Krutony po tatarsku
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1952
kalorií
1.0g
cukrů
99.0g
tuků
195.0g
bílkovin
Příprava
Osmažíme rohlíky nakrájené na kolečka a dáme stranou. Maso smícháme se všemi ingrediencemi a necháme chvíli odležet. Pak si vlhčíme dlaně studenou vodou a ze směsi tvarujeme malé kuličky, které ve finále zploštíme na placičky. Ty pak obalíme ve strouhance - po osmažení budou mít zlatavou barvu. Osmažíme.
Servírujeme tak, že na talíř dáme osmažená kolečka rohlíku, na ně posadíme osmažené masové placičky a ozdobíme je trochou tatarky, trochou hořčice a trochou cibule. Podáváme s hranolky, opečenými brambory, bramborovými medailemi, vařenými brambory. Můžeme přidat nakládanou okurku nebo hlávkový salát.
Ajaja15. 12. 2009
Ingredience
- 1 větší cibule nadrobno nakrájená (část si odložíme na posypání)
- 2 vejce
- 1-2 rohlíky nakrájené na kolečka (1 rohlík stačí pro 2 osoby)
- 800 g mletého masa (nejlépe míchané půl na půl)
- sůl
- 1-2 lžíce strouhanky (je třeba odhadnout podle konzistence)
- strouhanka na obalení
- trocha tatarské omáčky
- trocha hořčice
- kmín
- majoránka
- pepř
- 3-4 stroužky česneku - nakrájené
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.