Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Králík na víně

Králík na víně

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1488 kalorií 7.0g cukrů 114.0g tuků 16.0g bílkovin

Příprava

Očištěného králíka omyjeme a rozkrájíme na větší kousky. Maso protáhneme částí slaniny, potom rozehřejeme máslo a kousky králíka opečeme, Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v kastrůlku rozpustíme, k tomu přidáme zbytek másla, přisypeme nakrájenou cibuli a zeleninu. Když začne zlátnout přisypeme tuto směs k orestovanému masu, které jsem dali do zapékací misky, podlijeme vínem, dochutíme kořením, zakápneme citronem a octem. Nakonec ještě přidáme povidla a pečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme, základ vydusíme na másle, zaprášíme moukou, přidáme cukr a lehce osmahneme. Potom zalijeme vývarem a zbylým vínem. Omáčku dobře povaříme a až je hotová přecedíme ji přes cedník a případně dochutíme solí, cukrem nebo citronovou šťávou.


Maja

22. 11. 2009, Recept navštíven: 1704x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jedinečný recept na kralika

01. 12. 2016, 21:20

Přidat komentář

Facebook komentáře