Pečený pangasius s chřestem a vejcem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Dáme do zapékací mísy, posypeme z obou stran kmínem, mletou pálivou paprikou, opepříme a osolíme dle chuti. Přidáme na kousky nakrájené máslo, podlijeme bujónem a pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Mezitím chřest oloupeme a odřízneme tuhé konce. Vložíme na rozpálený olej a smažíme na mírném plameni 4 minuty. Přitom chřest stále otáčíme, aby byl stejnoměrně osmažený. Ke konci smažení přidáme citrónovou šťávu a sojovou omáčku. Chřest ve šťávě obalíme a dáme na talíř. Vejce rozklepneme nad rozpáleným olejem a smažíme 5 minut. Osolíme, opepříme dle chuti a položíme na chřest. Nakonec na talíř dáme opečeného pangasia s trochou vypečené šťávy a podáváme.
Milena18. 06. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: špetka koření na ryby
maruskaji 19. 02. 2013, 20:00

hanka 08. 09. 2016, 12:48

palino 07. 12. 2016, 22:00

Svetlana 26. 01. 2017, 19:50

majka 12. 12. 2017, 14:33