Pečený pangasius s chřestem a vejcem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1176
kalorií
1.0g
cukrů
114.0g
tuků
26.0g
bílkovin
Příprava
Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Dáme do zapékací mísy, posypeme z obou stran kmínem, mletou pálivou paprikou, opepříme a osolíme dle chuti. Přidáme na kousky nakrájené máslo, podlijeme bujónem a pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
Mezitím chřest oloupeme a odřízneme tuhé konce. Vložíme na rozpálený olej a smažíme na mírném plameni 4 minuty. Přitom chřest stále otáčíme, aby byl stejnoměrně osmažený. Ke konci smažení přidáme citrónovou šťávu a sójovou omáčku. Chřest ve šťávě obalíme a dáme na talíř.
Vejce rozklepneme nad rozpáleným olejem a smažíme 5 minut. Osolíme, opepříme dle chuti a položíme na chřest. Nakonec na talíř dáme opečeného pangasia s trochou vypečené šťávy a podáváme.
Milena18. 06. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: špetka koření na ryby
maruskaji 19. 02. 2013, 21:00
© 2024, Railsformers s.r.o.