Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Jídlo na každý den - stránka 30

Skorotatarák

Skorotatarák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg tvrdého sýra, 1 větší sterilovaná okurka, 2 lžíce pikantního kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2-3 lžičky sojové omáčky, 1,5 lžičky mleté papriky , 1 cibule, špetka chilli koření, česnek dle potřeby, toastový chléb

Cibuli a okurku nastrouháme nebo nasekáme najemno, smícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme ostrý kečup (nebo jen pikantní), hořčici, sojovou omáčku, mletou papriku, jemně posekanou větší cibuli a podle chuti chilli koření. Na sucho opečené topinky...

Banánový tunel

Banánový tunel

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, špetka kypřícího prášku do pečiva, 250 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 200 g másla, 2 lžíce rumu, 2-3 lžičky kakaa, 3 banány, čokoládová poleva, 1 sáček vanilkového cukru, 2-3 lžíce cukru moučka

Žloutky utřeme s krupicovým cukrem do pěny, přidáme mouku se špetkou kypřícího prášku a nakonec lehce vmícháme snih ušlehaný z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 5-8 minut, piškot musí být jen lehc...

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Krkovička namarinovaná v česneku a citrónové šťávě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 stroužky česneku (větší), 4 plátky vepřové krkovice, rostlinný olej, 1 lžíce citronové šťávy, citronový nebo normální pepř, sůl

Česnek očistíme a prolisujeme. Rozmícháme ho v trošce oleje smíchaném s citrónovou šťávou. Touto marinádou potřeme omyté a osušené kotlety a necháme uležet v chladu do druhého dne. Pak maso vyjmeme, nasolíme a opepříme a zprudka orestujeme na pánv...

Krupoto

Krupoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžička koriandru (drcená semínka), 1 lžička kurkumy, 250 g krup, 0,7 l zeleninového vývaru (může být i kuřecí nebo hovězí), 2 mrkve, 1 pórek, 1 lžička tymiánu nebo 4 snítky čerstvého, pepř, sůl

Cibuli najemno nakrájíme a orestujeme na oleji. Pak přidáme koření a kroupy a smažíme. Asi po minutě podlijeme částí vařícího bujónu (já si jej dělám do zásoby a mrazím, ale klidně můžete použít i hotové vývary - je lepší, když jej vedle v hrnci v...

Vegetariánské krokety

Vegetariánské krokety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g odtučněného tvarohu, 2 lžíce celozrné pšeničné mouky, 1 žloutek, 2 lžičky strouhanky, 2 lžičky rostlinného oleje, troška petrželové nati, špetka citronové kůry, špetka kari, sůl dle chuti, špetka muškátového oříšku

V míse smícháme tvaroh a žloutek, ochutíme solí, muškátovým oříškem, citrónovou kůrou a kari, přidáme celozrnnou mouku, nasekanou petrželku a strouhaný celer. Vše dobře promícháme. Z těsta vytvarujeme malé kuličky (krokety), které obalíme ve strou...

Telecí maso se špenátem

Telecí maso se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tenké plátky telecích řízků, 500 g listového zmrazeného špenátu, 1 dcl smetany, 50 g zakysané smetany, 1 cibule, 40 g másla, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 citrón, špetka muškátového oříšku, špetka soli, špetka pepře

Na pánvi rozehřejeme olej a lehce naklepané, osolené a opepřené telecí řízky na ní zprudka opečeme. Řízky vyjmeme a osolíme. Na další pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenátové listy, krátce j...

Zapečená lilkovo - bramborová kaše s mletým masem

Zapečená lilkovo - bramborová kaše s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 4 brambory uvařené ve slupce, 1 malý lilek nebo 0,5 velkého, 1 na jemno nasekaná cibule, 1 stroužek česneku (utřený), 5 cherry rajčátek, 2 lžíce másla, 1 balení rajčatového pyré nebo protlaku (středně velké), troška oregana, troška koření na pizzu, sůl, 20 dkg eidamu

Brambory uvařené ve slupce si oloupeme a z lilku vydlabeme dužinu, kterou krátce orestujeme s oloupanými brambory (můžeme posolit). Směs na hrubo umixujeme a vyplníme dno zapékacích misek nebo větší mísy. Na másle pak orestujeme cibulku a maso, př...

Ovocný salát s tofu

Ovocný salát s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 2 hrušky, 200 g tofu natural , 1 pomeranč, 1 lžíce medu

Jablko a hrušku nakrájíme na kostky stejně jako tofu. Pomeranč rozebereme na měsíčky a nakrájíme na kostky. Dáme do mísy a zakapeme medem. Promícháme. Zdobíme květy sedmikrásek.

Plněná rajčata

Plněná rajčata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 80 g Lučiny, 1 balení bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, troška bazalky, špetka soli, troška pepře

Z rajčat odkrojíme špičky a vydlabeme vnitřek. Lučinu smícháme s vydlabaným zbytkem rajčat, česnekem, bazalkou, solí, pepřem a naředíme jogurtem. Směsí plníme rajská jablíčka a podáváme.

Salát z jablek

Salát z jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kořenového celeru, 750 g jablek, 2 lžíce citronové šťávy, 50 ml jemně perlivé vody, 1 troška bílého pepře, 1 balení bílého jogurtu, 30 g nasekaných pekanových nebo lískových ořechů

Oloupeme celer a jablka zbavíme jadřinců. Jablka i celer nastrouháme na hrubším struhadle - zakapeme citronovou šťávou. Přidáme minerálku a dobře promícháme. Dochutíme bílým pepřem, přidáme jogurt a ořechy.

Vepřové nudličky trochu jinak

Vepřové nudličky trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa, 250 g žampionů, 1 cibule, 2-3 lžičky sojové omáčky, 1 lžíce medu, špetka soli, špetka pepře, 3 lžíce oleje na osmažení, 1 konzerva kompotovaných mandarinek

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Uděláme marinádu ze sojové omáčky a medu a maso na nudličky dáme do této marinády asi na hodinu odležet. Na pánev dáme olej, rozehřejeme, dáme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli a lehce orestujeme,...

Zapečená štika

Zapečená štika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 štika (asi 1200-1500 g), 150 g másla, 30 g hladké mouky, 150 g čerstvých žampionů, 200 ml smetany, 2 žloutky, 1 lžička čerstvého kopru, troška kmínu, 1 lžička čerstvé petrželová natě, sůl podle potřeby, 1 pokrajený citrón na ozdobu

Šťuku očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie, posolíme a spolu so šampiňónmi nakrájanými nadrobno opečieme na troške masla. Keď sú šampiňóny mäkké, pripravíme si omáčku z masla, múky a smotany, pridáme do nej posekaný kôpor, ...

Ovocný krém z tofu

Ovocný krém z tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tofu natural, 150 g čerstvých jahod, 100 g banánu, 1 vanilkový lusk, 10 g medu, 1 dcl polotučného mléka

Tofu rozmixujeme s mlékem, přidáme ovoce a vše rozmixujeme dohladka. Osladíme a přidáme vanilku. Necháme vychladit a podáváme.

Ledový nápoj z ananasu a máty

Ledový nápoj z ananasu a máty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvého ananasu nakrájeného na kousky, 1 okurka, oloupaná a bez semínek, 10 listů máty peprné, 50 ml limetové šťávy ( eventuelně citronové ), 4 šálky ledu

Všechny ingredience kromě ledu dáme do mixéru a rozmixujeme na drť. Pomalu přidáváme led, až je i ten rozmixovaný. Můžeme nahradit drtí. Nalijeme do vychlazených sklenic.

Zapečený chřest

Zapečený chřest

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvého chřestu, 4 tenké plátky 20% eidamu, 4 plátky šunky, 1 lžička másla, 4 lžíce strouhaného sýru, troška petrželové nati

Chřest omyjeme a spodní část oškrábeme. Očištěný chřest necháme okapat, svážeme ho do svazečků, vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. vždy několik vařených chřestů zabalíme do plátku šunky a sýra tak, aby vršky byly vidět. V pekáčku ro...

Makedonské zapečené fazole

Makedonské zapečené fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolí, 1 cibule, 6 vajec, 200 g balkánského sýru, 1,5 dcl olivového oleje, 1/4 l mléka, špetka soli, špetka pepře, 1 bobkový list

Fazole propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den uvaříme s bobkovým listem a rozkrájenou cibulí. Zároveň uvaříme 4 vejce natvrdo. Pekáček dobře vymastíme olejem, vložíme do něj vrstvu fazolí, poklademe je na plátky nakrájenými vařenými vejci, po...

Sója se sýrem

Sója se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g sóji, 1 citrón, 250 g tvrdého sýru, 1 cibule, 250 g zmražené směsi mrkve s hráškem, 2 lžíce tuku, 2 vejce, špetka soli, troška pepře

Sóju namočíme na dva dny do studené vody. Poté ji uvaříme doměkka, cca 1 hodinu. Mezitím na rozehřátém tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a když zezlátne, vsypeme zmraženou mrkev s hráškem. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Na zeleni...

Řezy Orgasmus

Řezy Orgasmus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 šálku polohrubé mouky, 1 šálek cukru krupice, 2 sáčky kypřícího prášku do pečiva, 400 g ananasového kompotu, 3 vejce, 2 balení pomazánkového másla, 2 kelímky pudinku, 1 lžíce cukru moučka, 1 balení čokoládové polevy

Rozmixujeme celý ananasový kompot i se šťávou. V míse smícháme mouku, cukr krupici, kypřící prášek, vejce a nakonec přidáme ananasovou kaši. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20...

Letní těstoviny

Letní těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 6 malých rajčat, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, troška bazalky, špetka soli

Těstoviny uvaříme al dente. Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Česnek utřeme se solí. Vše smícháme a zakapeme olivovým olejem a posypeme bazalkou.

Španělský salát

Španělský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 červená cibule, 1 hlávka salátu, 2 rajčata, 2 lžíce jablečného octa nebo balsamikového, 2 lžíce olivového oleje, hrst kopru, špetka soli, špetka pepře

Připravíme si zálivku z octa, oleje, soli, pepře a jemně nasekaného kopru. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na proužky. Salát rozebereme, větší listy natrháme, rajčata nakrájíme na plátky a smícháme se salátem a cibulí. Zálivku nalijeme na...

Jarní karbanátky

Jarní karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřového mletého masa, 1 větší kuřecí prso, 150 g anglické slaniny, 1 vejce, 1 rohlík, šálek mléka, 1 jarní cibulka , miska kopřiv, 2 stroužky česneku, lžička koření na mleté maso, sůl, 100 g strouhaného sýra, strouhanka na obalení, olej na smažení

Rohlík nalámeme na kousky a namočíme do mléka. Kuřecí prso a anglickou slaninu umeleme a spolu s mletým masem dáme do mísy. Dobře omyté kopřivy spaříme vařící vodou, přebytečnou vodu vymačkáme a kopřivy nakrájíme nadrobno. Přidáme je do masa sp...

Jarní polévka s tortelliny

Jarní polévka s tortelliny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 2-3 jarní cibulky, 2-3 mrkve, kousek zázvoru (asi 2 cm), 1 stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru, asi 3 hrsti tortellin, sůl, pepř, libeček, kelímek zakysané smetany

Cibulku dobře opláchneme a nakrájíme na nudličky, očištěnou mrkev nakrájíme na malé hranolky a česnek a zázvor nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a všechnu zeleninu i zázvor necháme asi 2 minuty restovat. Pak zaprášíme moukou a zalijeme...

Rýžový salát s uzeninou

Rýžový salát s uzeninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g udušené dlouhozrnné rýže, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 g udušených žampionů, 100 g uvařeného chřestu, 2 čerstvé papriky , 150 g šunky, 100 g uzeného masa, 100 g sterilovaného hrášku, 2 lžíce citronové šťávy, 250 ml okořeněné majonézy, 4 vejce uvařené natvrdo, 2 lžíce petrželové nati, sůl podle chuti

Ryžu uvaríme alebo udusíme z jednou kockou bujónu do mäkka tak, aby zrnka ostaly sypké. Vychladnutú ryžu dáme do misky, pridáme šunku pokrájanú na drobné kocky, pokrájané šampiňóny, špargľu, papriku, údené mäso a hrášok. Pridáme soľ, citrónovú šť...

Smetanové brambory

Smetanové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 8 větších varných brambor, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce másla na vymazání, 100 g parmazánu na posypání, špetka soli a pepře

Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a na něm necháme cibuli zesklovatět. Přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Přidáme je do kastrolu. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a dobře prom...

Jarní vaječná miska

Jarní vaječná miska

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 stroužek česneku, 100 g Lučiny, 1 balení zakysané smetany, sůl, pepř, 1/2 lžičky cukru, 1 lžíce olivového oleje, 2-3 lžičky citronové šťávy, hrst řeřichy, lžíce pažitky, 8 ředkviček, 4 listy ledového nebo hlávkového salátu

Vejce uvaříme natvrdo. V misce smícháme lučinu se smetanou, olejem, citronovou šťávou, přidáme sůl, pepř, cukr, dobře promícháme a nakonec vmícháme řeřichu a nasekanou pažitku. Stroužek česneku přepůlíme a vymažeme s ním čtyři misky. Misky vylož...

stránka: