Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Rajská omáčka

Rajská omáčka
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 30min , porce

420 kalorií, 12.0g cukrů, 30.0g tuků, 3.0g bílkovin

Příprava

Na másle dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a chvilku smažíme do světle hněda. Přidáme olej, med, rajčatový protlak, bujón, pepř, bobkové listy a důkladně rozmícháme, aby nám nezůstali hrudky. Osolíme dle chuti. Ještě chvíli povaříme.

Bulb Tip k receptu

Na zjemnění chutě můžeme přidat 2 lžíce sladké smetany.

Milena

02. 06. 2009, Recept navštíven: 2786x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Na másle dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a chvilku smažíme do světle hněda. Při...

Rajská omáčka s karbenátkem

Rajská omáčka s karbenátkem

Maso dáme do misky, přidáme vejce, strouhanku, 1 lžičku soli, pepř a dobře promícháme. Vytvoříme vetší kuli...

Rajská omáčka na zelenině

Rajská omáčka na zelenině

Na tuku osmažíme očištěnou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je z...

Rajská omáčka podle sonizny

Rajská omáčka podle sonizny

Hovězí maso uvaříme doměkka - trvá to asi dvě hodiny. Uzený špek a cibuli nakrájíme na kostičky - smažíme ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Rajská omáčka Link-arrow

Přidat recenzi
Evík
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Taky jí moc rádi vaříme,ale mnohem jednodušeji, nadáváme med, a přidáme smetanu. Je to výborná omáčka k vařenému hovězímu masu a knedlíkům.

15. 02. 2013, 21:05

Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Rajskou máme u nás doma moc rádi, ale taky děláme bez medu. Nejraději ji máme se sekanou.

15. 02. 2013, 21:29

planeta
Restaurant_star
rajská omáčka je naše oblíbená, dělávám ji pouze z domácího hovězího vývaru, bujón nepoužívám
Přidané ingredience: hovězí vývar

26. 01. 2014, 06:20

Přidat komentář
Ajaja
Přidávám malý kousek celé skořice a citronovou kúru

Ajaja 30. 12. 2009, 21:14

Facebook komentáře