Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 30min
Nutriční hodnoty
420 kalorií 12.0g cukrů 30.0g tuků 3.0g bílkovin

Příprava

Na másle dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a chvilku smažíme do světle hněda. Přidáme olej, med, rajčatový protlak, bujón, pepř, bobkové listy a důkladně rozmícháme, aby nám nezůstali hrudky. Osolíme dle chuti. Ještě chvíli povaříme.

Bulb Tip k receptu

Na zjemnění chutě můžeme přidat 2 lžíce sladké smetany.


Milena

02. 06. 2009, Recept navštíven: 3165x


Přidat recenzi
Evík
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Taky jí moc rádi vaříme,ale mnohem jednodušeji, nadáváme med, a přidáme smetanu. Je to výborná omáčka k vařenému hovězímu masu a knedlíkům.

15. 02. 2013, 21:05

Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Rajskou máme u nás doma moc rádi, ale taky děláme bez medu. Nejraději ji máme se sekanou.

15. 02. 2013, 21:29

planeta
Restaurant_star
rajská omáčka je naše oblíbená, dělávám ji pouze z domácího hovězího vývaru, bujón nepoužívám
Přidané ingredience: hovězí vývar

26. 01. 2014, 06:20

Přidat komentář
Ajaja
Přidávám malý kousek celé skořice a citronovou kúru

Ajaja 30. 12. 2009, 21:14

Facebook komentáře