Moussaka light
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na jemno nakrájenou cibulku orestujeme do zlatova spolu s hovězím mletým masem. Do směsi přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, prolisovaný česnek, petržel a trochu skořice a majoránky.
Zároveň si připravíme hrnec, kde povaříme v bujónu z 1/2 kostky na kolečka nakrájené brambory a v druhém hrnci z druhé 1/2 kostky bujónu na kolečka nakrájenou cuketu.
Příprava bešamelu: Zahřejeme mléko. Do trošky mléka přidáme solamyl a vlijeme jej do zahřívaného zbytku. Vypneme oheň a do bešamelu přidáme sůl, pepř a trochu muškátového oříšku. Přidáme nastrouhaný sýr, žloutek a sníh z bílku.
Do zapékací mísy s víkem umístíme masovou směs, na kterou naklademe uvařená kolečka brambor a cuket a kolečka syrových rajčat. Zalijeme bešamelem.
Zapékáme cca 25 minut v rozehřáté troubě při 220°C.
Tip k receptu
K jídlu doporučujeme podávat skleničku dobrého červeného vína.
Petra20. 02. 2009