostatek místa. Přisypeme kmín, podlijeme mírně vodou a vaříme asi 30 minut, dokud není zelí měkčí. Vodu případně doléváme. Mezitím co se nám ...

Potage parmentier (Bramboračka podle Julie Child)

Potage parmentier (Bramboračka podle Julie Child)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700-900 g brambor, 1 pórek, sůl a pepř dle chuti

Brambory oloupáme a nakrájíme na kostky, dáme do hrnce. Pórek rozkrojíme podélně na polovinu a pořádně jej omyjeme. Nakrájíme na kolečka a přidáme k bramborům. Do hrnce přilijeme asi 1,5 litru studené vody. Brambory i pórek by měli být asi 1cm pod...

Ostružinový džem s aronií

Ostružinový džem s aronií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml vody, 3 hřebíčky, 30 dkg aronie, 1,2 kg ostružin, 1 kg cukru krystal, 1 sáček Želírfixu 2:1, 1 lžička kyseliny citronové, 1/4 lžičky mleté skořice, 25 ml rumu

V 1/2 litru vody povaříme 15 minut 3 hřebíčky, které vyndáme. Potom do té vody dáme vařit 30 dkg aronie a po 5 minutách přidáme ostružiny. Vaříme asi 15 minut, potom ovoce rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přichystáme si 1 kg cukru krystal a tro...

Cuketové zelí se salátem

Cuketové zelí se salátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg mladé cukety, 1 středně velká cibule, 2 lžičky cukru krystal, 1/2 hlávky ledového salátu, 1 lžička soli, 2 lžíce vody, 1 lžička instantní světlé jíšky, 1 lžička octa

Salát nakrájíme na drobno a mladou neoloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, osolíme a zalijeme 2 lžícemi vody. Dusíme asi 10 minut, potom zahustíme lžičkou světlé instantní jíšky. Podle potřeby dosolíme, ochutíme 2 lžička...

Smažený vepřový jazyk

Smažený vepřový jazyk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřový syrový jazyk, 2 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, 2 dcl slunečnicového oleje, troška pepře

Jazyk omyjeme a dáme vařit do osolené vody v tlakovém hrnci na necelou hodinu, uvaříme doměkka. Vychladlý jazyk oloupeme, nakrájíme je na 1 cm široké plátky, které můžeme osolit a opepřit, nebo jemně posypat kořením Čína. Obalíme v trojobalu a ryc...

Nevážená buchta I.

Nevážená buchta I.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenka cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 32 g másla, 1 sklenka mléka, 50 dkg ovoce

Suroviny na těsto smícháme, vyválíme a dáme na plech. Těsto posypeme ovocem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200°C do zrůžovění (cca 40 min.).

Pestré krůtí špízy

Pestré krůtí špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou, 100 g šunky - plátky, 100 g listového špenátu, 4 žampiony, 3 papriky - různé barvy, 1 lžíce provensálského koření, sůl dle chuti, 150 ml drůbežího vývaru, 1/2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 2 lžíce rostlinného oleje

Krůtí prsa omyjeme, očistíme od případného tuku a jemně naklepeme. Špenát omyjeme a spaříme horkou vodou, ve které jej necháme přibližně minutu. Špenát z vody vyjmeme a rozprostřeme na krůtí prsa. Na špenát poklademe plátky šunky a prsa pevně srol...

Skvěle vláčný jablečný koláč

Skvěle vláčný jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g jablek, 150 g másla, 2 vejce, 170 g cukru krupice, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžíce skořice, 200 g hladké mouky

Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme si je na plátky a zakápneme citronovou šťávou, aby nehnědla. V míse rozšleháme máslo s cukrem do hladké bílé hmoty. Poté postupně přimícháváme obě vejce. V druhé míse si smícháme mouku, kypřící prášek ...

Knedlíky z odpalovaného těsta

Knedlíky z odpalovaného těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dcl mléka, 4 dkg másla, špetka soli, 40 dkg hrubé mouky, 1 vejce

Svaříme mléko s máslem, přidáme sůl a 20 dkg mouky. Chvíli mícháme a pak odstavíme (dokud se těsto nepřestane lepit na stěny). Když hmota vychladne, tak vmícháme 1 vejce a zbylou mouku. Promícháme. Z těsta děláme klasické knedlíky a plníme ovocem.

Guláš s kapií a česnekem

Guláš s kapií a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího předního masa, 1 červená kapie, 100 g cibule, 3 lžíce hotové tmavé jíšky, 1 troška mletého kmínu, 10 listků čerstvé majoránky, 1 lžíce sádla, 1 list libečku, 5 stroužků česneku, 2 lžičky mleté papriky, 3 špetky mletého pepře, 4 špetky soli

V tlakovém hrnci osmažíme drobně nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění, přidáme maso nakrájené na kostky a pomalu opékáme, dokud se šťáva nevysmahne. Přidáme sůl, pepř, libeček, majoránku a sladkou mletou papriku, zamícháme a podlijeme vodou. Hrn...

Katův šleh ze sojového masa

Katův šleh ze sojového masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sojových kostek , 3 lžíce oleje, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce medu, 1 lžíce hořčice, 1 velká najemno nasekaná cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 lžičky chilli koření, 2 list bobkové listy, sůl, pepř, 100 g sterilované kapie, 2 kyselé okurky, 1/2 žluté papriky , 3 lžíce kečupu

Sojové kostky vhodíme do lehce osolené vařící vody a 5 minut je povaříme. Pak je scedíme a přebytečnou vodu dobře vymačkáme. V misce smícháme olej, ocet, worcester, med, hořčici, cibuli, nasekaný česnek, chilli koření, bobkové listy, špetku pepř...

Makové řezy s krémem a broskvemi

Makové řezy s krémem a broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

110 g polohrubé mouky, 120 g másla nebo Hery, 200 g mletého máku, 3 lžíce studené vody, 160 g cukru krystal, 1 balení kypřící prášek do pečiva, 6 vajec, 250 g másla na krém, 200 g cukru moučka, 2 balení zakysané smetany, 1 višňová marmeláda, 1 konzerva broskvového kompotu

Nejprve si připravíme sníh. Vyšleháme 6 bílků se 3 lžícemi studené vody a potom zašleháme polovinu cukru z celkové dávky. Změklé máslo (Hera nebo tuk na pečení) utřeme se zbylým cukrem a žloutky a opatrně přidáme ušlehaný sníh. Do tohoto základu z...

Zapékané medailonky se žampióny a sýrem

Zapékané medailonky se žampióny a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové plátky, 200 g žampionů, 1 červená paprika (kapie), 1 cibule, 1 vejce, 150 g strouhané Nivy, olej nebo sádlo na smažení

Maso omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na stranu. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky (nebo použijeme sterilované plátkové), papriku vyjádříme a nakrájíme na malé proužky. Na pánvi...

Plněná kýta z Vysočiny

Plněná kýta z Vysočiny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky vepřové kýty, 400 g vepřové plece, sůl, pepř, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 lžička mletého kmínu, 1 balení zakysané smetany, olej nebo sádlo, vývar z bujónu

Plátky omyjeme, osušíme, pořádně naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na stranu. Plecko umeleme, osolíme, opepříme, dáme papriku, mletý kmín a přilijeme zakysanou smetanu - řádně promícháme. Na naklepané plátky dáme z jedné i druhé strany lžíci sem...

Cukeťáčky se sójou

Cukeťáčky se sójou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček sojového granulátu, 1 hrnek nastrouhaných brambor, 1 hrnek nastrouhané cukety, 100 g hladké mouky, 2 vejce, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžíce majoránky, 5 nastrouhaných stroužků česneku, 5 ml slunečnicového oleje na smažení

Odměříme si 1 hrnek suchého sójového granulátu a uvaříme ho 15 minut v osolené vodě. Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubo. Oškrábané brambory nastrouháme na jemné nudličky. Granulát, cuketu a brambory dáme na síto a vymačkáme přebytečnou vodu. ...

Ostrá směs na topinky

Ostrá směs na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg rajčat, 1 kg paprik, 6 cibulí, 150 ml slunečnicového oleje, 2 hlávky česneku, 6 feferonek, 1/2 balení Deka, 1/2 balení mletého černého pepře, 1 konzerva hovězího ve vlastní štávě, 1 konzerva Vepřového ve vlastní šťávě

Rajčata spaříme a oloupeme. Očistíme papriky, feferonky, oloupeme cibule a česnek. Zeleninu si nakrájíme na menší kusy a pomeleme na mlýnku na maso. Nakladač Deko prosijeme. Masové konzervy rozehřejeme a rozmačkáme. Pomletou zeleninu si dáme do k...

Knedlíčky z tvarohu s jahodovou omáčkou

Knedlíčky z tvarohu s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 250 g hrubé mouky, 2 vejce, 3 lžíce cukru moučka, mléko dle hustoty těsta - cca 300 ml, špetka soli, Omáčka: 1 sáček mražených jahod, 3 lžíce cukru moučka (dle chuti), 1 dcl vody, 1 lžíce Solamylu (dle požadované hustoty)

Všechny ingredience na knedlíčky promícháme abychom měli hutnější těsto. Těsto se trochu lepí, na vytváření knedlíčků je dobré si ruce obalit v mouce. Poté z těsta tvarujeme malé knedlíčky, které klademe na talíř. Mezitím si dáme vařit vodu do hrn...

Vepřové řízky obalené v polentě a sýru

Vepřové řízky obalené v polentě a sýru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 5 lžic polenty, 3 lžíce nastrouhaného parmazánu, sůl, rostlinný olej na smažení

Řízky lehce naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Protáhneme rozšlehaným vejcem a nakonec obalíme ve směsi polenty a parmazánu. Smažíme na rozpáleném oleji a dáváme pozor, aby se sýr moc neroztekl. Podáváme s bramborovou kaší nebo dietním z...

Pečený bůček na zelí

Pečený bůček na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového boku, 1 sáček kyselého zelí, 1 lžíce cukru, 1 červená cibule, 5 šalotek, kmín, sůl, pepř

Zelí propereme, necháme okapat a dochutíme cukrem a solí. Rozprostřeme na dno pekáče. Na zelí klademe osolený, opepřený a nakmínovaný bůček. Úplně nahoru pak naskládáme na kolečka nakrájenou červenou cibuli a šalotky. Pečeme, dokud není maso měkké...

Vepřové medailonky pečené s pikantní zálivkou

Vepřové medailonky pečené s pikantní zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, sůl, 2 stroužky česneku, 1 velká cibule, Zálivka: 2 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky worcesterské omáčky, 3 lžíce kečupu, lžička mleté papriky , 1/2 lžičky pepře, 100 ml vody

Z vepřové kýty nakrájíme menší medailonky, dva na porci. Lehce je naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Připravené medailonky naskládáme do pekáčku vymazaného olejem. Na maso dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Ze všech ingrediencí vym...

Vepřové ledvinky s hlívou

Vepřové ledvinky s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg ledvinek, 30 dkg hlívy ústřičné, 1 větší cibule, 1 - 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 2 špetky kmínu, 2 špetky mletého pepře, 1 kostka zeleninového bujónu

Ledvinky opláchneme pod tekoucí vodou. Rozřízneme je na polovinu a vykrojíme nežádoucí vnitřek. Nakrájíme je na kousky, opět opláchneme a necháme okapat. Oloupeme cibuli a nakrájíme omytou hlívu nadrobno. Cibuli nakrájíme najemno a usmažíme na ole...

Sterilovaná cuketa s rajčaty a okurkami

Sterilovaná cuketa s rajčaty a okurkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cukety, rajčata, okurky, mrkev, cibule, Nálev: 1 balení Deka, 5 kuliček pepře, 2 kuličky nového koření, 1,75 l vody, 0,5 l octa, 1/4 litrový šálek cukru

Rajčata spaříme a oloupeme. Okurky salátovky a cukety umyjeme. Cuketu rozkrojíme na polovinu a vydlabeme vnitřek se semeny. Zeleninu si nakrájíme na tak velké kousky, jaké chceme mít. Na dno sklenice dáme trochu nakrájené mrkve a cibule, naskládám...

Švestkový koláč od babičky

Švestkový koláč od babičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček mléka, 1 kostka droždí , 7 lžiček cukru , 2 vejce, 500 g polohrubé mouky, 2 špetky soli, citronová kůra, 100 g sádla, Drobenka: 100 g polohrubé mouky, 50 g cukru krystal, 50 g sádla, 1/2 lžičky skořice, 2 vanilkové cukry, 50 g hrubé mouky

V zadělávací míse si připravíme kvásek z mléka, droždí a cukru. Potom přidáme vejce, polohrubou mouku, sůl, citrónovou kůru a rozpuštěné vychladlé sádlo. Řádně propracujeme a necháme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Než nám těsto vyky...

Roštěná v ostré směsi

Roštěná v ostré směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, hrst sušených hub, talířek čerstvých hub, 1 červená paprika , 1 zelená paprika , 1-2 chilli papričky, 2-3 lžíce ostrého kečupu, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 velká cibule

Sušené houby předem namočíme. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji prudce opečeme, aby se zatáhlo. K masu přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme. Opečené maso zastříkneme kečupem, promícháme a podlijeme. Přimícháme...

Jogurtový salát z krabích tyčinek

Jogurtový salát z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 150 g smetanového bílého jogurtu, 250 g krabích tyčinek, 100 g tatarské omáčky

Celý nerozmrazený balíček surimi tyčinek vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme 5 minut. Necháme vychladnout a potom odstraníme obal na jednotlivých tyčinkách. Do mísy dáme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme tatarskou omáčku, smetanový jogurt a z...

stránka: