Křehoučký ovocný mřížovník
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do preosiatej múky pridáme práškový cukor, kypriaci prášok, štipku soli, heru, 2 vajcia, 200 ml mlieka a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve polovice. Jednu časť vyvaľkáme, dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a posypeme mletými piškótami a orechami. Z mlieka, kryštálového cukru a vanilkového prášku uvaríme puding a vlažný ho rozotrieme na oriešky s piškótami. Ovocie necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na puding.
Zo zvyšného cesta urobíme na ovocie mriežku, ktorú potrieme rozšľahaným vajcom. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 35 minút. Vychladnutý posypeme práškovým cukrom a nakrájame.
Tip k receptu
Koláč bude výborný ak použijeme miesto vanilkového pudinkového prášku karamelový alebo čokoládový. Ovocie použijeme podľa seba, aké máme radi. V lete samozrejme použijeme čerstvé ovocie, no vtedy pudink osladíme trošku viac, čerstvé ovocie je kyselšie ako zavárané.
uschi311. 04. 2010
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 25. 10. 2017, 21:12

palino 15. 01. 2019, 19:01

katka16031 09. 11. 2019, 19:47

hanka 23. 11. 2019, 19:59

dušanka 10. 12. 2019, 21:11

Svetlana 07. 02. 2020, 20:07
Jozef 11. 09. 2010, 09:17
uschi3 13. 09. 2010, 09:17