Chybějící obrázek

Rajská omáčka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

420 kalorií
12.0g cukrů
30.0g tuků
3.0g bílkovin


Příprava

Na másle dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a chvilku smažíme do světle hněda. Přidáme olej, med, rajčatový protlak, bujón, pepř, bobkové listy a důkladně rozmícháme, aby nám nezůstali hrudky. Osolíme dle chuti. Ještě chvíli povaříme.

Tip k receptu

Na zjemnění chutě můžeme přidat 2 lžíce sladké smetany.

přidejte na:
Milena

02. 06. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Taky jí moc rádi vaříme,ale mnohem jednodušeji, nadáváme med, a přidáme smetanu. Je to výborná omáčka k vařenému hovězímu masu a knedlíkům.

Evík 15. 02. 2013, 21:05

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Rajskou máme u nás doma moc rádi, ale taky děláme bez medu. Nejraději ji máme se sekanou.

Lucie 15. 02. 2013, 21:29

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
rajská omáčka je naše oblíbená, dělávám ji pouze z domácího hovězího vývaru, bujón nepoužívám
Přidané ingredience: hovězí vývar

planeta 26. 01. 2014, 06:20

Přidat komentář
Ajaja
Přidávám malý kousek celé skořice a citronovou kúru

Ajaja 30. 12. 2009, 21:14

Chybějící obrázek
Smetanu na vareni bych pridal cely kelimek a hlavne skorici, ta to vytecne ochucuje.

Martin 02. 03. 2019, 13:58