Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Krutony po tatarsku

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1952 kalorií 1.0g cukrů 99.0g tuků 195.0g bílkovin

Příprava

Osmažíme rohlíky nakrájené na kolečka a dáme stranou. Maso smícháme se všemi ingrediencemi a necháme chvíli odležet. Pak si vlhčíme dlaně studenou vodou a ze směsi tvarujeme malé kuličky, které ve finále zploštíme na placičky. Ty pak obalíme ve strouhance - po osmažení budou mít zlatavou barvu. Osmažíme.

Servírujeme tak, že na talíř dáme osmažená kolečka rohlíku, na ně posadíme osmažené masové placičky a ozdobíme je trochou tatarky, trochou hořčice a trochou cibule. Podáváme s hranolky, opečenými brambory, bramborovými medailemi, vařenými brambory. Můžeme přidat nakládanou okurku nebo hlávkový salát.


Přidat na Pinterest
Ajaja

15. 12. 2009, Recept navštíven: 11191x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšané krutony s masom,vyborné

20. 11. 2016, 19:09

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star
celkom chutne

31. 12. 2016, 21:23

Přidat komentář
Marek Šťastný
co je to kruton?

Marek Šťastný 16. 12. 2009, 15:53

Ajaja
Kruton - v tomto případě opečené kolečko rohlíku, jinak rohlík či houska rozkrájená na kostičky a taktéž opečená (např. se sype na saláty, používá se jako vložka do polévek...); v případě mé rodiny je to krycí název pro karbanátky (toto slovo je u nás zakázáno, karbanátky vařit nesmím, krutony ano)...

Ajaja 17. 12. 2009, 21:00

Ajaja
K tomuto receptu jsem dávala foto - kde je ?

Ajaja 17. 12. 2009, 21:00

Ajaja
Tak už jsem to napravila

Ajaja 17. 12. 2009, 21:06

Facebook komentáře