Katův šleh ze sojového masa
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Sojové kostky vhodíme do lehce osolené vařící vody a 5 minut je povaříme.
Pak je scedíme a přebytečnou vodu dobře vymačkáme.
V misce smícháme olej, ocet, worcester, med, hořčici, cibuli, nasekaný česnek, chilli koření, bobkové listy, špetku pepře a lžičku soli. Do vzniklé marinády naložíme připravené kostky. Necháme je asi hodinu odležet, můžeme je klidně nechat marinovat i déle.
V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a kostky necháme chvíli opékat. Po chvilce přidáme do pánve nudličky žluté papriky, po další chvilce přimícháme sterilovanou kapii a kyselé okurky nakrájené na půlkolečka.
Dochutíme kečupem, solí a pepřem a můžeme vypnout.
Podáváme s bramborovými hranolky nebo chlebem.
Tip k receptu
Kdo chce jídlo ještě ostřejší, může přidat do pánve i kousek pálivé papričky.
Angel 66606. 10. 2011