Ovocné kynuté koláčky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z 250 ml mléka, 1 lžíce cukru a droždí připravíme kvásek, který po vykynutí přidáme do prosáté mouky, přimícháme špetku soli, 2 lžíce cukru, vejce, 60 g rozpuštěného másla a citronovou kůru. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme nakynout.
Mezitím uvaříme pudink z pudinkových prášků, mléka, vanilkového cukru a krystalového cukru. Do teplého vmícháme rum a necháme vychladnout. Na drobenku smícháme hrubou mouku, moučkový cukr a máslo.
Vykynuté těsto vyválíme, celý plát těsta potřeme rozpuštěným máslem /asi 30 g/a těsto zavineme. Těsto válíme víc do šířky, aby koláčků bylo více. Závin nakrájíme na kolečka asi 1,5 cm tenké, poklademe je na vymazaný plech dále od sebe, v troubě hodně nakynou. Každý koláček trochu roztlačíme, aby sme doprostřed mohli dát trochu vanilkového pudinku a pak uložíme okapané ovoce. Koláčky posypeme drobenkou a upečeme ve vyhřáté troubě.
Tip k receptu
Já použila broskve a ananas, protože jsem je měla doma, ale lze použít různé ovoce, i čerstvé.
uschi315. 05. 2010