
Králík na víně
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Očištěného králíka omyjeme a rozkrájíme na větší kousky. Maso protáhneme částí slaniny, potom rozehřejeme máslo a kousky králíka opečeme, Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v kastrůlku rozpustíme, k tomu přidáme zbytek másla, přisypeme nakrájenou cibuli a zeleninu. Když začne zlátnout přisypeme tuto směs k orestovanému masu, které jsem dali do zapékací misky, podlijeme vínem, dochutíme kořením, zakápneme citronem a octem. Nakonec ještě přidáme povidla a pečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme, základ vydusíme na másle, zaprášíme moukou, přidáme cukr a lehce osmahneme. Potom zalijeme vývarem a zbylým vínem. Omáčku dobře povaříme a až je hotová přecedíme ji přes cedník a případně dochutíme solí, cukrem nebo citronovou šťávou.
Maja22. 11. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 01. 12. 2016, 21:20

Svetlana 13. 06. 2018, 09:57

katka16031 04. 01. 2020, 21:02