Ravioli s ricottou, špenátem a šalvějí

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

3676 kalorií
9.0g cukrů
181.0g tuků
144.0g bílkovin


Příprava

Vejce smícháme s moukou, olivovým olejem a solí. Vypracujeme hladké těsto (v případě potřeby přidáme vodu). Dáme do lednice na 30 minut.
Špenát spaříme horkou vodou a pak hned přelijeme ledovou vodou. Smícháme ho s ricottou, žloutkem, solí, pepřem a citronovou kůrou.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dva pláty. Na jeden plát klademe ve stejných rozestupech pravidelně špenát. Kolem náplně potřeme žloutkem, položíme na to druhý plát těsta a zpevníme vidličkou. Rádýlkem nakrájíme (pokud je potřeba ravioli spojit, opět využijeme vidličku).
Na másle osmažíme šalvějové listy.
Ravioli uvaříme ve vodě, posypeme parmezánem a přelijeme šalvějovým máslem.

přidejte na:
Chybí obrázek

03. 02. 2016

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chutný recept

25. 05. 2016, 09:24

Chybí obrázek
chutí fantasticky

15. 10. 2016, 20:28

Přidat komentář
Chybí obrázek
super suroviny v recepte

dušanka 15. 08. 2016, 20:29

Chybí obrázek
Tak jako začínající "vařič", jsem záhy zjistil, že vyrobit ravioli, není až tak snadné. Ty mršiny co jsem vyrobil nejsou zrovna na titulní stranu " Muže za plotnou". ..nicméně, chuťově se to povedlo náramně. Trochu vypiluju design a dávám do oblíbených.

Khaztroll 21. 04. 2018, 11:37

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.