Ravioli s ricottou, špenátem a šalvějí
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
20min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
3676
kalorií
9.0g
cukrů
181.0g
tuků
144.0g
bílkovin
Příprava
Vejce smícháme s moukou, olivovým olejem a solí. Vypracujeme hladké těsto (v případě potřeby přidáme vodu). Dáme do lednice na 30 minut.
Špenát spaříme horkou vodou a pak hned přelijeme ledovou vodou. Smícháme ho s ricottou, žloutkem, solí, pepřem a citronovou kůrou.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dva pláty. Na jeden plát klademe ve stejných rozestupech pravidelně špenát. Kolem náplně potřeme žloutkem, položíme na to druhý plát těsta a zpevníme vidličkou. Rádýlkem nakrájíme (pokud je potřeba ravioli spojit, opět využijeme vidličku).
Na másle osmažíme šalvějové listy.
Ravioli uvaříme ve vodě, posypeme parmezánem a přelijeme šalvějovým máslem.
03. 02. 2016
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.