Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 196

Kuřecí bomba se slaninou

Kuřecí bomba se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsní řízky, 50 g anglické slaniny, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička majoránky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 paprika, lžička cukru, 1 lžíce rajčatového protlaku, olej, tvrdý sýr, zelená petrželka

Maso nakrájíme na malé kousky, slaninu na kostičky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno, očištěné papriky pokrájíme na proužky. Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu. Přidáme maso a prudce opečeme. Pak osolíme, přidáme cibuli s česnekem, mletou i čers...

Bramborový dort se sýrem

Bramborový dort se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g brambor, 1 mladá cuketa, 200 ml smetany na vaření, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 1 lžíce sekané petrželové natě, 1 lžička oregana, kousek másla, 200 g tvrdého sýra, 3 jarní cibulky, 3 ředkvičky

Brambory i cuketu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve smetaně rozmícháme rozmačkaný česnek, bylinky, osolíme a opepříme. Dortovou formu vymažeme máslem. Střídavě do ní skládáme vrstvy brambor a cukety. Každou vrstvu osolíme, pokropíme ochucen...

Zapečené těstoviny pro začátečníky

Zapečené těstoviny pro začátečníky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 1/2 většího pórku, 1 hrst sušených hub, 1/2 středně velkého květáku, 100 g sojového granulátu, špetka soli, olej, bazalka, koření na pizzu - koření dle chuti, 4 lžíce sojového sušené mléka

Uvaříme těstoviny s troškou soli. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pórek, sušené hříbky, předvařený a drobně nakrájený květák. Směs mícháme a po chvíli okořeníme a osolíme. Těstoviny slijeme, přimícháme k nim směs z pánve, sójový gran...

Brambory s petrželovým dipem

Brambory s petrželovým dipem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 středních brambor, 1 menší svazek petrželky, 3 stroužky česneku, 40 g strouhaného parmazánu, 100 ml oleje, špetka soli, špetka pepře, 100 g plátkové anglické slaniny

Brambory dobře vydrhneme kartáčkem a opláchneme vodou. Potom je do kříže nařízneme. Každou zvlášť zabalíme do kousku alobalu a dáme je péct do trouby při 220 C asi na 50 minut. Zatím nadrobno posekáme petrželku, prolisujeme stroužky česneku, přidá...

Katalánské kuře

Katalánské kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 g másla, 200 g rajčat, 1 větší cibule, pár kuliček pepře, sůl

Kuře naporcujeme na menší kousky, osušíme a opečeme na másle. Když už je pěkně do zlatova přidáme na plátky nakrájenou cibuli, pepř, sůl a rajčata, která si předem upravíme a to tak, že je přelijeme horkou vodou, sloupneme, vydlabeme semínka a zby...

Kuře mnoha vůní

Kuře mnoha vůní

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g olomouckých tvarůžků, 150 g libovější anglické slaniny, 1 palička česneku, 4 jablka, sůl, pepř, sladká paprika, olej

Kuře zevnitř důkladně vymažeme utřeným česnekem. Dutinu naplníme pokrájenými tvarůžky promíchanými se slaninou a řádně zašijeme. Kuře na povrchu lehce osolíme, položíme ho do pekáče s olejem, obložíme polovinami neloupaných jablek a v troubě upeče...

Bryndzové tašky

Bryndzové tašky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Brynzy, 300 g hrubé mouky, 2 vejce, 200 g vařeného uzeného masa, sůl, 2 dcl sladké smetany

Z bryndzy, mouky a vajec vypracujeme těsto, vyválíme je na plát asi 1/2 cm hrubý. Nakrájíme na čtverečky, vložíme do nich trochu pomletého uzeného masa a přehneme ve tvaru trojhranného šátečku. Strany dobře přitlačíme a vaříme v osolené vodě asi 1...

Bramborový salát s jablky

Bramborový salát s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 200 g jablek, 200 g vařeného celeru, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř, dle chuti hořčice, dle chuti kečup

Dresing připravíme smícháním 2 lžic majonézy a 2 lžíce bílého jogurtu, podle chuti přidáme hořčici, kečup, trochu pepře a sůl. Brambory vařené ve slupce necháme vystydnout, oloupeme, nakrájíme na kostičky, a stejně tak celer a doplníme plátky jabl...

Babiččiny houstičky

Babiččiny houstičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru, 3 lžíce rozpuštěného sádla, 250 ml mléka, 30 g čerstvého droždí (kvasnice), olej na potření a semínka (sezam, mák,...)na posypání

Z mírně teplého mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Všechno ostatní dáme do mísy, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Je-li třeba, můžeme přidat hrst mouky. Kdo má domácí pekárnu, může těsto nechat udělat v ní. Vykynuté těsto rozdě...

Těstovinový nákyp s ořechy

Těstovinový nákyp s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 1 hrst vlašských ořechů, rozinky, 100 g cukru moučka, 1 sklenka švestkových povidel, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička mleté skořice, 5 lžic másla

Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme a promastíme máslem. Do zapékací misky, kterou jsme si vymazali máslem, dáme vrstvu těstovin, ořechy, pocukrujeme, rozinky přidáme, povidla smícháme s citrónovou šťávou a skořicí ...

Tvarohový nákyp s rozinkami

Tvarohový nákyp s rozinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g měkkého tvarohu, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 hrst rozinek, 2 lžíce strouhanky, 5 lžic másla

Tvaroh promícháme s krupicovým a vanilínovým cukrem, pudinkovým práškem, práškem do pečiva, vejci a citrónovou šťávou, vmícháme rozinky a hmotu urovnáme do máslem vymazané nákypové formy. Povrch posypeme strouhankou a poklademe kousky másla. Pečem...

Těstoviny s tvarohem a rozinkami

Těstoviny s tvarohem a rozinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 500 g měkkého tvarohu, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, hrst rozinek, 2 dcl mléka, 5 lžic másla

Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme, promastíme máslem. Tvaroh utřeme s vejci, krupicovým, vanilínovým cukrem a rozinkami. Do máslem vymazané zapékací misky střídavě dáváme vrstvy těstovin a tvarohu, navrch bude vrs...

Houbová sekaná

Houbová sekaná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 1 cibule, 3 housky, 5 lžic mléka, 4 vejce, 10 lžic strouhanky, 1 svazek petrželky, 5 lžic olivového oleje, 1 lžička muškátového květu, 1 lžička drceného kmínu, špetka soli, špetka pepře

Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme houby pokrájené na kostičky, osolíme, okmínujeme a dusíme cca 15 minut. Podušené houby smícháme s v mléce namočenými a vymačkanými žemlemi, přidáme rozšlehaná vejce, nasekanou petrželku, okořením...

Houby zapečené s rajčaty

Houby zapečené s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 5 rajčat, 1 cibule, 5 lžic másla, 3 vejce, 125 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 50 g strouhaného Eidamu (Edam), špetka soli, špetka pepře

Na máslem osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme doměkka. Poté osolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazané zapékací misky, poklademe plátky oloupaných rajčat a zalijeme žloutky rozmíchanými se smetanou, ...

Žampiony zapečené se sýrem a vejci

Žampiony zapečené se sýrem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g žampionů, 8 vajec, 125 g másla, 150 g Eidamu (Edam), špetka soli

Žampiony nakrájíme na plátky, smícháme s rozšlehanými vejci, osolíme, vložíme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme nastrouhaným eidamem, pokropíme rozpuštěným máslem a ve vyhřáté troubě zapečeme. Pečeme při 170 °C, cca 15 minut.

Ovar

Ovar

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg plecka, 2 l vody, 1 špetka soli

Omyté maso vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme do úplného změknutí (t.j. až se maso začne dělit na kousky) Pak je vyjmeme, necháme okapat a podáváme s chlebem a křenem, hořčicí nebo jablkovým křenem.

Řízky v zelném těstě

Řízky v zelném těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, 100 g kyselého zelí, 1 vejce, 70 g polohrubé mouky, hladká mouka, 0,5 dcl světlého piva, pepř, sůl, olej

Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Uděláme si těstíčko z překrájeného zelí, piva, polohrubé mouky, vajec a soli. Předpřipravené řízky obalíme v těstíčku a ihned dáváme na rozpálený olej. Pečeme po obou stranách do...

Tvarohový makovnik

Tvarohový makovnik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tvarohu, 300 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 225 ml oleje, 225 g mletého máku, 2 hrsti rozinek, 4 lžíce rumu, 1 kypřící prášek do pečiva, 5 vajec, tuk na vymazání formy, strouhanka na vysypání formy

Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce zamícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme asi 30 minut v horkovzdušné troubě...

Pečené plněné rohlíky

Pečené plněné rohlíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rohlíků, 10 nožiček jemných párků, 150 g Eidamu (Edam), kečup dle potřeby

Rohlíky podélně rozkrojíme, vložíme do nich plátek sýra, nožičku párku, dáme je na plech a pečeme, dokud nejsou párky červené a dokud nezačne sýr tmavnout. Poté pokapeme kečupem a podáváme.

Těstoviny zapečené s masem a lečem

Těstoviny zapečené s masem a lečem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě , 1 sklenka zeleninového leča, 100 g Eidamu (Edam), špetka soli

Vepřové maso nakrájíme a prohřejeme s lečem. Smícháme s uvařenými těstovinami, které jsme uvařili dle návodu na obalu, vložíme do zapékací misky, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. Pečeme při 160 °C, cca 30 minut.

Slané bramborové řezy

Slané bramborové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg uvařených brambor ve slupce, 4 natvrdo uvařená vejce, 2 dcl smetany, 2 žloutky, 1 lžíce polohrubé mouky, 100 g Eidamu (Edam), 5 lžic másla, 5 lžic strouhanky, špetka pepře, špetka soli

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a smícháme s nadrobno nakrájenými vejci. Směs dáme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech a dáme péct. Po chvilce pečení brambory zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali žloutk...

Ztracené vejce

Ztracené vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíce chléba, 4 vejce, olej na smažení, špetka soli, zelenina dle chuti (rajče, okurka, paprika, řeřicha)

V každém krajíci chleba vykrojíme sklenicí střed. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém mírně osmažíme chleba. Do hrnečku rozklepneme vajíčko, které osolíme a poté vlijeme do středu krajíce. Z obou stran osmažíme a podáváme obložené zeleninou

Zelný prejt

Zelný prejt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hlávkového zelí, 20 dkg měkkého salámu, 2 vejce, 1-2 housky, 1,5 dcl mléka, 1 menší cibule, sůl, česnek, majoránka, mletý pepř, zázvor, nové koření, 1 lžíce sádla (oleje), strouhanka

Zelí očistíme,nakrájíme na drobné nudličky a spaříme vroucí vodou. Necháme okapat, vsypeme do mísy, přidáme najemno nakrájený salám, housku namočenou v mléce, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl česnek a ostatní koření dobře promícháme. Zapék...

Placičky z olomouckých tvarůžků

Placičky z olomouckých tvarůžků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarůžků, 1 kostka tvarohu, 3 velké uvařené brambory, 3 lžíce krupice, 2 vejce, sůl, pepř, kmín

Brambory nastrouháme, přidáme tvaroh, strouhané tvarůžky, krupici a vejce. Dobře propracujeme, osolíme, opepříme, přidáme kmín. Tvarujeme malé placičky, které smažíme na rozpáleném tuku, po obou stranách do zlatova.

Salát z olomouckých syrečků

Salát z olomouckých syrečků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení olomouckých syrečků (tvarůžků), 1 cibule, 1 sklenka majonézy, mletý pepř

Syrečky nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, ochutíme pepřem a promícháme s majonézou. Mažeme na světlé pečivo, ozdobíme nakrájenými rajčaty.

stránka: