Ubublané ragú podle Dagmar Derré
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso omyjeme a osušíme. Povrch očistíme a nakrájíme do mísy na kostky jako na guláš.
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Koření, kromě soli a pepře, vložíme do gázového čtverečku a zavážeme na malý pytlíček.
Do velkého hrnce dáme máslo a olej a rozehřejeme. Na rozpáleném tuku osmahneme maso a necháme jej zatáhnout. Poté maso vyjmeme z hrnce a na výpeku zesklovatíme cibulku. Maso k cibulce vrátíme a promícháme. Zasypeme nakrájenou zeleninou, zalijeme vývarem, přidáme pytlíček s kořením. Osolíme, opepříme, promícháme a dusíme aspoň 2 hodinky. Dle měkkosti masa. Jakmile máme ragú hotovo, vyjmeme pytlíček a můžeme podávat.
Tip k receptu
Dobré je toto ragú uvařit den dopředu, chutě se krásně prolnou.
Sonia00522. 11. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: špetka chilli
maruskaji 17. 02. 2013, 09:00