Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 197

Balené brambory

Balené brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg menších brambor, plátky anglické slaniny dle počtu brambor, 2 červené cibule

Brambory uvaříme ve slupce. Cibuli oloupáme, nakrájíme na čtvrtky a rozložíme na plátky. Do plátku slaniny vždy zabalíme jeden brambor, na špejli nabodneme kousek cibule, bramboru, znovu cibuli a takto pokračujeme až do konce špejle. Připravené b...

Treska na houbách

Treska na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg tresky, 500 g hub, 100 g anglické slaniny, 2 cibule, 2,5 dcl sladké smetany, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželové natě, špetka pepře, špetka soli

Tresku omyjeme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, poté ji dáme do máslem vymazaného pekáčku, poklademe plátky slaniny, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí a dáme péct. Pečeme při 160 °C, cca 20 minut. Poté přidáme nadrobno nakrájené houby a po ...

Rybí špíz

Rybí špíz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ryb, 100 g anglické slaniny, 2 rajčata, 2 cibule, 5 lžic olivového oleje, 2 lžičky sladké mleté papriky, špetka soli, 2 lžíce citrónové šťávy

Rybí maso nakrájíme na kostky, osolíme, zakapeme citrónovou šťávou, poprášíme mletou sladkou paprikou a necháme odležet. Poté na jehly střídavě napichujeme rybí maso, plátek anglické slaniny, na kolečka nakrájená rajčata, na kolečka nakrájenou cib...

Rybí filé na česneku

Rybí filé na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 5 stroužků česneku, 50 g anglické slaniny, 2 lžíce másla, 1 lžička drceného kmínu, 1lžíce nadrobno nasekané petrželové natě, špetka soli, 2 lžíce citrónové šťávy

Slaninu si nakrájíme na kostičky, a dáme ji rozpustit do pekáčku. Filé nakrájíme na plátky, ochutíme utřeným česnekem se solí a drceným kmínem, vložíme na rozpuštěnou slaninu, polijeme rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení ...

Rybí filé se šunkou

Rybí filé se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 150 g šunky, 2 cibule, 5 lžic kečupu, 4 lžíce másla, špetka pepře, špetka soli

ilé nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dáme do máslem vymazaného pekáčku. Šunku si nakrájíme na nudličky a poté to vsypeme na filé. Cibuli si nakrájíme nadrobno a posypeme tím filé, zakapeme kečupem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme c...

Filé podle tetičky Marty

Filé podle tetičky Marty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 2 lžíce citrónové šťávy, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 g nastrouhaného Eidamu (Edam), špetka soli

Filé nakrájíme na plátky, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou. Zapékací misku si vymažeme máslem, vysypeme hladkou moukou a urovnáme do ní filé. Smetanu si ušleháme do tuha, a poté přidáme smetanu na filé. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a peče...

Candát na rýži

Candát na rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg candáta, 250 g rýže, 2 cibule, 5 lžic olivového oleje, 1/4 l zakysané smetany, 5 lžič hladké mouky, 2 lžičky mleté sladké papriky, špetka soli

Candáta si očistíme, nařízneme, osolíme a obalíme v mouce, kterou jsme smíchali s mletou sladkou paprikou. V pekáči si rozpálíme olej, nakrájíme nadrobno cibuli a osmahneme na rozpáleném oleji. Když má cibule zlatavou barvu, přidáme rýži, zalijeme...

Lahůdkové maso v mrkvi

Lahůdkové maso v mrkvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g masa (vepřové, telecí, drůbeží), 750 g mrkve, malý kousek libové anglické slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, pepř, sůl

Na kostičkách slaniny podusíme pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, osmahneme a ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem a solí. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, přidáme k masu, podlijeme troškou vody a dusíme, až je vše měkké...

Špenátová roláda

Špenátová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mraženého špenátu, 4 vejce (4 žloutky+ sníh ze 4 bílků), 3 vrchovaté lžíce hrubé mouky, špetka kypřícího prášku do pečiva, sůl, Náplň: 250 g měkkého tvarohu, 100 g strouhané nivy nebo ementálu, 200 g zakysané smetany, 3 stroužky česneku, sůl

Rozmrzlý špenát vymačkáme a smícháme se žloutky, moukou, s práškem do pečiva a sněhem z bílků. Osolíme a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě ( asi 200°C ) 10 - 15 minut. Upečený plát překlopíme na čistý papír na...

Lasagne se špenátem

Lasagne se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Masová směs: 500 g mletého masa, 2 cibule, olej, sůl, mletý pepř, koření na mleté maso, cca 1 dcl kečupu nebo rajského protlaku, Špenát: 1 balení (400 g) marežného špenátu , 1 cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky, 200-300 ml mléka, sůl, mletý pepř, 5 stroužků česneku, Bešamel: 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 600-700 ml mléka, sůl, muškátový ořech, 150-200 g tvrdého sýra, Dále: 15 plátků lasagní, tvrdý sýr na posypání, olej na vymazání

Masová směs: na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme. Až zhnědne, osolíme, okořeníme, přidáme kečup nebo protlak, trošku podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 - 30 minut. Špenát: na trošce oleje necháme zesklovatět po...

Brambory zapečené se špenátem

Brambory zapečené se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 450 g listového špenátu, 1 cibule, 200 g krabích tyčinek, 150 g tvrdého sýra, 250 ml smetany na vaření, olej, sůl, mletý pepř, 3-4 stroužky česneku

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout (lépe den předem). Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme rozmražený špenát a chvíli podusíme. Osolíme a ochutíme pepřem a rozmačkaným česnekem. Brambory oloupeme a nakrájím...

Transylvánské vepřové plátky

Transylvánské vepřové plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového masa (i hovězí nebo drůbež), 10 stroužků česneku, 1 větší svazek posekané zelené petrželky, sůl, pepř, olej na rošt

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, vydatně potřeme česnekem a proložené petrželkou v několika vrstvách necháme několik hodin uležet. Potom maso osolíme, opepříme a pečeme na roštu. Podáváme s hořčicí. Použijeme-li jiné maso než vepřové, potřeme ...

Pleckové medailonky

Pleckové medailonky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, pepř, olej, hladká mouka, 50 g másla, 1,5 dcl horké vody, 1/2 kostky masoxu, 2 lžičky sojové omáčky, 1/2 lžičky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 lžíce kečupu

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme olejem a necháme odležet. Posypeme moukou, dáme na rozpálený tuk, pečeme na každé straně asi 4 minuty. Vyndáme, přidáme máslo, vodu, masox, sójovou omáčku, worchester a kečup. Povaříme dvě minuty,...

Maďarské makaróny

Maďarské makaróny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, troška másla, 2 zelené papriky, 1 hrst čerstvých nakrájených hub, troška hladké mouky, mletá sladká paprika, kmín, 1 lžíce sladké smetany, 50 g strouhaného sýra, 300 g makaronů, sůl

Na tuku necháme zpěnit dozlatova nasekanou cibuli, přidáme půl lžičky mleté papriky, trochu kmínu, a na nudličky nakrájené zelené papriky (bez jádřinců), vše necháme smažit, pak přidáme na malé kousky nakrájené houby a pod pokličkou vše dusíme. Kd...

Zapečené kari špagety

Zapečené kari špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g špaget, 3 l vody, 3 lžíce soli, 150 g kladenské pečeně, 200 g plátkového sýra, 1,5 lžičky kari koření

Špagety uvaříme ve slané vodě, slijeme, propláchneme studenou vodou a rozdělíme na 4 hromádky. Do zapékací mísy rozprostřeme hromádku špaget, rozložíme plátky z poloviny uzeniny, další vrstvy tvoří špagety, polovina sýra, špagety, zbytek uzeniny, ...

Špagety s ořechy

Špagety s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g špaget, 1 svazek bazalky, 3 stroužky česneku, špetka soli, 1 dcl olivového oleje, 50 g vlašských ořechů, 50 g strouhaného sýra

Bazalku a česnek rozmělníme se solí a olejem v mixeru. Nahrubo nasekané ořechy osmahneme na pánvi nasucho do zlatova, přidáme ostatní přísady a sýr a zředíme několika lžícemi vody, ve které se vařily špagety, osolíme a promícháme s odkapanými špag...

Flíčky s tvarohem a se slaninou

Flíčky s tvarohem a se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hrubé mouky, 2 vejce, 100 g slaniny, 200 g tvarohu, 2 dcl husté smetany, sůl

Slaninu vyškvaříme. Z prosáté mouky, vajec a vody vypracujeme tuhé těsto, necháme 5 minut odpočinout, pak vyválíme na plát o síle asi 2 mm a necháme proschnout. Plát rozkrájíme na flíčky, ty vysypeme do vařící vody se lžící sádla, které jsme vyškv...

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g těstovin, 100 g tuňáka v olivovém oleji, 1 červená paprika, 1/2 menší hlávky čínského zelí, 100 g tvrdého sýra, 150 g bílého jogurtu, sůl, pepř, 1 lžíce citrónové šťávy

Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku, zcedíme a propláchneme studenou vodou. Tuňáka vysypeme z plechovky i s olejem a vidličkou rozmělníme na kousky. Papriku a sýr nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky. Společně s těstovinami přidáme do mísy ...

Těstovinový salát s hráškem

Těstovinový salát s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 300 g čerstvého nebo mraženého hrášku, 200 g šunky, 1 malá hlávka salátu, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, špetka soli, 2 lžíce citrónové šťávy

Těstoviny uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Použijeme-li hrášek mražený, den předem ho přemístíme z mražáku do ledničky aby rozmrznul. Když zapomeneme, povaříme ho 5 minut v páře. Šunku a salát nakrájíme na nudličky. V hrnku prošle...

Vanilková bábovka z pekárny

Vanilková bábovka z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 vejce, 200 ml cukru krupice (včetně 3 vanilkových), 400 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, čokoládová poleva

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program dort. Hotovou vychladlou bábovku polijeme čokoládovou polevou.

Minipizzy pro domácí pekárnu

Minipizzy pro domácí pekárnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 200 ml teplé vody, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 200 g najemno nastrouhaného sýra, 400 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička koření na pizzu, 2,5 lžičky sušeného droždí (kvasnic), Na náplň: 200 g najemno nastrouhaného sýra, 50 g strouhané nivy, 1 vejce, 100 g jemně nakrájené šunky, sůl, pepř, příp. čerstvě nasekané bylinky (oregano, tymián,..), žampiony, paprika, kečup na ozdobení

Do pekárny v uvedeném pořadí vložíme ingredience na těsto, zapneme program TĚSTO a necháme ho zpracovat a vykynout. Mezitím si připravíme náplň z uvedených surovin. Po vykynutí těsto vyndáme z pekárny, vytvoříme minipizzy (cca 14 kousků), pokladem...

Banánová bábovka

Banánová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla (Hery), 250 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 250 g zralých banánů, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek do pečiva, mléčná čokoládová poleva, trocha mléka

Banány rozmačkáme vidličkou na kaši. Změklý tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a vyšleháme do pěny. Postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem a rozmačkané banány. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto (je dost...

Bílý chléb

Bílý chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 200 ml mléka, 100 ml vody, 25 g rozpuštěného másla, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 500 g hladké mouky, 1 lžíce sušeného droždí (kvasnic)

V odměrce rozšleháme vejce a dolijeme do 200 ml mlékem. Přidáme 100 ml vody. Vše nalijeme do formy. Přidáme ostatní ingredience v uvedeném pořadí. Zapneme program FRENCH (v pekárně ETA Harmony program SENDVIČ), světlá kůrka. Upečený chléb vyklopím...

Játrová směs na špagety

Játrová směs na špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g drůbežích jater, 1 malý pórek, 1 konzerva červených fazolí, 1 konzerva rajčatového protlaku (190 g), sůl, mletý pepř, oregano, asi 3 stroužky česneku, olej, tvrdý sýr

Očištěná játra nakrájíme na kousky a orestujeme na rozpáleném oleji. Okořeníme, přidáme nadrobno pokrájený pórek, rozmačkaný česnek a ještě chvíli společně posmažíme, pořád mícháme. Až jsou játra měkká a propečená, přisypeme propláchnuté fazole a ...

Ananasová bábovka s pudinkem

Ananasová bábovka s pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva ananasového kompotu, 1 hrnek polohrubé mouky, 3 vejce, půl hrnku rostlinného oleje, půl hrnku cukru krupice, 2 sáčky ananasového pudinkového prášku, 2 lžičky sody, špetka soli

Žloutky s cukrem ušleháme do pěny. Přimícháme olej, mouku smíchanou se sodou a pudinkové prášky rozmíchané v 1 hrnku šťávy z kompotu. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli a dvě lžíce na kousky pokrájeného ananasu. Těsto na...

stránka: