Chybějící obrázek

Králík na víně

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1488 kalorií
7.0g cukrů
114.0g tuků
16.0g bílkovin


Příprava

Očištěného králíka omyjeme a rozkrájíme na větší kousky. Maso protáhneme částí slaniny, potom rozehřejeme máslo a kousky králíka opečeme, Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v kastrůlku rozpustíme, k tomu přidáme zbytek másla, přisypeme nakrájenou cibuli a zeleninu. Když začne zlátnout přisypeme tuto směs k orestovanému masu, které jsem dali do zapékací misky, podlijeme vínem, dochutíme kořením, zakápneme citronem a octem. Nakonec ještě přidáme povidla a pečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme, základ vydusíme na másle, zaprášíme moukou, přidáme cukr a lehce osmahneme. Potom zalijeme vývarem a zbylým vínem. Omáčku dobře povaříme a až je hotová přecedíme ji přes cedník a případně dochutíme solí, cukrem nebo citronovou šťávou.

přidejte na:
Maja

22. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jedinečný recept na kralika

palino 01. 12. 2016, 21:20

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vynikajuci recept

Svetlana 13. 06. 2018, 09:57

Přidat komentář