Chybí obrázek

Králík na víně

Obtížnost

Čas přípravy

40min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1488 kalorií
7.0g cukrů
114.0g tuků
16.0g bílkovin


Příprava

Očištěného králíka omyjeme a rozkrájíme na větší kousky. Maso protáhneme částí slaniny, potom rozehřejeme máslo a kousky králíka opečeme, Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v kastrůlku rozpustíme, k tomu přidáme zbytek másla, přisypeme nakrájenou cibuli a zeleninu. Když začne zlátnout přisypeme tuto směs k orestovanému masu, které jsem dali do zapékací misky, podlijeme vínem, dochutíme kořením, zakápneme citronem a octem. Nakonec ještě přidáme povidla a pečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme, základ vydusíme na másle, zaprášíme moukou, přidáme cukr a lehce osmahneme. Potom zalijeme vývarem a zbylým vínem. Omáčku dobře povaříme a až je hotová přecedíme ji přes cedník a případně dochutíme solí, cukrem nebo citronovou šťávou.

přidejte na:
Maja

22. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
jedinečný recept na kralika

01. 12. 2016, 21:20

Chybí obrázek
vynikajuci recept

13. 06. 2018, 09:57

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.