Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 25

Dršťky s kapií

Dršťky s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg drštěk, 10 lžic mletého uzeného masa, 3 červené kapie, 2 sladkokyselé okurky, 1 zeleninový bujón, 3 lžíce hladké mouky, 5 lžic tatarské omáčky

Očistíme kapie, omyjeme je a nakrájíme na nudličky. Uzené maso pomeleme a okurky také. Uvařené dršťky nakrájíme na menší kousky. Do 750 ml vody dáme vařit nakrájenou kapii, poté přidáme bujóna dršťky. V 200 ml studené vody rozmícháme hladkou mouku...

Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem

Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg kuřecích žaludků, 15 dkg uzeného masa, 3 lžíce sterilovaných okurek, 1 lžička soli, 1 drůbeží bujón, 50 ml hladké mouky, 300 ml mléka, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička cukru krystal

Kuřecí žaludky důkladně omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, aby byly žaludky dostatečně měkké. Uvařené vyjmeme z vývaru, ze kterého můžeme připravit polévku. U...

Bramborové placky s uzeným masem

Bramborové placky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g uvařených brambor, 150 g hladké mouky, 2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 200 g vařeneho uzeného masa ( nadrobno posekane), 1 lžička čerstvé petrželové natě, Na obalováni: 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, špetka soli, 100 g sádla na smaženi

Teplé zemiaky prelisujeme na dosku, pridáme múku s kypriacim práškom a vajcami. Zamiesime cesto, do ktorého primiešame posekané údené mäso a petržlenovú vňať. Z cesta nakrájame kúsky, rozvaľkáme na placky, hrubé asi 10 mm, obaľujeme ich v rozšľah...

Ubublané ragú podle Dagmar Derré

Ubublané ragú podle Dagmar Derré

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg hovězí klížky, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 kedlubny, 6 brambor, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 500 ml masového vývaru, 1 lžíce hladké mouky, špetka tymiánu, špetka rozmarýnu, 1 lžička libečku, trocha petrželové nati, 2 bobkové listy, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti

Maso omyjeme a osušíme. Povrch očistíme a nakrájíme do mísy na kostky jako na guláš. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Koření, kromě soli a ...

Kuřecí prsíčka s brokolicí

Kuřecí prsíčka s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsíčka ( Po cca 150g), 500 g brokolice, 150 g plísňového sýru, 200 ml zakysané smetany, 100 ml sladké smetany, 1 lžíce kari koření, 2-3 lžíce hladké mouky (podle potřeby), troška pepře bílého, 2 lžičky grilovacího koření, sůl podle chuti, 50 ml olivového oleje, 1 lžička čerstvé petrželové nati

Kuracie prsia zľahka naklepeme a obalíme v múke, do ktorej sme pridali grilovacie korenie, biele korenie a soľ. Takto pripravené mäso prudko orestujeme na oleji a preložíme do zapekacej misy. Brokolicu rozoberieme na ružičky a mierne povaríme v ...

Šťavnatý koláč z Normandie

Šťavnatý koláč z Normandie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g hladké mouky, 150 g chlazeného másla, 1 trochu našlehané vejce, 50 g cukru krupice, 1-2 kapky vanilkové esence, Náplň: 3 jablka, šťáva z jednoho citronu, 2 vejce, 1 žloutek, 60 g cukru krupice, 1 lžička mleté skořice, 200 ml smetany ke šlehání

Troubu předehřejeme na 170°C. Ingredience na těsto si smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které poté zabalíme do potravinové folie a dáme na hodinu do lednice uležet. Formu na koláč vymažeme máslem a můžeme ji také vložit do lednice. Těsto se...

Kuře na indický způsob

Kuře na indický způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře rozporcované a zbavené kůže ( cca 1200 g), 125 g másla, 1 lžíce kari koření, 2 velké cibule, 3 vejce, sůl podle potřeby, 2 lžičky mleté sladké papriky, trochu sádla na vymazání, 600 g brambor

Očistené zemiaky pokrájame na asi 5 mm plátky, mierne posolíme a poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Dáme zapiecť do dobre vyhriatej rúry. Medzitým roztopíme maslo a nasekáme na drobno cibuľu. Do roztopeného masla zamiešame rozšľahané vajcia...

Kuřecí stehýnka po lovecku

Kuřecí stehýnka po lovecku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích dolních stehýnek, 50 ml olivového oleje, 1 lžíce cukru krystal, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, po 5 kuličkách pepře a nového kořeni, 2 bobkové listy, 1 lžíce octa, sůl podle chuti, 3-4 lžíce másla, 2-3 lžíce hladké mouky (podle potřeby), 200 ml červeného vína, 3 lžíce švestkových povidel, 1 citrón ( šťava a kúra), 8 sušených švestek, 20 sultánek (rozinky), 20 mandli, 8 nasekaných vlašských ořechů

Do rozohriateho oleja vsypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, koreniny a za stáleho miešania všetko opražíme, ochutíme octom, podlejeme vodou a do zmesi vložíme stehienka. Posolíme ich a dusíme...

Hovězí kuličky v hořčicové omáčce

Hovězí kuličky v hořčicové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg hovězího mletého masa, 15 dkg mletého uzeného masa, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 lžička sušené petrželové nati, 1/4 lžičky mletého pepře, 4 lžíce kukuřičného škrobu, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička cukru krystal

Hovězí a uzené maso promícháme s vejcem, solí, petrželkou, pepřem, 1 lžící kukuřičného škrobu a vytvarujeme menší kuličky. Dáme si vařit 1/2 litru vody, do které vhodíme kuličky. Ve 1/4 litru vody rozmícháme hořčici a s bujónem přidáme ke kuličkám...

Pórek s uzeným masem a sýrovou omáčkou

Pórek s uzeným masem a sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g pórku, 20 g másla, 50 ml olivového oleje, 300 g uzeného masa ( 4 plátky), 30 g hladké mouky, 250 ml masového vývaru, 100 ml mléka, 100 g taveného sýru, 50 ml bílého vína, sůl a pepř podle chuti, špetka muškátového ořechu

Očistený a umytý pór uvaríme do mäkka v posolenej vode. Pokrájame ho na kúsky dlhé 4-6 cm. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku, za stáleho miešania popražíme, zalejeme vývarom a mliekom. Pridáme syr, ktorý sa pri miešani celkom roztopí. ...

Vepřové se žampiony

Vepřové se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového masa, 200 g žampionů, 3/4 l mléka, 80 g másla, 1 lžičku celého pepře, špetka soli

Vepřové maso opláchneme a osušíme. Necháme jej vcelku a posolíme po celém povrchu. Poté vložíme do pekáčku na rozehřáté máslo a ze všech stran upečeme. Poté zalijeme mlékem a přiklopíme. Dusíme pozvolna doměkka. Žampiony očistíme, oloupeme a hla...

Kyselo s houbami

Kyselo s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 1/4 l mléka, 4 velké brambory, 5 vajec, 1 hrst sušených nebo čerstvých hub, 2 lžíce octa, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 1 lžička kmínu, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, pepř dle chuti

Oloupeme brambory, očistíme houby. Ty sušené zalijeme vodou a necháme nabobtnat, poté vymačkáme. Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do poloměkka. Do hrnce nalijeme litr mléka, přidáme koření a osolíme. Do vroucího mléka přidáme houby, polom...

Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda

Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 červená cibule, 2 kuřecí prsa, 500 g čerstvého baby špenátu, špetka soli a pepře, 1 lžíce olivového oleje, 3 lžíce mléka, 100 g goudy

Špenátové listy si pořádně omyjeme a necháme na sítu nebo v odstředivce okapat. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí maso omyjeme, kuchyňskou útěrkou osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme. Nejlép...

Borůvkový moučník s tvarohem a borůvkami

Borůvkový moučník s tvarohem a borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 dkg sádla, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 7 dkg krystalového cukru, 20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg brambor vařených ve slupce, 500 g tvarohu ve vaničce, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 10 hrstí borůvek

Připravíme si tvaroh. Rozšleháme jej s oběma cukry, vejcem a škrobem. Vařečkou lehce vmícháme borůvky. Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Dáme je do mísy, přidáme sádlo pokojové teploty, ...

Cuketa a nektarinka

Cuketa a nektarinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 nektarinka, cuketa dle chuti, kousek másla dle potřeby, koření na americké brambory dle chuti

Cuketu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky. Nektarinku oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozpustíme silnější plátek masa a na něm opečeme cuketu a nektarinku. Opečené přendáme na talíř a dle chuti posypeme kořením na americké brambory. Po...

Vepřové plátky s kapií

Vepřové plátky s kapií

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2-4 stroužky česneku, 4 plátky vepřové krkovice, 2 lžíce zelené části z cukety, 2 lžíce sterilované kapie, instantní tmavou jíšku dle potřeby, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička sojové omáčky, sůl dle potřeby, pepř dle chuti, 1 lžička kremžské hořčice

Vepřovou krkovici naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme naklepané plátky masa, česnek nakrájený na plátky a bez opékání ihned přiklopíme poklicí. Maso pustí šťávu, ve kt...

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka s jablky a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g rozinek, 3 jablka, 4 rohlíky, 500 ml mléka, 2 vejce, 1 vanička tučného tvarohu, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžička Solamylu, 1 lžička skořice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce másla

Formu na pečení vymažeme máslem, nabo ramou. Hrozinky přebereme, opláchneme pod tekoucí vodou a nasypeme do misky, kde je zalijeme horkou vodou. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, oloupeme, vykrojíme jádřince a nastrouháme. Rohlíky z předešlého dne nakr...

Klasický jablečný páj podle Apetitu

Klasický jablečný páj podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 300 g hladké mouky, 100 g másla, 75 g sádla, špetka soli, Náplň: 1 kg jablek, 50 g cukru krupice, 1 lžička skořice, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce třtinového cukru na finální posypání, 1 vejce na potření

Ingredience na těsto si vložíme do mísy a jemně vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout. Mezitím co nám těsto odpočívá, oloupeme a očistíme si jablka. Nakrájíme je na plátky a v míse ...

Orientální Jehněčina

Orientální Jehněčina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, 4 stroužky česneku, 1 větší cibule, 1/2 lžičky skořice, troška mletého pepře, 1 lžička koriandru, sůl podle potřeby, 1 lžička nasekané pažitky, 2 lžičky citronové šťávy, 50 ml olivového oleje

Mäso odblaníme a prešpikujeme plátkami cesnaku. Potom ho osolíme, okoreníme a poprášime škoricou. Necháme chvíľu odležať a potom ho prudko opečieme zo všetkých strán na horúcom oleji. Mäso preložíme do pekáča, obložíme ho kolieskami cibule, pokva...

Smažený kuřecí španělský ptáček

Smažený kuřecí španělský ptáček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 sterilovaná okurka, 1 natvrdo vařené vejce, 1 kousek slaniny, 1 plátek šunky, sůl a pepř dle chuti, 1 šálek hladké mouky, 1 vejce, 1 šálek strouhanky

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme stejně jako klasického španělské ptáčka. Zamotáme a obalíme v těstíčku z vajec, mouky , soli a nálevu z okurek a nakonec ve strouhance. Smažíme pomalu v oleji rozpáleném na 150-1...

Quiche lorraine (Slaný koláč podle Mirky Slavíkové)

Quiche lorraine (Slaný koláč podle Mirky Slavíkové)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 90 g hladké mouky, 90 g celozrné mouky, špetka soli, voda dle potřeby, Náplň: 100 g anglické slaniny, 1 menší červená cibule, 100 g ementalu, 300-400 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř dle potřeby, špetka muškátového oříšku, 2 vejce

Ingredience na těsto, kromě vody, smícháme v míse a pořádně rukama propracujeme. Přilijeme trošinku vody, aby těsto bylo krásně hladké. Vodu přidáváme jen podle potřeby, aby se těsto nelepilo. Dáme do potravinové fólie a necháme v lednici asi 15...

Jablečný páj s drobenkou podle Apetitu

Jablečný páj s drobenkou podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 190 g hladké mouky, 125 g másla, 1 lžíce cukru krupice, špetka soli, 2 lžíce ledové vody, Náplň: 1.3 kg jablek, 100 g cukru krupice, 100 g propláchnutých a okapaných rozinek, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky nového koření, 1 špetka mletého muškátového oříšku, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce rozpuštěného másla, Drobenka: 80 g másla, 80 g třtinového cukru, 90 g hladké mouky

Ingredience na těsto smícháme a jemně rukou vypracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice. Mezitím si oloupeme jablka a zbavíme je jadřinců. Nakrájíme na kostičky a vložíme do velké mísy. Přidá...

Oštěpkové lívance

Oštěpkové lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g nastrouhaného uzeného sýru (Oštiepok), 250 g polohrubé mouky, 20 g droždí (kvasnice), 400 ml mléka, 2 vejce, 20 g nastrouhaného parmazánu, 100 g na jemno nakrájené uzené šunky, 1 lžíce nasekané petrželové naťi, sůl , pepř a vegetu podle chuti

V 100 ml vlažného mlieka rozpustíme droždie, ktoré potom pridáme do misky spolu s múkou, so zvyšným mliekom, s nastrúhaným oštiepkom a s parmazánom. Pridáme žĺtky, petrželovú vňať, šunku a vyšľahaný sneh z bielkov. Ochutíme soľou, mletým čiernym ...

Zapékané brambory s česnekem

Zapékané brambory s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cibule, 3-5 stroužků česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, 300 g brambor vařených ve slupce, 2 lžičky koření na americké brambory, 2 vejce, 50 ml mléka, špetka pepře

Brambory umyjeme a dáme vařit ve slupce. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a česnek si nastrouháme na jemné nudličky. Na oleji osmažíme cibuli do světlerůžova, do odstavené vmícháme česnek a promícháme. Přendáme jí do zapékací misky a...

Cukeťáčky se sójou a sýrem

Cukeťáčky se sójou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku suchého sojového granulátu, 1 hrnek nastrouhané cukety, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 lžička majoránky, 2 lžičky Solamylu, 30 g hladké mouky, 4 plátky sýru gouda, 3 špetky pepře, 1 dcl slunečnicového oleje na smažení

Sojový granulát uvaříme ve slané vodě 15 minut a scedíme. Necháme na sítku okapat a potom z něho vymačkáme vodu. Oloupanou cuketu nastrouháme na hrubo, vodu nesléváme. Smícháme cuketu, granulát, vejce, pepř, majoránku, solamyl a mouku. Přidáme sýr...

stránka: