Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Ravioli s ricottou, špenátem a šalvějí

Ravioli s ricottou, špenátem a šalvějí

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
3676 kalorií 9.0g cukrů 181.0g tuků 144.0g bílkovin

Příprava

Vejce smícháme s moukou, olivovým olejem a solí. Vypracujeme hladké těsto (v případě potřeby přidáme vodu). Dáme do lednice na 30 minut.
Špenát spaříme horkou vodou a pak hned přelijeme ledovou vodou. Smícháme ho s ricottou, žloutkem, solí, pepřem a citronovou kůrou.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dva pláty. Na jeden plát klademe ve stejných rozestupech pravidelně špenát. Kolem náplně potřeme žloutkem, položíme na to druhý plát těsta a zpevníme vidličkou. Rádýlkem nakrájíme (pokud je potřeba ravioli spojit, opět využijeme vidličku).
Na másle osmažíme šalvějové listy.
Ravioli uvaříme ve vodě, posypeme parmezánem a přelijeme šalvějovým máslem.


sonizna

03. 02. 2016, Recept navštíven: 708x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný recept

25. 05. 2016, 09:24

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutí fantasticky

15. 10. 2016, 20:28

Přidat komentář
dušanka
super suroviny v recepte

dušanka 15. 08. 2016, 20:29

Facebook komentáře