Ravioli s ricottou, špenátem a šalvějí

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

3676 kalorií
9.0g cukrů
181.0g tuků
144.0g bílkovin


Příprava

Vejce smícháme s moukou, olivovým olejem a solí. Vypracujeme hladké těsto (v případě potřeby přidáme vodu). Dáme do lednice na 30 minut.
Špenát spaříme horkou vodou a pak hned přelijeme ledovou vodou. Smícháme ho s ricottou, žloutkem, solí, pepřem a citronovou kůrou.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dva pláty. Na jeden plát klademe ve stejných rozestupech pravidelně špenát. Kolem náplně potřeme žloutkem, položíme na to druhý plát těsta a zpevníme vidličkou. Rádýlkem nakrájíme (pokud je potřeba ravioli spojit, opět využijeme vidličku).
Na másle osmažíme šalvějové listy.
Ravioli uvaříme ve vodě, posypeme parmezánem a přelijeme šalvějovým máslem.

přidejte na:
sonizna

03. 02. 2016

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutný recept
Svetlana 25. 05. 2016, 11:24
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutí fantasticky
hanka 15. 10. 2016, 22:28
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
ravioli s riccotou chutné
dušanka 26. 06. 2019, 13:26
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo vyborné jedlo
palino 25. 09. 2019, 13:11
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
ravioli chutné
majka 07. 03. 2020, 22:36