Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kuřecí / hovězí Fajitas

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 25min , porce

1098 kalorií, 0.0g cukrů, 58.0g tuků, 132.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Marináda: z jedné limetky nastrouháme kůru do misky, pak vymačkáme šťávu z obou limetek, přidáme skořici, oregano, cukr, čili, sůl a pepř. Dobře rozmícháme. Kuřecí prsa (roštěnec) nakrájíme na tenké proužky asi 3 cm dlouhé. Vložíme je do misky s marinádou, dobře promícháme a necháme asi 30 minut odležet (může být i déle). Papriky zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky asi 3 cm dlouhé. Cibuli nakrájíme také na proužky. Rozpálíme olej, až se z něho začne kouřit a za stálého míchání v něm opečeme maso i se zbylou marinádou, až je měkké-asi 3-4 minuty. Přidáme papriky a cibuli a restujeme další 3-4 minuty. Dle chuti přidáme sůl a pepř. Odstavíme z ohně.
Ohřejeme tortilly, já je ohřívám na velké pánvi, kterou rozehřeju, na mírném ohni pak na ní položím dvě tortilly na sobě, lehce prohřeju, otočím obě najednou, pak otočím jen tu vrchní tortillu a pak znova obě na jednou. Vrchní tortillu přendám na talíř nebo prkénko nebo na stůl a na tortillu, která zbyla v pánvi, položím další a znovu otočím obě a vrchní přendám na talíř. Jde to i v mikrovlnce v igelitovém pytlíku (pár vteřin), musí se dát pozor, aby nepřeschly. Tortilly musí být teplé, ale vláčné, ne suché, aby se nelámali.
Na každou tortillu položíme směs masa a zeleniny, pokapeme kyselou smetanou, Guacamole a rajčatovou salsou (asi 1-2 lžičky na 1 tortillu) a zabalíme jako palačinku. Přendáme na talíř a ozdobíme -třeba ledovým salátem a lístky zelené petrželky.
Zbylé salsy a kysanou smetanu dáme do misek a podáváme.

Bulb Tip k receptu

Roštěnec nakrájíme na plátky (steaky) a celé steaky marinujeme, ogrilujeme(medium), mezitím prohřejeme papriky a cibuli. Opečené maso nakrájíme na nudličky a přidáme na pánev k zelenině a na prudkém ohni rychle promícháme se zeleninou.

hOJSADLO

16. 10. 2009, Recept navštíven: 13208x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kuřecí / hovězí   Fajitas

Kuřecí / hovězí Fajitas

Marináda: z jedné limetky nastrouháme kůru do misky, pak vymačkáme šťávu z obou limetek, přidáme skořici, o...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kuřecí / hovězí Fajitas Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
danielone
mnam bylo to moc dobre

danielone 23. 10. 2009, 02:02

Robin Bortlík
Vypadá to báječně. Myslím, že s tím v neděli určitě nikoho neurazím. :)

Robin Bortlík 23. 10. 2009, 09:03

bottle
velmi děkuji za tento recept! to si dám líbit

bottle 24. 10. 2009, 23:13

Thumb
Fajitas miluju a podle tohoto receptu je doma vařím několikrát do roka. Díky, opravdu výborné ;)

Honza 28. 07. 2011, 11:05

Facebook komentáře