Krutony po tatarsku

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1952 kalorií
1.0g cukrů
99.0g tuků
195.0g bílkovin


Příprava

Osmažíme rohlíky nakrájené na kolečka a dáme stranou. Maso smícháme se všemi ingrediencemi a necháme chvíli odležet. Pak si vlhčíme dlaně studenou vodou a ze směsi tvarujeme malé kuličky, které ve finále zploštíme na placičky. Ty pak obalíme ve strouhance - po osmažení budou mít zlatavou barvu. Osmažíme.

Servírujeme tak, že na talíř dáme osmažená kolečka rohlíku, na ně posadíme osmažené masové placičky a ozdobíme je trochou tatarky, trochou hořčice a trochou cibule. Podáváme s hranolky, opečenými brambory, bramborovými medailemi, vařenými brambory. Můžeme přidat nakládanou okurku nebo hlávkový salát.

přidejte na:
Ajaja

15. 12. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyskúšané krutony s masom,vyborné

20. 11. 2016, 19:09

Chybí obrázek
celkom chutne

31. 12. 2016, 21:23

Chybí obrázek
dobre krutony

31. 01. 2018, 20:27

Přidat komentář
Chybí obrázek
co je to kruton?

Marek Šťastný 16. 12. 2009, 15:53

Ajaja
Kruton - v tomto případě opečené kolečko rohlíku, jinak rohlík či houska rozkrájená na kostičky a taktéž opečená (např. se sype na saláty, používá se jako vložka do polévek...); v případě mé rodiny je to krycí název pro karbanátky (toto slovo je u nás zakázáno, karbanátky vařit nesmím, krutony ano)...

Ajaja 17. 12. 2009, 21:00

Ajaja
K tomuto receptu jsem dávala foto - kde je ?

Ajaja 17. 12. 2009, 21:00

Ajaja
Tak už jsem to napravila

Ajaja 17. 12. 2009, 21:06

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.