Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Moussaka light

Moussaka light
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 1h 10min , porce

166 kalorií, 20.0g cukrů, 4.0g tuků, 13.0g bílkovin

Příprava

Na jemno nakrájenou cibulku orestujeme do zlatova spolu s hovězím mletým masem. Do směsi přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, prolisovaný česnek, petržel a trochu skořice a majoránky.

Zároveň si připravíme hrnec, kde povaříme v bujónu z 1/2 kostky na kolečka nakrájené brambory a v druhém hrnci z druhé 1/2 kostky bujónu na kolečka nakrájenou cuketu.

Příprava bešamelu: Zahřejeme mléko. Do trošky mléka přidáme solamyl a vlijeme jej do zahřívaného zbytku. Vypneme oheň a do bešamelu přidáme sůl, pepř a trochu muškátového oříšku. Přidáme nastrouhaný sýr, žloutek a sníh z bílku.

Do zapékací mísy s víkem umístíme masovou směs, na kterou naklademe uvařená kolečka brambor a cuket a kolečka syrových rajčat. Zalijeme bešamelem.

Zapékáme cca 25 minut v rozehřáté troubě při 220°C.

Bulb Tip k receptu

K jídlu doporučujeme podávat skleničku dobrého červeného vína.

Petra

20. 02. 2009, Recept navštíven: 5848x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Moussaka light

Moussaka light

Na jemno nakrájenou cibulku orestujeme do zlatova spolu s hovězím mletým masem. Do směsi přidáme rajčatový ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Moussaka light Link-arrow

Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Myslím si, že to může být dobrý oběd

19. 10. 2014, 15:45

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

22. 10. 2015, 10:45

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzera to dobre

05. 11. 2015, 12:56

Přidat komentář
Thumb
Zkoušela jsem to doma bez toho mléka, protože jsem alergik a chutná to i bez něj dobře.

Petra 04. 08. 2009, 17:31

Barbora Dvouletá
vypadá to velice dobře

Barbora Dvouletá 16. 08. 2009, 18:30

Janek
skvělý recept!! pro ostatní doporučuji také recept na zelňačku na stránce <a href="http://www.superrecepty.cz/zelnacka-recept/">http://www.superrecepty.cz/zelnacka-recept/</a> Celá moje rodina si pochutnala.

Janek 01. 06. 2012, 10:18

Facebook komentáře