Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Krutony po tatarsku

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 0min , porce

1952 kalorií, 1.0g cukrů, 99.0g tuků, 195.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Osmažíme rohlíky nakrájené na kolečka a dáme stranou. Maso smícháme se všemi ingrediencemi a necháme chvíli odležet. Pak si vlhčíme dlaně studenou vodou a ze směsi tvarujeme malé kuličky, které ve finále zploštíme na placičky. Ty pak obalíme ve strouhance - po osmažení budou mít zlatavou barvu. Osmažíme.

Servírujeme tak, že na talíř dáme osmažená kolečka rohlíku, na ně posadíme osmažené masové placičky a ozdobíme je trochou tatarky, trochou hořčice a trochou cibule. Podáváme s hranolky, opečenými brambory, bramborovými medailemi, vařenými brambory. Můžeme přidat nakládanou okurku nebo hlávkový salát.

Ajaja

15. 12. 2009, Recept navštíven: 10055x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Krutony po tatarsku

Krutony po tatarsku

Osmažíme rohlíky nakrájené na kolečka a dáme stranou. Maso smícháme se všemi ingrediencemi a necháme chvíli...

Zobrazit všechny podobné recepty k Krutony po tatarsku Link-arrow
Thumb

Bramborové hranolky

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na hranolky (středně silné proužky). Nakrájené hranolky opláchneme ...

Thumb

Bramborové dukátky

Brambory uvaříme , necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na plátky a poklademe vedle sebe na vymazaný plec...

Thumb.15203

Bramborové medaile

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky cca 3-4 mm, pak je rozložíme na plech a pečeme v troubě, doku...

Thumb.58587

Pečené brambory

Na kousky nakrájemné a neoloupané rané brambory promícháme ještě mokré s kořením a naklademe na máslem vyma...

Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšané krutony s masom,vyborné

20. 11. 2016, 19:09

Přidat komentář
Marek Šťastný
co je to kruton?

Marek Šťastný 16. 12. 2009, 15:53

Ajaja
Kruton - v tomto případě opečené kolečko rohlíku, jinak rohlík či houska rozkrájená na kostičky a taktéž opečená (např. se sype na saláty, používá se jako vložka do polévek...); v případě mé rodiny je to krycí název pro karbanátky (toto slovo je u nás zakázáno, karbanátky vařit nesmím, krutony ano)...

Ajaja 17. 12. 2009, 21:00

Ajaja
K tomuto receptu jsem dávala foto - kde je ?

Ajaja 17. 12. 2009, 21:00

Ajaja
Tak už jsem to napravila

Ajaja 17. 12. 2009, 21:06

Facebook komentáře