Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 195

Kuře na kari

Kuře na kari

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřete, 400 g brambor, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, 1 lžíci kari koření, 1 lžíci rajčatového protlaku, trošku muškátového ořechu, 250 ml smetany

Omyté kuře rozkrájíme na menší kousky (8-10). Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Oloupané brambory pokrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a osolené kousky kuřete na něm prudce opečeme ze všech stran. Odkládáme do hrnce. Do výpeku...

Kvasnicová polévka

Kvasnicová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

42 g droždí (kvasnic), 1 mrkev, 1 petržel, kousek bulvového celeru, 1 cibuli, sůl, pepř, trošku majoránky, 5 lžic rostlinného oleje, 1 lžíci polohrubé mouky, 1 slepičí vejce

Do hrnce dáme trošku oleje, na rozpálený vsypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a orestujeme. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme cibuli, kdo chce, osolí méně a přidá kostku masoxu nebo slepičího bujónu, a vaříme do změknutí zelenin...

Krémová s květákem

Krémová s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 2 brambory, 1 mrkev, kousek petržele, sůl, pepř, špetku muškátového ořechu, 5 kuliček nového koření, 1 lžíci petrželové natě, kousek másla

Květák rozebereme na větší růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na osminky, petržel na kousky. Vše zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou mrkev, pár snítek zelené petržele, koření a přivedeme k varu. Vaříme asi deset minut (do změknutí zeleniny)...

Kmínová polévka

Kmínová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kousek máslo, 4 lžíce krupice, 1 slepičí vejce, 1 lžíci kmínu, sůl, 1 kostku zeleninového bujónu, 1 l vody

Na rozehřáté máslo nasypeme kmín a krupici. Za stálého míchání společně osmahneme. Přidáme vejce a rychle rozmícháme, až vzniknou malé kousky. Zalijeme vodou, osolíme, přihodíme bujón a povaříme asi 10 minut.

Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 brokolice, 200 g anglické slaniny, 200 g tvrdého sýra, 2 vejce, sůl, bílý pepř, tuk na vymazání

Brokolici uvaříme do poloměkka ve slané vodě, posekáme, vmícháme 2 vejce, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, nastrouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř. Vložíme do vymaštěné zapékací misky a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na cca 1/2 hod.

Pivovarské brambory

Pivovarské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g cibule, 100 g anglické slaniny, 3 dcl světlého piva, 125 ml smetany, 4 lžíce másla, pepř, sůl

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, dáme je do zapékací misky, poklademe tenkými plátky cibule a anglické slaniny. Pokryjeme další vrstvou brambor, zalijeme smetanou, kterou jsme rozšlehali s pivem, osolíme, opepříme a pečeme cca 60 minut.

Zapečená bramborová kaše se zelím a klobásou

Zapečená bramborová kaše se zelím a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 250 g kyselého zelí, 150 g ostravské klobásy, 50-100 ml mléka, 5 lžic másla, 50 g slaniny, 1/8 l zakysané smetany, 50 g nastrouhaného Eidamu (Edamu), 4 lžíce olivového oleje, 5 lžic strouhanky, sůl

Brambory oloupeme, nakrájíme, vhodíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Poté je rozšťoucháme s mlékem a kouskem rozpuštěného másla, osolíme a kaši urovnáme do olejem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky. Slaninu si nakrájíme na k...

Brambory s lančmítem a jogurtem

Brambory s lančmítem a jogurtem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Lančmítu, 500 g brambor vařených ve slupce, 1 bílý jogurt, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 lžička sladké papriky, 1 lžíce nasekané petrželové natě, sůl

Lančmít nakrájíme na kolečka. Brambory nakrájíme na plátky, polovinu urovnáme na dno máslem vymazané zapékací misky a osolíme. Pokryjeme Lančmítem, který potřeme česnekem utřeným s mletou sladkou paprikou a překryjeme zbytkem brambor a znovu osolí...

Pečené bramborové lupínky

Pečené bramborové lupínky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2 lžíce másla, 100 g nastrouhaného Eidamu, sůl

Oloupané brambory nakrájíme na tenké lupínky. Zapékací misku vymažeme máslem, lupínky do ní naskládáme, osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct. Pečeme při 160 °C asi 45 minut.

Bylinkové brambory

Bylinkové brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 4 stroužky česneku, 1 lžička tymiánu, 1 lžička šalvěje, 1 lžička rozmarýnu, sůl, pepř, 5 lžic olivového oleje

Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s utřeným česnekem, pepřem, solí a kořením. Poté je urovnáme do pekáčku, pokapeme olejem a pečeme cca 45 minut, během pečení brambory několikrát lehce otočíme.

Čínské kuřecí nudličky

Čínské kuřecí nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 lžíce oleje, 2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky Worcesterové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička sladké papriky, 2 lžičky grilovacího koření, 2 vejce, 2 lžíce škrobové moučky, 3 stroužky česneku, sůl, pepř

Kuřecí řízky si nakrájíme na drobné nudličky. Marinádu si připravíme smícháním všech surovin a nudličky do ní naložíme - nejlépe přes noc. Na druhý den maso usmažíme dozlatova na trošce oleje.

Čínské řízečky

Čínské řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecího nebo krůtího masa, 1 lžička soli, 3 vejce, 3 lžíce Solamylu, 2 cibule, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička cukru moučka, kečup

Maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme vejce, olej, cukr, Solamyl a podle chuti kečup. Dále přidáme nakrájenou cibuli, osolíme a okořeníme. Vše řádně promícháme a necháme alespoň 24 hodin v ledničce uležet. Potom naběračkou na rozpálený tuk děl...

Hovězí s paprikou a pórkem

Hovězí s paprikou a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 100 g červených paprik, 1 pórek, 200 ml rostlinného oleje, 1 lžíce škrobové moučky, pepř, sůl, 1 lžička glutasolu, 3 lžíce sojové omáčky

Maso pokrájíme na nudličky, posypeme škrobovou moučkou, pepřem, solí, glutasolem a sójovou omáčkou, promícháme a necháme pět minut odstát. Na pánvi s rozehřátým olejem potom maso prudce opečeme, přidáme na proužky nakrájenou papriku a pórek a dusí...

Hovězí plátky na pivě

Hovězí plátky na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 2 cibule, sůl, pepř, hovězí vývar, sádlo, 5 kuliček nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 3 dcl světlého piva, 2 párky

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a společně s cibulí opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme doměkka. Plátky vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme pivem, povaříme, vložíme maso a prohřejeme. Druhou...

Meruňkové čtverce s tvarohem

Meruňkové čtverce s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce cukru moučka, 6 meruněk

Tvaroh rozmícháme s jedním vejcem a cukrem (při dávkování cukru se řídíme vlastní chutí). Těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozkrájíme na obdélníky 8 krát 16 cm. Na jednu polovinu obdélníku dáme lžíci tvarohu, přiklopíme druhou polovinou, okraj...

Chléb s játrovou paštikou v alobalu

Chléb s játrovou paštikou v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků chleba, 1 játrová paštika, 5 plátků Eidamu (Edam), 5 plátků anglické slaniny, 5 lžice plnotučné hořčice, 1 lžička drceného kmínu, špetka soli

Plátky chleba potřeme hořčicí, 5 plátků chleba potřeme játrovou paštikou, na kterou poté položíme plátek eidamu a plátek anglické slaniny, zakryjeme zbývajícími plátky chleba. Povrch chleba posypeme drceným kmínem, zabalíme do alobalu a dáme péct ...

Toasty s ananasem

Toasty s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 plátků toastového chleba, 10 dkg šunkového salámu, 100 g Eidamu (Edam), 1 konzerva ananasového kompotu, 4 lžíce másla

Plátky toastového chleba potřeme máslem, poklademe plátky šunkového salámu, kolečkem ananasu a zakryjeme plátkem eidamu. Dáme zapéct do toastovače.

Toasty s nivou

Toasty s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 plátků toastového chleba, 150 g Nivy, 4 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, 1/8 l mléka, 1 vejce, 5 lžic olivového oleje, špetka muškátového ořechu, špetka pepře, špetka soli

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, dobře provaříme. Do bešamelu vmícháme nastrouhanou nivu a vejce, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, opepříme a osolíme. Směs navršíme plátky toastového chleba a dáme zapéct do toasto...

Ovesný pohár

Ovesný pohár

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti ovesných vloček, 1/4 l mléka, 1 lžička medu, kakao, čerstvé nebo kompotované ovoce

Vločky namočíme do mléka a necháme nabobtnat (když nenecháme nic se nestane, jenom budeme déle míchat). Za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Osladíme medem a pak vrstvíme do poháru střídavě s kakaem a ovocem.

Vegetariánské ražniči

Vegetariánské ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mladé cukety, 100 g žampionů, 50 g papriky, 1 cibule, 50 g balkánského sýra, sůl, Směs koření gyros, olej

Cuketu nakrájíme na kolečka, dáme do mísy, přidáme hlavičky žampionů a na kostky pokrájený sýr, pokropíme olejem, posypeme kořením a promícháme. Papriku a cibuli nakrájíme na kousky a všechno střídavě napichujeme na jehly nebo špejle. Naskládáme n...

Špenátové placky

Špenátové placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mraženého špenátového protlaku, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce mléka, sůl, pepř, špetka oregana, 2 vejce, 10 lžic hladké mouky, olej na smažení, tvrdý sýr, ostrý kečup

Špenát necháme úplně rozmrazit a puštěnou vodu slijeme. Osolíme, opepříme, přidáme oregano, celá vejce, mléko, nadrobno pokrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mouku a promícháme. Množství mouky případně upravíme, záleží na tom, kolik vody ve špenát...

Opečenky z kolínek

Opečenky z kolínek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 lžic vařených těstoviny (kolínka apod.), 200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1/4 l mléka, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl

Z mléka, mouky, žloutků, soli, pepře a utřeného česneku vymícháme řidší těstíčko. Vmícháme nasekané uvařené těstoviny a sníh ze 4 bílků. Z hmoty tvarujeme placičky a smažíme na oleji. Usmažené potřeme hořčicí nebo kečupem a sypeme strouhaným sýrem...

Knedle s vajíčkem

Knedle s vajíčkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g houskového knedlíku, 3 vejce, sůl, trochu oleje

Knedlíky pokrájíme na kostičky, do hrnku rozklepneme vejce. Na pánvičce nebo v kastrolu rozehřejeme olej a knedlíky na něm osmažíme dokřupava. Pak je odsuneme na stranu, na prázdné místo vlijeme vajíčka, porušíme žloutky a chvilku počkáme než se v...

Houbová smaženice

Houbová smaženice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hub, 1 lžíce sádla, 1 větší cibule, sůl, drcený kmín, mletý pepř, 4 vejce

Očištěné houby nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájenou nadrobno necháme zesklovatět na sádle. Přidáme houby, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání osmahneme. Přilijeme trošku vody , osolíme a dusíme do změknutí, všechnu vodu necháme vydusit. Mě...

Rizoto z krůtích křídel

Rizoto z krůtích křídel

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí křídla, 240 g rýže, 1cibule, sůl, kmín, 1 balení mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice), tvrdý sýr, olej

Křídla ze všech stran osolíme, vložíme do pekáče vytřeného olejem, posypeme kmínem a na kolečka pokrájenou cibulí. Trošku podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Rýži uvaříme podle návodu na sáčku. Mraženou zeleninu vsypeme do osolené...

stránka: